2011-2012 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
1,5 milyon € yazdım 2 kere ama 1,5 milyon $'mış. Biraz daha ucuz ancak hala çok pahalı bu tür bir oyuncu için.

Oktay hocaya biraz güvenelim lütfen.Eğer bu transferler yapılıyorsa bir bildiği vardır.Baktığımızda kadro gerçekten güzel oldu.Benimde görüşlerim var özellikle 3 ve 5 numaraya oyuncu alınmalı.Ama buda Oktay hocamızın vereceği bir karar saygı duymak lazım çünkü o bize 20 küsür yıl sonra finali yaşattı ve inanılmaz bir basket oynayarak yaşadık biz bu finali.

anlamıyorum 5 numara transferi yaparak furkanın sürelerini azaltarak elimize ne geçicekti. Sadece bu sezonu düşünerek hareket etmemeliyiz bence 4 numarada songaila-shumpert-cevher 5 numarada andric-furkan gayet iyi bi uzun rotasyonu. Transferi 5 numaraya yapsaydık sizce 4 numarada sadece shumpert ve cevherle sezon geçermiydi. Furkanı 4 numarada oynatmak oktay hocanın sistemine hiç uygun bir durum değil. Hocamız hızlı oyunu tercih eden bir koç. Sağlıklı bir songaila da tam onun istediği türden bir oyuncu orta ve uzun mesafeli temiz bir şutu var pick and roll ve pick and pop u litvanyalı olmasından kaynaklı çok iyi bir şekilde oynayabilir ayrıca hızlı hücumlarda çok iyi ileriye koşabilen yapıyada sahiptir. Andric'in 20 furkanın 15-10 dk aldığı rotasyonda songaila'da 5 numarada oynayabilir. Ayrıca Andric ve Furkan 5 numarada gerekli sertliği saylayabilirler. Andric tutkuyla olan ikili oyunlarından Furkan'da aldığı hücum ribauntlarıyla takıma istenilen katkıyı verebilirler. Bence çok iyi bir takım kuruldu. Guard olarak her tipten oyuncuya sahibiz lakovic tutku ve ender birbirlerinden farklı oyuncular bu da oyuna çeşitlilik katmamızı sağlayacaktır. Shipp kiralansın deniliyor ama 3 numarada savunması iyi savunma ve hücum ribauntlarını toplayabilen hızlı hücumları rahatlıkla bitirebilen istikrarlı olmasada şutu olan bir oyuncuyu verip yerine daha winner bir oyuncu alarak takım olgusunu neden yok edelimki bu sene tecrübe eksikliğini lakovic-songaila transferleriyle kapattığımızı düşünüyorum.

Andric gibi bir adam, Euroleague'de her takımda var. Lakovic ve Songaila ise Avrupa'da mevkilerinin ilk 5'inde değiller, ilk 10'a dahi giremezler. Fanatikçe yaklaşmayalım şu işlere. Objektif olalım, sonra büyük hayal kırıklıkları yaşayıp da küfür, hakaret etmeyelim.

Bana Lakovic'ten iyi 3 tane adam sayabilir misiniz. Ben bir tek Diamantidis ve Tedosic'i koyabiliyorum önüne çünkü.

Ayrıca benim bu transferden çıkardığım Oktay Hoca Furkan ve Sertaç'a ciddi süreler verecek 5 numarada, umarım gerekli gelişimi bir an önce gösterirler.

Teodosic bize gelse onuda elestirebilecek cok kisi var bu forumda.Sorumsuz derler.cok agresif derler,kacirdigi halde sorumsuzca israrla sut atiyor derler,ikilik cikariyor takimda derler,kendne oynuyor derler,kocu takmiyor derler,cok konusuyor derler,hakemlerle ugrasiyor derler sonucta derler.Teodosic cok buyuk oyuncudur bunlari desenizde buyuktur.Bu buyuklugu gorebilmek onemli.TEk basina maci alir hemde karsidaki besin niteligi cok iyi olmasina ragmen bunu yapabilir.O yuzden Lakovic gibi oyunculari elestirirkende savunmasina veya baska olumsuz yonlerine takilmadan Lakovic gercegine gore degerlendirmek lazim.Songailada 33 yasinda ama takir takir oynuyor.Omer Onana yasli bize yaramaz diyormu Fenerbahce.

arkadaslar biri bana suan takımda kalan giden gelenleri yazabılırmı askerdeyım vede biraz uzak kaldım suankı takımda kımler var

Jamon Gordon, Tutku Açık, Ender Arslan, Göksenin Köksal, Joshua Shipp, Jaka Lakoviç, Cevher Özer, Furkan Aldemir, Luksa Andiç, Darius Songila, Sertaç Şanlı, Haluk Yıldırım.

