Songaila avrupa basketbolunun önemli oyuncularından biridir,Basketbolu yıllardır yalnızca milli takımlar düzeyinde takip eden insanların bile kendisine aşinalığı vardır.
Songaila iyi transferdir tabi,yaşı sorun edilmemeli,ben bu euroleague'e geçiş dönemi diye tabir ettiğimiz bu dönemde tecrübeli oyuncuların alınması taraftarıyım,kesinlikle çok iyi transferdir songaila..Şovenist bir transfer değildir ama kesinlikle faydalı olacaktır.
Lakovic ile Songaila'ya geçmiş oyuncular diyenleri de hayretle takip ediyorum,bunları geçelim..
Diğer taraftan bende post oyunu kuvvetli dominant bir 5 numara bekliyordum açıkçası ama muhtemelen koç şöyle düşünmüştür;Avrupanın en iyi pivotlarından birini alamıyorsam,Avrupanın en iyi 4 numaralarından birini alırım..ve kadro şekillenişi açısından benim sevdiğim drift bir yapıya kavuştu,bir çok oyuncunun bir kaç pozisyonda oynayabildiği,alternatifleri bol kadroları severim ama roller net belirlenmeli..Böyle kadrolarda rollerin belirlenmemesi baş ağrıtır..Diğer taraftan songaila transferi furkanın düşündüğümüzden biraz daha fazla süre alacağını gösteriyor,buna da kötü diyemem.çünkü oldukça potansiyelli bir genç furkan..
diğer taraftan bütçe konusunda sıkıntı olmaması gerekir diye düşünüyorum.Çünkü bu takımda Lakovic ve Songaila dışındaki oyuncular öyle ciddi paralara oynamıyor.
yani öngörülen bütçeler gerçeklediyse kendini elimizde hala bir bütçe olması gerekiyor 3 numara transferi istiyorum o açıdan,kağıt üstünde gedikleri olmayan bir kimya oluşturmalıyız.
şimdi 3 numaraya temiz bir şutör almalıyız.Songaila alınmadan 3/4 oynayan biri alınması taraftarıydım.Songaila geldiğine göre saf bir 3 numara alırsak,güzel bir iş yapmış oluruz..Antonio Granger tarzı bir oyuncuyu çok isterim..Nba'den boşa çıkan saf üç numaralara bakmak lazım bence..