2011-2012 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yaramadı bu Euroleague ve artan hedefler bize F4 hedefi ile yola çıkacağımız sezonlarda kan gövdeyi götürecek bu gidişle :(

Philadelphia da süre alamamasının nedeni 4 numarada Elton Brand ve Thaddeus Young ın olmasıydı..2 si de çok formda bir sezon geçirdi..Brand basketbolunu çok olgunlaştırdı ve Young da iyice kalınlaştığı için sürekli 4 numarada süre aldı..Müthişte verimli oynadı..Daha önceki senelerde Young 3-4 oynuyordu..Geçen sene sürekli 4 numarada oynadı..Philadelphia nın elinde 30 dk üzeri süre isteyen 2 PF olduğundan Songaila akla bile gelmedi..Brand ile Young oyunun bazı bölümlerinde birlikte süre almak durumunda kaldılar..

Songaila'yı bile beğenmiyorsak kimi getirsin yönetim? Avrupada kendi mevkisinde Songolia ayarında en fazla 3 tane oyuncu vardır. Yaşı ilerlemiş olabilir ama Avrupa için nokta transfer

Beklentilerin artması bizde bi havaya mı sebep oldu önceden bir oyuncu transfer ettiğimizde oktay hoca işini bilir derdik ama şimdi oda kayboldu.Tamam ihtiyaç olmayan bir bölgeye çok pahalı ve yaşlı bir oyuncu aldık belki oktay Hoca'nın farklı planları vardır ama cemal elimizden çıkmadıysa katalım şu adamı takıma bide ceza şutu atıcak bir 3 numara yine çok iyi bir takım oluruz

yalnız yaşına takılmamak lazım bence...
nba'de uzun süre tutunabilmiş kaç avrupalı uzun sayabiliriz ki...
bence iyi bir transfer ama bana pek 5 numara olarak düşünülmüş gibi gelmiyor...
sanki milli takıma da çağrılmış sertaçı seneye daha çok izleyeceğiz gibi...

Forumun en sevmediğim kısmı burası. Çok bilmişler ordusu mübarek :) Aslında boşa uğraşıyor o kadar adam burdan bi kaç kişiyi alsalar canavar gibi takım kuracaklar.
Neyse eğer gerçekleştiyse çok sevindiğim bir transfer olur. Hocanın söylediği 4 ve gerektiğinde 5 oynayabilecek bir uzunumuz oldu.

Abi madem bu kadar paramız vardı 33 yaşındaki bir oyuncuya bayılcağımıza niye elimizi çabuk tutup Barac'ı, Eze'yi, Kaun'u veya en basitinden Savanovic'i almadık inanılacak gibi değil. Final serisi bile oynuyor olsakta elimizi cabuk tutmamız lazımdı. Efes hem Ermal hem de Savanovic ile daha 1 ay öncesinden söz kesip o bölgede ki kanamayı durdururken biz 33 yaşına gelmiş karıyeri bitecek oyunculardan birşeyler çıkarma peşindeyiz.

Benim açımdan yönetimin bu sezon ki transfer politikası kötünün ötesi birşey.

Sahayı yansıması kötü olmaz umarım.

Demekki Oktay hocanın sistemine bu adam uyuyor.Bence biraz bekleyelim.Çok erken konuşuyoruz :)

Eze ve Kaun'u bilmem ama Barac ve Savanovic'in sadece buy-out ücretleri 1.2 ve 1.5 Milyon Avro Efes minimum 1.5 da oyunculara vermiş olsa 3 milyon Avro yapar yaklaşık.Bütçemizi de aşar takım içi dengeleride çok bozar

Hayırlı olsun ...

Bu arada oyuncu Rytas'la anlaştı falan deniyordu Rytas'lılar haberi duyunca tüm üzgünlük ve kızgınlık ikonlarını kullandı.Az çok bilirler basketbolu millet olarak :)

Ayrıca Andersen için bu sene şimdiye kadar en iyi transfer falan deniyordu (Teo transferinden önce) .Onunda NBA'de son sezonu olduça kötü ve önceki sezonlarında göre de düşüşte.

İş bittikten sonra destek olmaktan başka yapabilecek birşey de yok ayrıca .

Songaila'yı beğenmeyenlere hakikaten gülüyorum. Fazla bulutların üstünde geziniyor bazı insanlar galiba.. Benim Songaila konusundaki tek korkum son sezonunda çok az maç oynadı diye biliyorum ( yanlışsa kusura bakmayın ) . Maç eksiği konusunda sıkıntı çekmezse iyi iş yapar bizde diye düşünüyorum

Bize sırtı dönük oynayabilecek pota altında boğuşacak kalıplı bir 5 numara lazımdı aslında. Darius Songaila alındı ise yapacak birşey yok bekleyip göreceğiz.

Benim bu transferden anladığım Sertaç seneye ciddi süreler alacaktır, zaten teknik ekipte ona karşı anlamadığım bi güven var. İnşallah Sertaç bu güveni boşa çıkarmaz.

Songaila avrupa basketbolunun önemli oyuncularından biridir,Basketbolu yıllardır yalnızca milli takımlar düzeyinde takip eden insanların bile kendisine aşinalığı vardır.

Songaila iyi transferdir tabi,yaşı sorun edilmemeli,ben bu euroleague'e geçiş dönemi diye tabir ettiğimiz bu dönemde tecrübeli oyuncuların alınması taraftarıyım,kesinlikle çok iyi transferdir songaila..Şovenist bir transfer değildir ama kesinlikle faydalı olacaktır.

Lakovic ile Songaila'ya geçmiş oyuncular diyenleri de hayretle takip ediyorum,bunları geçelim..

Diğer taraftan bende post oyunu kuvvetli dominant bir 5 numara bekliyordum açıkçası ama muhtemelen koç şöyle düşünmüştür;Avrupanın en iyi pivotlarından birini alamıyorsam,Avrupanın en iyi 4 numaralarından birini alırım..ve kadro şekillenişi açısından benim sevdiğim drift bir yapıya kavuştu,bir çok oyuncunun bir kaç pozisyonda oynayabildiği,alternatifleri bol kadroları severim ama roller net belirlenmeli..Böyle kadrolarda rollerin belirlenmemesi baş ağrıtır..Diğer taraftan songaila transferi furkanın düşündüğümüzden biraz daha fazla süre alacağını gösteriyor,buna da kötü diyemem.çünkü oldukça potansiyelli bir genç furkan..

diğer taraftan bütçe konusunda sıkıntı olmaması gerekir diye düşünüyorum.Çünkü bu takımda Lakovic ve Songaila dışındaki oyuncular öyle ciddi paralara oynamıyor.

yani öngörülen bütçeler gerçeklediyse kendini elimizde hala bir bütçe olması gerekiyor 3 numara transferi istiyorum o açıdan,kağıt üstünde gedikleri olmayan bir kimya oluşturmalıyız.

şimdi 3 numaraya temiz bir şutör almalıyız.Songaila alınmadan 3/4 oynayan biri alınması taraftarıydım.Songaila geldiğine göre saf bir 3 numara alırsak,güzel bir iş yapmış oluruz..Antonio Granger tarzı bir oyuncuyu çok isterim..Nba'den boşa çıkan saf üç numaralara bakmak lazım bence..

Songaila milli takımda 5 numara olarak süre alıyordu çoğu zaman. Lavrinovıc kardeşlerden biriyle de yan yana oynadığı oluyor yine.
Pekovic olabilseydi o alınırdı zaten. Bu yüzden opsiyonlar içindeki en iyisidir diye düşünüyorum. Songaila'yı da burada çok değişken göreceğiz bence. Yanındaki oyuncuya göre 4 veya 5 oynayacak. Pekovic isminden sonra sönük kalıyor ama yinede çok iyi transfer.
Nba'de şamar oğlanı olan Nesterovıc bile çok iyi bir sezon geçirdi burada.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...