2011/2012 Sezonu İçin Transfer Dönemi

Babkina,Tamane,Penny,Angela,Matovic,Birsel,Esmeral,Nevriye ve Nevlin cok iyi 9 oyunculari var.Esmeralin sakatliktan iyi donemiyecegini dusunsek 8.Bizde Ise Diana,Alba,Prince,Tina ve Saziyeyide saysak 5 iyi oyuncumuz var.Melisa,Isil,Baharida vasat olarak saysak 3 tanede vasat oyuncumuz var.3 vasat oyuncumuz ya seviye atlayacak yada Devsirme degistirilmesinden sadece Avrupa icin bir hatta iki oyuncu alinmasina kadar farkli alternatifler uzerinde durmak gerek.Kagit ustunde Ne Avrupada ne Turkiyede favori degiliz bu oyuncu yapisiyla.Turkiye icin yapabilecegimiz tek hamle devsirmeyi degistirmek baska bir hamlemiz olamaz cunku iyi oyuncularin tamami rakibimizde geri kalanida zaten bizde.Avrupa icin devsirme degistirmekve Avrupali 4 almak devsirmeyi degistiremiyorsak 2 tane Avrupali almak sadece Avrupa icin.Bu Avrupalilardan birini hemen digerini ise ilk tur elemelerinden sonra alabiliriz.Yada final 8 oncesi.Bunlari yapmazsak bu kadar yatirim bosa gidebilir.

Uzun konusunda şu andan ciddi sıkıntı var, teknik ekibin de bunu göredüğünü düşünüyorum. En ksıa sürede hareket etmek lazım yoksa bu seneki gibi çok sıkıntı çekeriz. Avrupa için mutlaka bir Bosman uzun alınmalı.

Saygılar.

Babkina,Tamane,Nevlin çok iyi oyuncu da Işıl,Bahar,Melisa mı vasat oyuncular?Tuğba'yı hiç mi katmıyorsunuz rotasyona?Bence ya öyle ya öyle,bu konuda size katılmıyorum ayrıca her ne kadar Avrupa'da belki de yararlanamayacak olsak da Sylvia Fowles faktörünü kaide almanızı öneririm Ali Bey..Zira kendisi dünyanın en iyi pota altı oyuncusu ve geçen sene o sizin saydığınız çok iyi üç isimin tek başına durduramadığı bir isim(Nevlin,Nevriye,Tamane ve Matovic,dördünü toplasan bir Sylvia etmez..)

Bu arada Avrupalı uzun konusu zaten bas bas bağırıyor, o konuda kesin haklısınız...

Babkina Isildan,Nevlin Melisadan,Tamanede Bahardan iyi oyuncu.Bu oyunculari ayni ayardami goruyorsunuz gercekten.Fowles ve Tina ikiside ayni ayardir bana gore ve sadece biri oynayacak.Fowlesu Ceyhun hocanin kullanamadigini dusunursek oradada soru isaretleri var.Oyuncularin bireysel kiyasinda Fowles ve Tina ayari oyunculari yok ama 40 dakika oynatabilirsek bu oyuncuyu.Biz hic rotasyonsuz oynamamiz lazim sizin tezinizin dogru olmasi icin.5 oyuncuyu 40 dakikami oynatacagiz.

Ben bizim bu uc oyuncumuz daha iyi demedim,Nevlin,Babkina ve Tamane cok iyi oyuncular demissiniz,Isil,Bahar ve Melisa vasat..Ben diyorum ki ya hepsi vasat ya hicbiri,ortalama 7 top kaybiyla oynayan bir guard cok iyi ama Isil vasat,iki mac oynadi diye Nevlin cok iyi,sampiyonada katki vermedi diye Bahar vasat.Tamane ile Melia zaten pozisyonlari geregi kiyaslanamaz.Rotasyona gelince neden Fenerbahcede bez oyuncuyu da isin icine dahil ediyorsunuz da Galatasaray da dort?Fenerde Angel,Penny,Matovic banko diyelim tek guardla mi oynayacaklar yoksa uc uzunla Tina ve Sylvia yi durduracaklar Turkiyede?Avrupada oynamak uzere bir zun konusunda zaten hemfikiriz.bu oyuncularin kendini 35 dakika verecegi mac sayisi da 4 5 zaten,hepsi bunu kaldiracak fiziksel kapasite ve yeterlilikte..

Babkina Isildan,Nevlin Melisadan,Tamanede Bahardan iyi oyuncu.Bu oyunculari ayni ayardami goruyorsunuz gercekten.Fowles ve Tina ikiside ayni ayardir bana gore ve sadece biri oynayacak.Fowlesu Ceyhun hocanin kullanamadigini dusunursek oradada soru isaretleri var.Oyuncularin bireysel kiyasinda Fowles ve Tina ayari oyunculari yok ama 40 dakika oynatabilirsek bu oyuncuyu.Biz hic rotasyonsuz oynamamiz lazim sizin tezinizin dogru olmasi icin.5 oyuncuyu 40 dakikami oynatacagiz.

