2010-2011 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Re: 2010-2011 Transfer Sezonu

Umarım bize gelir.Zaten Evren'i takıma katabilirsek önümüzdeki sene sözleşmeleri bitecek olan Sinan Güler ve Kerem Gönlüm hamleleri ile çok kaliteli bir Türk takımına sahip olmuş oluruz ki bu bizim yabancı seçimlerimizide pozitif etkileyecek bir durum.

Kilit adam şu anda Ender.

Doğan Sağlam' Alıntı:
Umarım bize gelir.Zaten Evren'i takıma katabilirsek önümüzdeki sene sözleşmeleri bitecek olan Sinan Güler ve Kerem Gönlüm hamleleri ile çok kaliteli bir Türk takımına sahip olmuş oluruz ki bu bizim yabancı seçimlerimizide pozitif etkileyecek bir durum.

Kilit adam şu anda Ender.
tamamen katılıyorum ama bence Türkiyeden bir takıma gitmez hatta hocası ikna bile edebilir kadroa yer bulacaksın filan diye ama alırsak inanın 1 2 gömlek üstüne çıkarız hatta tayloru yollayıp bir ribauntçu isim daha alabiliriz ama çok hayli süküt oldu ;)

Bence abartmamak lazım. Ender kadromuzu 2-3 gömlek yukarı falan çıkarmaz. Tutku her zaman Ender'den daha iyi bir oyun kurucuydu zaten. Ha ender gelir Taylor gider bir uzun alırska takıma işte bunu sağladığı için Ender çok iyi transfer olur. Yoksa o uzunu alamadıktan sonra ender gelse ne olur gelmese ne olur.

Bu arada Ender'in gelmesini tabii ki istiyorum ama öyle 2-3 gömlek atarız durumu yok :9

Sühan Cem' Alıntı:
Bence abartmamak lazım. Ender kadromuzu 2-3 gömlek yukarı falan çıkarmaz. Tutku her zaman Ender'den daha iyi bir oyun kurucuydu zaten. Ha ender gelir Taylor gider bir uzun alırska takıma işte bunu sağladığı için Ender çok iyi transfer olur. Yoksa o uzunu alamadıktan sonra ender gelse ne olur gelmese ne olur.

Bu arada Ender'in gelmesini tabii ki istiyorum ama öyle 2-3 gömlek atarız durumu yok :9
bilmiyorum ya da benim düşüncem ama tutku sahada yokken takımı taylor oynatabiliyor mu ? enderle tayloru karşılaştıramam bile ! ama denilen gibi o gelir birde ribauntçu bir oyuncu gerçekten harika olur ..

eğer ender gelirse önümüzdeki sene yerli rotasyonumuz çok kaliteli olacak gibi

evren-ender-tutku
göksenin-melih-muhammet
shumpert( Türk pasaportlu yerli) - caner
ilkan-ermal
sertaç-

Çağlar Torun'dan "Ender için resmi teklif sunmuş bulunuyoruz..." gibi bir post görmek istiyorum :)

yine de efesin enderi bırakacağını ya da bize vereceğini düşünmüyorum . Gönderse dahi yabancı ülkeye gönderir .

Emre Yüksel' Alıntı:
Ender Aslan'ın Galatasaray'a geleceği yönünde yoğun söylentiler var.. Yalnız benim anlamadığım bir şey var..Oktay Mahmuti zamanında Efes'te oynarken coach ile anlaşamayıp Avrupaya gitmemişmiydi Ender.. Oktay Mahmuti gittiğinde de dönmüştü.. Ben mi yanlış hatırlıyorum..

evet ülker kapandığı an cüneyt erden ile sözleşme imzalamıştı efes ardından horace jenkins de imzalayınca ender yine ayrılmak istemişti izin verilmişti sene başında bunu gördü vişneyi keserim heralde diyordu çünkü durmadan nası bir şampiyona geçirdiğim ortada çok iyi durumda gelmiştim felan diyordu ender bakalım hayırlısı olsun.

ENder o dönemde Efes'den ayrıldığında Efes'in başında kim vardı peki ?

Kutay Çamcı' Alıntı:
ENder o dönemde Efes'den ayrıldığında Efes'in başında kim vardı peki ?

