2009 - 2010 Transfer Sezonu

Ust duzey yabancı guard bulamazsak, Atkins, Mitchell, Dee, Stirckland gibi, oyun kuruculugu Cuneyt-Hakan Köseoğlu ikilisine bırakmak mantıklı olabilir.

Bu ikilinin yaş,sakatlık ve savunma sorunları olacaktır. Ama bunu gidermenin yolu var. Zaten hazırda ust duzey savunma ve hucum yapabilen aynı zamanda da takımını oynatan guard bulmak oldukça zor. Cuneyt-Hakan ikilisinin handikaplarını savunması iyi, atletik dış oyuncularla cozebiliriz. Ataman, Bjk'de de Efes'de de guard savunmasında cogu zaman guardını degil, Sinan'ı kullanırdı. Bizde gecen yıl Uleb ve bazı lig maçlarında guardı Hite'la savunmuştuk. Graves kalırsa yanına skorer yumuşak bir dış oyuncu almaktansa, bu işleri de yapabilecek bir dış oyuncu alınması, Cuneyt-Hakan ikilisini rahatlatabilir. Zaten işin hucum yonunde, oyun gorusu vb konularda Cuneyt-Hakan ikilisi Atkins-Dee-Mitchell vs.'den daha becerilidir kanımca en azından oyun zekaları acısından...

Kesinlikle butce ne olursa olsun sert bir takım olmalıyız. Evren, kalırsa Graves delici oyuncular, eski formuna kavusursa Tufan her işi belli bir vasatta yapabilen dirençli bir oyuncu, yumuşak oyunculara yonelmeyiz umarım. Oyuncu yumuşak olmasına ragmen skorer-sutor ise de bu ozelligini F.bahçe-Efes vb takımlara karsı da gosterebiliyorsa amenna ama iş sertleştiginde skorerlikten sutorlukten eser kalmıyorsa, basit hatalar yapıp yanlış seçimler yapıyorsa kusura bakmasın ama tesekkur edip yollar ayrılmalı.

Umarım Can Akın yerine Hakan Köseoğlu, O olmazsa da Soner'i alırız. Bu isimleri transfer etmek zor olmasa gerek. Asıl 3 numaraya Bekir'i alabilirsek o zaman Evren kadar onemli bir transfere daha imza atmış olacagız.

Uzun pozisyonunda Huseyin dısındaki 2.yerlinin kim olacagı onemli Cemal ne yazık ki eşiği atlayamadı. Polat işlevsel olabilir ama bir yere kadar, imkanlar olcusunde alınabilecek en iyi yerli uzun Cevher. Ama zor gozukuyor.

Kuculeceksek 5.yabancıya gerek yok bence. Zaten sure sorunu otomatik olarak 1 ya da 2 yabancının performansını dusuruyor, uyumunu bozuyor. Hite faydalı olabilir. Disiplin sorunları var deniyordu, sure alşamadıgından sikayetçiydi. Ama oyun planında yerli guardlar tercih edersek, savunmada cok işimize yarar. Evren ve Graves gibi Hite da oldukça delicidir. Pas alabilen uzunlar bulabilirsek, savuma dengelerini bozmada zorluk cekmeyiz.
 
Hite savunmada iyi fakat penetre zaafı ve şutundaki istikrarsızlığı sebebiyle ben olsam Gerald Fitchi tercih ederdim.Hite ın yapabildiği herşeyi hite tan iyi yaptığını düşünüyorum
 
Mert Uyguç un Galatasaray TV deki açıklamalarını dinledim akılmda kalanlar şöle , geçen sezondan 6 oyuncunun kontratı devam ediyormuş , tahminim 3 genç oyuncu Altay , Teoman ve Alican ın kontratları vardır diger 3 isim ise Murat ,Tufan ve Cemal dir diye tahmin ediyorum önümüzdeki hafta 1 veya 2 yerli oyuncunun da transferlerinin bitmesi bekleniyormuş . Okan hoca önce yerlileri transferini bitirelim , sonra yabancı transferine başlarız demiş .
 
