2011/2012 Sezonu İçin Transfer Dönemi

Dün çeyrek final oynayan milli maçta gördük FB nin tek gücünün birsel ve Nevriye olduğunu. Işıl tek guard olarak takımda yükün latından kalkamaz. Ona yardımcı olacak yerli gerek. Işıl hücumda çok yetersiz kalıyor ikili oyunlarda başarısız. Umarım biraz daha geliştirir kendisini Ceyhun hoca ona biraz ikili oyun çalıştırmalı.

Işıl şuan gerçekten 0.Hiç oynayamıyor.Sadece top çalıyor ve ribaund alıyor.Ama onun asıl görevi sayı ve asist yapması..Seneye işimiz gerçekten zor.Ben kesinlikle Prince'in her maç kadroda olması gerektiğini düşünüyrm.Yeri gelir Alba'yı keseriz,yeri gelir Tina'yı..Ancak Işıl'dan bir yol olmaz..

Kadroda o kadar skorer varken Işıl'ın görevi sayı yapması değil, top çalması, ribaund alması ve savunma yapması olacak bizim takımda. Milli takımdaki görüntüsünü beğenmedim ama ordaki görevi ile bizdeki görevi çok farklı.

Şimdi Işıl sakatlıktan sonra bir türlü kendine gelemedi.Bu sene takımda Epiphanny olacak Diana olacak Alba olacak.Geçen sene Seimone vardı.Bu sene bu 3 isimden birşeyler öğrenmek zorunda Işıl.Işılın yanına Seda Erdoğan'ı alsak iyi olabilir aslında.fb'ye karşı Işıl-Seda vs Birsel-Esmeral oynarız ki bizde Epiphanny Prince gibi patlayıcı bir oyuncuda var.Daha da fazlası Alba ve Diana'yı 1 numaraya'da çekebiliriz.Tuğba'nın takımda kalmasından yanayım ben 2 numaraya Türk oyuncu olarak en iyi tercih olur şu anda.Nevriye diyorsunuz diyorsunuz diyorsunuz.O kadar korkmuşuz ki Nevriye'den anlayamadım ben.Bahar var Melisa var Yasemin Horasanı'da al 4-5 numara oynar zaten kendisi.Bak bakalım o zaman pota altı zaten bizim ''KULE'' o zaman ne oluyo bilmiyorum artık.Benim Transfer olarak görüşüm Seda Erdoğan-Yasemin Horasan alınmalı Tuğba takımda kalmalı!

Bizim 1 numaramiz Prince olmali.Aksi bir tercih seneyi kaybederiz.Prince,Diana,Saziye,Bahar yada Melisa,Tina yada Fowles dur bizim lig kadromuz.Isil,Gulsah,Dorduncu yabanci rotasyonu saglar.

Ali abi sence Yasemin Horasan ve Seda Erdoğan'ı alsak daha da rahatlamayız mı?
*Tamam zamanında bende Yasemine çok şeyler demişimdir ama rotasyonda kalacak bu sefer.10-15 dakika yetecek bize hem Sylvia ya da Tina rahatlicak hemde Bahar ve Melisa rahatlayacak.Böyle düşünmek lazım birazda.
*Seda'ya geldiğimizde fb'nin iki meşhur oyun kurucusuna karşılık bizde 2 tane Türk oyun kurucu ile kadroya girmek mantıklı geliyor.Işıl-Seda vs Birsel-Esmeral.Yukarıdada anlattım daha prince .... gibi oyuncular var.
*Birde Tuğba Palazoğlunun 15 dakika üstü görev alabileceğini düşünüyorum bu sene.Önemli maçlarda 10 dakika'da yeter.Tuğbanında kalmasını umuyorum takımda.

