2010-2011 Kadınlar Euroleague

bir Gs olarak üzüldüm fb ye.Yine bazı renktaşlar kızacaktır.Ama düşüncemi söylüyorum.Maçı seyretmedim şasırdım ilk ayrı ikinci yarı ayrı.Bir Angel Bir zagoto her zaman dedim her zamanda derim Ne penny ne de Tabii ki taurasi.Dış sut savunma ne isterseniz yapan iki oyuncu kaybediliyor yerine bana göre 1/4 bile olmayan iki oyuncu.Benim takıldığım üzüldüğüm nokta maalesef ki yabancı oyuncular bizim takım içinde çok önemli ama renktaşlarımızın çok istediği Birsel esmeralın büyük maçların oyuncusu olmadığı ortaya çıkıyor yalnız bizim maçta farklı oynuyorlar anlam veremiyorum.Bu maçlarda da yetersizlikleri ortaya çıkıyor.İş bitti mi inşallah seriyi üçüncü maça taşırlar ama zor gözüküyor.Tersi olur f4 kalırlar neticede türk takımı.

Bizim türk oyucularının genel sorunu final maçlarını kaldıramamaları buda beni çok üzüyor.Bu kültüre sahip değiliz bizim takımda ki oyuncularda buna dahil...

78-86 yenildiler. Ama bunalrın gazını biz aldık herkes bunlar yenilmez felan derken öyle bir tokat attıkki kendilerine geldiler avrupada da herkes gördüki bunlar fos biraz sıktığında yenilebilirler.
Ama şimdi olacakları tahmin edebiliyorum AĞLAYACAKLAR her zamn yaptıkları gibi Taurasi-penny diye ağlamaya başlarlar. hacettepe-federasyon vs oraya buraya sataşmaya başlarlar.

Yani haksızlarmı ağlamakta ?

Öncelikle Fenerbahçe’nin hala şansı devam ediyor, daha seri bitmedi.
Ancak kimse suçu başka yerde aramasın. Diana ve Penny olmadan bile Fenerbahçe bu Spartak’a kendi evinde yenilecek takım değil. Hatta onlar olmadan Fenerbahçe daha bir takım gibi oynuyordu.
Fakat bu doping açıklamalarında “Klüp Yöneticileri” tarafından öyle bir hava yaratıldıki sanki Diana ve Penny gidince o Avrupa’da fırtına estiren takım gitti, Fenerbahçe ard arda malubiyetler aldı, Avrupa şampiyonluğunu kaybetti….
Onlar olmadan Fenerbahçe kupanın favorisi UMMC’yi evire çevire yenmedi mi ?
Tek yenilgi aldıkları Bizle de 3 maç yapıldı ve sadece 1′i kaybedildi…
Fenerbahçe turu kaybederse suçu federasyonda, hacettepe de değil, önce kendisinde arasın. İşleyen çarkları sanki çalışmıyormuş gibi göstererek hem takımı demorilize ettiler, hem de güvenlerini kaybettirdiler…
Soruyorum, Diana ve Penny’nin dönme ihtimalleri olduğu sürece gelecekleri belirsizleşen Anete ve Angel’danki, ikisi de bayan basketbolunun önemli isimleri nasıl bir performans bekliyorlar ? Onların maçlara nasıl konsantre olmasını bekliyorlar ?
Sözün özü haksızlık varsa elbette haklarını arayacaklar ama bu şekilde takımı küçük düşürecek, güvenlerini kaybettirecek açıklamalar ile değil !!!
Neyse başarılarını takdir etmsem de, aslında çok da üzüldüğümü söyleyemem

Fenerbahçe'nin bu konuda mağdur olduğu gerçek ancak "asarım keserim, lig de gidiyor hesap sorarım" tarzındaki açıklamalar bir gerçeği bir kez daha ortaya koymuştur: Türk sporu, Aziz Yıldırım ve Turgay Demirel gibi isimler uzaklaşmadan kendine gelemez. Bir takımımız Avrupa Şampiyonu olacaktı 'gazına' gelmeden önce bu insanların kendi kulüplerinin (ve koltuklarının) menfaati dışında sporumuza ne kadar katkı sunduklarının değerlendirilmesi gerekir. Galatasaray'ı geçeyim diye Ukrayna'nın 5. sınıf yüzücülerini Türk yapan, her spor dalında milli takımda oynamayacak kadar yaşlı sporcuları Türkleştirerek yabancı sınırlamasını delen bir mantığın 'Türkler Avrupa Şampiyonu olacaktı' demeye hakkı yok bence.