Kenan Inan' Alıntı:
Mert Uyguç un Galatasaray TV deki açıklamalarını dinledim akılmda kalanlar şöle , geçen sezondan 6 oyuncunun kontratı devam ediyormuş , tahminim 3 genç oyuncu Altay , Teoman ve Alican ın kontratları vardır diger 3 isim ise Murat ,Tufan ve Cemal dir diye tahmin ediyorum önümüzdeki hafta 1 veya 2 yerli oyuncunun da transferlerinin bitmesi bekleniyormuş . Okan hoca önce yerlileri transferini bitirelim , sonra yabancı transferine başlarız demiş .
Muratın sözleşmesi bitiyor diye hatırlıyordum ben ama yeniden bakmak lazım
Hüseyinle sözleşme yenilenecek mi bu konu hakkında bişey söyledi mi Mert Uyguç
 
tufan sözleşmesi bitiyor olabilir ama tufanı kovmadıkça gidiceni zannetmiyorum zira kendisi sakatlken verdiği demeçte galatasaraydaki işimi bitirmedim seneye bekleyin gibi şeyler söylediğini hatırlıyorum
 
Kaliteli bir pg bulamıyorsak Hakan-Cuneyt ikilisini onerip, yanına 1/2 ve 2/3 oynayabilecek sert, kaliteli iki yabancı dış oyuncuyu onermiştim. Tarife uyan isimlerden biri olan ve forumda onerilen A.Anderson'un alınabilecegini sanmıyorum. Cibona'ya, Rusya sonrası ve EL faktoru yuzunden gittigini dusunursek, tahmini butcemiz ve hedeflerimiz dogrultusunda bize gelecegini sanmam. En son Maccabi ile anlaştı diye biliyorum. Yerli dış rotasyonunda, sozleşmesi bitmişse, ne oyun kuruculuk yetenekleri ne sertliği yeterli gelmeyen Murat'la sozlesme yenilemenin anlamı olmaz.

Butun çabamızla -ve belki butcemizi zorlayarak- Bekir ve Cevher'le anlaşmaya çalışmalıyız. Ermal transferi cok zor, maddi taraf bir yana Telekom'un muhtemel hedeflerinden biri oldugunu dusunuyorum.

Cuneyt-Hakan- ? -Graves-Tufan-Bekir dışı dogru oyuncuyla tamalanırsa yeterli olabilir. İçeride Hüseyin'in yanına sağlam iş yapacak bir yerli bulabilirsek -Cevher dısında aday yok gibi- Telekom'dan ayrılması olası olan Asım ya da Cemal ne kadar faydalı olur, tartısılır.

Ucretlerinde indirime gideceklerse, 11. adam olarak Cemal ya da Polat'tan birinin kalması derinlik saglayabilir.
 
Bence futboldaki Arsenal modeli örnek alınmalı . Senelerdir bir çok oyuncu değiştirdik ve hiçbiri işe yaramadı . Genç oyuncular ile bir sinerji yaratıp uzun vadede bir başarı hedeflenmeli . Bu sene bu uygulanacak ama gençlere ne kadar şans verilecek ? Yapılan yabancı oyuncu transfelerindede gençlerin seçilmesi bence en iyisi olur .
 
p.g: chatman, evren, cücü, (25,15)
s.g: graves, tufan, murat, (30,10)
s.f: anderson, furkan (bekir) (25, 15)
p.f: nicevic ( tolliver), (Polat) (20, 0)
c: Hüseyin, ermal, milo (20, 20,20)

