2009 - 2010 Transfer Sezonu

ülker terrell Mcİntyre istemiş oyuncu eski ücretinin %20 fazlasını istemiş o yüzden ülker almamış bu sene türkiyeye gelmemiş....
 
Geçmiş yıllarda kendisine teklif yapıldı galiba
Ben gelecek sezon için lynn greeri kadromuzda görmeyi çok isterim
 
Takımımızdaki oyuncuların kontrat durumu:

Hüseyin Beşok transfer edildiğinde iki yıllık anlaşma yapılmıştı. Bu yıl sonunda kontratı bitiyor. Sanıyorum yıllık 750.000 dolar alıyordu, kontratında biraz indirim yapıp yeni mukavele hazırlanmalı.

Cüneyt Erden ile geçen yıl bir yıllık kontrat yapmıştık. Ne kadar aldığını bilmiyorum. Sağlık durumunua göre kontrat yenilenebilir...

Antonio Graves yanılmıyorsam 500.000 dolar civarı alıyor. Mukavelesi bir yıllıktı. Graves'in 1 milyon dolar isteyeceğini hiç sanmıyorum. Henüz 1 milyon dolar alacak bir oyuncu kariyerinde değil... Graves'i muhakkak tutmamız gerektiğini düşünüyorum, zira oyunun her iki yönünüde oynayabilen, yenetenekli ve iyi karakterli bir oyuncu. Graves'in iyi bir koçun elinde çok üst düzey bir oyuncu olacağı fikrindeyim. Evet, çok fazla 2 numara var ama, Graves gibisi çok az. Graves'i uzun vadeli bir kontratta yıllık 600.000-700.000 dolara ikna edebileceğimiz kanısındayım. Hem Türkiye'de vergiler düşük, hem de Graves'in şu aşamada başka bir kulüpten bu kadar alması çok zor. Graves ile 3-4 yıllık bir kontrat yapılabilir.

Murat Kaya transfer olduğunda üç yıllık bir kontrat yapılmıştı. Kontratı bu yıl bitiyor. Yanılmıyorsam 300.000 alıyordu. Aynı ücretten kontrat yapılabilir.

Tufan Ersöz'ün kontratı bu yıl bitiyor. Maalesef iki yıldır kendisinden pek istifade edemedik ama, kanımca bir yıl daha ondan verim almayı denemeliyiz.

Cemal Nalga geldiğinde dört yıllık kontrat yapılmıştı. Kontratının bitmesine bir yıl var, yanılmıyorsam 300.000 alıyor.

Alican, Altay ve Teoman'ın kontrat durumlarını bilmiyorum.

Polat Kocaoğlu ile bir yıllık anlaşma yapıldı. İyi bir yerli uzun alırsak mecburen takımdan ayrılacak.

Erdem Türetken'e de hizmetleri için teşekkür etmeliyiz...

***

Yazdığım koçların çoğu normal şartlarda bize gelmez. Zira bizim bir basketbol kültürümüz yok. Bize gelmeleri için normalde kazandıkları ücretin fazlasını vermemiz lazım.

Bu koçlar içinde ilk adayım Vujosevic olurdu ama, o, Partizan'la öylesine özdeşleşmiş ki, onu Sırbistan topraklarından çıkartmak çok zor. Bir de yerli oyuncularımızın Vujosevic'e uyum sağlaması zaman alır. Zira Vujosevic başlı başına bir sistem koçudur. Kendine has bir felsefesi vardır. Oyuncularının %100'ünü vermesini ister. Genç oyuncuların gelişimi için mükemmel bir koçtur. İstediği düzeni oturtması için bir süre gerekir. Ona zaman tanınıp, iyi bir bütçe verilirse birkaç senede Avrupa çapında bir takıma dönüşebiliriz. Ancak bu kadar tahammülsüz bir camiada kendisine süre tanınır mı bilemiyorum...

İkinci adayım Repesa olurdu. Repesa'dan kısa sürede netice alabiliriz. Göze hoş gelen bir basketbol oynatır. Büyük takımlara karşı çok iyi sonuçlar alır. Kısa vadede şampiyonluk yaşatabilir. Biraz geçimsizdir, uzun vadede kalıcı olur mu muamma...

Üçüncü sıraya Oktay Mahmuti'yi koyuyorum. Mahmuti'nin başarılı olması için zaman gerekebilir... Keskin kuralları olan bir koçtur. Oyuncularla diyaloğu pek iyi değildir ama, otoritesini kabul ettirir. İlk yılında şampiyonluk yaşatabilir mi?..