Fenerbahçe'nin yenilgisine üzüldüğümü söyleyemem. Açıkçası Taurasi de olsa Spartak gibi takımlara eleme turlarında öyle kolay galip gelemezsiniz. Bence en güzel cevabı bugünkü voleybol maçında verebiliriz sayın Yıldırım'a. Türk sporunda istediği gibi at oynatamayacağını, ilk yarıda galip geldiğimiz Fenerbahçe karşısında, salonu (ki tamamı bize ayrılmıştır) doldurarak gösterebiliriz.

Aziz Yıldırım came back..
Beyefendi diyor ki, hesap sorarım.. Kendi kurduğun federasyona ne hesabı soruyorsun..
Turgay Demirel senin adamın değil mi.. Aranıza kara kedi mi girdi..

Bu kadar üzülecek bir şey yok.. Yeni bir başkan adayı bul.. (bkz. Mahmut Uslu ).. Hem sözde basketbol dünyasından olsun, hem de Fenerbahçeli olsun. Bu arada benim adayım Mehmet Baturalp.. Ben kendisinin arkasındayım.. Adaylığını açıklasın, onun için çalışayım.. Benim 20 oyum var federasyon delegeleri içinde.. 20 oyumla yanındayım. Yürüyedursun. Hem Fenerli, hem cezai ehliyeti yok.. Tam federasyon başkanı olacak adam.

Adnan Polat da sana destek verir merak etme.. Atarken mangalda kül bırakmaz ama seçim zamanı öz Galatasaraylı Lütfi Arıboğan varken gider Turgay Demirel'e oy verir..

Aziz Başkan üzülme.. İstediğin adamını koy federasyonunun başına. Adnan Polat seninle.

(Not: Başkanımız Adnan Polat'ın dediği gibi, lütfen Adnan Polat- Aziz Yıldırım arkadaşlığını yanlış anlamayınız )

Aziz yıldırım ne açıklamalar yapmış bravo valla adam yanlışta söylese konuşabiliyor bizim başkanda herkesten özür diliyor.Açıklamalara bakın ya.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, bayan basketbol takımının FIBA Bayanlar Avrupa Ligi Çeyrek Final ilk maçında Rusya'nın Spartak Moskova takımına yenilmesinin ardından yaptığı açıklamada, doping hatasının yaşandığı Taurasi olayı nedeniyle Hacettepe Üniversitesi Doping Kontrol Merkezi ve Basketbol Federasyonu'nu sert şekilde eleştirdi.

Yıldırım, Caferağa Spor Salonu'ndaki maçın ardından yaptığı açıklamada, doping kontrol merkezi ve federasyonun el ele Türkiye'ye belki de ilk defa gelecek Avrupa Lig şampiyonluğunu engellediklerini iddia etti. Aziz Yıldırım, şöyle konuştu:
"İlk yarı öne geçtik ama sonra kaybettik. Sporun içinde var, hepsi olabiliyor ama esas nokta buralara gelirken, sezon başında Avrupa şampiyonluğu için yola çıkan bir Fenerbahçe Spor Kulübü'nün basketbol takımı... Sağ olsun Hacettepe Üniversitesi'nin doping merkeziyle Federasyon el ele, belki de ilk defa Türkiye'ye gelecek Bayanlar Avrupa Ligi şampiyonluğunu engellediler. İkisi beraber el ele. Önce teşhis koydular, 'Kanser', 3 ay sonra 'Sen kanser değilsin' dediler. Zaten o ara öldü... Hasta öldü zaten..."

