2010-2011 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Re: 2010-2011 Transfer Sezonu

Shumpert transferi gerçekleşirse şayet bahsedildiği gibi yerli statüsünde oynaması bu sezon için pek mümkün gözükmüyor. Emir'in olayında olduğu gibi Bakanlar Kurulu olaya müdahil olup saniyesinde Türk yapabilir ama böyle birşeyin olması da şu tabloda mümkün değil. Ha bi şekilde kılıfına falan uydurulursa tadından yenmez, orası da ayrı.

Emre Elmalıdereoğlu' Alıntı:
Gerçi yerli statüsünde oynayabilse de Efes bırakmazdı muhtemelen. Haklısınız.

O şekilde bir oyuncu oynatabiliyorsun Efes Dudley'i aldığı için başka bir şansı yok.

Bizim bir oyuncu için böyle bir hakkımız var ama Shumpert henüz T.C vatandaşı değil.
Bu sezon öyle bir statüde oynayabilmesi için jet hızı ile vatandaşlık işlemleirnin halledilmesi lazım ama bu çok zor daha önceki benzer örneklerde süre 1 yılı bulmuştu.

Ayrıca koca BJK Peja'yı vatandaşlığa geçiremedi bile (O dönede görevde mi idi bilmiyorum ama Abdülkadir Aksu'nun oğlu yöneticileri olduğu halde olmadı)

Emir için çok hızlı oldu bu süreç ama onun durumu ise malesef istisna.

Shumpert ımzalamıs bugun Eyup abinin dediğine göre ayrıca 1 yabancı pıvot ve 1 de turk oyuncu imza aşamasındaymış. Bu transferler bitince de Hakan ustunberk programa katılacakmış. Hayırlısı olsun. Sevindim Shumpert transferine. Hedef kesinlikle ilk 3 bu belli oldu.

Cem Diken' Alıntı:
Shumpert ımzalamıs bugun Eyup abinin dediğine göre ayrıca 1 yabancı pıvot ve 1 de turk oyuncu imza aşamasındaymış. Bu transferler bitince de Hakan ustunberk programa katılacakmış. Hayırlısı olsun. Sevindim Shumpert transferine. Hedef kesinlikle ilk 3 bu belli oldu.

Eğer doğru ise Shumpertçok iş yapar bizde ve Oktay hocanın elinde.Onun sevdiği tarzda bir oyuncu.Değişik görevler üstlenebilecek maç kazandırabilecek ama takım oyuncusu görüntüsünün dışına çokta fazla çıkmayan biri Shumpert.

Türk statusüne geçebilirmi bilmiyorum açıkçası olursa tadından yenmez ama yabancı statüsünde bile iyi transferdir.

Cem Diken' Alıntı:

Shumpert transferi önemli bir gelişme olur. Esas olarak saf bir 3 numara olmasına karşın 4 numarada oynayabilen ve özellikle bbl de cok önemli eşleşme sorunları yaratan bir oyuncu. Tabi 3 senesini doldurmuş olması da TC vatandaşlığına geçmesi gibi artı bir avantaj doğuruyor. Jasa ile kıyaslandığı zaman en buyuk avantajı bu, ayrıca oyuncununda bosman kuralından dolayı kendine avantaj sağlamak için turk olmayı kabul edeceği hatta balıklama atlayacağı da bir gerçek. Hem şutu olan hemde penetresi olan iyi bir oyuncu

Şu anda alacağımız uzun cok önemli olucak. Eğer iyi bir 5 numara alırsak bence en az efes kadar final şansımız olabilir.

Shumpert transferine sevindim ama buna uzun vadeli takım kurma planının bir parçasıymışçasına sevinmek yanlış olur. Shumpert bu lige Ergin Ataman ın getirdiği ve her gittiği takıma götürdüğü, 2-3 sene içinde de muhtemelen Çin-Yeni Zelanda-Polonya gibi bir lige demir atacak cins bir oyuncu. Bu bütçeyle Efes ten artakalanları toplamamız normal ancak BBL deki kaşarlanmış yabancılara bu kadar seviniyorsak düştüğümüz durum acınası demektir.

