2011-2012 Basketbol Sezonluk Kombine Kartları

• Konbuyu başlatan Necati Başaran
  • Başlangıç tarihi
Ali beyin bahsettiği sigara içme mevzuundan ben de çok rahatsızım. Son Kazan maçında en az 5-6 kişi gördüm devrede. Bu arada her konuda aslan kesilen güvenliklerin sigara içenlerin önünden geçip tek bir kelime bile etmemesi de ayrıca ilginç. Euroleague taraftarlığından bahsediyorsak bu tip konularda daha hassas olmalıyız, balkonların kalabalık olduğunu kabul ediyorum ama hiçbir bahane açıklayamaz koridorlarda sigara içmeyi.

Bu arada küçük bir değişiklik (küçük ama çok önemli)

Kombine Kart Sahiplerine Duyuru

13 Kasım 2011 Pazar günü saat 17.30'da oynanacak olan Galatasaray Medical Park – Anadolu Efes arasındaki Beko Basketbol Ligi maçından başlayarak kombine kartlarınız kapı girişlerinde readerlar ile kayıt edilecek, böylece daha hızlı bir şekilde salona giriş sağlanacaktır.

001, 002, 003, 004, 102, 103 ve 104 numaralı bloklardan kartı olanlar Protokol Kapısından,
011, 012, 017, 019 numaralı bloklardan kartı olanlar Basın Kapısından,
007, 009, 101, 108, 109, 111, 112, 113, 114, 115, 117, 118 ve 119 numaralı bloklardan kartı olanlar ise 1 ve 8 Numaralı Kapılardan giriş yapabileceklerdir.

Kombine Kart sahiplerinin doğru kapılara yönlenmeleri salona girişi kolaylaştırması adına çok önemlidir. Ayrıca yine 13 Kasım Pazar günü Abdi İpekçi Spor Salonu gişelerinden Kombine Kart satışı da yapılacaktır.

Tüm taraftarlarımıza duyurulur.

Galatasaray Medical Park Basketbol Şubesi

http://www.galatasaray.org/basketbol/haber/11622.php

Bu arada küçük bir değişiklik (küçük ama çok önemli)

Kombine Kart Sahiplerine Duyuru

13 Kasım 2011 Pazar günü saat 17.30'da oynanacak olan Galatasaray Medical Park – Anadolu Efes arasındaki Beko Basketbol Ligi maçından başlayarak kombine kartlarınız kapı girişlerinde readerlar ile kayıt edilecek, böylece daha hızlı bir şekilde salona giriş sağlanacaktır.

001, 002, 003, 004, 102, 103 ve 104 numaralı bloklardan kartı olanlar Protokol Kapısından,
011, 012, 017, 019 numaralı bloklardan kartı olanlar Basın Kapısından,
007, 009, 101, 108, 109, 111, 112, 113, 114, 115, 117, 118 ve 119 numaralı bloklardan kartı olanlar ise 1 ve 8 Numaralı Kapılardan giriş yapabileceklerdir.

Kombine Kart sahiplerinin doğru kapılara yönlenmeleri salona girişi kolaylaştırması adına çok önemlidir. Ayrıca yine 13 Kasım Pazar günü Abdi İpekçi Spor Salonu gişelerinden Kombine Kart satışı da yapılacaktır.

Tüm taraftarlarımıza duyurulur.

Galatasaray Medical Park Basketbol Şubesi

http://www.galatasaray.org/basketbol/haber/11622.php

Sanırım alıntı yapıldıktan sonra içerik değişmiş aşağıdaki gibi bir ibare de var duyuruda.

Dört görevli, kart sahiplerini yerlerine yönlendirecek.
Bundan kombine sahipleri yerlerinde oturacak çıkarımını yapabilir miyiz? Bilgisi olan var mı?

Organizasyon bölümünde konuşmak istemiş Arca ama burada konuşmak istiyorum.

Peki güzel bir gelişme aam 007 ve 009 dan kombine alanların suçu nedir arkadaş ? aynı para farklı hizmet.
Biri açıklayabilir mi.

Gerçekten sinir bozucu olmaya başladı bu iş.

Organizasyon bölümünde konuşmak istemiş Arca ama burada konuşmak istiyorum.

Peki güzel bir gelişme aam 007 ve 009 dan kombine alanların suçu nedir arkadaş ? aynı para farklı hizmet.
Biri açıklayabilir mi.

Gerçekten sinir bozucu olmaya başladı bu iş.

Bence de olmamış ama çok takılmamak gerekir buna, bu kapılardan normal biletli seyirci alınmazsa çok sorun olmayacağını düşünüyorum. Sorun olursa bir sonraki maçta düzeltirler sanırım.

Verilen diğer bloklar zaten normal tribün. Her şekilde tribünden girip çıkış yapıyorsun. Mesela bir bayan kalabalık bir maç sırasında lavaboya gitmesi gerekse yaşayacaklarını düşünemiyorum.

007 ve 009 olayı dışında sevindirici bir gelişme cidden .07 ve 09 için neden böyle bir durum var anlamadım zaten oradan kombine alanlar bildiğim kadarı ile madur oldu tribünün yeri değişmiş geriye çekilmiş ve dahası önüne de set gelmiş alanlar eski düzen sanıp aldı şu griş sorununu bari çözseler daha da sevindirici olacak ki çok zor da değil çözüm.

Öğrenciler içinde uygulanan en düşük kombine fiyatı 150 lira mı? Bir arkadaşım 100 oluyo demiştide araştırdım bulamadım öyle bir şey. bilgisi olan yardımcı olabilir mi almayı düşünüyorum

Bugün kombine kart sahipleri malesef bilet alıp gelen seyirciye göre ikinci sınıf muamele görmüş, salona geç girebilmiş ve onlarca dakika sırada bekletilmiştir. Biletlerini verdiğim arkadaşlarımla aynı anda sıraya girdik ve onlar benden 30 dk önce salona girdiler. Soğukta bekleyip hasta olmayı mı dert edinelim, maçın başını kaçırdığımızı mı dert edinelim yoksa kombine aldık diye dalga geçildiğimizi mi dert edinelim. Yapılan düzenlemelere rağmen hala kombinelilerle biletlileri aynı sırayı sokmak, tanıdık vasıtasıyla beklemeden içeriye alınmak ve polisin, yetkililerin gözü önünde sıranın önüne kaynak yapmak diğer sorunlar. Aslında sırada beklemeyi bilmeyen, sırada bekleyene saygı duymayı daha doğrusu görgü kurallarını bilmeyen görgüsüzlere ne söylesek az.

Maç başladıktan sonra zar zor salona gelebildim. 8 numaralı kapıda millet yığılmış biletsiz içeri girmeye çalışıyor. İçerisi tıka basa dolduğu için kapıda bir amigo insanlara bağırıp çağırıyordu. Benim gibi elinde kombinesi olanlar itiş kakış bağıra çağıra içeri girdik. Görevlinin falan hiç bir insiyatifi yok en son kimin içeri gireceğine karar veren amigo.

İçeri girdim, baktım tıklım tıklım oturacak tek yer yok. Kombinemin olduğu yere gittim gariban bir çocuk kız arkadaşıyla oturuyor. Rica ettim kalktı. Kız arkadaşı biz de biletimizin olduğu yere oturalım dedi. Meğerse kombinelerin satıldığı yerleri biletixden de satmışlar. Ellerindeki biletin olduğu yerde kombinesi olanlar oturuyor. Bunlarda ayakta kaldı. Bu olaydan sonra zaten bütün keyfim kaçtı.

Koskoca Galatasaray kulübü benim sezonluk biletimin olduğu yeri biletixden tekrar satıyor. Üstelik salona en az 3 bin biletsiz holigan görevlilerin gözü önünde giriyor. Benim yanımda 12 yaşındaki yeğenim ezilmesin diye millet ile kavga ediyorum. Salonda küçük çocuklar kadınlar sıkış tıkış ne tuvalete gidebiliyor ne gidip içecek su olabiliyor.

Bugün tek kelime ile tiksindim. Böyle eziyeti insan düşmanına yapmaz ama Galatasaray kulübü formasını kombinesini ailecek alıp gelen taraftara eziyet ediyor.

Hiç kimse kusura bakmasın gelecek sene kombine alırsam ellerim kırılsın

Böyle değil emin ol daha da kötü canım sıkkın olduğu için detayları da yazmıyorum. Ana hatları yazdıklarımda en ufak bir abartma yok.

8 numaralı kapıdan giriş yaptık. ben biletliydim. ama kombinelileri de 8 numaraya yönlendirmişler. maçın başlamasına 45 dk kala kuyruğa girdik. 10 dk kala içerideydim. uygulama kargaşa yaratıyor. üstelik görevliler çok yavaş. seneye bu takım 500 kombine satarsa iyidir. herkes isyan etti. birkaç aile de maça girmekten vazgeçip evlerine döndüler.

Salon dolsun da ne olursa nasıl dolarsa dolsun (Gerekirse ekstra bilet satılsın-gerekirse bedava bilet dağıtılsın, Ambiyans olsunda ne pahasına olursa olsun (Birileri "ateşli taraftar" sıfatı ile salonun istediği yerini kapatsın orası onların kazanışmış hakkı olsun bu kazanışmış hakkı kabullenip oradan konbine aanlar hatalı olsun birde bu densizler yerlerine oturmayı denerlerse onlara yapılan mübağ olsun) ,Kombine satılsın da nasıl satılırsa satılsın (Satış sırasında işe gelen yerde numaralar önemli densiz gelmeyen yerde önemi yok densin ).Dar çevre korunsun da nasıl korunsun (Satılmmaış kombineler satıldı gösterilip genele arz edilmesin,birilerine rezerve edilsin hatta o birileri uğraşmasın herşey gıyaplarında hallolsun).

Bu ne pahasına olursa olsun zihniyetinin son noktası şampiyonluk gelsinde ne pahasına gelirse gelsin noktasına varır.O noktaya varanların halini görüyoruz ve onlardan farklı olmakla övünüyoruz.Madem öyle klübün-şubelerin her tasarrufunda bu ne pahasına olursa olsun zihniyetiden kurtulmak lazım aksi taktide bazıları ile aramızda sadcece nicelik farkı olur Biz Klüp olarak Galatasaraylılar olarak ilkeliiz amaca ulaşmak için her yolu mübağ görmeyiz....ama sadece konu maç sonuçlarına doğrudan tesir ise mi diyoruz yani ....e güzel.

Ayrıca kombinelerin satışı ve uygulamasında yapılan tüm hatalar bir bütün, bize yada bizeyakın gördüğümüze dokunanlara isyan eder bize bulaşmayana yada bizim işimize gelen yanlışlara ses çıkarmaksak bu düzen böyle gidecektir.

Ekleme -Alper bey Gariban dediğiniz çocuk için doğru tabirler (medeniymiş-insanmış,adammış olmalı bana kalırsa) hakkınızın defalarca yenildiği bir akşamda hakkınız teslim eden tek kişi için gariban derseniz hak teslim edenler gariban hak gasp edenler mağrur gibi bir tablo çıkıyor kastın o olmadığını farkındayım ama bence yinede önemli.

Gariban çocuk derken onu küçümsemek istemedim hatta o çocuk ve kız arkadaşı ayakta kaldı diye bütün keyfimin kaçtığını da belirttim.

Gariban deme nedenim çocuğun düştüğü durum yaşı benden ufak yanında kız arkadaşı efendiliğinden ya da yanında kız varken olay çıksın istemediğinden anında kalktı. Kalkmayıp ben burada oturuyorum ne yapacaksın dese yanımda 12 yaşında çocuk olduğu için en ufak bir tatsızlıkta çıkarmaya niyetim yoktu.

O çocuk kız arkadaşı ile merdivenlerde süründü diye ben maça konsatre bile olamadım. Eğer yanımda yeğenim olmasaydı tek başıma olsaydım kalkıp eve giderdim zaten yetiştirmem gereken bir sürü iş var. O derece canım sıkıldı. Neyse sonuçta o da parasını vermiş biletini almış ama biletin üzerinde yazan koltuk başkasının o çocuğun ne günahı var. Resmen Galatasaray taraftarını birbirine düşürüyorlar.

Son olarak ben kimseyi aşağılamam ve o çocuğa çok saygı duydum ama o çocuk sonuçta kız arkadaşının yanında kalktı ve kızla birlikte süründü. Ben ona gariban demesemde sonuçta çocuğun düştüğü durum buydu ve bunun sorumlusu da destek verdiği Galatasaray Kulübüdür.

Maç öncesinde duyuru yapılıyor, kombine sahipleri 1 ve 8 numaralı kapılardan alınacak diye, 8 numaralı kapıya gidince görüyoruz ki meğerse tek kapı açılmış kombineli biletli herkes oradan alınıyor, reader meader hak getire. 113'den kombineliyiz ama yerimize oturmak ne kelime o bloğa geldiğimiz için azarlanıyoruz. 114'de iki koltuk buluyoruz da zorla izliyoruz. Maç içerisinde zaten küfür gırla, Efesli oyuncuların ne anaları kaldı küfür yemedik ne de mezarları, adamlar Kerem 3lük attı diye dümdüz her şeyine gidiyorlar. Bu olaylarda çevrelerinde en az 10-15 kadın çocuk varken yapılıyor. Dün resmen pişman oldum kombine aldığıma, her maça biletimi alır gelirdim, 203'den canavar gibi izlerdim; protokolün üstü olduğu için oralara erişimi kontrollü sağlıyorlar. Sigara işine ise girmiyorum bile ikinci yarıda bizim potanın civarlarında resmen bulut vardı. Seyircilere laf ediyoruz ama görevliler bile içeride sigara içiyor. Kombine satmakla bu iş bitmiyor, benim para verip aldığım koltuğu adamlar taraftar grubu sıfatıyla ele geçirip, maçın izlenemez hale getirilmesine sebep oluyorlar. Önümüzdeki yıl çok büyük bir olasılıkla kombine almayacağım. İstediğim maçlara parasını verir giderim. İstedikleri seyirci futbol holiganlarıysa buyursun tepe tepe kullansınlar Abdi İpekçi'yi. Maç biter bitmez Beşiktaş'a küfürler başladı şaka gibi, basketbol takımının perşembe günü Barcelona maçı var ama beylerimiz çarşıya, dişi kartallara ve Beşiktaşa yağdırıp duruyorlar. Salonda görmek istediğiniz seyirci cidden bu mudur arkadaşlar? Açıkçası ben rakibine, rakip seyircisine, hakemlere, kendi takımına ve daha da önemlisi kendi seyircilerini daha saygılı bir taraftar olsun istiyorum, şuanki taraftarın devamlı geleceği bir ortama ne eşinizle gidersiniz ne de çocuğunuzla. Ben basketbol izlemek izlemek istiyorum, sigara dumanı altında kalmak, rakibe edilen iğrenç küfürleri duymak değil.

Saygılar hepinize, iyi haftalar