Dördüncü sıraya Aleksandar Trifunovic'i koyuyorum. Yazdığım koçlar arasında kariyeri zayıf olanı gibi görünebilir ama, oyunu iyi okuyan sıçrama yapması muhtemel bir koçtur. Kızıl Yıldız'dan Lietuvos Rytas'a gitti ve üst düzey performans gösterdi, Baltık Ligi şampiyonu oldular. 2007-08 sezonu Euroelague'de çok iyi maçlar çıkartmıştı ve Euroleague'in sürpriz takımı olmuşlardı. Akabinde Panionios'a gitti, düşük bütçeyle çok iyi sonuçlar aldı. Bu sezon EL'de Real Madrid, Efes Pilsen, Partizan gibi üst düzey takımları yendiler. Vasat oyunculardan iyi verim alabilen, doğru hamleleri yapan bir koç. Kadroya göre sistem belirleyebiliyor. Kısa sürede başarılı olabilir.

Yazdığım diğer koçlarda üst düzey basketbol bilgisi olan, kariyelerinde önemli başarılar olan koçlar. Pepu Hernandez'in İspanya Milli Takımı ile büyük başarıları var. Ancak kulüp takımı olarak sadece CB Estudiantes'i çalıştırdı. Rimas Kurtinaitis'in koçluk kariyerinde daha evvel büyük başarılar yoktu ama, bu yıl Rytas ile Eurocup şampiyonluğu yaşadı. Rytas'da kalıp Euroleague koçu olmak isteyebilir. Velimir Perasovic ve Piero Bucchi'de son derece kaliteli koçlardır. Oyunu okumaları, taktiksel ve stratejik hamleleri üst düzeydedir. Türkiye'ye uyum sağlamaları halinde çok başarılı olabilirler.

***

Kerem kardeşim,

İyi bir plan ortaya koyarsak Oktay Mahmuti'nin gelmemesi için bir neden yok. Ancak mevcut düzenle bize geleceğini sanmıyorum. Parayı verdikten sonra Hollis Price'ı getirebiliriz. Chuck Eidson ile Maccabi Tel-Aviv ilgileniyor. O biraz zor... Eidson için iki sene evvel "alınabilir" diyordum. O sene Lietuvos Rytas'a transfer oldu ve bugün çok kıymetli bir oyuncu haline geldi. Kaliteli oyuncuları patlama yapmadan evvel alıp, uzun süreli kontrat yapmak lazım ki böyle elden kaçırmayalım...

Mesela yazdığım oyun kurucular içinde "Doron Perkins" isimli bir oyuncu var. Çok yetenekli, spektaküler bir oyuncu. Hem çok iyi pasör, hem de mükemmel bir atlet. Penetresi iyi, savunması iyi... Bu oyuncuyu kısa bir süre içinde büyük bir takımda görebiliriz. Perkins'i alsak çoğu kişi kim bu, nedir, ne yapar diyebilir fakat, iyi bir düzen içinde yıldız bir oyuncu olabilir.
 
Guard pozisyon'u icin onerim Aris'den Keydren Clark. Kendilerini Eurocup'de Telekom'a karsi izlemisdim. Cok hosuma gitmis idi oynadigi oyun. Iyi oyun kurmasina karsin, muthis bir skorerdir kendilerini. Istatistikleri ise cok iyi. Sadece kucuk takimlara karsi iyi degil buyuk takimlara karsida iyi oyniyan bir oyuncu. Istatistigine baktim Yunanistan ligin'de Panathinaikos'a karsi 22 sayi ile oynamis. Bilmiyor maliyeti nekadar oldugunu. Sanirim pahali bir oyuncu degil. Bize katki sagliyacagini dusunuyorum.

Pek tabiki gonul McIntyre ister, yanliz bu oyuncunun bize gelmesi cok zor.

Hollis Price , ise tanidigim bir oyuncu. Rytas'dan tanirim kendilirini. Euroleague,Uerocup deneyimleri var. Sahsen teklif yapar isek, kendileri kabul eder ise, muthis katkilar sagliyacagini dusundugum bir oyuncu.

Pepe Sanchez , ise Real Madriden ayrilmis. Kendilerini Ispanya ligin'de, Pablo prigioni ile birlikte en begendigim oyunculardan biridir. Muthis oyun zekasi ile bizde cok is gorur. Yanliz biz teklif gotururmuyuz, goturur isek bizim teklifimizi kabul edermi ?

Shammond Williams, bir diger onerdigim oyuncu. Pamesa Valencia'dan. Daha oncede forumumuzda onerilen isimlerden biriydi. Keza diger oyuncular gibi onunda bize katki sagliyacagini dusunuyorum.

Guard'in kadar konus derler, benim gorusum ise umarim transferleri cabuk yapariz, takim olmak icin bu onemli. Strickland gibi bir fiyasko ile karsilasmayiz umarim birdaha. Adam gibi bir Guard ile anlasmamiz lazim.

Koc konusuna gelir isek, genelde forumda istenilen koc Oktay Mahmuti. Bende katiliyorum. Bentton gibi dusuk bir maliyetli takim ile yaptiklari ortada. Uzun vadede basari icin Oktay Mahmuti ile anlasmamizi isterim.

