2011-2012 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Songaila iyi transfer ama benim beklentim Bourosis tarzı bir pivot alınmasıydı.
Şimdi
4 numara'da : Cevher - Songaila ( Bu şekilde 4 numarada hiçbir sorun kalmamış oluyor,Shumpert'ta burada oynayabiliyor zaten )
5 numara'da : Furkan - Andric olacaktır birde Sertaç var arada süre alabilecek. ( Burada Furkan'a büyük iş düşüyor,güçlenmesi lazım,pota altı savunmasında ona çok ihtiyacımız olacak,ben burada 2.10'dan uzun,kalıplı bir pivot bekliyordum ama olsun )

Songaila'dan sonra 1 transfer daha yapacaksak bu 3 Numara pozisyonuna olur herhalde,onuda bekleyip göreceğiz.

hala her pozisyona bir yabancı transfer fantazileri yapılmasın artık lütfen...uzun oyuncu tercihimizi de yaptık ve transfer en az euroleauge'de gruplardan çıkana kadar kapandı..ki mantıklı olan da budur zaten...bir de şu kadro için türkiye ligine de avrupaya da yetersiz falan denmiş,bu tam olarak neye dayanarak söylendi merak ediyorum?yoksa sırf her bölgeye bir yabancı transfer yanına ersan fantazisi gerçek olmadı diye mi?

Sistem ve kadro yapısı konusuna iyi malzeme çıktı son hamleyle.:) Oktay hoca 5 yabancıda ısrarcıysa Shipp'i kiralayıp yerine 3 numara almak dışında bir alternatif kalmadı.

Ortalık biraz daha sakinleştiğine göre daha derin bir değerlendirme yapabiliriz sanırım artık.

Öncelikle Oktay hoca gibi düşünmeye çalışarak başlayalım. Oktay hoca geçen sene Ermal/Andric tercihinde -maç sonlarında- tercihini bir çok defa Andric'ten yana kullandı. Biz yarı sahada hızlı basketbol oynamaya çalışan, pick and roll'ler ve spacing'e dayalı bir sisteme dayalı bir basketbol oynadık geçen sene. O yüzden ben 5 numaradan ziyade 4 numara almamıza şaşırmadım. Belli ki hocamız ayakları çabuk uzunları tercih ediyor. Geçen sene Ermal vardı, çünkü geçen sezon başında alınabilecek en iyi oyunculardan biri Ermal'di ve aldıktan sonra Ermal'i en faydalı olacağı şekilde yani pota altına yakın oynatarak kullandı Oktay hoca. Ama pick-and-roll'e dayalı sistemde ayakları hızlı uzunların tercih edilmesinin tartışılacak bir yanı yok bence. Evet, Pekovic ismi çıktı ancak ben o söylentilere "sistem ihtiyacı" olarak değil de "yıldız ihtiyacı" olarak bakıyorum bu hamleden sonra. Oktay hoca gelecek sezonda bu sezon oynadığımız oyunun benzerini oynamak istiyor ve belli ki Andric gibi, Furkan gibi, Songaila gibi uzunları bu sisteme uygun olarak tercih etti. Geçen sezon oynanan oyuna saygı duyarken, bu sene bu sistem için alınan oyunculara burun kıvırmamak gerekiyor.

Şimdi geçen sezon büyük ekmeğini yediğimiz pick-and-roll'lere bakalım. Diğer uzunlara göre çabukluk avantajını kullanan Andric'le, savunmayı müthiş okuyan Tutku'nun oyun görüşü birleşince hem Andric'ten hem de ikili oyuna konsantre olan savunmanın riske ettiği şutörlerimizden maximuma yakın fayda sağlamıştık. Songaila ise sadece potaya giderek değil, pick-and-pop dediğimiz perdeden sonra dışarıya açılarak atılabilecek şutları da kullanabileceğiz. Ayrıca Songaila ikili oyundan sonra potaya gidebilecek bir isim; hem fena olmayan atletikliğiyle hem de vücut dengesiyle.

Ayrıca Songaila'nın Litvanyalı olduğunu ve spacing konusunda da son derece başarılı bir oyuncu olduğunu unutmamak gerekiyor. Hem pick-and-roll'lerde başarılı olacak; gerektiğinde şut atacak, gerektiğinde de potaya gidebilecek bunun yanında da hücumumuzun önemli önceliklerinde biri olan spacingi sağlayabilecek Avrupa çapında bir uzun almışız ama beğenmiyoruz. Evet, Pekovic, Ersan derken beklentiler belki biraz daha yüksekti ama Songaila'nın da 8 yıldır NBA'de çeşitli takımlarda, rotasyonda kendine yer bulduğunu ve sistemimize uygun bir uzun olduğunu unutmamak gerekiyor. Tutku-Andric ikilisinden geçen sezon yediğimiz ekmeğin daha fazlasını bu sezon Songaila ile yiyebiliriz.

