2011/2012 Euroleague

Arkadasalar, her ne kadar albayi kaybetsekde, herkes ne kadar cok üzülüyo biliyorum ama albanin takimi destekledigi gibi, simdi sira taraftarda. ben biraz arastirdim ve iki link buldum.

http://www.fibaeurope.com/euroleagu...ompID_jr6ZiXqeGhMBtfq1yxqV83.season_2012.html

http://lovewomensbasketball.com/2012/01/20/round-12-in-euroleague-women/#comment-601

Eger siralamalar böyle biterse,
A: Fenerbahçe, UMMC, Spartak, Nadezhda
B: Casares, Galatasaray, Wisla, Avenida

bu durumda biz bütün rus takimlarinda kacmis olacaz.
 
wisla cok tuaf takim ayni unics kazan gibi ne oynadiklari belli olmuyor
öyle üst düzey oyunculari yok bana göre ama iyi sonuclar aliyorlar
 
Arkadasalar, her ne kadar albayi kaybetsekde, herkes ne kadar cok üzülüyo biliyorum ama albanin takimi destekledigi gibi, simdi sira taraftarda. ben biraz arastirdim ve iki link buldum.

http://www.fibaeurope.com/euroleagu...ompID_jr6ZiXqeGhMBtfq1yxqV83.season_2012.html

http://lovewomensbasketball.com/2012/01/20/round-12-in-euroleague-women/#comment-601

Eger siralamalar böyle biterse,
A: Fenerbahçe, UMMC, Spartak, Nadezhda
B: Casares, Galatasaray, Wisla, Avenida

bu durumda biz bütün rus takimlarinda kacmis olacaz.
hocam dedigin gibide daha bu nehirin altından çok su akacak daha.
fenerbahçe 2 maçı var nadezha ve avenida fb 2 maçada rahat çıkacak neler yapacaklar bu çok önemli gruplar açısından.
ayrıca spartak 3 yenilgisi var son 2 3 maçta berbat oynayıp kazanıyorlar son 2 maçta neler yapacakları belli değil...
 
Türkiye ligi için oyuncu almadan da şampiyon olabileceğimize inanıyorum ama eğer hedef avrupa ise bir uzun bir de şutör kesinlikle alınmalı.
 
Ros casares açık bir sekilde euroleague favorisi çok iyi savunma yapıyorlar .Ummc ise bence sue bird takıma tam oturmamıs bizle oynadıklarında pondexter yerine sue bird olsaydı yenerdik . Tahmini yüzde 70 ros casares sampiyon olur . Kalan yüzde 30 ise biz , fener , ummc arasında paylasılır .
 
Ummc ros cacarese yenilerek 4. yenilgisini alıp benim top 8 için hesapladıgım gruplarda bizimle karsılasma sansı kalmadı.
benim tahmimine dayanarak biz bugunkü maçı alıp ros cacarese yenilirsek euroleague 11 3 ile bitiricez.
hesaplarıma gore 1.fb 2. ros garantiliyor.
3 yenilgili takımlara baktıgımızda biz,,spartak ve avenida kalıyor(avenida son mac fb deplasmanında)
bu 3 takımdan biri euroleague wowen genel sıralamada 3.cülügü alıp diger ikisi 4 5 olacak
benim istegim bizim 4 veya 5. olup avenida ile eslesmek.Spartak hem tecrübeli hemde augustus faktörü var.

Tabi bunlar benim normal ve kafamda tasarladığım şeyler üzerine kurulu
fıba bile ne yapacagını bilmiyor yarın sadece ilk 5teki takımlar arasındaki galibiyeti hesaplicam derse başka bir puan tablosu ortaya cikabilir..
 
İkinci hesap kötü. Bu olursa Fenerbahçe direk finalde bulur kendini, eğer biz finale çıkarsak bizim için iyi birşey olur bunların finalde olması ama elenirsek oldukça kötü olacaktır.
 
Akşama daha uzun yazmak istiyorum, dünkü Ros-UMMC maçını izledikten sonraki düşüncelerimle ilgili. İlk çeyrekte sakatlanan Jekabsone'nin de ACL gitmiş. UMMC zaten çok kötü durumda, bu sene Spartak'ta Chatman'le geçen iki yılın etkilerini atıp Dinamo zamanlarındaki performansına yaklaşmıştı. Dünkü maçta da 5 dakikada 9 sayısı vardı.

UMMC'nin Horakova'yı F8 için Good Angels Kösice'den çağırma şansları var. Bu sakatlık zaten kötü durumda olan UMMC'yi daha da zora sokacak.
 
Tambien, fue una adicion a mi vocabulario. Muchas gracias. :)

Dün Fiba TV sağolsun, Ros-UMMC maçını izledim. İspanya'daki maçı da izlemiştim. Hatırlarsanız, o maçta Ros geriden gelmiş, UMMC son çeyrekte hiçbir şey üretememiş, maçı kaybetmişti.

UMMC birkaç yıldır Cappie'yi bir numara gibi oynatarak verim almaya çalışsa da, Pondexter beklentilerin çok altındaydı. Serbest bırakmaları ve Bird'ü almaları doğru karar. Öte yandan, Bird şu anda tanınmaz vaziyette. Dün, Dominguez'e karşı döküldü. Elbette, etkili olamamasında az sonra da değineceğim kötü takım kurgusu da bir faktör; ancak top getirirken bile yaptığı 2-3 basit top kaybını bunla açıklayamayız. Savunmada da Dominguez'e çok kolay geçildi. F8'e kadar kendisini ne kadar toplayabileceği, özellikle de Jekabsone'nin sakatlığından sonra çok önemli olacak.

İspanya'daki maçta dikkatimi çeken şeylerden biri 3 numara oynayan Jackson'ın o dönem hücum düzenlerine dahil edilememesi, sadece üç sayı çizgisinin dışında beklemesiydi. Bu maçta ise, yeni coach kaynaklı mı yoksa aradan geçen zamanda Hejkova'nın yaptığı düzenlemelerle mi bilmediğim bir şekilde, Jackson hücum düzenlerine çok daha başarılı bir şekilde dahil edilmişti. Bu önemli bir nokta. Elbette," madem 3 no gerekiyordu Jackson'dan daha verimli olabilecek gerçek bir 3 numara alınamaz mıydı" sorusu hala sorulabilir.

Dikkatimi çeken diğer nokta ise, Ros'un önceki maça nazaran çok daha fazla fast-break ya da transition play kovalaması oldu. Aslında, uzun süre 3 uzunla oynayan bir takımdan beklenmeyecek bir durum; fakat Lyttle'ın sahayı koaly geçmesi ve Moore da sahadayken, zaten 3 uzunla çok sizelı olan takımlarının iyice büyümesiyle ribaundları net alıp Palau daha çok da Dominguez'in saha görüşüyle başarılı bir şekilde transition playleri oynadılar.

UMMC yöneticileri sene başında Rusya şampiyonlukları iyi de Euroleague'de neden sürekli tokatlanıyoruz diye düşünmüş olacaklar ki, Vetra'yı sonunda yollayarak Paulauskas'ı getirdiler. Yanılmıyorsam, Eurocup'ı aldığımız sene Kursk'un coachuydu, o takımdaki malzemeden de fena takım çıkartmamıştı; fakat işler Ekat'ta öyle yürümemiş. Oynadıkları basketbol hakikaten kötü ve pek de ilerleyebileceklermiş gibi durmuyor, çünkü önceki maçtaki hallerinin üzerine birşey koyamamışlar. Üstüne, önceki mesajımda da yazdığım gibi, bana göre oyunu Taurasi'nin üstüne yıkarak diğer oyunculardan iyi verim almadan şampiyon olan Chatman'in (tanıdıklar bilir, pek beğenmem) elinde geçen bir buçuk sezonda kötü performans gösteren; ancak bu yıl kendini bulmaya başlayan Jekabsone'yi kaybettiler. Dış atıcı olarak çok özel bir isimleri olmaması (benim oyuncuya olan kişisel beğenim de böyle yazmam da faktör olabilir, güzel bir kadın söz konusu olunca yanlış anlaşılabileceğinden yazmaya çekiniyorum aslında:)) ve harcanan paraya rağmen hücumdaki kısırlıkları bu kaybı bir kat daha ciddileştiriyor. Horakova'nın Jekabsone'nin yerini doldurabileceğini düşünmüyorum.

Ros'un eksisi ise dar kısa rotasyonları. Öte yandan, bize çok sıkıntı yaratabilecek bir uzun rotasyonuna sahipler. Yacobou dün vatandaşı Gruda'yı harcadı ki, Charles'tan önce Fowles'un ardından kim gelir deseniz Gruda derdim. Yacobou'nun sertliği dışında Wauters ve Lyttle'ın pozitif özellikleri de var. Bizim 4 uzunlu ve bu uzunlardan ikisinin bu seviyelerdeki yerinin ciddi tartışalacağı uzun rotasyonunun bu isimlerle baş etmesi çok çok zor. Üstelik, hele de Fowles'un yokluğunda çektiğimiz ribaund sıkıntısı düşünülürse, Casares pota altından bize karşı çok ekmek yer. Ticha transferiyle benim çok beğendiğim bir guard olan Dominguez o pozisyonda ağır basıyorken, artık o durum söz konusu değil. Öte yandan, çift guardla oynarken oluşacak olan Prince - Moore eşleşmesi enteresan ve her türlü sonuca açık olacaktır.

Uzun lafın kısası, UMMC'den çok korkmaya gerek yok; ancak Casares şu an bize ağır basmakta. Sadece transfer kaynaklı ilerlemelerle baş etmemiz zor. Takım kurgusunda da oyunculardan çok iyi verim alacak ilerlemeleri kaydetmek şart. Özellikle savunma ve ribaund konusunda.

Bu arada , istatistiklerde görürsünüz Gruda'nın kötü yüzdeyle olsa da 20 sayısı var, genel olarak iyiydi; ancak Yacobou'yu hiç tutamadılar ve 17 dakikada 8-9 FG'yle skor yaptı.

İkinci ekleme, istatistklerine göz gezdirdik Dominguez'in ve hiç de parlak olmadıklarını gördüm. Sanırım, bana iyi oynadığı maçlar denk geliyor.
 
Eğer tek bir hakkımız var ise ve burada uzun takviyesi yapmazsak aynı grupta işimiz çok zor onlara karşı.Kısa rotasyonunda Alba'sızda olsa bir numarada Işıl ,Sariye ( Birsel savunmasında etkili olabilir Işıl'ı dinlendirmesi açısından )2 ve 3 numarada Prince,Dee,Şaziye,Penichero ile başa baş bir rotasyon olur.Ama uzun rotasyonu karşılaştırmak bile gereksiz onların 4 uzununa karşı bizim bir 5 birde 4 numaramız var .Matiçi sayamıyorum maalesef.İyi bir Avrupalı uzun takviyesi olmadan onların uzun rotasyonuna karşı kazanma şansımız çok düşük olur.Evimizde fb final oynadığını yada şampiyonluğunu görmek istemiyorsak mutlaka uzun takviyesi şart.Eğer 2 oyuncu alma hakkımız var ise ve alabilirsek orada çok iyi müdafa yapan bir 3 numara takviyesi gerekli Angel ve Penny müdafası için.Skorer 3 numara ihtiyacımız yok, takımın müdafa ve mücadele zaafı var.
 
Spartak'ın kaç sayı ile kazanması gerekli ?Kazanmaları pek mantıklı olmaz bence bilerek diğer gruba düşecek skorla ayrılırlar.Diğer türlü UMMC ve FB ile aynı gruba düşecekler bence diğer grupta UMMC yerine bizle oynamayı tercih ederler.
 

Üst