SOKAKLARDAN 12 DEV ADAM'A BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ
cem dinç
Almanya'nın Bassum şehrinde 1985 yılında dünyaya gelen ve 2.10 boyundaki genç oyuncu Cem Dinç'in 12 Dev Adam serüveni Amerika'da antrenörlük yapan Ali Ton ile tanışması ile başlamış. Ali Ton tarafından beğenilen genç oyuncu ilk olarak Ümit Milli takım antrenörü ve Bogdan Tanyevic'in yardımcılarından Orhun Ene'ye tavsiye edilmiş. Ene tarafından da beğenilen Cem Dinç son olarak Bogdan Tanyevic'in beğenisini kaz anmış. Türk kimliği ve pasaportu bulunmayan ve Milli Takımlar Genel Menajeri Doğan Hakyemez'in gayretleriyle bir ay önce Türk vatandaşlığına geçirilen Cem Dinç Almanya'da ilk olarak Alman Genç Milli takımına seçilmiş. Alman takımı ile birlikte dostluk maçlarında oynayan Cem Dinç beğenilince resmi olarak bu takımda oynatılmak istenmiş. Alman milli takımında forma giydiği taktirde Türk Milli takımında oynayamayacağını öğrenen genç oyuncu bu teklifi reddetmiş ve herşey bundan sonra başlamış.
"KULÜPLER BANA SIRT ÇEVİRDİ"
Almanya Milli takımdan yapılan teklifi kabul etmediğini belirten genç oyuncu " Babam Cem Dinç milli bir atletti. O yüzden ben de çocukluğumdan beri hep milli takım forması giymeyi hayal ediyordum. İlk önce Almanya milli takımından aldığım teklif cazip geldi ancak o formayı giydiğimde bir daha Türk Milli takımının formasını giyemeyeceğimi öğrenince teklifi geri çevirdim. Bundan sonra benim Almanya'da zor günlerim başladı. Beni transfer etmek isteyen takımlar bana sırtlarını çevirdiler, resmen sokağa atıldım. Hiç bir takım beni bir daha arayıp sormadı" dedi.
BABAMLA BİRLİKTE ÇALIŞTIM.
Genç yaşta böyle bir muamele ile karşılaştığı için üzüldüğünü ifade eden Cem " O zamanlar babam bana çok destek verdi. Hem milli atlet hem de basketbolcu idi. Bir süre Galatasaray'da oynamış. Babamla birlikte hem atletizm hem de basketbol antrenmanları yaptık. İki sene boyunca Almanya'da street ball oynadım. Daha sonra eğitim için Amerika'ya gittim. orada oynadığım High Scholl'un takımında Ali Ton beni izlemiş ve Orhun Ene'ye tavsiye etmiş. Bir süre Ümit Milli takım ile antrenmanlara katıldıktan sonra Bogdan Tanjevic ile tanıştım ve milli takım kadrosuna çağrıldım" diye konuştu.
ŞİMDİ ÇOK MUTLUYUM
Yıllardır hayalini kurduğu Türk Milli takımında olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Cem " Ben her zaman bugünlerin hayalini kuruyordum, insanın hayalinin gerçekleşmesi kadar güzel birşey olamaz. Küçükken hayranlık duyduğum Hidayet Türkoğlu, Mehmet Okur, İbrahim Kutluay gibi yıldızlarla birlikte antrenman yapıyorum,ay yıldızlı formayı giyiyorum bu benim için çok büyük bir mutluluk" dedi.
tbl.org dan alıntıdır