Hayırlı olsun.

Songaila iyi bir transfer. Bence Furkan ve Andric varken üçüncü pivot almak israf olurdu. 4 numarada da bütün bir sezonu Cevher'le götüremezdik. Bence Songaila gelmişse iyi bir transfer. Hatta ben Galatasaray Sözlük'te de yazdım. 4 numara muamma, bence pivot yerine iyi bir PF alınmalı diye... Ben onun için memnunum.

Bir de yıldız değil de, sistem için transfer yapmak her zaman daha iyi. Lakovic ve Songaila'nın yaşı sorun olabilir. Ama ciddi anlamda tecrübe eksikliğimizin olduğunu da unutmamak gerek. Shipp, Furkan, Caner... Bu oyuncuların kaçı Euroleague oynadı?

Nasıl ki geçen sezonu TBL için bir basamak olarak gördüysek bu sezonu da Euroleague için bir basamak olarak görmemiz gerekiyor.

Beklentilerin bu kadar yükselmesi güzel değil. Daha hiç Euroleague oynamamışken direkt F4, ilk 8 hedeflerinin koyulması gerçekçi değil. Nasıl ki eçen sezonu TBL için basamak olarak gördüysek bu sezonu da Euroleague için basamak olarak görmek gerekiyor. Şu aşamada önemli olan sadece orada yer alabilmek. Kendimizi sınamak, gücümüzü ölçmek. Ortalamanın altında bir Euroleage takımı olmamak.

Öteki ve daha büyük hedefler için bir yıl beklememiz gerekiyor. Özellikle Euroleague'de bu kadar beklentiye girmememiz gerekiyor. Sonuçta Oktay Hoca 3 yıllık bir plan sonunda final oynamayı beklediğini söylemişti. Bu planın henüz ikinci yılındayız.

songalia kesinse iyi bir transfer..bir kere bitiriciliği müthis ve hücum anlamında çok zeki,çok keskin..songalia için "ah bu da kaçar mı" demiyeceğiz..bir basketbolcuda en çok sevdiğim özellik olan orta mesafe şutu bu adamda fazlası ile var...

anlamadıgım nokta bundan bir sene önce su alınan oyuncuların birini suraya yazmaya cesaret edemezken, bugün begenmemezlık yapıyoruz ...

Bence oktay hocaya güvenilmeli vede tartısmayı bırakmalıyız...Murat Hocanın 3 senede harcadıgı para vede oyuncuları görünce suankı durum süper gözukuyor ayaklarımız yerlere bassın eurolig için cok acemeyiz amacımız fülkerden sampiyonlugu almak olmalı avrupadaki gelen her durum basımın üstünde yeri vardır.

Songaila ve Lakovic'i beğenmeyenler olduğunu gördükçe şaşırmamak elde değil. Eskiden bir tane düzgün Avrupalı oyuncumuz yokken bu sene Andric gibi kalburüstü ve Lakovic, Songaila gibi mevkilerinde Avrupa'nın ilk 5 sırasında bulunan oyuncularımız var. 2 sene sonra takımımız artık Efes ve Ülker gibi basketbolun lokomotifi haline gelecektir.

Songalia iyi isimdir hem 4 hem 5 oynayacak fiziğe sahiptir.Şimdi uzun aldığımıza göre artık 3 numara haberlerini bekleyebiliriz.

Songaila transferini anlamlı kılan Oktay Hoca olacaktır, ben de bir azman bekliyordum beş numaraya ama olmadı Songaila iyi oyuncu yaşı kafamı kurcalıyor biraz. Bu saatten sonra Sertaç ne yapıp edip güçlenmeli o boya göre sağlam da bir yapısı olmalı eğer sertaç +1 verirse bu sezon daha rahat geçer bizim için.

Songaila Wake Forest mezunu bir yıl Cska deneyimi sonrası 8 yıl nba'de oynamış biri nba'de rol oyuncusu olmuş. 2000 sydney ilk piyasaya çıktığı organizasyon oldu 2003'te Litvanya ile Avrupa şampiyonu oldu.
Özelliklerine gelince çabuk ayaklı savaşçı bir dört numaradır. Pick&roll için biçilmiş kaftandır iyi bitiririr orta mesafe şutu vardır.
Normal şartlarda 4 numara ihtiyacı olan bir takım iç.in önemli bir hamle olur.
Eksilerine gelince geçen yıl sakatlık ve takımın durumu sebebiyle sadece 10 maçta süre almış olması , yaşının ilerlemesi sebebiyle son form durumu soru işareti.
Serbest kaldığı için lokavt ile alakalı bir durumu yok verildiği söylenen para biraz fala gibi görünüyor.
Takımın ihtiyacı ise bene göre kalıplı bir 5 numaraydı zira Oğuz ve Barac ile oynayacak bir 5 numaramız hala yok. Avrupa için zaten yoruma bile gerek yok.