"BİZ HATA YAPTIK ÜZGÜNÜZ İLE BU İŞLER OLMAZ"

Sorumluların bu hafta içinde bir karar vermelerini isteyen Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"O istifa etsin, bu bilmem ne... Bunların hepsi doğal. Bunları istemek de hakkımız, tabii ki. Bu sorumlular, bu hafta içinde artık bir karar versinler, ne yapacaklarına. Doping merkezi mi kapanacak... Yani, 'Biz hata yaptık, üzgünüz' ile bu işler olmaz. Bunun bir bedeli var. Maddi bedeli var, şusu var, busu var. Manevi değeri var. İnsanlar üzülüyorlar. İnsanlar bu takımın peşinde mücadele ediyorlar. Destek vermek için tribünlerde harçlıklarından paralar artırarak maça gidiyorlar, bilet alıyorlar. Şimdi bunların hepsini unutacağız, 'Hata yaptım kusura bakma...' Böyle bir şey olamaz. Kabul etmiyorum, bunu da. Buradan, hem doping merkezi kapansın... Hacettepe ne alıyorsa üstüne alsın. Yani öyle Hacettepe'yi lekelemek anlamında konuşmuyorum ama bir bilim yerinin verdiği bu kararla bizim şampiyonluğumuz engelleniyor. Ben bunu geçen gün söyledim. Zaten biliyorduk, güme gitti. Çünkü biz ona göre bir takım kurmuştuk. Bugün gördük, biliyorduk bunların bu noktaya geleceğini."

"FEDERASYON GEZMEYİ TOZMAYI BIRAKSIN OTURSUN KARAR VERSİN"

Türkiye'deki şampiyonluğu da kaybedebileceklerini öne süren Yıldırım, "Bu konuda ikinci adres federasyondur. Artık federasyon da bıraksın gezmeyi tozmayı, otursun karar versin" şeklinde konuştu.

Olay nedeniyle iki oyuncularının takımdan gittiğini hatırlatan Yıldırım, "Bunlardan dolayı, Türkiye'de biz şampiyonluğu da bu şekil olursa kaybedeceğiz, onu da söyleyeyim yani. Bunun sebebi federasyondur. Biz yabancı oyuncuyu getiriyoruz, dopingli diyorsunuz, gönderiyoruz çocuğu. Onun yerine oyuncu alamıyoruz. Geziyorlar, Amerikalarda seyahatlerde. Federasyon aklını başına alsın hemen yarın karar versin. Biz bu oyuncuları getirirsek oynatabilecek miyiz? Oynatamayacak mıyız? Kamuoyuna çıkıp anlatsınlar. Bunu kamuoyuna söylesinler, bir sorumluluk alsınlar üstlerine. Gezmeyle tozmayla kapanmayla olmaz bu işler.

Sonra hesap sorarım. Bak, çok ağır hesap sorarım! Ayıp yani. Bugün bu takımın hem Avrupa'da hem de ben iddia ediyorum, bakın bu şekilde giderse Türkiye Ligi'ni de kaybettirecekler bize. Çünkü oynanan ve görünen hadise bu. Herkesi aklını başına çağırıyorum. Federasyon bir karar versin. Desin ki, 'İki oyuncunuz gitti, onlar gelsinler', 'Oynatabilirsin' diye açıklama yapsınlar. Bekliyoruz, bunu veya 'Oynatamazsınız' bu böyle kapanacak diyecekler. Biz de ona göre Fenerbahçe Spor Kulübü olarak yolumuzu çizeceğiz. Yönetim olarak kararımızı alacağız. Uygulama yapacağız."

"Bu gece acı bir gecedir" diyen Yıldırım, "Federasyon bu utançla yaşayacaksa mesele yok zaten. Aynı şekilde doping merkezi de. Yapılan çok ayıptır" diyerek sözlerini tamamladı.

Yıldırım neden 2.maç oynanmadan hemen yenilgiyi peşinen kabullendi.Fb gider S.Moskova'yı orada yenerse ne olacak(allah korusun).

Düne kadar kankası olan,seçtirmek için Ankara otellerinde kulis yaptırdığı Demirel'le demek düşmen oldular artık.Emir Predziç 5 dakikada Türk olurken çok çağdaş bir başkandı ama Demirel.

Beter olun.Umarım Moskova 2.maçta gevşemezde bunları evine yollar.

