2011-2012 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şaka mı yapıyorsun?Katılamaycakmışız zaten,yakındır def edilmen burdan...

Böyle insanların hala Galatasaraylı olduğuna inanıyor musunuz ? Yapmayın lütfen amaçları eleştiri ve moral bozmak ondan sonra başka forumlarda bu yazılanları paylaşarak kahkaha atmak.. Ne yazarlarsa yazsınlar umursamayın bi sonraki yazıdan okumaya devam edin..

Euroleague'e katılamayınca suçu umarım yerlilere falan atmazsınız.

Öncelikle bu forumdaysanız şunu öğrenmeniz lazım.

Burada yazanların çoğu, en azından mesaj hanesinde belirli mesajdan fazla yazmış olarak gözükenler bu takımın en kötü günlerinde bile yanında olmuş ve hep bu günleri hayal etmiş insanlar. Olası başarısızlıkta suçu kimseye atmayız merak etmeyin, çünkü geçen sene 3 sene içinde şuan bulunduğumuz konuma gelmeyi amaçlıyorduk biz, beklentileri çok fazla aştı bu takım.

Bu takım Euroleague elemelerini geçemesin biz yine bu takımın yanında oluruz, çoğu insanın yapacağı gibi başarısızlıkta eleştirecek birilerini arayacak insanlar değiliz. Bu forumun çok köklü bir geçmişi var, size tavsiyem açın arşivleri karıştırın, bu takım 2005'de küme düşmemeye oynarken burada yazılanlara bakın, kimse eleştirilmiş mi, yoksa en iyi konuma nasıl geliriz mi düşünülmüş bunu bir inceleyin.

Bu forumda sizi gibi insanlar gereğinden fazla türemeye başladı. Şu başarının gelmesi ve şu seviyeye çıkmamız çok güzel gerçekten ama taraftarın şu halini, geçen sene final oynayamasak bu takım umrunda olmayacak insanların argo tabirle şimdi bir tarafının kalkmasını ve ota boka eleştiri yapması hiç hoşuma gitmemeye başladı.

Çok değil 2-3 sene önce burada NCAA'den yetenekli oyuncu kapabilir miyiz diye konuşuyorduk biz burada. Eurochallenge'daki iyi bir takımdan bir oyuncu aldığımızda seviniyorduk. Gelinen şu durum hem sevindirici hem üzücü gerçekten. Jason Keep denilen adam geldiğinde sevinen bizler, şimdi EL'deki her takımın 4 numara pozisyonunda oynayabilecek olan, efsane Litvanya kadrosunun en önemli parçalarından, 8 senelik NBA kariyerinde muhteşem yıldızların olduğu kadrolarda iyi bir rol oyuncusu olmayı başarabilmiş Songaila'ya burun kıvırıyoruz. Acınası bir durum gerçekten.

Bu düşündüklerimi daha önce 1-2 kişiyle paylaşmıştım ama şu ve şunun gibi yazıları gördükten sonra buraya da yazmak istedim. Bu aslında sizin özelinizde bir yazı değil, sizin üstünüzden, bu forumun son zamanlarda çoğumuzu rahatsız eden genel sıkıntılarından biri.

Çok pardon da sizin bu forumda oyuncularımızı (daha henüz bu forma ile tek bir maça dahi çıkmamışken) acımasızca eleştirmenizin takımın başarısına nasıl bir katkısı olabilir.

Seneye de böyle kötü transferler yaparsak, benim eleştirilerim gelir insanların aklına ve transfere karşı çıkarlar. Bu sezon olmazsa, gelecek sezona kesin katkısı var yani eleştirmemin.

Transferlerin kötü olduğunu nereden biliyoruz peki? O da benim öngörü yeteneğime kalsın.

Serhat bey ne yalan söyleyeyim bazı görüşleriniz bana mantıklı gelmişti ama katılımayacakmışız demeniz hic olmamıs. Tamam pek iyi bir transfer politikası uygulayamadık ama sonuna kadar inanıp destek vermemiz lazım. Bu forum takip ediliyor negatif düşüncelerimizi içimize saklayıp inancımızı göstermemiz lazım.

Seneye de böyle kötü transferler yaparsak, benim eleştirilerim gelir insanların aklına ve transfere karşı çıkarlar. Bu sezon olmazsa, gelecek sezona kesin katkısı var yani eleştirmemin.

Transferlerin kötü olduğunu nereden biliyoruz peki? O da benim öngörü yeteneğime kalsın.