Ee, Prince Babkina'dan, Torrens Angel'dan, Taurasi Penny'den, Sylvia Matovic'ten, Tina, Tamane'den, Şaziye de Kübra'dan iyi oyuncu. Nevlin'i hiç Ceyhun Hoca'nın kullandığı gibi kullanabilmişler mi Fenerbahçe'de?

5 numara konusunda avrupa ıcın zaten herkes hemfıkır ancak su da kesın Angel,Penny ve Matovıc gercekten ıyı oyuncular...bence fb nın yabancıları bu anlamda sadece yenıler bıraz sıkıntılı olabılır...ama burda da yerlıler devreye gırecek ve maalesef burda cok agır basıyorlar uzulerek kabul edelım kı arkadaslar...Işıl a hayranım ama hucm tam bır soru ısaretı?ve fb nın bıze karsı ekstra motıve oldugunu dusunursek ısımız yıne sıkıntılı...bahar kotu bı oyuncu degıl hatta bence turkıyede yetısecek nadır tıpte oyunculradan ama devamlılık yok sankı 1-2 yıl sonra cok cok daha ıyı oturacak gıbı oyunu....

Ee, Prince Babkina'dan, Torrens Angel'dan, Taurasi Penny'den, Sylvia Matovic'ten, Tina, Tamane'den, Şaziye de Kübra'dan iyi oyuncu. Nevlin'i hiç Ceyhun Hoca'nın kullandığı gibi kullanabilmişler mi Fenerbahçe'de?

katılıyorum bence de Allahtan kullanamıyorlar Nevlını..ancak yıne de bızım Ceyhun hoca da dunyanın en ıyı pıvotunu kullanamıyor...bazı maclarda 3 yada 5 dakıka hıc ıcerı top ındırmeden oyandık gecen yıl..ıns taurası ve torrens bu sorunu cozer

Aras,ironi de olsa Prince-Babkina,Tamane-Tina,Matovic-Sylvia kiyaslamalari oyuncularimiza hakaret..Fenerbahce'de fark yaratacak iki oyuncu var,Nevriye ve Birsel..Gerisini tartismam bile,bu arada her oyuncunun kendine gore bir rolu var,Alba,Tina,Sylvia ve Diana'nin oldugu bir kadroda birakalim da Isil skor atmasin,topa baski yapsin,getirsin,bos atis sokmaya calissin yeter.

Kiyaslama yanlisi yapiliyor.Ben 8 iyi oyuncuyu sayarken onlarda hepsi ayni ayar iyi oyuncu demiyorum ama hepsi iyi oyuncular.Babkina,Tamane ve Nevlin vasatsa Isil,Melisa,Bahar kotu oyuncudur.Bu uc oyuncu bizim oyuncularimizdan iyi Avrupa sampiyonasini seyrettik hepsini izledik.
Ben Turkiye ligi icin degil ozellikle Avrupa icin konusuyorum.Turkiye ligi kiyasini yaparsam Fenerbahcenin kadrosunun Birsel,Penny,Angela,Nevriye,Matovic olacagini dusunuyorum.Yedekleride Tamane,Nevlin,Duzelirse Esmeral,Kubra olacak.Uzunlari rahat rotasyon yapacaktir.Bizde ise kadromuz Prince,Diana,Saziye,Bahar,Tina olmalidir.Melisa,Bahar,Tina,Fowles uzun rotasyonumuz Nevriye,Matovic,Nevlin,Tamane uzun rotasyonuna karsi iyidir ama cok acik ara fark var diyemem.Ceyhun hocanin uzunlari kullanamadiginide dusunursek.Eger Tamane yerine Babkinayi kullanirlarsa uzun rotasyonumuz iyi olur.Onlarda uzun agirligi verirlerse kisalarda zayif duruma duserler kisa rotasyonuna onem verirlerse uzunlarda bir handikaplari olur.Cok ince hesaplara dayali bir seri olacak.Eger devsirmemiz mukemmel olsa avantajli olurduk.
Avrupada ise Avrupali 4 numarayla ve devsirme degistirilmesi yada ikinci sadece Avrupada oynayacak oyuncuyla agirligimizi koyabiliriz.

Prince in karsisina Birseli koyacaklardir,Torrens Angeldan kotu,Taurasi ve penny arasinda ucurum yok hatta Penny daha istikrarli,Gecen sene Ceyhun hoca Fowlesu o kadar kotu kullandiki Matovic daha iyi duruyordu ama tabiki Fowles acik ara iyi,Tina Tamaneden cok acik ara iyi ama Tinanin karsisina Tamaneyi koydugunuza gore Nevriyede Bahardan acik ara iyi,Nevlin Melisadan iyi,Saziyenin karsisina neden Kubra geldi bu kiyasta Gulsahla Esmeral kiyasi gibi bir sey olmus.