Unuttuğum yoktur umarım.

Euroleague gurup çekimlerinde 1. torbada olan Oly ve Barca'nın önemli 2 oyuncusunu aldık, Songaila'yı aldık ama taraftara yaranılmıyor.

Milli oyuncular Furkan ve Ender dahil oldu kadroya, Cevher gibi türkiyenin önemli 4 numaralarından biri alındı ayrıca.

Geçen seneki kadroya hayranız hepimiz, ama şu açık ki kadro çok güçlendi ama taraftar mırım kırın ediyor.

Ben sadece Gordon'un biraz daha skorer olmasından yanayım. Cevher ile Furkan EL'yi kaldırabilecek mi orası da soru işareti. Ancak bu sene EL'de olamasak bile seneye bu kadro EL'de olur.

Euroleague gurup çekimlerinde 1. torbada olan Oly ve Barca'nın önemli 2 oyuncusunu aldık, Songaila'yı aldık ama taraftara yaranılmıyor.

Milli oyuncular Furkan ve Ender dahil oldu kadroya, Cevher gibi türkiyenin önemli 4 numaralarından biri alındı ayrıca.

Geçen seneki kadroya hayranız hepimiz, ama şu açık ki kadro çok güçlendi ama taraftar mırım kırın ediyor.

Songaila'nın özelliklerini az çok hepimiz biliyoruz ama merak ediyorum en son ne zaman seyrettiniz kendisini? Bildiğim kadarı ile 2010 Dünya & 2009 Avrupa basketbol şampiyonalarına katılmadı, son 3 senedir NBA ortalaması yaklaşık 10dk ve oynadığı takımlar da NBA TV'nin ya da NTV'nin özellikle önem verdiği takımlar değil. Demek istediğim Songaila'yı 30 yaşından sonra seyretmiş olan var mı aramızda?

pg:tutku,ender,lakovic
sg:jamon gordon,evren büker
sf:josh shipp,caner topaloğlu,haluk yıldırım
pf:songaila,shumpert,cevher
c:andric,furkan

daha ne olsun beyler hiç bir eksik yok kadroda seneye takım kimyasını oturtursak çok can yakarız :D

Tutku-Ender-Lakovic
Gordon-Evren-Göksenin
Caner-Haluk-Shipp
Shumpert-Cevher-Songaila
Andric-Furkan-Sertaç

Aslına bakacak olursak kağıt üzerinde çok çok daha iyi bir kadromuz oldu ama basketbolun kağıt üzerinde oynanmaktan çok uzak bir spor olduğunu her sene farklı farklı liglerde görüp duruyoruz;ki bunun en güzel örneği de Olympiakos senelerdir.Geçen sene de biz güzel bir örnek sergiledik,bu bağlamda eğer yine takım olabilirsek ben çok başarılı olabileceğimizi düşünüyorum.

Her sene yavaş yavaş üstüne koyan bir takım olmamız bence birden bir sene şampiyon olup ortadan kaybolmamızdan daha değerli bir olgu.O yüzden birden her yere çok top transferler yapamazsınız ki bence gayet iyi transferler yapıldı.

Sadece hala 3 numara konusunda eksik olduğumuzu düşünüyorum özellikle kendimizi Fenerbahçe ile kıyaslayarak.Onlarda Marko Tomas,Bogdanovic ve Kinsey gibi üç alternatif varken Caner,Shipp ve bana göre 4 numarada daha verimli oynayan Shumpert ile Haluk'un da durumu belirsizken bence o bölgeye bir 6.alternatif de daha dengeli bir kadro olmamız konusunda yardımcı olabilir.

Olaya bir başka açıdan yaklaşıcak olursak da alınacak 6.yabancı takımın kimyasını bozabilir.Rollerde soru işaretleri doğmasına sebep olabilir,bu bağlamda Euroleague e katılıp katılamayacağımız belli olduktan sonra hazırlık maçları ve bu elemelerde göstereceği performanslardan sonra Shipp'in kiralık gönderilebileceğini düşünüyorum ki Oktay Hoca'da benzer şeyler söylemişti sanırsam.Umarım bu kadro takım birlikteliğini yakalar ve daha kimse gelip gitmez,başarıyı yakalarız.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...