Cogito
0
Kutay abi Nikolic'i hatırlarsın sen mutlaka. Onun tarzında. Yani işini yapan , orta mesafe koyan , fazla etliye sütlüye karışmayan , yayın önünde asla boş bırakılmaması gereken bir adam. Artısı sertlik konusunda daha iyi olması.
Songaila'yı hem Nba'de kısıtlı sürelerde , hem de Avrupa Şampiyonalarında Litvanya milli takımında izledim. Nba'de aslında süre bulamadı son sezonunda , yani sakatlık filan yoktu öyle koca sezon oynamayacak kadar . Takımının sistemi olmadığı için bu tarz sistemsiz bi takımda oynayamadı doğal olarak . Yoksa bi 10 dk oynayacak bir oyuncuydu bana göre. Çünkü silahları net ve durdurması zor silahlar. Ama Nba'de atletizmin uzunlardaki dominantlığı nedeniyle istikrar yakalayamadı. Ki zaten Scola dışında Avrupa'da üst düzey oynayıp Nba'de de üst düzeye yaklaşmış oyuncu yok. ( Gasol , Dirk gibi oyuncular Avrupa'da durmadılar pek o yüzden saymadım onları ) Ama burda çılgın atlet pivotlar ya da 4 numaralar çok yok. Olanlar da oyun zekası daha kısıtlı , sadece atlet uzunlar. Zaten massey gibi , Morris gibi hem atlet hem zeki uzunlar oldukça sınırlı. Yani Songaila kendi kümesine gelecek . Tıpkı Ömer Aşık gibi , Pekovic gibi burda kral , orda yedek oyunculardan biridir Songaila.
Teşekkürler Deniz -Sırtı dönük oyunu ne düzeyde peki ?
@Cengiz çoğunluka geçmiş yıllardan bahsedildiği için son yıl takip etmiş olanlardan fikir almak istedim öğrenmek adına yani