ermal bu kadroda kilit bir rolde. yerli uzun olarak ermal olmadığında cevher ya da başka önerilebilecek isimler asım vs.. yetersiz kalacaktır. ya da şöyle diyelim; ömer, semih, oğuz, kaya, kerem dışında iyi denebilecek uzun oyuncu hüseyin ve ermal'dir. cevher bu kategorinin oldukça altında yer alıyor. dış şur dışıdna pek de bir etkinliği olmayan savunmada sertlik göstermeyen bir oyuncu. ben polatı tercih ederim. en azından daha sert. anderson'a isim olarak takılmamak lazım. başkaları da olabilir. iki sene önce t. kirksay dediğimde; adam boştaydı. bir ay boşta kaldı. o dönemde alabilirdik mesela. olmadı. şu an anderson'un durumunu bilmiyorum. illa o olacak değil ama hem skorer hem de savunma yapan bir adam lazım. Evren'i oyun kurucu yedeklemede ve 1-2 pozisyonlarında iyi kullanırsak ve Tufan'ın da sağlamlaşacağını varsayarsak yine de murat'ın akdroda tutulması bence mümkün. barışları telekomun elden çıkardığını düşündüğümüzde bekir transferinin pek mümkün olmayacağını düşünüyorum. Furkan ise uzun süreli bir düşüncenin bir parçası oalrak uzun vadeli bir kontratla takıma katılabilir.

önemli olan oyun kurucu seçimi. eğri oturup doğru konuşmak lazım. kerem ve tutku dışında şampiyonluk oynayacak bir takımın ilk beşinde oynayacak yerli oyuncu yok. ama Timur'un söyeldiğine katılıyorum stricland vs.. gibi bir yabancı yerine hakan köseoğlu düşünülebilir ama bu düşünbce aynı zamanda şampiyonlluktan bence vazgeçmek demektir. oyun kurucu çok önemli. hatta en önemli mevki. oradaki zaafı kapatmak mümkün değil. Şampiyonluktan söz ediyorsak/edeceksek (antrenör seçimi ile aslında hedefin şampiyonluk olmadığını ilan ettik ama ben Galatasaray'ın her ortamda şampiyonluk hedeflediğini düşünerek yazıyorum) en az chatman ayarında El seviyesinde bir oyun kurucu ile bulmamız gerek. sadede hücum organizayonu vs.. değil savunma olarak da.

evren bence mükemmel bir seçim oldu hem iki hem de bir numarayı rahatlıkla oynaması ile 20 ve hatta daha fazla dakika alabilir. bu da kısa rotasyonunda yerli oyunculara tanınan kabaca kırk dakikanın yarısı belki de fazlası anlamına gelir. bu durumda aslında yukarıda verdiğim süre dağılımını daha titizlikle değerlendirmek gerekebilir. ancak süre dağılımından önce kadro için temel bir felsefe belirlememiz gerekli. benim temel felsefem saha görüşü kuvvetli olan oyuncularla mücadeleci ve sert bir kısa rotasyonu kurmak. en azından kısa rotasyonunda belli bir sertliğin altına düşmemek. evren bu anlamda bence çok değerli bir yerli transfer oldu. 3 ve 5'e de değerli yerli oyuncular katmak zorundayız. furkan, ermal ve bekir. ermal mutlaka alınmalı. yoksa da yukarıda isimleri yazılı türk oyunculardan birisini almak lazım. o da pek mümkün gözükmüyor. KG takımında kaldı. fb'den oyunuc almak bu şartlarda mümkün değil. geriye bir gezgin kaya kaldı. onun da kontrat durmunu bilmiyorum.

bu şartlar altında sadece ermal alınabilir duruyor. hedef o olmak zorunda. telekom'uyn bartışları sattıktan sonra evren'i alamaması enteresan. bu anlamda ermal'i da onlardan önce almamız mümkün olabilir diye bir iyimserlik içindeyim. daha doğrusu başka şansımız, alternatifimiz yok. Ermal'i alsak da sıkınıtımız bitmeyecek. Şöyle ki; ermal de hüseyinde pota altında yeterli sertliği sağlayamıyor. milo bir nebze durumu kurtarır ama yanlarına seçiilecek uzun yabancı oyuncunun mutlaka sert olması gerekiyor. kısa rotasyonun yeterli bir sertlik sağlayıp pğota altında yumşak kalmak çok da iyi olmaz.