Prince in karsisina Birseli koyacaklardir,Torrens Angeldan kotu,Taurasi ve penny arasinda ucurum yok hatta Penny daha istikrarli,Gecen sene Ceyhun hoca Fowlesu o kadar kotu kullandiki Matovic daha iyi duruyordu ama tabiki Fowles acik ara iyi,Tina Tamaneden cok acik ara iyi ama Tinanin karsisina Tamaneyi koydugunuza gore Nevriyede Bahardan acik ara iyi,Nevlin Melisadan iyi,Saziyenin karsisina neden Kubra geldi bu kiyasta Gulsahla Esmeral kiyasi gibi bir sey olmus.

Bilmem yabancı oyuncularla Türkleri kıyaslamaktan daha mantıklı durdu, yerli rotasyonunun aynı pozisyonunda oynayan oyuncularını yazmak. Penny Gülşah'tan, Tamane Melek'ten iyi, ayvayı yedik diyebiliriz. Fakat sizin bakış açınızla bakınca da olmuyor,

Birsel,Penny,Angela,Nevriye,Matovic olacagini dusunuyorum.Yedekleride Tamane,Nevlin,Duzelirse Esmeral,Kubra olacak.Uzunlari rahat rotasyon yapacaktir.
Bu takımda Birsel'in yedeği kimdir?

7 Mayıs 2011 tarihinden beri olduğu gibi, açıkçası ben sizin ne anlatmak istediğinizi yine anlamadım. Bu savlarınızı nereye bağlayıp, ne demek istediğinizi anlayamıyorum

O takimda Birselin yedegi Babkina olursa uzun rotasyonunda sikinti yasayacaklarini,Babkina yerine Tamaneyi koyarlarsa kisa rotasyonunda problem yasayacaklarini soyledim.Birselin yedegi Esmeral.

Bence de Torrens Angeldan iyi değil.Taurasi potansiyel olarak kesinlikle Pennyden iyi ama ekstra motivasyonu olacaktir Taurasinin :) tek sorun bence de Birsel ben Nevriyenin bile sıkıntı olmadığını düşünüyurum.ayrıca matovic in dış şut tehtidi var bu yüzden sanki Tina daha iyi bir eşleşme olmaz mı?

Sylvia karsisinda Matovic iyi gozukmus,ortalama 25 sayi 15 ribaundla final serisinde oynayan Sylvia degil miydi?Tina ve Fowles ayni tip oyuncular degil ikisi de cennter olsa da ki ikisi de Turkiye liginde oynayacak,neden birini geri plana atiyorsunuz?Esmeral nasil donecek o agir sakatliktan sonra,garantisi var mi?Babkina neye,hangi kritere gore Isil'dan daha iyi?Letonnya milli takiminda kullandigi topun onda birni kullanabilecek mi burda?Savunmada ezikligi,top kayip yuzdesi ne olacak?Angela kim bu arada?

Evet arkadaşlar, İspanya-Hırvatistan maçını izleyip bence Torrens şu oyuncudan kötü yorumları ne zaman gelecek diye bekliyordum ki fazla gecikmedi. Euroleague MVP' si, sahada her görevi yapabilen ve henüz 21 yaşında bir oyuncuyu Angel ile kıyaslayın siz. Kolay gelsin.

Bircok kisinin dusuncesine gore kadromuz yeterli.Sadece bir Avrupali 4 le cok iyi oluyoruz.Ben buna katilmiyorum.Kazaya ugramak istemiyorsak devsirmemizide mutlaka degistirmemiz gerektigini dusunuyorum.
Alba ile ilgili yorumlartimi Ispanya-Hirvatistan maci oncesi zaten yaptigim icin cok rahatim.Ispanya-Hirvatistan maci sonrasida Alba ile ilgili tek bir yorum yapmadim cok iyi bir oyuncu oldugunu soyledim.Ama Ispanya-Hirvatistan macinin oncesinde dedigim gibi Turkiyedeki Fenerbahce maclarinda bizim yabancilarimiz Prince,Diana,Tina ve Fowles olmalidir.
Alba cok iyi oyuncudur ama Angela Albadan iyi oyuncudur.

Tabii eger daha iyisini bulabiliyorsak Melisa degisebilir ama piyasada oyle bir oyuncu varsa siz soyleyin de biz de bilelim,eger ortaya bir fikir koyuyorsaniz,altini doldurmanizi oneriyorum.Bu arada Angela diye bir oyuncu yok,Angel McCoughtry var.