2011/2012 Sezonu İçin Transfer Dönemi

Ha yani selaminaleykum deyip devsirme yapabiliyoruz oyle mi?Bu arada suan Sylvia ve Tina gibi iki adet oyuncumuz varken Kara Braxton tarzi bir oyuncuyu devsirebiliriz demeniz de manidar bence.

Iknada yonetime dusuyor.Maddi olarak karsiligini bulursa Amerikan milli takim sansida yoksa niye reddetsin bir oyuncu.Avrupa sampiyonasindada gorduk devsirmeleri ve Ruslarin ve bircok Avrupa ulkesinin daha once kimleri devsirdigini biliyoruz.

Ya Kara Braxton milli olduysa?

picture_front_181.jpg

Aras bey,
O olsun demedim o tarz durumu uygun biri varsa dedim.Bu isleri detayli arastirmakta bu isler icin ucret alan profesyonellerin isi olmasi gerekir.Ben kendimce eksik yonleri soyluyorum.Yaniliyorda olabilirim.Ama dogru bildigim dusunceyide soyleme ihtiyaci duyuyorum.Amacim kesinlikle bilmislik yapmak yada sizden daha iyi bu isleri bildigim iddiasinda bulunmak degil.Ben bircok oyuncunun ismini Angel yerine Angela yada Kara yerine Kare yazabilirim cunku o an yaziyorum yanlista hatirlayabilirim.

O degil de Aras ben sana birkac soru sormustum,kaynadi gitti ya gordun cevap vermek istemedin ya da gormedin,o yuzden bir kez daha tekrarliyorum sorumu,Melisa kalacak mi yani tutmak istiyor muyuz?Tugba kalacak mi?Avrupali bir dort numara alinacak mi,senin bilgilerin ne yonde?

Muhabbet çok koyulaşmış, burayı böyle aktif görmek ne güzel. Arkadaşlar yabancı oyuncu konusunda sıkıntısı olan mı var? Bence olmaması gerekir. Sylvia yok diye üzülüyoruz. Ancak aynı yapıda bir başka oyuncu bizde olacak, Sylvia'da sezon ortasında takıma katılacak. Alba Torrens eleştirilmiş, herkes eleştirmekte özgür ancak bazı doğruları da göz ardı etmeyelim. Alba bu takımda önümüzdeki sezon çok iş yapacak. Hrvatistan maçında 13/0'lık şut performansı kimseyi yanıltmasın. 13/0 atan Torrens, 13/10, 11/9 atan da Torrens. Herkesin kötü günü olur. 21 yaşında Euroleague MVP'si olmuş bir oyuncudan bahsediliyor. Bizim 21'lik oyuncularımızın nerede olduğunu ortada. Unutulmaması gereken bir şey var. Her iki takımda bulunan yerli oyuncuların, gelecek sezon nasıl kullanılacağı. Şaziye ve Nevin Milli Takım'da verdiği katkının aynısını kendi takımlarında verebilecekler mi? Esmeral sakatlıktan nasıl dönecek? Kübra bu sezon nasıl rol oynayacak? Kaç dakika süre alacak? Begüm zaten takımdan ayrıldı. Yukarıda da söylenmiş fark yaratacak 2 oyuncuları var Nevriye ve Birsel. Epiphany Prince, son yıllarda takımımzda izleyeceğimiz en efektif guard'lardan biris olacak. Avrupa pasaportu olan bu düzeyde bir guard bulmak zor. Diana'yı zaten herkes tanıyor. Charles geçen sezon 0,2 sayı fark ile EL sayı kraliçeliğini kaçırdı, bu sezo WNBA'de yaptıklarını görüyorsunuz zaten. Diana, Tina, Epi, Alba, Şaz, Işıl, Bahar, Gülşah +1 yerlli PG daha alınacak. Şu anda yabancı kadrosu olarak onlardan çok öndeyiz. Onların koçu değişti, sistem değişecek, sisteme alışmak uzun sürebilir. Geçen seneki gibi kenetlenme söz konusu da olmayacak, takımda Angel gibi saatli bomba mevcut. İşler kötü gittiğinde çark eden ilginç br kız. Final serisinde bile set oynanırken arkasını dönüp giden bir oyuncu. Matovic de aynı şekilde 1 hücum iyi 3 hücum kötü. Geçen sezon Sylvia hayata küstürdü onu. Arka planda da farklı hamleler var, herkesin içi rahat olsun bu sene başarı senesi, önce Cumhurbaşkanlığı, sonra Türkiye Kupası, sonra Euroleague sonra da lig allahın izniyle bizim!

