2008-2009 Transfer Sezonu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
chatmanle kesinlikle yollar ayrılmış inşallah akılları varsa alırlar bizimkiler hemde uyum sürecide yaşamaz gerçekten 1 taşla 2 kuş vurmuş oluruz bu fırsatta kolay kolay geçmez birdaha elimize hatta kulübe yakın arkadaşların baskı yapmasını rica edeceğim
 
Chatman'ı ben de isterim de yalnız Beşiktaş'ta yaşadığı sorunlardan sonra Türkiye'de bir takımda oynamak ister mi? Ben olsam oynamam. Hadi oynadı diyelim aldığı para az değildir, bizim o kadar bütçemiz var mı 6.yabancı için o da meçhul.
 
Chatman'ın transferi Galatasaray için yeni bir başlangıç, Beşiktaş için ise sonun başlangıcı olur. Galatasaray kadrosu için en ihtiyaç duyulan isim bana göre. Ama böyle birşeyin olacağını sanmam. Austin'de pahalı gelir, onuda düşünmezler asla. Bu arada Evren Büker'i kendi taraftarı olduğum takımın forumundada yazdım, gerçekten çok yararlı bir oyuncu umarım FB Ülker harici bir takıma gider sezon sonunda :)
 
Transfer hamlelerin bir an önce yapılması bizim için sevindirici olacaktır.
Evren-Chatman-Mutlu üçlüsüne balıklama atlarım açıkcası :)
 
Kerem Tunçeri'nin formasını giydiği Triumph Lyubertsy ile Delfino'lu Garbajosa'lı Khimki'de oyuncuların para alamadığı öne sürüldü.


Dünyada yaşanan ekonomik krizi etkisini Rusya'da da gösteriyor. Petrol fiyatlarını düşmesiyle birlikte Ruble'nin de değerini yitirmesiyle birlikte Dolar ülkede değerli bir para birimi haline gelirken kulüpler zor durumda kaldı. Sponsorluk ve lig gelirlerini ruble üzerinden alan Rus takımları dolarla oyuncularına ödeme yapınca krizden etkilendi.

Milli oyuncumuz Kerem Tunçeri'nin formasını giydiği Triumph Lyubertsy'nin bir süredir oyuncuların ödeme yapamadığı iddia edilirken Beşiktaş Cola Turka'nın rakibi Khimki'de de aynı sorunun olduğu hatta Delfino'nun Triumph maçının 3. çeyreğinde kasten oynamadığı belirtildi.

basketdergisi.com

kerem cimbom'aaaa kerem cimbom'aaa :)
 
Beşiktaş'ta Chatman krizi şimdilik çözüldü. Oyuncunun menajerinin hesabına para bugün yatırılmış ve Chatman Ankara kafilesinde yer alıyor. Ama ne kadar dayanır bilinmez tabiki. Kerem Tunçeri'nin Türkiye'ye dönmeside çok iyi olur bence..
 
Ferhat Yeşiltaş' Alıntı:
Beşiktaş'ta Chatman krizi şimdilik çözüldü. Oyuncunun menajerinin hesabına para bugün yatırılmış ve Chatman Ankara kafilesinde yer alıyor. Ama ne kadar dayanır bilinmez tabiki. Kerem Tunçeri'nin Türkiye'ye dönmeside çok iyi olur bence..

Butler takımda kalmaya devam edecek mi acaba ? Harcanan yabancı kontenjanına yazık
 
Kutay Çamcı' Alıntı:
[quote="Ferhat Yeşiltaş":3jp4b4j6]Beşiktaş'ta Chatman krizi şimdilik çözüldü. Oyuncunun menajerinin hesabına para bugün yatırılmış ve Chatman Ankara kafilesinde yer alıyor. Ama ne kadar dayanır bilinmez tabiki. Kerem Tunçeri'nin Türkiye'ye dönmeside çok iyi olur bence..

Butler takımda kalmaya devam edecek mi acaba ? Harcanan yabancı kontenjanına yazık[/quote:3jp4b4j6]

Gözden çıkarılmış ama bir süredir görüşülen McCoy'un durumu bekleniyor, yeni bir transfer olana kadar Butler devam edecek. Bir basketbolsever olarak böyle oyuncuları yabancı statüsünde getirip Türk gençlerin önünü kapatan zihniyeti kınamaktan başka çare gelmiyor elimizden ne yazıkki..
 
Kerem TUNCERI; Triumph Lyubertsy' den 2 yıllıgına 2,6 milyon $ para kazanıyor. Galatasaray bunu nasıl karşılayacak ki :)

Spekülasyonlara inanmamak lazım tabi ama; bu ortamda Kerem TUNCERI' yi Turkiye' ye getirebilecek 2 klup var. Biri Efes Pilsen, digeri Turk Telekom.