kısacası ermal ve furkan'ın transfer edilmesi ve nihai kadronun aşağıdaki gibi olmasını arzuluyorum:

p.g: (chatman), evren, cücü, (25,15)
s.g: graves, tufan, evren (30,10)
s.f: (anderson), furkan (25, 15)
p.f: nicevic (tolliver), furkan (20, 0)
c: Hüseyin, ermal, milo (20, 20,20)

Tufan eğer sağlamsa belki murat'a yol gözükebilir. genç oyuncularımızı serpiştiririz. erdem, cemal, polat ve murat yerine evren, ermal ve furkan transferleri yapılmış olur. her pozisyona bir oyuncu gelecek şekilde 5 yabancı alabiliriz. milojevic'in değerli bir oyuncu olduğunu ayrıca bu seneki avrupalı oyuncu kuralı gereği kadroda tutmanın yararlı oalcağını düşünüyorum. graves de bence önemli bir oyuncu ve kadroda kalmalı. dolayısıyla 1-3 ve 4 numaralara birer transfer yapılmalı. bu oyuncuların da El seviyesinde savunma ve hücum gücü olmalı. yukarıdaki isimleri tartışabiliriz ama en azından onların seviyesinde oyuncu bulmamız gerekiyor. ben yukarıdaki kadromu çok beğendim. Kurabilirlerse çok keyif alacağımızı düşünüyorum. tek sorun antrenör. ama erkek ligini en azından biliyor...
 
mesut ışıktürk' Alıntı:
beşiktaş fatih solak mustafa abi hakan köseoglu ve ersin görkemle anlaşmış eger yalan haber degilse

Bu haberin kaynağı nedir ?Yalan da olsa bir haberse kaynağır vardır herhalde.

Bu arada Chatman imkansız gibi çünki BJK ile 2 sezunluk anlaşmışlardı bir sezon daha sözleşmesi var. Cevher ile ilgili henüz resmi bir açıklama yoksa da BJK ile sözleşme uzattı deniliyordu Chatman'e kıyasla olasılık dahilinde ama oldukça zor gibi onu da almamız
 
Fatih Solak'ın uçuk bir ücret istediği, menajeriyle tekrar görüşüleceği konuşuluyordu.

Ersin Görkem'in bize daha yakın olduğunu düşünüyorum. Sakın Mehmet Yağmur gibi bir hataya düşmeyelimde şimdiden karalar bağlamayalım.

Ümit Sonkol, Umut Yenice, Hakan Demirel gibi isimler de çok güzel olur.
 
http://www.basketdergisi.com/haber_deta ... 154&tur=38

Beşiktaş Cola Turka ile Galatasaray Cafe Crown'da yeni sezon için transfer çalışmalar sürüyor.

Beko Basketbol Ligi'nde gelecek sezon için transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray Cafe Crown ve Beşiktaş Cola Turka arasında iki oyuncunun yer değiştirebileceği konuşuluyor. Siyah - Beyazlılardan ayrılan ve kendine kulüp arayan Mehmet Yağmur'un Galatasaray Cafe Crown ile görüştüğü öğrenildi. Ancak süre almak isteyen ve daha çok oynamayı amaçlayan Mehmet'in TOFAŞ'a da yakın olduğu belirtildi. Murat Kaya ise Beşiktaş Cola Turka'dan gelen teklifi masaya yatırdı. İki tarafın anlaşması durumunda Murat Kaya'nın Siyah - Beyazlılara gidebileceği vurgulandı.

:roll:
 
Umarım böyle bir hamle düşünülmüyordur.

Ayrıca Chatman konusunda da Kutay Abi'nin dediği gibi sözleşmesi devam ediyor. BJK onu bırakmayacakmış. Ancak denildiği gibi en az onun ayarında bir guardımız olmalı.
 

Üst