2008-2009 Transfer Sezonu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kenan Inan' Alıntı:
Ray den aldıgın puanları unuttun galiba :p aynı degerde bu kadar puan getiren oyuncuda bulamazdın zaten :)
Rush ıda aldıgın haftalarda aldıgın puanları unutmuşsun öle hissettim :)
Domercant iyi oyuncuda ben onun top filan getirdigini görmedim :p

Tutke gelsin isterim ama 1 yıl daha sözleşmesi varmış eger Tutku gelmiycekse Cüneyt kalabilir ama ben 1 numaraya kesin yabancı oyuncu almalyızı diye düşnüyorum . 2 numara içinse Hite kalsın .

Domercant'ın top kontrolü hakikaten üst seviyede geçen senelerde Pana-Efes serisinde iki topla öyle şeyler yapıyordu ki görmeniz lazım yani :)

Hoş olur umarım alırız.
 
Nasıl bir sistem ile oynayacağımız çok önemli. 1 yıl önce Fitch ve diğerleri seklinde bir oyun planı vardı, geçtiğimiz sene ise sorumluluk gerektiren dakikalarda sadece Cüneyt'ten 3lük bekledik ya da Dee Brown kalabalığın içine dalıp turnike atmaya çalıştı.

Erman Kunter gelirse onun oynatmaya çalıştığı hereketli hücum sistemine uyumlu oyuncular alınmalı.

Bu senenin soru işareti ise Hosley'inin alınma durumu varken Johnsen'in tercih edilmesidir şüphesiz. Acaba Badalona'ya biraz daha direnebilir miydik ya da su an playoff ta devam eder miydik?

1 haziran günü ile ilgili ben de meraklandım bunca yazıdan sonra Ama Ahmet Dedehayır'ın özellikle kombine sahiplerine yaklaşımını gördükten sonra bana güven veren bir yönetici olduğunu söyleyemeyeceğim.
 
henüz antrönörümüz belli bile değil,1 haziranı bekleyin diye bir yazı okumuştuum turkbaskette,bakalım ve görelim neler olacak??
bu arada bir konu var ki iki kelam etmeden duramadım,bazıları kaya yı profesyonel olmamakla suclamış nedense profesyonellik sadece oyunculardan bekleniyor,klüplerden başkanlardan beklenmiyor ,belki adam ev aldı araba aldı taksitini ödeyecek,yani demek istediğim adam alacagı paraya ve ödemelere göre hayatını planlamıştır ödemelerde gecikince bunu söylemiş olması onun gayriprofesyonel oldugu anlamına gelmez...unutmayalım ki kaya efes ve tau gibi üst düzey takımlarda düzgün ödemelere alışmış bir oyuncudur,bjk ye gelirken de bu konuyu ergin hocayla konusmustur kesin,beklediği şeyler olmadıgı için sesini cıkarmasıda dogaldır
 
Domercant benimde gelmesini istediğim bir oyuncu. O gelsin top taşıamasa da olur. :) Bunun yanında sözlerde geçen Willie Deane'in takımı Academic şampiyon oldu ve Willie o maçta 39 sayı ile oynadı. Bencede Tutku'yu alıp yanına ikinci bir guard ile Telekom'un sistemini uygulayabiliriz...
 
Seneye 1 numaramız El-Amin ve Solomon kalitesinde olması lazımki Şampiyonluk hedefine kendimizi iyice inandırabilelim.Potaaltınıda kuvvetli tuttukmu yolu yarılamış oluruz.

3 numara için Richie Frahm,Filip Videnov gibi oyuncular olabilir.

Potaaltınada size olarak Koul,Tonaco Beard gibi onların sertliğinde oyuncular olabilir.

Bu arada Kerem Tunçeri,Real Madrid'den ayrılmış!!!

http://www.maraton.com.tr/news.php?news_id=45204
 
Kerem'i bari bu sene kaçırmayalım .Büyük hedefler için bulunmaz bir adam.Heleki Hüseyin ve Kerem'in tecrübesini yan yana düşününce heyecanlanmamak elde değil.
 
Williae Deane yerine Shammond Williams'ı tercih ederim...Williams istikrar abidesi.Deane ise kıytırı bo..tan Bulgar liginin sozde buyuk oyuncusu...!!
 
Kerem Tunçeri'yi kaçırırsak yazık olur gönder Cüneyt'i al Kerem'i kadroya!

Bazı arkadaşlar Videnov gelsin falan yazmış ama o kadar iyi oyuncu değil yapmayın ya!Şampiyonluk istiyoruz diyorsunuz gelmesini istediğiniz oyuncuya bir bakın! Kadromuzda Gaines,Hite durmalı diğer yabancıları gönderelim...