Bunlar baslangic. Adam gibi Organizasyon, sube sorunlari Vs..Vs. Bunlar canim sıkan konular. Degismiyecegini bildigim icin pek irdelemek istemiyorum. Degisecek ise ilerde konusulur. Suan degisecek gibi gorunmuyor. Bu iki husus cok onemli, bunlar degisir ise basarilar gelir. Bir diger konu ise Sponsor. Sezon sonu bu sponsor olayinin aydinlatilmasini isterim.
 
Yıl geçmiyor ki gsbasket'te bir transfer konusu daha açılmasın... :)
Bu sene oyuncu transferlerimizi önceden yapmalı ve hazırlık evresini uzun tutmalıyız. Ama bunun için gelecek senenin bütçesi, planları ve en önemlisi koçunun belirli olması gerekir. Uzun vadede Avrupa hedefleri koyabileceğimiz, bu vizyona sahip, sistem basketbolu oyntan bir koç ile anlaşmalıyız. Koçumuz takımıza belli bir sistemi aşılamalı ve basketbol takımımızın genlerine işleyip, bizim basketbol kültürümüzü oluşturabilecek bir yapıya sahip olmalıdır.
İlk önce koç işini hallettikten sonra geri kalan kısım gelecektir. Önemli olan hedeflerinizi ve vizyonunuzu getireceğiniz koçla herkese hissettirmek, o umudu vermektir...
 
Tek temennim bu topiğin 645 sayfa sürmemesi,yalnız Oktay gelirse yanında guardınıda getirir,ve hosley kalır düşüncesindeyim.
 
hosleyi ve guroviç i kullanacak oyun kurucu, onlara set hazırlıcak bi koç tam anlamıyla en az 2.10 luk bir 5 numara ve antonio gravesle yabancıları kursak, türk oyunculardan hüseyin, cüneyt, tufan, murat kalsın yanlarına ise üst düzey türk oyuncular alırsak ve güzel bir planla uzun vadeli başarılı olunabilir düşüncesindeyim..
 
arkadaşlar bu transfer başlığını okuduğumda çok mutlu oldum gerçekten basketbolu çok takip ediyor herkes...Vallahi herkes scout gibi araştırmacı benim şahsi fikrim ilk önce herkes coach adaylarını yazsın çünkü coach gelmeden oyuncu önermek pek doğru olmaz sanırım mesela pepe sanchez çok iyi bir guard takımı çok iyi yönetir ama hücum vasıfları kısıtlıdır...Antrenör skora yönelik 1 numara isteyebilir tek arzum öyle bir antrenör gelsinki 5 yıllık anlaşma yapılsın ama bence Oktay Mahmudi nin Türkiye de işi bitmedi!
 
Oyunculardan önce koç gerekli ama koçtan önce de yönetici ve sponsor da tartışabilir. Genel Direktör öneriniz var mı? :)

Koç konusuna gelirsek;

Oktay Mahmuti ve Jasmin Repesa herkesin dilinde. Benim de Efes'te iken çok beğendiğim bir koçtu zaten Mahmuti. Herkesin dillendirdiği birşeyi fazla irdelemek zaman kaybı. Diğer alternatiflere bakalım.

Trifunovic de son dönemlerde çıkış yakalayan bir koç ama Panionios ile sözleşmesi ne durumda bilmiyorum.

Cibona'lı Perasovic'in de bu çıkıştan sonra bize geleceğini pek ön görmüyorum.

Rytas'ta şampiyon olan Kurtinaitis de yine imkansız olanlardan bana kalırsa.

Kariyeri iyi ama durumu kötü durumda olan Spahija bana kalırsa gelebilecek koçlar arasında. Kapı önüne koyulur zaten muhtemelen :)
 
Litvanua ligi şampiyonu:Lietovas Rytas

Mvp:Chuck Eidson(son maç 41 sayı,8 ribaunt,8 asist)Yani bize yar etmezler.Keşke gelse hem çok iyi bir oyuncu hem de yakışıklı. :p :) ;)
 
alev çolak' Alıntı:
Litvanua ligi şampiyonu:Lietovas Rytas

Mvp:Chuck Eidson(son maç 41 sayı,8 ribaunt,8 asist)Yani bize yar etmezler.Keşke gelse hem çok iyi bir oyuncu hem de yakışıklı. :p :) ;)
Onu Baltık Ligi şampiyonu olarak düzeltelim, Litvanya Ligi final serisi 6 Mayıs'ta başlıyor..
 
alev çolak' Alıntı:
Litvanua ligi şampiyonu:Lietovas Rytas

Mvp:Chuck Eidson(son maç 41 sayı,8 ribaunt,8 asist)Yani bize yar etmezler.Keşke gelse hem çok iyi bir oyuncu hem de yakışıklı. :p :) ;)

Geçen sene Gurovic'in de Polonya Ligi final serisinde 35 sayı attığı bir maç olmuştu..Yani bizde sistem diye birşey olmadıkça kim gelirse gelsin farketmez.
 

Üst