Aykun haklısın bence Sylvia ve Tina yan yana iken zaten pota altında sıkıntımız olmayacagı kesin ama avrupa kafa karıştırıyor.sonuçta 2 amerikalı olması gerekiyor.benim içinde öncelik Türkiye ligi ama WNBA in en kaliteli oyuncuları bizde bu yönden zaten sıkıntı yok sadece devşirme konusunda bilgisi olan varmı?değişse keşke :)

Aras bey,
O olsun demedim o tarz durumu uygun biri varsa dedim.Bu isleri detayli arastirmakta bu isler icin ucret alan profesyonellerin isi olmasi gerekir.Ben kendimce eksik yonleri soyluyorum.Yaniliyorda olabilirim.Ama dogru bildigim dusunceyide soyleme ihtiyaci duyuyorum.Amacim kesinlikle bilmislik yapmak yada sizden daha iyi bu isleri bildigim iddiasinda bulunmak degil.Ben bircok oyuncunun ismini Angel yerine Angela yada Kara yerine Kare yazabilirim cunku o an yaziyorum yanlista hatirlayabilirim.

Ali Abi, benden iyi de bilebilirsiniz. Ben bir şey bildiğimi iddia etmiyorum. Benim katlanamadığım tek şey, burada manasız bir karamsar hava oluşturulması. Yani sizin bunu sürekli yapmanız, geçtiğimiz gün Müge Hoca'yı kovuyordunuz, onun ötesinde Ceyhun Hoca'yı. Yarın öbür gün sıra oyunculara gelecek.

Euroleague'de artık pasaportlar buluşturup, Bird,Taurasi, LJ, Fowles gibi oyuncularla oynayan takımlar yok. Fenerbahçe'nin Babkina ile pota altında, Tamane ile guard pozisyonunda zayıf kaldığını siz de görüyorsunuz. Euroleague'nin -bizden sonra- en iyi ekibi olarak gözüken Ros Casares LJ'in sakatlıklarına mı yansın, Maya Moore'nin profesyonel kariyerinin beklendiği gibi başlamadığına mı? Doğum yapıp bir sene sonra basketbola dönen Wauters mi kurtarıcı olacak? UMMC Bird-Pondexter-Parker'ı bir arada kullanamayacak hiç, Parker'ın sakatlıkları ayrı bir dert zaten. Yani herkesin kendine göre bir derdi, yumuşak karnı var. Varsın bizimki de 4 numara olsun, sezonda 20 maç, o da 10'ar dakikalık dönemler oynamayı kabul edecek kadar vizyonsuz bir Avrupalı ne kadar faydalı olabilir ki bu takıma. Terim UEFA Kupası'nı aldığımız dönemde sadece Avrupa'da oynasın diye Bruno diye bir transfer yapmıştı, Bruno sahiden Avrupa'da oynasaydı biz o kupayı alamazdık :) O hatadan dönmüştük zamanında. Michelle'in bulunmaz hint kumaşı olmadığını hepimiz görüyoruz da, yok daha iyisi ikna edilemiyor işte. Kara Braxton olmasa bile All-Star ayarında bir oyuncu Türk olmak istemiyor zaten milli takımında oynamasa dahi.