Efes için çok özel bir seneydi 30.sene şerefine mükemmel bir kadro için jenkins,nicholas,haislip paket halinde alınmıştı ve o özel yıla yakışacak koç tabiki Oktay hocaydı. Ama bu enderin kararıydı çünkü oktay hocanın kafasında 3 gard olmalıki can akın alınmıştı ender gidince jenkins-cüneyt-can 3lüsü olmuştu

Eğer o sezon ise Jenkins'in nasıl bir performans gösterdiği malum sezon ortasında gönderilmişti o da .

Kutay Çamcı' Alıntı:
Eğer o sezon ise Jenkins'in nasıl bir performans gösterdiği malum sezon ortasında gönderilmişti o da .
ama jenkins iyi adamdı ama.fenere 35 attığı maçı unutamam.solomon durduramamıştı onu. ;) :)
umarım endere teklif götürmüşüzdür.

Ender'i pg olarak pek begenmem hatta bana gore pg bile sayılmaz en iyimser deyişle combo guard derim. Daha once dediğim gibi pg olarak yerlilerden sırasıyla Engin, Tutku ve Kerem gelir başka da yoktur benim için, bu açıdan Ender oynatan guard olmamaktan öte, tercihler konusunda her zaman sıkıntı yaratan bir oyuncudur. Zaten Efes'te sure bulamaması, değişik koçlara ragmen hemen hepsinde gozunde arka planda kalmasının sebebi, sahada ne yapacagı ongorulemeyen, stabilite sorunu yaşayan bir bir oyuncu olmasında. Bu açıdan Ender oyunuyla sınıf atlatacak oyuncu değil benim ölçülerimce. Salsa'ya gelen yorumlardan birinde Ender'i guzel tarif etmişler: '' Luke: ...İsmi zikredilince aklıma gelen (ve beni çıldırtan) o sahneden (topu Tazmanya Canavarı hızıyla karşı sahaya getirip, eliyle 'dur' işareti yaptıktan sonra, kendisi de topla birlikte zıplayarak 24 saniyeyi hiç etmek!) oldum olası nefret ettim. Kaotik bir basketbol takımında işe yarayabilse de, günümüzün bol setli Avrupa basketbolunda hiçbir işe yaramayacak basketbolunu gereksiz buldum...''

Ama herkesin dediği gibi Taylor'ın yerini doldurarak bize yabancı kontenjanı açarak, sınıf atlamamızı sağlayacak oyuncu aynı zamanda. Shumpert yerli statusune geçene kadar işimizi gorecek bir oyuncu yoksa Ender'i uzun vadede kadromda görmek isteyeceğim bir oyuncu değil.

Ender, Taylor'ın yerini doldurabilir mi? Oyun kurucu olarak Taylor'ı Ender'in onunde goruyorum. Ama toplamda bakarsak, kalite olarak yakın oyuncular. Onemli nokta ise, Taylor'ın rolunu doldurabilir mi sorusunun cevabı. Taylor'ın takımdaki rolu vazgeçilmez, kilit bir rol değil. İlk beş başlamasına onem veren arkadaşlar oluyor ama bana kalırsa ilk beş diye birşey yok. İlk 7-8 var ve 9. ,10. oyuncu konumundaki yedek-parça oyuncular. Taylor, Tutku daha diri kalsın, rakibin maç başındaki agresif oynunda yıpranmasın diye ilk beş başlatılıyor bence. Oyun sıkıştığında, maç başabaş noktaya geldiğinde ipleri tereddütsüz Tutku'ya teslim ediyorsak, Taylor'ı daha çok Tutku'ya göre konumlandırıp, süre veriyorsak, bu durum Taylor'ın tamamlayıcı parça olarak görev aldığını gösterir. Taylor'ın sutor-skorer kimliği varsa, Ender de en az Taylor kadar şut kullanmayı seven bir oyuncu.

Efes'i ikna işin en zor kısmı, umarım olur, gerisi paraya bakar.

yönetimimiz şampiyonluk istese enderi alır bide bir uzun alır. ama ligde 4 . olarımda başka birşeyden bahsetmiyorlar

Tek iş Ender'i ikna etmek bana kalırsa. Efes'in fazla seçim şansı yok. Kadroda yer alacak Ender'in istediği yerine getirilmezse sorun çıkartabilir. Efes zaten boş viteste geçmeye çalışıyor bu seneyi gelecek sene ne olur olmaz diye. Ender'i ikna edersek değerini kanıtlamak için veya Oktay Hoca için bize gelebilir. Taylor'da iki numarada takılır işte :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...