2011-2012 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu takıma daha beş numara falan alınmaz. Altı yabancı bence bir risktir. Altıncı yabancı oyuncu işe girince takım Avrupa'da farklı ligde farklı bir görüntü çizebilir. Ben alınmamasından yanayım. Ha Songalia bizim beklediğimiz gibi içeriyi karartan öyle sırtı dönük mükemmel oynayan bir adam değil. Ama takıma gelirse katkı sağlayacağı kesin. Pota altımız sanki genelde aynı tip oyunculardan kurulu gibi ama maçlar başlayınca hepimiz göreceğiz.

Songaila Avrupa'da terör estirir yahu iyi misiniz gençler ? Adam Goran Nikolic gibi orta mesafe koyar , hücumda her işi yapar. Avrupa seviyesinde sırtı dönük gayet de oynar. 4-5 çok rahat götürür ve oyun bilgisi muazzamdır. Avrupa'nın en iyi 4 numaralarından birini aldık eğer harbi aldıysak. Oldukça da kalındır ve pis işleri de iyi bildiği için 5 de oynar. Tek sıkıntısı atletizm ki zaten Litvanya'lı bi adamdan bahsediyoruz. Alındıysa çok sevinirim.
Nba'de 2 sayı 1 ribaund yapmış o ne yeaaaağ diyenleri de akla ve mantığa davet ediyorum. İzlemediğiniz adama bok atmanın faydası yok , en azından komik duruma düşmeyin.
NOT : Bilip , izleyip eleştirenlere saygım sonsuzdur.

Deniz 33 yaşında bir oyuncu nasıl Avrupa'da terör estirebilecek üstelik karıyeride düşüşteyken pek anlamadım açıkçası :D

Lakovic transferinde olduğu gibi inşallah yanılırım diyorum bu transfer için.

Songaila'ya bile şüpheyle, burun kıvırarak yaklaşabiliyoruz asil takim degilde biz taraftar olarak baya ilginç olduk:) gerci daha genc ve sert bir adam bekliyordum
ama bu isimde beni hayal kirikligina ugratmadi acikcasi.

Bende Deniz gibi düşünüyorum Songaila avrupada her türlü 5 oynar heeaa zaten 4 'te kullanirsak ortaligi toza dumana katar. Ayrica kendisinin sirti donuk oyunuda vardir hemde bayada iyidir bu konuda endiseye gerek yok bence.

bence futbolda bile 30 yaş üstü transfer artık normalken basketbolda çok sorun olmaz
kendine iyi bakan bir basketbolcu 37-38 kadar gayet iyi oynar ki örneklerinide çok gördük
zaten adam girip 40 dk. oynamıycak
iyi yedekleyecek gençlerimizde var

Deniz 33 yaşında bir oyuncu nasıl Avrupa'da terör estirebilecek üstelik karıyeride düşüşteyken pek anlamadım açıkçası :D

Lakovic transferinde olduğu gibi inşallah yanılırım diyorum bu transfer için.

Hiçbir yeteneği atletizme , yani yaşla kaybolan vücutsal dezavantajlara dayanmıyor. 25 dakika civarı oynayan bi Songaila ''alınabilecek'' en iyi oyuncudur.

Sırtı dönük oyun konusunda ise ; ben de doğru basketbol için sırtı dönük kalıplı uzun severim ama bu hızlanan basketbolda hem zor yetişiyorlar , hem eski değerleri yok artık. Artık moda şut atan uzun oldu. Euroleague'de artık çoğu 5 numara çatır çatır orta mesafe atıyor ve ağır pivot da yok gibi. Vranes , Bagaric , Kambala , Prkacin tarzı ağır pivotlar iş yapamıyor artık. Bunlar yerine hareketli dış oyunculara alan açacak şutu olan uzunlar rağbet görüyor.

Bu 5 ararken 4 alma hikayesini biz daha önce kaç kez izledik? bu kaçıncı?

İhtiycımız olan oyuncunun sert, çift yönü sağlam fizikli bir 5 numara olduğu konusunda hepimiz hemfikirken 33 yaşında artık iyiden iyiye bitikleşen Darius'u almayı nasıl mantığa sığdırabiliriz? nasıl Oktay hoca işini bilir bize mi kaldı diyebiliriz?

Geçen sezonlarda da gariplikler olurdu, transfer bütçesi yok derdik.. mecbur kalıyoruz, aradığımıza yakın olduğunu düşündüğümüz maliyeti az adamları alıyoruz diyorduk.. peki ya bu sezon?

Olan bitenleri anlamlandırabilen var mı?

Nedir transfer politikamız? neyi düşünüyoruz ve ne yapmaya çalışıyoruz?

Bu 5 ararken 4 alma hikayesini biz daha önce kaç kez izledik? bu kaçıncı?

İhtiycımız olan oyuncunun sert, çift yönü sağlam fizikli bir 5 numara olduğu konusunda hepimiz hemfikirken 33 yaşında artık iyiden iyiye bitikleşen Darius'u almayı nasıl mantığa sığdırabiliriz? nasıl Oktay hoca işini bilir bize mi kaldı diyebiliriz?

Geçen sezonlarda da gariplikler olurdu, transfer bütçesi yok derdik.. mecbur kalıyoruz, aradığımıza yakın olduğunu düşündüğümüz maliyeti az adamları alıyoruz diyorduk.. peki ya bu sezon?

Olan bitenleri anlamlandırabilen var mı?

Nedir transfer politikamız? neyi düşünüyoruz ve ne yapmaya çalışıyoruz?

Fikir yürüttüm. Hoca aradığı tarzda ve parasının hakkını verebilecek bi 5 bulamadı ya da anlaşılamadı. Öyle olunca da Songaila gibi Avrupa'da alınabilecek en iyi 4 numaralardan biri boştayken alalım diye düşündü. Furkan'ı 5'e kaydırırım hem Andric de var diye düşündü bence. Ki Songaila 5 oynayabilecek bir oyuncu. En azından 5 numaraları çok çok rahat savunur ve gayet kalın bir uzundur. Andric gibi Furkan gibi ince değil biliyorsun.

Hemen herkesin istediği sırtı dönük bitiriciliği çok iyi olan .Post-up yapınca gözün kapalı sayı diyebileceğin .Üzerine çıkışta olan .Üzerine savunmada etkili oyuncu

Bu tanıma uyan kaç oyuncu var Avrupada ? Maliyeti ne kadar olur ? Bunu da düşünmek lazım.

OLY'nin basketbolu bırakamyı düşünene Morris le ilgilendiği konuşuluyor yararlı bir oyuncu olsada yetenek abidesi sayılmayacak MAvro yıllık 1.7 milyon dolara S Peterburg ile anlaştı deniyor.

Uzun piyasası çok dar ve oyuncular çok değerli.Devasa bit bütçemizde yok.Henüz BAsketbolda ekol olmuş oyuncuların mutlaka gelmek isteyecekleri bir takım olmadık.Ligimizde öyle ACB gibi özel olarak tercih eidlen bir lig değil.Henüz Euroleague'de oynayacağımzıın garantisi bile yok.

Transferleri değerlendirirken insaflı olmakda fayda var diye düşünüyorum o yüzden

İki soru sorabilir miyim daha doğrusu üç bu oyuncu geçen sezon 10 maçta mı oynadı ? Eğer öyle ise neden sakatlık falan mı geçirdi ?

Birde olumlu yada olumsuz yorum yapan arkadaşlar bu 10 maçtan ne kadarını izledi (itiraz anlamında değil daha iyi anlayım oyuncuyu diye soruyorum :))

youtube den 3 dk ile süper iyi ahkamları başladı yine

Müneccim misiniz ? Eğer müneccimseniz yarın Ankara'daki yarışlarda 4. ayakta kim alır ? Wolf Eye baya suskun ama ona bascam parayı. Siz de onaylarsanı tabi daha rahat basarım parayı. Malum müneccimsiniz. İnsanların laptopunun ekranında ne izlediğini bile gördüğünüze göre bi iki yarış bilmek sizin için zor olmasa gerek :)

Bu elemanın iş ahlakı,Karakteri,sporcu kişiliği,micadeleci ruhu nasıldır.Emekli psikolojisine girecek bir tip mi ? Rekabetçi bir tip mi ?

Benim için sürpriz olmadı çünkü iki gün önce konuştuğumda 4,5 arıyoruz ama iyi bir 4 yada iyi bir 5 bulursak onuda alabilirz demişlerdi bana, yazdım buraya ama bi transfer daha olmayacak Furkan kesinlikle 5 numara oynayacak, teknik ekip Furkan'ı 5 numara düşünüyor onu 4 göremeyeceğiz bence.

İki soru sorabilir miyim daha doğrusu üç bu oyuncu geçen sezon 10 maçta mı oynadı ? Eğer öyle ise neden sakatlık falan mı geçirdi ?

Birde olumlu yada olumsuz yorum yapan arkadaşlar bu 10 maçtan ne kadarını izledi (itiraz anlamında değil daha iyi anlayım oyuncuyu diye soruyorum :))

Kutay abi Nikolic'i hatırlarsın sen mutlaka. Onun tarzında. Yani işini yapan , orta mesafe koyan , fazla etliye sütlüye karışmayan , yayın önünde asla boş bırakılmaması gereken bir adam. Artısı sertlik konusunda daha iyi olması.
Songaila'yı hem Nba'de kısıtlı sürelerde , hem de Avrupa Şampiyonalarında Litvanya milli takımında izledim. Nba'de aslında süre bulamadı son sezonunda , yani sakatlık filan yoktu öyle koca sezon oynamayacak kadar . Takımının sistemi olmadığı için bu tarz sistemsiz bi takımda oynayamadı doğal olarak . Yoksa bi 10 dk oynayacak bir oyuncuydu bana göre. Çünkü silahları net ve durdurması zor silahlar. Ama Nba'de atletizmin uzunlardaki dominantlığı nedeniyle istikrar yakalayamadı. Ki zaten Scola dışında Avrupa'da üst düzey oynayıp Nba'de de üst düzeye yaklaşmış oyuncu yok. ( Gasol , Dirk gibi oyuncular Avrupa'da durmadılar pek o yüzden saymadım onları ) Ama burda çılgın atlet pivotlar ya da 4 numaralar çok yok. Olanlar da oyun zekası daha kısıtlı , sadece atlet uzunlar. Zaten massey gibi , Morris gibi hem atlet hem zeki uzunlar oldukça sınırlı. Yani Songaila kendi kümesine gelecek . Tıpkı Ömer Aşık gibi , Pekovic gibi burda kral , orda yedek oyunculardan biridir Songaila.

Ben bu oyuncuyu izlemedim ama basketbola geçen yıl başlamadığı kesin..Geçmiş yıllardaki performansından bahsediyor sanırım izleyenler..

Songaila imzaladı diyor yabancı kaynaklar,yarın açıklanır o zaman,hayırlı olsun takımımıza,umarım başarılı bir sezon geçiririz bu kadroyla.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...