Şahsi fikrime göre iki takımın da Kerem TUNCERI' ye oynadıgı pozisyon itibariyle ihtiyacları yok.
Efes Pilsen : Milos VUJANIC + Ender ARSLAN + Engin ATSUR (Bu isimlere 2 numaraya da kayabilmeleri sebebiyle Bootsy THORTHON ve Cenk AKYOL' u da ekleyebiliriz.)
Turk Telekom : Roderick BLAKNEY + Tutku ACIK + Barıs ERMIS + hatta hatta Serkan ERDOGAN

Özellikle Efes Pilsen' in oyun kurucuyu hiç düşünmeyip, Mario KASUN' un sakatlıgı sonrasında boyalı alandaki zaafları nedeniyle bu bölgeye nokta transfer yapması şart görülüyor.
 
Eger Efes Kerem'i alirsa. Engin'i biz aliriz. Söyle ki ne Vujanic ne de Ender tam anlamiyla oyun kurucu degiller. Kerem'i alip Vujanic'i combo guard olarak kullanirlar, Ender de benchte oturur. Engin'i de biz aliriz 1. PG olarak. ;)
 
Arda abi Efes Kerem'i alırsa %30 oranında güçlenir. Engin'i zaten tercih etmiyorlar. Vujanic de 2 oynarsa daha yararlı olur bana göre. Takımı oynatamıyor. Kerem'in üzerine bir de forma şansı bulamayan Ermal'ı da alsalar tekrar ki ihtiyaçları var Efes'i durduramazlar diyeceğim de onlar yine bir sorun bulur :)
 
Valla gönül ister Kerem'i biz alalım ama dediğim gibi bizim için çok pahalı, bu durumda ben isterim Kerem efese gelsin Bu sayede izde Engin'i alabilirsek çok güzel olur çünkü Engin'in hiç şansı kalmayacak Kerem gelirse, mevcut kadroda bile yer bulamıyorki kendine.
 
Kerem'in yıllık ucreti yuksek ama o ucret Rusya sartlarında gecerli. Basketbol piyasası, yumurta piyasası gibi :) fiyatlar/ucretler fazlasıyla degisken.

Kerem bize gelmese bile Turkiye'ye gelmesi onemli. Bilesik kaplar meselesi. Nasıl Ermal'in yurdısına gitmesi yerli uzun sıkıntısını acıga cıkarıp, Kaya'nın bize gelmesi yerine Efes'e gitmesine neden olusturmussa, Kerem'in Efes'e gitmesi, Engin'in bize gelişini kolaylastırabilir.
 
Kerem Tunçeri, piyasasının üzerinde bir fiyata Rusya'ya gitti. Dolayısıyla şu anki sözleşmesi üzerinden yorum yapmak doğru olmayabilir.

Kerem, Triumph'da yeteri kadar süre alamıyor, ayrıca mali sıkıntı da oluşmuş. Yani Rusya'daki sözleşmesini fesh edebilir. Efes'in ciddi bir girişimi yoksa, kanımca Kerem'i alabiliriz...

Zizic'in bonservis ücreti ödenmek koşuluyla gitmesi durumunda, Kerem Tunçeri + Charles Gaines ya da Kerem Tunçeri + Justin Williams ikilisi gelirse takımın çehresi değişir ve savunmadaki sorun büyük ölçüde giderilir.

Justin Williams kimdir, nasıl oynar?..

1984 doğumlu, 2.08 boyunda, 4/5 oynayabiliyor, son derece atletik, hücumda bitirici, savunmada blok tehdidi had safhada olan, ribauntlarda etkili bir oyuncu. En büyük handikapı gece hayatına dair vukuatları...
 
Ahmed hocam ; Justin Williams'ın pek işe yarayacağını sanmıyorum. Hem oyunu hala çok ham; üstelik de İstanbul içinde tasmayla gezdirmek gerekir.
 
Krstic soylentisi bana Krstic'ten cok Challenge Kupası'ndaki 2 Amerikalı kısıtına gore(degismediyse) hareket edecegimizi cagrıstırdı. Graves olduguna gore sadece bir Amerikalı dusunuluyor olabilir; bunun sonucu da bir Avrupalı bulmak zorundayız.

Yine de anahtar transfer Kerem Tunçeri'nin durumu, diger transferler ona gore sekillenecektir. Tunceri'nin Zizic'ten fazla ucret alacagını sanmam.

Strickland işinde sene başı isteyerek bu riski aldık ama Strickland gibi bir oyuncuya (yanlış bilmiyorsam) yıllık 280bin$ onermenin arkasında, zamanında J.Holman'nın sozlesmesinden kurtulmak için (geçmiş sakatlıgı biliniyordu) bize veren/öneren kurum/kişi ya da her neyse o var. Bunun muhasebesinin yapılması gerekmez mi?
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst