GS kadın basketbolu ile ilgili herhangi birine sor "GS bu sene efsane kadro kurdu" der. Sanırım bir ben öyle düşünmüyorum. İyi bir kadro demek için kadronun homojen olması gerekir. Hele ki bu spor basketbolsa. Çünkü basketbolda kimse sezon boyunca 40 dakika süre alamaz.
Bizim kadroya bakıyorum. GS'ın 5 numarası kim arkadaşlar? Şimdi Tina var Sylvia var diyenler olacaktır. Bir kere Sylvia denilene göre Aralığa kadar yok. Aralığa kadar Euro League ve Lig maçlarında Tina 40'ar Dakika mı oynayacak? Kaldı ki Euro League'de 2 amerikalı oynatacağımıza göre biri Taurasi olacağına göre Ya Tina Ya Sylvia Euro League kadrosunda da olmayacak. Demek ki GS'a bir 5 numara lazım. 4 numara pozisyonunda daha çok 3.5 numara gibi oynayan Bahar dışında şu an biri yok. Alba boyu uzun olmasına rağmen zayıf omuzları ve kolları ile o bölgeye gelemez. yani takımın bir de 4 numaraya ihtiyacı var. Melisa Can ile o ihtiyacı kısmen kapatabiliriz. 3 numarada Şaziye, Gülşah Alba hatta gerekirse Tuğba (takımda kalırsa) ve Diana var. 2 Numara da Takımda kalırsa Tuğba, Alba ve Diana var. 1 numarada ise Işıl dışında kimse gene yok.
Yani reel olarak takıma bir 5 numara bir 4 numara bir 1 numara kesinlikle şart. Üstüne birde 2 numara alınalı. Heleki Tuğba gönderilecekse şart oğlu şart. Şimdi GS'ın bu kadrosuna nasıl iyi diyebilirim ben?
Ceyhun Yıldızoğlu 2 senede 11 oyuncu aldı (hatta 11 ayda 11 oyuncu aldı) ama hala takımın kadrosunda 3 eksik kesin var diyorsak bence hocanın da durumu iyi değil demektir. Ceyhun Yıldızoğlunun kendine ve ülkeye bir iyilik yapıp tüm enerjisini Milli Takıma vermesi gerekiyor bence. Çünkü GS'ı anlayabilmiş çözebilmiş değil. Benim hoca adayım ise Kaptan-ı Derya. En azından GS'ı camiayı hedefleri iyi bilen biri. Direk olmaz deniyorsa yabancı bir hoca getirilir. Bir sene onun yanında durur ertesi sene takımın başına geçer.
Bu arada bütün bunlar olurken Şaziye'yi takımın bir parçası yapmak için, Diana'nın kadıköy'e geçip garip işlere kalkışmaması için kısacası takımı toparlamak için Bir Mihriban Oguz'a da ihtiyac var. Çünkü yeni yönetim her branşı profesyonellere bırakığ bir daha kapısına uğramayı düşünmüyor. Hakan Üstünberk ise camiaya yabancı. Mihriban hem takım üzerinde ağırlığını çok çabuk hissettirir hem Diana Sylvia gibi egolarını yanlarına çok çabuk alabilecek oyunculara egosu ile boyun eğdirebilir. Çünkü ne yazık ki Ceyhun Yıldızoğlu bu takımdan Seimone'u kopardı. Geçen sene bu işleri bir şekilde Seimone yapardı. Bu sene içeriden dışarıdan takıma sahip çıkılması gerekiyor. Ceyhun hoca ile devam edilecekse zaten hocaya siper olma anlamında da Mihriban'a ihtiyac var. Aslında çok daha fazla sebeplerim var onun gelmesi ve Hocanın gitmesine yönelik. Ama uzun yazmamaya dikkat ediyorum artık.
Yani kısaca, GS'ın şu an kadrosu iyi değil. Takım homojen değil. kimya bu senede en önemli oyuncumuz olacak. Takım kimyasını yakalamak için ...