Eleştirmek için harcadığımız enerjiyi, güven ortamı oluşturmaya ve destek olmaya harcasak Galatasaray'ın yapamayacağı şey yok. EuroBasketWomen'ı nasıl izlediğimizi görünce üzüldüm, misal Işıl yanında oyuna hükmeden ve baskıya yardım eden bir guard ile oynayınca nasıl faydalı oldu herkes görmüştür. Seimone'den neden vazgeçti hoca bunu görmek yerine, 'Oo Gintare ne oynadı, koç kötü gitsin' demeyi tercih etti forumumuz. Gintare, Türkiye maçından sonra ne oynadı takip eden var mı? Işıl-Birsel/Tuğba Avrupa'da Amerikalılar da geldiğinde size olarak çok ezilecekleri için oraya yabancı iki tercih yaptık. Avrupa'nın en iyi bağlayıcı oyuncusu ve takım olmanın kilitlerinden Torrens'i aldık (rolü gereği MVP olması, imkansızlık derecesinde bir oyuncu ama o kadar iyi ki Euroleague MVP'si oldu işte), Sylvia geç gelecek diye farklı bir sisteme geçmemek ve mağdur olmamak için Tina'yı aldık. Sylvia kötü kullanıldığı için ve hoca da bunu gördüğü için topu içeriye geçirebilecek, asist özelliği olan 3 tane oyuncu aldık. İyi kadro olduk yani, şimdi iş takım olabilmekte. Onun için de biraz güven lazım. Hoca genç olduğu için, ZK gibi böbürlenmediği için çaylak sanan çok kişi var, Botaş'taki şampiyonluklarını, Eurocup finali oynadığını filan bilmeyen. Milli Takım'da görülenlerin hatrına biraz daha sabırlı olmakta fayda var, gördük çünkü takım hocanın istediklerini yapınca, moladan nasıl dönüyor, uzuna nasıl top indiriyor.

Minnesota Lynx (Whalen-Augustus-Moore-Brunson-Taj[Wiggins, Harris, Wright]), Phoenix Mercury (Johnson-Taurasi-Penny-Dupree-Braxton[Bonner]) hemen her pozisyonda kusursuzken daha takım olabilmiş değiller. Bird-Cash-LJ üzerine rol oyuncularıyla örülmüş Seattle ise geçen sene ben şampiyon olacağım diye bağırıyordu. 5 pozisyon ve rotasyonlarında kusursuz kadro kurmak şampiyon olduk demek olmuyor. Sporda hiçbir şey garanti değil, 5 tane de Avrupalı alsak kazancağımızın garantisi yokken, erkek takımından daha fazla bütçe harcayacak halimiz yok. Hele ki burası Türkiye, burada hiçbir şeyin garantisi yok. Bu kadar kirli bir ortamın içinde garantiler de garanti değil. Görüyoruz... Neyse biz geçen seneye göre daha iyi bir kadro kurup, şu sezonu Kupa, Lig şampiyonlukları ve minimum Eurolig finali ile kapatmak zorundayız.

Her neyse, bizim düşündüğümüzden daha çok Fenerbahçe Babkina gibi bir top kaybı makinesi, Angel gibi bir oyun disiplini katili, yumuşak uzunları ile ne yapacağını düşünsün. Bizde olan sıkıntılar her Avrupa takımında da var ama Euroleague tarihinin en büyük efsanesi Taurasi, dünyanın en iyi iki pivotu Syl-Tina, son MVP Torrens, son finalistin lokomotifi Prince, bu kadar atıcısı olan takıma savunma katkısıyla tam oturacak Işıl vb. onlarda yok.

Necati sorduğun soruların cevabını ben de bilmiyor ve merak ediyorum :)

O degil de Aras ben sana birkac soru sormustum,kaynadi gitti ya gordun cevap vermek istemedin ya da gormedin,o yuzden bir kez daha tekrarliyorum sorumu,Melisa kalacak mi yani tutmak istiyor muyuz?Tugba kalacak mi?Avrupali bir dort numara alinacak mi,senin bilgilerin ne yonde?

Size cevap yazdım ama nereye kaybolduğu konusunda emin değilim. Her neyse, ben kendi bilgim doğrultusunda sorularınıza cevap vermeye çalışacağım. Melisa, takımda kalmak istiyor ancak kulağıma gelenler, ondan daha iyisinin bulunacağı ve takımdan gönderileceği konusunda. Büyük olasılıkla yeni sezonda Melisa bizimle olmayacak. Zaten yerli bir PG alınacağını duymuşsunuzdur ayrıca Euroleague için Avrupa'lı bir uzun daha alınacak. Yaz başından beri Tuğba'nın BJK ile anlaştığı konusunda bazı şeyler okuyoruz. Muhtemelen en kısa sürede bu iş netleşir ancak Tuğba'nın da yeni sezonda bizimle olmayacağını söyleyebilirim, keza Nihan Anaz'da aynı şekilde.

ya Melisadan daha iyi bir devşirme bulduğumuz zaman zaten sorun ortadan kalkacak.Aras verdiğin bilgiler için teşekkurler inşallah yerli bir PG ve iyi bir devşirme buluruz.