1. English - Kerem Tunçeri
2. Hite - Tufan Ersöz - Murat Kaya
3. Charles Smith - Erdem Türetken
4. Charles Gaines - Kaya Peker!!
5. Hüseyin Beşok - Fatih Solak
 
Çok hareketli bir transfer sezonu olacağı bir gerçek.Hem antrenör konusunda hem oyuncu konusunda.Her iki konu hakkındada yorum yazacağım.Öncellikle Antrenör konusuna değineyim Murat.Özyer takımda kalmalı diye düşünüyorum.Her sene çitayı yukarıya çıkardı çünkü işte geride kalan sezonda ligde başarısızdık ama yıllar sonra avrupadaydık hemde yarı final oynadık.Şayet Murat.Özyer giderse gelmesini istediğim tek isim erman.Kunter ama yineliyorum Murat.Özyer kalırsa daha iyi olur...

Oyuncu transferine gelince Bu sezon bütün transferlerimizi sezon öncesinde yapmalıyız kimi alacaksak bir an önce almalıyız ki sezon içinde asla transfer yapmamalıyız.Yani biz sezon öncesinde herşeyi hesaplayarak geniş bir kadro kurmalıyız.Ekibimiz sezon başına belli olmalı ve asla değişmemeli.Şimdi gaines-owens ikilisinden biri gitmeli çünkü 2'side aynı pozisyonda karar vermek zor açıkçası çünkü en fazla katkıyı bu iki oyuncudan aldık.Dee brown mutlaka gönderilmeli cüneyt'te gitse iyi olacak genç ve dinamik bir kadro kurmalıyız.Sakatlık probleminide göze alarak yaşı ilerlemiş oyuncu almamalıyız korkarım ki hüseyin'in sezon içi sakatlıklarında yaşının etkisi büyüktü.

-Yabancılardan 2 tanesi kalmalı yada 1 tanesi bu isimler gaines,owens,hite
-brown ve johnsen mutlaka gönderilmeli hatta mümkünse bundan sonra adı brown olan hiçbir oyuncu gelmesin galatasaray'A.
-gitmesi gereken yerliler cüneyt,cemal,cenk,
-Çok kaliteli bir oyun kurucu lazım en az 800 bin dolar ile 1 milyon $ gözden çıkarılmalı çünkü oyun kurucumuzun kaliteli olması birçok şeye yeter ...

Kalanlardan bir kadro oluşturmak gerekirse

Murat.Kaya
Robert.Hite
Tufan.Ersöz
Erdem.Türetken
C.Gaines ( OWENS )
Hüseyin.Beşok
Fatih.Solak

Yani yeni sezon'a en az 6 oyuncu transferi ile girmemiz gerekecek 2 yabancı 4 yerli bence 4 sağlam yabancı yeterli olacaktır takıma 5.oyuncu bence takımın kimyasını bozacak devamlılığı olmadığı için.

Ne tarz oyuncular transfer edebiliriz ...

Henry Domercant
Kerem.Tunceri
Q.Hosley
T.Kirksay
Kaya.Peker
L.Ayuso
Ratko.Varda
D.Nicholas
M.Dixon
Adeleke
Barış Ermiş ( Belki )

Hep Ligimizi tanıyan oyuncuları yazdım hepside Ligimiz için 1.sınıf sayılabilecek oyuncular düşünsenize bunlardan 3 tanesini alıyoruz isimler şöyle : D.Nicholas,Q.Hosley,KAYA PEKER
 
Geldi transfer ayları ; gevşer gönül yayları olmuş yine burası: Ah kapın şu Willie Deane'i diyen güzel kardeşlerim. Adamı hayatınızda hiç izlediniz mi? İşin kötüsü adamın daha 3 yıl önce Türk Telekom'a geldiğinden de mi haberdar değilsiniz ? Bir allahın kulu da ; kardeşim bu herif 3 yıl önceki zayıf Türk liginde bile doğru dürüst tutnamadı demiyor. Transfer dönemi tabii ki herkes birşeyler yazar da ; bunun altında da bir mantık olması lazım. Forum transfercileri; hasbelkader internette 40 sayı atan bir adama rastlayıp basketbol gurusu kesinlerle - adamın Yunansitan -İtalya- Türkiye liglerinde oynayıp ; Bulgaristan ligine kadar düştüğünü bile görmeden- ; Michael Jordan'ı niye almıyoruz ki ciler arasında bölünmüş durumda. Yok Tariq Kirksay'i niye göremiyorlarmış da ; Drew Nicholas alınmalıymış da... Arkadaşlar rica ediyorum bir kendinizi akıllı ; alemi salak zannetmeyin. Tariq Kirksay'ı Rueil'de ; Bresse'de keşfettiğini söyleyen varsa ; eyvallah , saygı duyarım. Ama ; burada acemi; gitsin ders alsın dediğiniz insanlar Birleşik arap Emirlikleri ligine varana kadar takip ediyorlar; o yüzden kararlarını yanlış bulsanız da - ki pek tabii ki yanlış kararlar vermiş olaiblirler; basketbolda%100 ü geçtim ; %75 başarı sağlayabilen çok az insan var dünya üzerinde oyuncu tercihi olarak- biraz saygı duyun. Drew Nicholas Galatasaray'a gelmiyorsa; bu ; Galatasarayda görev yapan kişilerin; Efes Pilsen'de oynayan Nicholas'ı keşfedemeyecek kadar gerizekalı olmalarından kaynaklanmıyor sizin düşündüğünüz gibi. Adam Efes Pilsen'den ayrıldıktan sonra; 3 Euroleague takımından gelen teklifi geri çevirdi ( Maccabi Tel Aviv- Zalgris Kaunas- BARCELONA) üstelik Türkiye hakları Efes Pilsen'de; ciddi de bir bonservis bedeli var dolayısıyla. Ha yine de diyorsanız ki : " Bana ne ; ben Drew Nicholas'ı buldum ; kulüp alacak illa ;" çok net söylüyorum; gidin anlaşın getirin; kulübe kabul ettirmenin bir yolunu buluruz. Vallahi ; 2. bir bilmemkaç sayfalık transfer çöplüğü olmaması için; söylediklerinizi biraz tartın yazın. aksi halde; okuması gerçekten azap veriyor...
 
pg:malik dixon(willie deane veya steve burtt) cüneyt erden
sg:carl english(gerald fitch) murat kaya tufan ersöz
sf:delonte holland(charles smith veya julius hodge) cenk akyol caner öner
pf:quinton hosley(pero antic) kaya peker
c:hüseyin beşok ratko varda(macej lampe)
bu kadro kurulması çok zor bir kadro değil hedefleri büyük bir gs bu kadroyu kurmalıdır
oyunculara bağlı kalmamak anlamında özellikle yabancı oyunculara alternatif isimler yazdım
mesela forum malik dixon a çok karşı bunun sebebide malik dixon ın bizde oynadığı dönemle şimdiki dönem şartlarının farklı olarak değerlendirilmemesi mesela malik dixon mecburen kendine oynuyordu bu halil üner in oyun tarzıydı malik dixona hücumu diğer bütün takıma ise savumayı oynatıyordu halil üner
yani halil ünerin o dönemki oyu felsefesi
malik dixon=hücum
şemsettin fatih burak hadley=savunma
yani coach istedikten sonra malik dixon çok iyi servis yapabilir hücum silahını ise sadece zor zamanlarda kullanabilir nitekim
bu sene malik dixon 17 dakika ortalamayla 9.7 sayı 2.2 ribaund 4.1 asist ortalamalrıyla mücadele etmiş
%62 ile 2 sayı %49 ile 3 sayı % 88 ile serbest atış kullanmış
yazdığım guardlardan herhangi biri bu takıma çok faydadlı olacaktır
 
"O arada; yok arkadaş ; ben illa herkesin tanıdığı oyuncuları yazamak istiyorum" diyenlere ; ufak bir not ileteyim; Quentin Hosley; eğer nba olamazsa %95 Maccabi tel Aviv ile anlaştı; listelerinizden çıakrabilirsiniz. Boş yere spekülasyon olmasın adamın üstünde.
 
Geçen sezon ACB lig şampiyonluğuna ulaşmasına rağmen bu sezon beklenen başarıları gösteremeyen Real Madrid, play-off'ta ilk turda elenirken, Kerem ile birlikte Charles Smith, Mihalis Pelekanos, Lazaros Papadopoulos ve Blagota Sekuliç gibi isimlerin de takımdan ayrılması bekleniyor.

Alabilirsek ne ala alamazsak kimse yönetime kızmasın istedıgınız oyuncular öle her yere giden oyuncular degil mantıklı yazalım 1 kızı 1000 kişi ister bir kişi alır .

Alına bilicek en mantıklı ısımler lavrenovic ,domercant,kerem gönlüm ,kerem tunceri daha fazlasını biz istesekde onlar bizi istermı en buyuk sorun burda
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst