2011/2012 Sezonu İçin Transfer Dönemi

Alba Torrens bombası

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde şampiyonluğu Fenerbahçe'ye kaptıran Galatasaray Medical Park, gelecek sezon için işi sıkı tutuyor. Galatasaray Avrupa'nın en iyi basketbolcusu olarak kabul edilen Alba Torrens'in transferini bitirdi. Takımı Halcon Avenida'yı Avrupa Ligi'nde şampiyonluğa taşıyan ve finalin MVP'si seçilen Torrens, sarı-kırmızılılarla 2+1 yıllık anlaşmaya imza attı. 22 yaşında, 1.92 boyunda olan İspanyol yıldızın adı bir süre önce Fenerbahçe ile anılmıştı. Torrens İspanyol basınına "Türkiye ve Rusya'dan cazip teklifler var" demişti.

GUARD SORUNUNU ÇÖZDÜ
Türkiye'de uygulanacak 2+2 (2 Amerikalı, 2 Avrupalı) kuralını dikkate alan Galatasaray, Torrens hamlesiyle guard sorununu çözdü, 1.96'lık pivotu ABD'li Fowles'ın sözleşmesini 2013'e kadar uzatarak da pota altını garantiye aldı.

MEVKİ TANIMIYOR
Halcon Avenida'yı Euroleague şampiyonu yapan Alba Torrens, Avrupa'da Galatasaray'a karşı mücadele etmiş ve iki maçta attığı 42 sayı ile takımının galibiyetlerinde başrolü oynamıştı. Catchings'in boşluğunu dolduracak Torrens, mevki tanımıyor ve 5 numara hariç her pozisyonda oynayabiliyor.

Alba Torrens bombası - Sabah

INSALLAH DOGRUDUR! OFFFF HEYCAN BASTI
 
Yeni sezona kadar, en ciddi heyecanın yaşanacağı transfer başlığı hayırlı olsun.

Bir-iki ufak hatırlatma yapmak istiyorum;
*Bu başlığın, "ben Ayşe-Fatma-Hayriye-Hale-Jale beşini istiyorum" gibi bir misyonu yoktur. O konuları; bu başlıkta tartışıyoruz.

*Kaynak gösterilmeden haber taşımak, spekülasyon ve dedikodu kesinlikle yasaktır.

*Mevcut oyuncuların tartışılma yeri burası değildir. Başlığın asli görevi, Galatasaray ile ismi anılan oyuncuların tartışılması ve o isimler hakkında fikir alışverişinde bulunabilmektir.

*Bu forum ve dolayısıyla bu başlık Galatasaray'a aittir, rakiplerimizin hamleleri tabii ki bizi ilgilendirir ama ağırlık rakiplerin transferlerine kayarsa, başlığın miyadını doldurduğu düşünülüp, aramızdan ayrılmasına gidecektir bu yol.

*Başlığın dilek başlığı olmadığını hatırlatmıştım. Özellikle; eskiden Fenerbahçe'de, şu anda UMMC'de oynayan Amerikalı guardı ananlara, çok özel sürprizlerim var.

*Lütfen buraya taşınan haberlerin kaynağının güvenirliğine ve ciddiyetine dikkat edelim. Zaten GSBasket'ten alınan haber, GSBasket'e satılmasın.

*Herkesin beklentileri ve görüşleri farklıdır. Aklınıza yatmayan görüşlerde, karşınızdakinin beynini açıp kendi fikrinizi empoze etmek gibi bir yeteneğiniz olmadığına göre ikili tartışmaların uzatılmamasını rica ediyorum.

Yukarıda yazılanlara sirayet edelim, varsın başlık boş kalsın. Her transfer başlığının onlarca sayfa olması gibi bir forum kanunu yoktur. Transfer döneminin Galatasaray için hayırlı olmasını dilerim, umarım herkesin beklentilerini karşılayacak isimler Parçalımızı giyme hakkı kazanırlar.
 
Alba Torrens' i Sabah gazetesi yazmış. Banada bunla ilgili bir haber gelmişti ama emin değildim. Demek ki doğru, hayırlı olsun çok iyi transfer.

Saygılar.
 
Alba Torrens transferi muhteşem olur gerçekten, birçok yerde yazılmış umarım gerçeklik payı vardır. Megabasket Nevriye'ye teklifte bulunduğumuzu yazmış, şu kulüpte forma giymesini kesinlikle istemediğim bir avuç insandan biridir umarım asılsız bir haberdir yada doğruysa da gerçekleşmez..
 
2+2 olacaksa Avrupali bir uzun alarak yabanci transferini noktalayabiliriz. Tabii Tamika yine devre arasindan sonra gelecekse.

Alba Torrens dogruysa joker bir oyuncu aldik diyebiliriz. Rotasyon daraldiginda 4 numaraya da kaydirabiliriz.
 
Cimbom revizyona gidiyor
TKBL’de şampiyonluğu Fenerbahçe’ye kaptıran Galatasaray Medical Park kadrosunu güçlendirmek için kolları sıvadı.

Sabah gazetesinde yayımlandığı üzere Sarı – Kırmızılılar, İspanyol Halcon Avenida takımının MVP oyuncusu Alba Torrens ile 2 artı 1 yıllık sözleşmeye imza attı. Kulübün transferi İspanya Ligi bitiminde açıklaması bekleniyor.

Ancak Sarı – Kırmızılılar bu transferin ardından durmayacak. Galatasaray Medical Park özellikle oyun kurucu mevkiindeki sorunu çözmek adına yine ünlü bir oyuncu ile temas halinde. Hem 1 hem de 2 numarada oynayabilen yıldız isimle de söz kesildi. Bu oyuncunun ismi sır gibi saklanıyor.

GİDEN İSİM KİM OLACAK?

Galatasaray Medical Park’ın yeni geçilecek yabancı kuralıyla birlikte kadrosundan kadrosunda değişime gidecek. Seimone Augustus konusunda kararsız olan Sarı – Kırmızılılar, Hodges ile Gintare Petronyte’le de yolları ayıracak
Basketdergisi
 
Ancak Sarı – Kırmızılılar bu transferin ardından durmayacak. Galatasaray Medical Park özellikle oyun kurucu mevkiindeki sorunu çözmek adına yine ünlü bir oyuncu ile temas halinde. Hem 1 hem de 2 numarada oynayabilen yıldız isimle de söz kesildi. Bu oyuncunun ismi sır gibi saklanıyor.

Kim olduğu konusunda bir fikri olan var mı?
 
Alba'ya Facebooktaki Galatasaray Basketbol sayfları kesin kaynak olarak FCN Blog ve Arca Yıldırım'ı gösteriyor bu yüzden hemen hemen doğru bir haber gibi duruyor..Nevriye ve Seimone haberleri benim de canımı sıkıyor,umarım bu haberlerin gerçeklik payı yoktur,Seimone gelecek sene de bizde kalır,Nevriye Parçalı Formayı giymez..
 
Becky'i ben de istemiyorum. Yıldız deniliyor, öyleyse büyük ihtimalle ABD'li. Bu durumda Augustus'un kalması zor. 1-2 oynayan isim
eskiden Fenerbahçe'de, şu anda UMMC'de oynayan Amerikalı guard
değildir umarım. Augustus'tan sonra kaldıramam ben.
Nevriye ile uğraşılacağına Sophia'ya gidilsin, illa onlardan birini almaya çalışacaksak Esmeral olsun bu isim.
 
Augustus konusunda ne kararsızlığı bu merak ediyorum..Fowles ve Augustusun kalması gerekiyor..Alba Torrens ve bir avrupalı oyuncu ile transferi noktalayabiliriz..nevriye konusu canımı sıktı sadece..
 

Üst