Koskoca Hcettepe kendini yakmak pahasına aylar sonra yanlış yaptık dedi dünyada hiç bir doping merkezi bunu yapmaz!!! Yanlış yapsalar bile bunu açıklamaz.
Aziz Yıldırım çıkıp Hacettepe'yi kutlaması lazım Hacettepe'nin bu cesareti gösterdiği için. Sanki sadece Fbye hata yapıldı diğer oyuncular kulüpler ne yapsın peki? Başkanları neden çıkıp orayı burayı tehdit etmiyor?
Sizin Dünkü kadronuz UMMC yi yenmedi mi? Koçunuz Ratgaber elleriyle verdi dün siz ilk önce ona çatın beyefendi! O UMMC geçen yıl Taurasili Moskova'yı geçip lig şampiyonu olmuştu. 2 oyuncumuz deyip duruyor çok bilmiş adam ulan senin Penny adlı oyuncun Taurasi'siz yapmadığı için kaçtı gitti! Hacettepe ile TBF ile ne ilgisi var Penny in.
Şimdi çıkmış Hesap sorarım!!! diyor hemde çook kötü hesap soracakmış!! geçen yılda TFF yi tehdit etmişti aynı adam. Baktı lig elden gidiyor korkuyor tabi GS ye elenmekten hakemleri ve tff yi yanına çekip şampiyon olmaya çalışacak tıpkı Futbolda olduğu gibi.
Türk sporu bu fanatik gözü dönmüş tehditçi adamlardan kurtulmalı.

Koskoca Hcettepe kendini yakmak pahasına aylar sonra yanlış yaptık dedi dünyada hiç bir doping merkezi bunu yapmaz!!! Yanlış yapsalar bile bunu açıklamaz.
Aziz Yıldırım çıkıp Hacettepe'yi kutlaması lazım Hacettepe'nin bu cesareti gösterdiği için. Sanki sadece Fbye hata yapıldı diğer oyuncular kulüpler ne yapsın peki? Başkanları neden çıkıp orayı burayı tehdit etmiyor?
Sizin Dünkü kadronuz UMMC yi yenmedi mi? Koçunuz Ratgaber elleriyle verdi dün siz ilk önce ona çatın beyefendi! O UMMC geçen yıl Taurasili Moskova'yı geçip lig şampiyonu olmuştu. 2 oyuncumuz deyip duruyor çok bilmiş adam ulan senin Penny adlı oyuncun Taurasi'siz yapmadığı için kaçtı gitti! Hacettepe ile TBF ile ne ilgisi var Penny in.
Şimdi çıkmış Hesap sorarım!!! diyor hemde çook kötü hesap soracakmış!! geçen yılda TFF yi tehdit etmişti aynı adam. Baktı lig elden gidiyor korkuyor tabi GS ye elenmekten hakemleri ve tff yi yanına çekip şampiyon olmaya çalışacak tıpkı Futbolda olduğu gibi.
Türk sporu bu fanatik gözü dönmüş tehditçi adamlardan kurtulmalı.

Arkadaşım biraz insaflı olalım empati yapalım.
Fowles ve agustosa böyle bir iftira atılsa ve sonra biz bu oyuncuları fenerbahçe finalinde oynatamasak.
Sonrdada ya kusura bakmayın deseler..
Ne yaparız ben kendi şahsıma analarını bile ... tövbe tövbe
Bu olay kulupler üstü bir olay ayıptır yakışmaz bize bu durumdan nemalanmak..

Erdal Bey sayesinde şunun farkına vardım. Bir gün herkes GS'lı olamaz belki (olmasın da zaten GS'lılık apayrı bir duygudur) ama herkes bir şekilde GS'lı numarası yapacak gibi.

Erdal Özaslan, soyadına ihanet etme! Tuttuğun takım için değil, onu burada aslan gibi söylememenden bahsediyorum. 40 kere söyledik, 41.'ye söylüyorum forumumuz Fenerbahçelilere açıktır ama Galatasaraylı taklidi yapmaya çalışan, ortalık karıştıranlara değil! Güle güle. Bir daha üye olduğunuz forumlara verdiğiniz mail adresine dikkat edin.