Ben Wilkinson ın kalmasını tercih ederdim şahsen. Senelerdir uzun ve kalıplı 5 numara tartışması yapılıyor ama görece başarılı olduğumuz yıllarda Hüseyin dışındaki uzun rotasyonumuzda 2.10 luk oyuncular olduğunu pek hatırlamıyorum açıkçası. Mesela Gaines-Owens 2.03-04 filandı. Geçtiğimiz yıla başladığımız Cemal desek o da çok uzun sayılmaz bir pivot için. Wilkinson 5 numara için yetersiz olsa da Ermal-Rancik-Wilkinson ve olursa Sertaç ya da Hüso gayet iyi bir rotasyon sağlayacaktır.

Elbette bütün bunlar Shumpert ın yabancı kontenjanında oynaması halinde geçerli. Türk statüsünde oynayacaksa bu darlıkta bulunmaz fırsat.

Preston Shumpert resmen Galatasaray Café Crown'da..
31 yaşındaki 3-4 numara oynayabilen tecrübeli oyuncu geçtiğimiz sezon Efes Pilsen forması altında 37 maçta forma giyen başarılı oyuncu maç başına 22.1 dakika sahada kalmasının yanı sıra 11.8 sayı - 4.1 ribaund ve 1.3 asist ortalaması ile oynadı. Euroleague'de 14 maçta forma giyen tecrübeli oyuncu maç başı ortalama 19.4 dakika sahada kaldı. Avrupa arenasında Efes forması altında 8.1 sayı - 2.3 ribaund ve 0.7 asisti istatistik hanesine yazdırmayı başardı. 31 yaşındaki tecrübeli oyuncuya hoşgeldin diyor ve Galatasaray forması altında başarılar diliyoruz. Detaylı analiz resmi açıklamanın ardından Arca tarafından yayınlayacaktır.

FCN Blog...

Shumpert takviyesi olur ise gerçekten bomba olur!

Karakteri, 3-4 oynaması ve ligi çok iyi bilmesi en büyük avantajları. Umarım gerçekleşir olumsuz havayı ortadan kaldırır...

Taylor, Radoslav, Joshua, Preston ile birlikte 4 yabancı eder ki Oktay koçun hedeflediği düşüncesi 4 yabancı idi ama söylenenlere göre 1 yabancı pivot daha alınırsa 5 ediyor tabii Preston T.C vatandaşı girişimleri var ise orası başka...

Preston 1979 doğumlu(31) bu ligde değil 35 yaşında, torunları ile birlikte bile oynar...

Yaş olaylarına gerektiğinden fazla dalıyorsunuz oysaki basketbol da en önemli olgulardan birisi tecrübedir, oyuncu kendine bakıyor ise 37-39 yaşına kadar ekmeğini yemeğe devam eder...

Shumpert gelirse şöyle bir ilk 5 oluyor şuan için;

Tutku - Shipp - Shumpert - Rancik - Ermal

Bir de yabancı 5 takviyesi gelecekmiş. Güzel bir kadro olur.

ya neden içimde hem shumpert hem jasa transferi geçiyo shumpert türk yapılıp bir de yabancı 5numara hopp şampiyonluk yarışına yeniden .. ..

Ali Demirci' Alıntı:

Karakteri, 3-4 oynaması ve ligi çok iyi bilmesi en büyük avantajları. Umarım gerçekleşir olumsuz havayı ortadan kaldırır...

Taylor, Radoslav, Joshua, Preston ile birlikte 4 yabancı eder ki Oktay koçun hedeflediği düşüncesi 4 yabancı idi ama söylenenlere göre 1 yabancı pivot daha alınırsa 5 ediyor tabii Preston T.C vatandaşı girişimleri var ise orası başka...

Preston 1979 doğumlu(31) bu ligde değil 35 yaşında, torunları ile birlikte bile oynar...

Yaş olaylarına gerektiğinden fazla dalıyorsunuz oysaki basketbol da en önemli olgulardan birisi tecrübedir, oyuncu kendine bakıyor ise 37-39 yaşına kadar ekmeğini yemeğe devam eder...

Hidayet ve shumpert aynı yaştalar. Bu bile yaş olayı için yeterli referanstır zaten :)

HAzır Efes'le masaya oturmuşken KAsun içinde pazarlık yaptık mı acaba ?

Ali Demirci' Alıntı:

Geçen sezon final serisinde 37 yaşındaki Charles Smith'in özellikle savunmada nasıl bir performans gösterdiğine bakarsak yaş polemiğinin artık maksadını aştığını düşünmeye başladım

Sana sonuna kadar katılıyorum...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...