İş bitmiş oyuncular gelmiş öncelik kendi egomuz değil takımızın başarısı ise endişelerim olsa bile bu endişelerimizin yersiz çıkması en büyük temenniz olmalı hal böyle iken haksız çıkmak istediğimiz (öncelik kendi egomuz değilse böyle olmalı ) bir tartışmayı bu kadar uzatmanın ne kadar anlamı var ?

http://tdkterim.gov.tr/bts/

Eğer herhangi bir branşta yarışan Galatasaray Takımı kendi sahasında Fenerbahçe'nin herhangi bir branşta yarışan takımına kendi sahasında 2 kere yeniliyor ve ikisinde de 15 bin kişi tarafından alkışlanıyorsa EL'den elenmemize kimse bir şey demez. Herkesin içi rahat olsun.

Ne Aysal, ne başbakan, ne cumhurbaşkanı. Şu anda Fenerbahçe'yi Galatasaray taraftarına alkışlatacak bana göre tek kişi olan Oktay Mahmuti ve takımına sonsuz sevgi ve saygı duyuyoruz. Parçalıyı terletiyorlar çünkü. Boşuna ortamı fitillemeye gerek yok.

Ben de ona üzülüyorum zaten. Elimizdeki gayet iyi bir bütçe var. Songaila'ya 1,5 milyon $ + bonuslar verebiliyoruz. Lakovic'e 1 milyon $ verebiliyoruz Gordon'a 2 yıllık 750 bin € verebiliyoruz. Diğer yandan bakıyorum mesela, Cantu diye bir takım David Lighty gibi bir isme 2 yıl için 300 bin $ veriyor. Bu para yıllık 300 bin $ olsa bile çok iyi. Sofo ve Pargo geçen yıl Maccabi'de toplam 1 milyon € bile almıyorlardı. Bütçe olarak yakaladık yani çoğu Euroleague takımını. Bütçe olarak yakalamışken niye parayı sokağa atıyoruz peki? Biz de Sofo ve Pargo gibi genç isimleri alalım, niye yaşlıları alıyoruz? Geçen sene bu oyuncuların sayesinde Final Four oynayan bir takım değil mi Maccabi? Benim şahsen 33 yaşındaki 2 adama 3 milyon $'ya yakın para verilmesine vicdanım el vermiyor.

Elano'yu eleştirirdim başka bir forumda, onlar da senin gibi "Fenerlisin" falan diye ithamlarda bulunurdu. 2 ay sonra bana Fenerli diyenlerin hepsi Elano'yu eleştiriyordu.

Bizim ülkemizde spor kulüplerinin başarılı olamamasının sebebi de bu zaten. Kulüp taraftarları maalesef tuttuğu kulübü eleştirmekten çekiniyorlar. Eleştirmekten korkmamak lazım.

iki transfer arasında dağlar kadar fark var. Elano sistemsiz bir takıma gelmiş yıldız bir oyuncuydu ve yeteneklerini sergileme imkanı bulamadı. Nitekim yollar ayrıldı. ancak songaila tam anlamıyla sistemini oturtmuş bir takıma gelen kendi pozisyonunda avrupanın en önemli oyuncularından biridir. bizim gibi henüz yeni yapılanma olan takımlar için şu aşamada milyon dolarlık uzunlardan daha ömnemli katkı verecektir tecrübesiyle. biz bu sene euroleagur e bu oyuncuların tecrübesiyle katılalım. bu seneki taraftar sayısıyla ve lobi faaliyetleri ile a lisans almaya hak kazanalım gerisi gelecektir. ayrıca songaila gibi bir oyuncunun eğiteceği bir furkan ve lakovic ve gordon un yol göstereceği bir göksenin gelişimini izlemek çok keyifli olacak. bu transferler yabancı kalitesini artırmaktan çok yerli kalitesini arttırmaya yönelik düşüncesine sahibim..

Ben de ona üzülüyorum zaten. Elimizdeki gayet iyi bir bütçe var. Songaila'ya 1,5 milyon $ + bonuslar verebiliyoruz. Lakovic'e 1 milyon $ verebiliyoruz Gordon'a 2 yıllık 750 bin € verebiliyoruz. Diğer yandan bakıyorum mesela, Cantu diye bir takım David Lighty gibi bir isme 2 yıl için 300 bin $ veriyor. Bu para yıllık 300 bin $ olsa bile çok iyi. