• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2008-2009 Transfer Sezonu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ya paramız bu kadar cok ve piyasada türk oyuncu yok diyorsak ... ozaman gidelim dayanaim Barcelonanin kapisina .. kiraliyalim Ersan İlyasova y i veya da paramiz yetiyorsa satin alalim :)

Çağlar Özbek' Alıntı:
ya paramız bu kadar cok ve piyasada türk oyuncu yok diyorsak ... ozaman gidelim dayanaim Barcelonanin kapisina .. kiraliyalim Ersan İlyasova y i veya da paramiz yetiyorsa satin alalim :)
Çok çok çok çok zor hatta imkansız gibi bişey

Can Akan' Alıntı:
[quote="Çağlar Özbek":62koaxqi]ya paramız bu kadar cok ve piyasada türk oyuncu yok diyorsak ... ozaman gidelim dayanaim Barcelonanin kapisina .. kiraliyalim Ersan İlyasova y i veya da paramiz yetiyorsa satin alalim :)
Çok çok çok çok zor hatta imkansız gibi bişey[/quote:62koaxqi]

bencede elbette çok çok zor ama denemekte yarar var .. belki koçları düşünmüyordur bu sene kadroda .. çünkü geçen yil sene başindaki ilk koclari istemiyormustu Ersan'i ... simdide böyle bir durum varsa hemen kiralariz :) arastirmak birsey kaybettirmez sanirim türk oyuncu sikintisi oldugu su dönemde :D

tabi ki araştırmak faydalı olur ama ersanın kontratı çok yüklü yıllık 3-4 milyon usd para alıyor

Ersan 2 yıllık ve 6 milyon dolarlık bir anlaşma yapmıştı sanırım.Hem ben milli takım performansından sonra Barçanın koçunun başına silah dayasak vermez :)

merhaba arkadaşlar bleki bileniniz vardır Dee Brown un sitesinde Questions diye bir bolum var.Kendi inglizcemden daha çok güvendiğim bir arkadaşımla şahsen benim çok merak ettiğim bir konuyu sorduk ve cevap aldık..

Hi Dee; When you were in Turkey; Galatasaray fans really loved you.But Galatasaray eliminated early on the play-off and team bosses did not make a deal with you in the end of the season.Is there a any dissapointment or hurt to the team government or Galatasaray fans from your point?

Kısaca Turkiye de çok sevildiğini ama playy off larda erken elenildiğini sezon sonunda takım patronlarının onunla yeni bir anlaşma yapmadığını bu nedenle taraftara ve yonetime bir kırgınlığı olup olmadığını sorduk..

CevaP:
Not at all I really enjoyed my experience in Turkey and with the Galatasaray organization. It was a great dissappoint to lose so early but things happen someone has to win. I just want to thank the organization and fans for everything they did for me.

Kısaca; Galatasaray tecrubesi benim için çok eğlenceliydi.erken elenerek büyük hayalkırıklığı yaşadık ama birileri kazanmalıydı. Galatasaray taraftarına ve organizasyonuna benim için yaptıkları herşey adına teşekkür ederim.

Bilmiyorum ben bu adamı sevmiştim.Sağolsun en çok merak ettiğim soruyada cevap vermiş.Bu cevabından bile ne kadar egosuz ve kendi halince bi adam olduğu belli.Başarılar Dee...

bence 2. senesinde olgunlaşmış bir Dee bu GS kadrosunda bayagi is yapabilirdi .. hic yoktan bazı maclarda kötü oynasada bazı maclarda patlama yapip tek basina mac kazandiracagini bilirdik :) .. Strickland'in ise pek mac kazandiracak havasi yok ;)

Çağlar Özbek' Alıntı:
bence 2. senesinde olgunlaşmış bir Dee bu GS kadrosunda bayagi is yapabilirdi .. hic yoktan bazı maclarda kötü oynasada bazı maclarda patlama yapip tek basina mac kazandiracagini bilirdik :) .. Strickland'in ise pek mac kazandiracak havasi yok ;)
bende 2.sezonunda ülkeye alışmış heyecanını üzerinden atmış bir dee brown ı marshall a tercih ederdim
geçen sene ocak ayına kadar dee brown bu takımın en önemli parçasıydı ilk girona maçında süper oynamıştı

Bütçe 9.5 milyon dolar olarak açıklandığına göre kesin 1 oyuncu daha gelecektir..Gerçekten çok kaliteli isimler alındı fakat bu parayı ayırmışsak kesin transfer olur..

Eyüp Abi duyumun varsa açıklar mısın ? ..

SAYGILAR

bende bu sene Dee Brown'ın takımda olmasını çok isterdim. bu sene bize çok faydalı olabilirdi.geçen sene ligimizi yeterince tanımış ve tam alışmıştı. bu sene takımımızda olsa lider oyuncu sıkıntısı asla çekmezdik fakat ben bu sene Strickland konusunda çok şüpheliyim. çünkü Strickland alpella'da çok şut kullanıyordu. bunun sonucundada istatistiklere bakıldığında takımın sayı yükünü çeken adam rolündeydi. fakat galatasaray'da o kadar şut imkanı bulamayacak. maçların kırılma noktalarında yani en kritik yerlerinde Strickland değil daha tecrübeli NBA kariyerli güven veren birinin tercih edilmesini beklerdim olmasa bile Dee nin takımda tutulmasını isterdim.

Bütçemiz 9.5 milyon dolar olabilir ama bunun hepsi transferlere, oyunculara verilecek gibi bir şey söz konusu değil. Buradan hemen kesin bir oyuncu alınacak fikri çıkarmak taraftarı gereksiz beklentilere sokmak anlamına geliyor. Lig başladıktan sonra takımımıza göre yerli bir oyuncu bulabilirsek elbette alınacak ama bütçeyle ilgili bir meblağ ne zaman ortaya çıksa her seferinde bütün paranın transfere, oyunculara gittiği yönünde yorumlar yapmayalım yoksa iki gün sonra transfer olmazsa yönetimi suçlu ilan edeceğiz bu kadar para nereye gitti diye.

Oyuncu ücretleri 5.5 diye biliyordum üstüne de masraflarla 7.5 olur diyordum ama 9.5 dediler.

Bu arada bu sadece erkek basket takımı mı?

Kerem SEÇER' Alıntı:
Oyuncu ücretleri 5.5 diye biliyordum üstüne de masraflarla 7.5 olur diyordum ama 9.5 dediler.

Bende bütçemizin bu kadar yüksek olduğunu düşünmüyorum. Tamam aldığımız yabancı oyuncular çok iyi fakat bu kadar bir bütçe olduğunu düşünmüyorum...

Kerem SEÇER' Alıntı:

Erkek basketbol da bütçemiz 9.5 milyon usd dedi başkan
bunun 6.5 unu sponsor 3 ünü ise kulüp karşıladı dedi
Bu sene umuyorum ki final oynacağız dedi
üste oynayan kulüplerin minimum bütçesi 12 milyon usd ama 9.5 milyon usd bütçede şampiyonluk için yeter dedi

Can Akan' Alıntı:
[quote="Kerem SEÇER":x1w6u8jc]Oyuncu ücretleri 5.5 diye biliyordum üstüne de masraflarla 7.5 olur diyordum ama 9.5 dediler.

Erkek basketbol da bütçemiz 9.5 milyon usd dedi başkan
bunun 6.5 unu sponsor 3 ünü ise kulüp karşıladı dedi
Bu sene umuyorum ki final oynacağız dedi
üste oynayan kulüplerin minimum bütçesi 12 milyon usd ama 9.5 milyon usd bütçede şampiyonluk için yeter dedi[/quote:x1w6u8jc]
Şampiyonluk için yeter dediğini hatırlamıyorum ama kupa için yeter en azından Türkiye Kupası Sonuçta Amaçlarıda 1 Kupa kaldırabilmek bu bütçeyle böyle bir istekte bulunması normal yönetimimizin ...
Minimum 12 Milyon $ dedin üste oynayan takımların sence bu sene fbülker'in aldığı oyuncular ne kadar tuttu.

Kerem SEÇER' Alıntı:

Kerem Abi, teknik heyettekilerin, çalışanların vs. maaşları da 9,5 milyon dolardan mı karşılanıyor veya kulüp içerisinde farklı bir kaynaktan mı? Bana göre 9,5 milyon dolar içerisindendir ve o zaman da bütçe neredeyse denk hale geliyor ama bu sadece benim düşüncem, senin daha net bilgilerin vardır.

