2011-2012 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kutay abi Nikolic'i hatırlarsın sen mutlaka. Onun tarzında. Yani işini yapan , orta mesafe koyan , fazla etliye sütlüye karışmayan , yayın önünde asla boş bırakılmaması gereken bir adam. Artısı sertlik konusunda daha iyi olması.
Songaila'yı hem Nba'de kısıtlı sürelerde , hem de Avrupa Şampiyonalarında Litvanya milli takımında izledim. Nba'de aslında süre bulamadı son sezonunda , yani sakatlık filan yoktu öyle koca sezon oynamayacak kadar . Takımının sistemi olmadığı için bu tarz sistemsiz bi takımda oynayamadı doğal olarak . Yoksa bi 10 dk oynayacak bir oyuncuydu bana göre. Çünkü silahları net ve durdurması zor silahlar. Ama Nba'de atletizmin uzunlardaki dominantlığı nedeniyle istikrar yakalayamadı. Ki zaten Scola dışında Avrupa'da üst düzey oynayıp Nba'de de üst düzeye yaklaşmış oyuncu yok. ( Gasol , Dirk gibi oyuncular Avrupa'da durmadılar pek o yüzden saymadım onları ) Ama burda çılgın atlet pivotlar ya da 4 numaralar çok yok. Olanlar da oyun zekası daha kısıtlı , sadece atlet uzunlar. Zaten massey gibi , Morris gibi hem atlet hem zeki uzunlar oldukça sınırlı. Yani Songaila kendi kümesine gelecek . Tıpkı Ömer Aşık gibi , Pekovic gibi burda kral , orda yedek oyunculardan biridir Songaila.

Teşekkürler Deniz -Sırtı dönük oyunu ne düzeyde peki ?

@Cengiz çoğunluka geçmiş yıllardan bahsedildiği için son yıl takip etmiş olanlardan fikir almak istedim öğrenmek adına yani

Euroleague hedefleyen Galatasaray'ın kadrosu bu olmamalı..

"Former Philadelphia 76ers power forward Darius Songaila has signed a one-year deal worth $1.5 million plus bonuses with the Turkish team, Galatsaray, his agent said on Friday."

espn'den..

şaka gibi..

@Kutay abi Kambala tarzı birşey bekleme sırtı dönük özellikler olarak. Genelde şutla bitirir ama oyun zekası yüksek olduğu için pota altında rahat basketler bulabilecek kapasitede.

eğer 5 numara alınmayacaksa kötü
keşke cemal i elden çıkarmasaydık
5 ve 3 hayali kurarken
4,5 numara aldık
eğer bir 5 numara alırsak Darius Songaila transferine sözüm yok
ama alınmayacaksa bence pota altımız zayıf kalacak...

beklentilerim çok daha üst düzeydeydi.3 numara için Shipp'i kiraya verip oraya iyi bi yıldız + Pekovic + Kerem Gönlüm hayalleri kuruyordum.Takım bi acayip oldu rotasyonumuz çok geniş olabilecek ama neler olacak merak ediyorum...

Shipp'in skor katkısı artık çok daha önemli ve Songaila'nın sırtı dönük oyunlarını merakla bekliyorum....

Tutku-Ender
Lakovic-Evren-Gordon
Shipp-Shumpert-Caner
Cevher-Songalia
Furkan-Andric kadro böyle olacaktır genç oyuncu bulundurma zorunluluğu var mı ilk 12 de ?

Bir 5 numara alipkapatiriz transferi.
Lakovic,Tutku,Ender
Gordon,Evren
Shipp,Shumpert,Caner
Cevher,Furkan,Songiale
Andric,Yabanci
oluyor kadromus Haluk ve 2 genc oyuncuyla 16 kisilik kadromuz tamamlanir.

aldığımız yabancı oyunculara bakarsak hepsi iyi işler yapabilecek, üst düzey oyuncular.
ancak takım oluşumunda dengesizlikler oldu sanki...
eğer bir 5 numara transferi düşünülüyorsa 3 numara yetersiz kalıyor, çünkü bu durum shipp'in kadroda olmayacağı anlamına geliyor.
yok 3 numara alırsak o zamanda andrıc furkan 5 numara için ne kadar yeterli olacak bilemedim...
ama işin garibi bence songaila olmadan önce de 4 numarada sıkıntı var gibi gözüküyordu... :)
işin özeti: keşke ermal gitmeseydi, 3 numara shipp'in yerine birini alsaydık, shipp de 6.yabancı olarak takımda kalsaydı...
hayırlı olur inşalah...

Oyuncuları kağıt üzerinde değerlendirip bu takım yetersiz demek öncelikle oyunculardan ziyade koça ayıp oluyor bence,geçen seneki kadroya bakın neler yaptı bir de şimdikine bakın.Daha iyi seçimler yapılabilir miydi bence yapılabilirdi ama bu transferlere ve oyun stiline de asla tu kaka diyemeyiz.Bence gayet iyi bir kadro olduk,sadece alternatif açısından ceza şutlarını iyi sokacak bir üç numaraya ihtiyacımız daha olduğunu düşünüyorum.Jasaitis gayet mantıklı gibi hatta,Lityanyalı da olması babında..

Tutku-Ender-Lakovic
Evren-Gordon-Göksenin
Shumpert-Caner-Yabancı
Cevher-Furkan-Haluk
Andric-Songalia-Sertaç (cemal tercihimdi)

Bence bu kadro daha verimli olur. ama 3 yada 5 numaraya mutlaka kaliteli bir yabancı alınmalı

Shipp 6. yabancı olmalı

Abi madem bu kadar paramız vardı 33 yaşındaki bir oyuncuya bayılcağımıza niye elimizi çabuk tutup Barac'ı, Eze'yi, Kaun'u veya en basitinden Savanovic'i almadık inanılacak gibi değil. Final serisi bile oynuyor olsakta elimizi cabuk tutmamız lazımdı. Efes hem Ermal hem de Savanovic ile daha 1 ay öncesinden söz kesip o bölgede ki kanamayı durdururken biz 33 yaşına gelmiş karıyeri bitecek oyunculardan birşeyler çıkarma peşindeyiz.

Benim açımdan yönetimin bu sezon ki transfer politikası kötünün ötesi birşey.

Sahayı yansıması kötü olmaz umarım.

Kısa bilgiler geçelim.

1) ABD'de alt yapı eğitiminin büyük bir kısmını aldı.
2) ABD'de 4 senelik kolej eğitimini tamamladı. Bu süre içerisinde NCAA'de önemli başarılara imza attı.
3) Koleje henüz 2. senesini bitirdiğinde (O zaman 22 yaşındaydı.) 2000 yılı yazında olimpiyatlarda iyi bir performans sergiledi.
4) Kolej eğitimi bittikten sonra 2002 drafti 2. tur 21. sırada Boston tarafından seçildi. Ardından hakları Sacramento'ya gönderildi.
5) 2002-03 sezonunda CSKA Moskova ile tek Avrupa deneyimini yaşadı. Özellikle Euroleague'de normal sezonda ve final fourda iyi oynadığını söyleyebiliriz.
6) Daha sonra Sacramento'da oynamaya başladı. NBA'de genelde benchten gelerek takımlarına önemli katkılar verdi.

Oyuncunun özelliklerini arkadaşlar belirtmişler. Avrupa standartlarında oldukça iyi bir transfer yaptık.

Ayrıca işin savunma kısmında da sisteme uyum sağlayabileceğini düşünmekteyim. Cevher - Shumpert - Furkan - Songaila - Andric beşlisi ile iyi sayılabilecek bir hucüm rotasyonuna sahip olduk.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...