Rotasyonu yaziyorum dakikalariyla
Prince,Diana,Tina yada fowles ve dorduncu yabanci 120 dakikayi bu dortlu paylasacak.80 dakika yerli rotasyonu olacak Saziye 25,Bahar 20,Melisa 20,Isil 10,Gulsah 5 olarak dusundum.Oyuncu performanslarina gore inis ve cikislar olabilir.Bizim 5 numaramiz 30-35 dakika arasi oynayacaktir.Fenerbahce maclarinda Fowles donunce Tina ve Fowlesu ikisini birarada oynatiriz zaten.4 ve 5 numaralara ekstra oyuncu gerekmiyor lig icin.Guard rotasyonundada Prince,Diana,Fowles gelene kadar Alba ve Isil yeterlidir.Fowles gelince Prince,Diana ve Isil paylasir.O yuzden kadroya yerli transferi gerekmiyor sakatlik ve faul problemine girmezsek.
Avrupa icinse mutlaka bir Avrupali 4 numara alinmali diyorum bir kez daha.

Ben Seda Erdoğan'ı pek izlemedim ama iyi bir oyuncuya benziyor.Alınırsa faydalı olabilir.Tuğba çok dengesiz.1 maç iyi ise 2 maç kötü oynuyor.Eğer Seda'nın performansı düzenli ise alınmalı bence.Ayrıca bnde pek beğenmesemde Yasemin Horasan ve ya tahmin etmediğimiz başka bir yerli pivot alınmalı.Keşke Sophia Young Türk olmayı kabul etse.İşte o zamn uzun konusunda mükemmel oluruz..

seda erdoğanı kesinlikle beğenmiyorum oyuna gerçekten bir katkısı yok..gülşah gümüşayın kadrodan neden cıkartıldıgına yada neden oynatılmadıgına anlam veremiyorum.türk rotasyonumuz bana göre yeterli olmasada beğeniyorum.gönül isterdiki Birsel bizde olayı ama olsun bizim yabancılarımız dünyanın en iyileri..hersey güzel olacakdır ama bende Cengiz Karataslı kardesime katılıyorum kesinlikle 4 numara almalıyız.

Rotasyonu yaziyorum dakikalariyla
Prince,Diana,Tina yada fowles ve dorduncu yabanci 120 dakikayi bu dortlu paylasacak.80 dakika yerli rotasyonu olacak Saziye 25,Bahar 20,Melisa 20,Isil 10,Gulsah 5 olarak dusundum.Oyuncu performanslarina gore inis ve cikislar olabilir.Bizim 5 numaramiz 30-35 dakika arasi oynayacaktir.Fenerbahce maclarinda Fowles donunce Tina ve Fowlesu ikisini birarada oynatiriz zaten.4 ve 5 numaralara ekstra oyuncu gerekmiyor lig icin.Guard rotasyonundada Prince,Diana,Fowles gelene kadar Alba ve Isil yeterlidir.Fowles gelince Prince,Diana ve Isil paylasir.O yuzden kadroya yerli transferi gerekmiyor sakatlik ve faul problemine girmezsek.
Avrupa icinse mutlaka bir Avrupali 4 numara alinmali diyorum bir kez daha.

Biz bu kadroyu sadece lig için kurmadık sanırım, o yüzden katılıyorum size. EL için bize 20-22 dk sını 4 te 7-8 dk sını 5 te geçirecek iyi bir avrupalı 4-5 gerekiyor. o alinmazsa guduk kalırız. Gecen sene EL de aldığımız ağır yenilgilerin nerdeyse hepsinde karşı takımın 4 lerini maç mvp si yaptığımız unutulmasın. EL için Bahar&Melisa ikilisi çok yetersiz. 4 te en fazla süreyi alınması gereken almalı.