Bende gayet memnunum Songaila transferinden Lakovic'ten olduğum gibi, özellikle Doğuş yukarıda çok güzel tespitlerde bulunmuş Oktay Hoca'nın neden böyle bir oyuncu tercih ettiği ile alakalı tekrara gerek yok. Zaten artık Avrupa basketbolunda öyle über-hiper 5 numara kalmadı, NBA'den lock-out ile gelip aklı fikri NBA'in ne zaman başlayacağında olan bir adamdansa Songaila transferi çok daha iyidir bence keşke 2 yıllık olsaydı sözleşme. Yabancı transferlerimiz gayet başarılı artık iş tekrar Oktay Hoca'da ve O'na güvenimiz sonsuz...

Songaila ve Lakovic'i beğenmeyenler olduğunu gördükçe şaşırmamak elde değil. Eskiden bir tane düzgün Avrupalı oyuncumuz yokken bu sene Andric gibi kalburüstü ve Lakovic, Songaila gibi mevkilerinde Avrupa'nın ilk 5 sırasında bulunan oyuncularımız var. 2 sene sonra takımımız artık Efes ve Ülker gibi basketbolun lokomotifi haline gelecektir.

Andric gibi bir adam, Euroleague'de her takımda var. Lakovic ve Songaila ise Avrupa'da mevkilerinin ilk 5'inde değiller, ilk 10'a dahi giremezler. Fanatikçe yaklaşmayalım şu işlere. Objektif olalım, sonra büyük hayal kırıklıkları yaşayıp da küfür, hakaret etmeyelim.

Eğer Songaila lokavt bittikten sonra gitmeyecek ise bence süper bir transfer.4-5 numara oynayabilen bir isim.Özellikle 4 numara oynuyor ve bizim 4 numaraya ihtiyacımız vardı.4 numara:Cevher-Darius , 5 numara:Luksa-Furkan-Sertaç olur ama 5 numaraya biz euroleague katılacaz ve benimde tercihim çok iyi kalıplı,sert bir 5 numara çok iyi olurdu.Daha transfer dönemi bitmedi ama daha transfer yapmayacaz gibi haberler çıktı.İnşallah sakatlıksız bir sene yaşarız bütün transferler hayırlı olsun.

olaya rytas açısından da bakmak lazım.songalia kalitesinde bir oyuncuyu litvanyalı olmadığı sürece takımlarına katmaları çok zor.transfer takımını güçlendirmek için yapıldığı gibi rakiplerinin güçlenmesini engellemek içinde yapılır.hem kaliteli bir oyuncu alıyorsun hemde bu transfer ile en önemli hedefindeki rakibinin güçlenmesini engelliyorsun.andriç kaldığı için herkes seviniyor,furkan transferi içinde büyük sevinç yaşandı fakat bu oyuncular beş numara oynayacak denildiğinde herkes yetersiz diyor.burda büyük tutarsızlık var.songalia da beş numarada katkı verecektir.şu kadroya ersan ilyasova katkısı yapılsa tekrardan f8 f4 söylemleri hortlayacak.transferde devam ediyor.

Öncelikle hayırlı olsun takımımıza. Darius kötü diye değil ama neden bilmem ben Pekovic'in geleceğine çok fazla inanmıştım o yüzden belki de biraz hayal kırıklığına uğradım. NBA'in sıkı bir takipçisi değilim o yüzden çok ahkam kesmem oyuncu hakkında ama 33 yaşında ve ciddi sakatlık sorunları yaşaması ve pota altı oyuncusu olması korkutuyor açıkçası beni. Üstüne bir de biz sert bir takım kimliği ile oynuyoruz,kimse mücadeleden kaçamayacağı için Songalia sakatlığı düşünerek en azından savunmada geri adım atar mı diye çekinmiyor değilim. Nba'den oyuncu gelecekse Abd'li gelmesi yerine Litvanyalı gelmesini tercih ederim tabi. Umarım dediğim gibi herhangi bir sakatlık sorunu yaşamaz. Tekrardan hayırlı olsun takıma.

Resmen açıklanmış verilen para çok geldi bana, o paraya daha iyi bir isim bulunabilirdi beklentiler tam bir 5 numaraydı.Songaila ise daha çok 4 oynayan biri. Geçen seneyi boş geçirmesi kafamda soru işareti yaratsa da eski formunu yakalarsa çok başarılı olacağına eminim, tam Avrupa sistemine uygun bir oyuncu yeter ki sakatlık problemi ciddi olmasın.

Orta mesafesinden başka bir şeyi yok, kimse kusura bakmayacak. 5 numara oynayamaz. Sırtı dönük olarak Ermal kadar iyi değil. İyi bir reboundcı denemez. 1,5 milyon €'ya daha iyisini alırdık. Üstüne de 3 numara oynayacak bir adam alırdık.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...