Tüm yazılanları okumak epeyi sürdü.Herkes kendince doğru olan şeyleri yazmış.Ben sadece devşirme konusunda bi kaç soru soracağım.Şuan benim gördüğüm kadarıyla Melisa'nın yerine devşirebileceğimiz en iyi oyuncu hepimizin çok sevdiği Sophia Young'dır.Eğer böyle birşey olursa mükemmel olur ve kanaatimce hem ligin hem de avrupa liginin net favorisi oluruz.Ancak kendisi bu teklife soğuk bakıyormuş.Bu konuda net bilgisi olan var mı acaba?

Cengiz;

2 senedir Sophia'ya teklif yapılıyor ve kabul etmiyor Sophia. Amerika Milli Takımı'nda oynama isteği olduğundan ötürü.

Bilgiler için teşekkür ederim Aykun sana da Aras sana da..Bu arada Aras,ben Ali Bey'e katıldığım sana ise katılmadığım bir noktaya değinmek istiyorum..En azından katılmamak olmasa bile,Ceyhun Hoca'nın ben de fark yaratan bir koç olduğunu düşünmüyorum.Ha kalsın mı gitsin mi tabiiki de Cem Akdağ yoksa kalsın,saygı duyuyorum kendisine..Fakat özellikle rotasyon konusunda çok oynamalar yapması,gerekli-gereksiz yerlerde oyuncu değişiklikleri yapması,bazen molalarda geç kalması gibi eksiklikleri olduğunu düşünüyorum,ama özellikle Türk kızlarının ruh halini çok iyi bildiğini düşünüyorum ve genel oyun sistemini de ben tutuyorum açıkçası,umarım hoca bizi en güzel yerlere getirecektir bu sene...

Bilgiler için teşekkür ederim Aykun sana da Aras sana da..Bu arada Aras,ben Ali Bey'e katıldığım sana ise katılmadığım bir noktaya değinmek istiyorum..En azından katılmamak olmasa bile,Ceyhun Hoca'nın ben de fark yaratan bir koç olduğunu düşünmüyorum.Ha kalsın mı gitsin mi tabiiki de Cem Akdağ yoksa kalsın,saygı duyuyorum kendisine..Fakat özellikle rotasyon konusunda çok oynamalar yapması,gerekli-gereksiz yerlerde oyuncu değişiklikleri yapması,bazen molalarda geç kalması gibi eksiklikleri olduğunu düşünüyorum,ama özellikle Türk kızlarının ruh halini çok iyi bildiğini düşünüyorum ve genel oyun sistemini de ben tutuyorum açıkçası,umarım hoca bizi en güzel yerlere getirecektir bu sene...

Necati,

Hoca doğru/yanlış hamle, iyi/hatalı seçim yapar. Beğenilir/beğenilmez, başarılı/başarısız olur. Bunlar gayet normal şeyler, kimseye bunlar için demiyoruz. Bir çoğumuzun adını ilk kez duyduğu Sandro Orlando ismi ortaya atıldığında, burada Ceyhun Hoca'nın gitmesine gerek yok Orlando'nun yardımcısı olabilir diyen vardı. Düşünsenize Türk Milli Takımı'nın Koçu, İtalyan Milli Takımı'nın yardımcı koçunun yardımcısı oluyor :) Böyle şeylere gerek yok. İyi/kötü koç tartışması yapılması komik, iyi olduğunu 10 sene önce ispatladı.

Galatasaray Medical Park dünyanın en elit takımlarından biri, buraya gelen herkes bir eşiği atlamış durumda. Bu takımın fertleri Galatasaray'da başarılı olabilecek mi ona bakalım. Düşman belleyip, hata aramak yerine nasıl başarılı olurlar o konuda eleştirelim. Başka bir sıkıntımız yok, herkes serbest tabii görüşünü belli etmekte.