Litvanyalı Sulciute bi takımla anlaştı mı? Bence Avrupada 4te iyi verim verir.Dışardan şutunun da olması bi artı..Sanki biraz geç kaldık Avrupalı 4 almak için:S

Daha avrupalı oyuncu alacağımızı sanmıyorum.Belki transfer bile yapılmayabilir ama pota altı ve 4 numara oynayabilecek bir 4-5 numara iyi olurdu.Benim bu yöndeki oyuncu önerim Yasemin Horasan'dı.Yasemin tekrardan bize dönerek rotasyonda 10-13 dakika arası oyuna girebilirdi.Faul problemi olursa tekrar Yasemin gibi tecrübeli bir oyuncuya şans verilirdi.Eksik olduğumuz başka bir bölge ise 2 numara bölgesi.Bu bölgede eğer Tuğba Palazoğlu kalacaksa transfere gerek yok 2 numaraya.Ben bu sene takımımızın iyi yerlere geleceğini umuyorum Euroleague'de tabii ki :D Ligde şampiyonluktan aşağısı kesmez bu takımı . :D

Avrupali 4 almamanin anlami biz Euroleaguede sampiyonlugu hedeflemiyoruz demektir.Lig icin bu kadar yatirimi bosuna yaptilar o zaman.

Bu arada pota altı için bazı önerilerim olacak.Oyuncular kulüpleriyle kontratlı da olabilir,bu durumun birşey değiştirmediğini bir iki senedir bonservis ödenerek yapılan transferle görüyoruz zaten.

Milka Bjelika--Lotos Gdynia-Sırp milli oyuncu--Çok iyi bir potansiyeli var ve bunu şampiyonada da gösterdi..Fenerbahçe'nin yeni koçu kendisinin geçen sene Polonya'daki favori oyuncusu olduğunu açıkladı...

Elodie Godin--Cras Taranto-Fransız milli oyuncu--Tarzı en bize uygun ve piyasada en uygun olduğunu düşündüğüm oyuncu ama Taranto para için bile olsa bırakır mı orası soru işareti.

Anastasiya Verameyanka--Nadezdha--Belaruslu milli oyuncu--Şu an pazarda bir çok takımında görmek istediği bir oyuncu ve her takıma bir level atlatabilecek bir yeteneği var..Ben Eva Viteckova ve kendisinin özel hayranıyım.Ama kulüp başkanı ile olan bir ilişkisi olduğu konuşuluyorve Rusya'dan kesinlikle ayrılmak istemiyormuş.

Ieva Kublina--Seat Szese Györ--Letonyalı milli oyuncu--Tercih edilebilecek seçeneklerden biri olabilir.Üç sayılık atışlarda yüzdesi fena sayılmaz.(%30)çok iyi bir serbest atış yüzdesi var,mobil bir oyuncu ve tecrübeli..

ya fb nın devsırmesı nevlın bızımkısı galıba melısa...ben o kadar mac ızledım melısanın orta mesafe sutunun gırdıgını saysam bır elın parmagını gecmez:) neden nevlını ıkna edemedık devsırme olarak hem eskıden ceyhun hocanın ogrencsıydı...fb nevlını ıyı kullanamıyor ama nevlının mıllı takındakı performansına bakarsak ceyhun hoca onu ıyı yonlendırıyor...zaten fb nın de aklına bızım macta gelıyor nevlınde sagolsun gırıyor 2 rıbaund 2 sut sokuyor macı koparamıyoruz....ayrıca baska 5 oyanayacak Turk oyncu varmı ? ben Gulsahın degerlendırılmesı tarftarıyım...saglam bı sutu var ama bıraz agır ama gecen yıl serıde gorduk kı gerekırse 3 - 4 oyanayabılıyor ve kısmen verım verıyor...bıraz daha kılo verse bence daha ıyı olacak gıbı...bence nevrıye yı dert etmeyelım ama bırsel gercekten en buyuk basbelası bızım ıcın fb de oldugu surece

Avrupalı uzun alınmalı kesinlikle Ros Ummc ve Spartak'ın Fener'in potaltını düşününce bizim potaaltımız çok hafif kalıyor. El'de Tina'yı her maç dinlenmeden oynatmak ???

ya eger bu plansızlık yuzunden bu yılda kacarsa sampıyonluklar bunalıma gırerım...zaten gecen yıl taurası ve penny gıttı fb den bızde tamıka yı aldık tamam sımdı sampıyon olduk dedık ama yıne oldular kahretsın ya...