Teknik heyet paraları vardır. Otel masrafları, kamp masrafları, yol masrafları vardır. Aklınıza gelebilecek herşey.

Olayı sadece oyuncu bazında düşünme A dan Z ye herşey her masraf bu 9.5 Milyon usd nin içindedir
Başkan bu bütçe bbl de final oynamak için yeterlidir dedi.Ben de bu konuda Başkana katılıyorum.Bu bütçe bu Teknik ve idari kadroyla bu sene Galatasaray Cafe Crown takımı için Bbl de finalin altındaki her sonuç başarısızlıktır.Tabi bu benim görüşüm.Basketbol bilgime ve ilgime güvendiğim için çok net konuşuyorum
12 milyon usd rakamına gelince bu rakamı başkan deklare etti
Fbülkerin bütçeside bu rakama yakındır.Sen şimdi demişsinki fenerin aldığı oyuncular ne kadar tutar diye dediğim gibi olayı sadece oyuncu bazında düşünme....Fb nin mevcut kadrosu+yeni alınan oyuncularla beraber bu bütçeyi kullanmışlardır ki kullanmasalarda kimse birşey diyemez.Bütçeleri diyelimki 15 milyon usd bunun sadece 10 unu kullanırlarsa da bu onlara kalmış birşey...
Ayrıca Gordan Giricek inde 2 milyon euro gibi bir rakama oynadığını düşünürsek rakiplerimize göre bütçemiz hala düşük
ama hiç önemli değil zaten asıl başarı rakiplere göre görece düşük bütçelere sahipken final oynamaktır ulebte f4(geçen sene yaptık 20.000.000usd bütçeli takımlara karşı oynarken) yapmaktır

İyi geceler arkdaşlar... bu gece caddede yeni transferimiz Graves'le karşılaştım ve tanışma fırsatı buldum. İstanbul akşamlarına alışmaya çalışıyordu sanırım. :) fakat adamda bir basketbol oyuncusu tipi yoktu arkadaşlar.Bana Kıza bilirisiniz "tiplemi basketbolcu oluyor" diye tabiki hayır ama biraz afalladım.:) çok sempatik ilgi çekmeyi çok iyi biliyor... :D

Basketbolu çok seven biri olarak,ASY.net sayesinde bu forum ile tanıştım ve ilk mesajımı da buraya yazmak kısmet oldu. Aranızda beni tanıyanlarınız olabilir.

İlk mesajımda polemik yaratmak gibi bir amacım yok ancak ortada şöyle bir durum var. Bizim acilen yerli bir 2-3 numaraya ihtiyacımız var. Tufan'ın sakatlığı bunu mecbur kılıyor. Zira yerli oyunculardan 2-3 numarada skorer oynayan çok etkili bir oyuncumuz yok. Takımlar transferlerini yaptıkları için,lig başlamadan yeni transfer zor gözüküyor. Mevcut durumlar göz önünde bulundurulduğunda boşta kalan çok önemli bir oyuncu var: İbrahim Kutluay.

Şimdi bu oyuncunun iyi bir Fenerli olması hem kendisinin bizde oynamak istememesini, hem de taraftarın ona sıcak bakmamasına sebep olabilir. Ancak diyelim ki Kutluay Galatasaray'da oynamayı kabul etti,sizce böyle bir transfer bizim için çok iyi bir transfer olmaz mı? Kariyeri ortada olan böyle bir oyuncuyu yurtdışından almaya kalksak ödeyeceğimiz miktarlar ortada ve yabancı statüsünde oynayacak olması da dezavantaj. Ancak İbrahim'in şu anda karar aşamasında olduğunu TV'de izleyen biri olarak,kendisine böyle bir teklifin yapılması çok mu yanlış ve takım içindeki huzuru bozan bir tercih olur?

Yalnız düşüncemi yorumlarken, takımımızın ihtiyacı,mevcut koşullar ve oyuncunun kariyerinin iyi düşünülmesi gerekir diye düşünüyorum. Nihayetinde İbrahim profosyonel bir oyuncu ve en az 2 sene daha oynamak istiyor. Kendisine de oldukça iyi bakan bir oyuncu. Hem de Emre transferine karşı iyi bir gol atmış oluruz :)

Takımımıza yeni sezonda başarı ve sakatsızlık dileklerimle mesajımı bitiriyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri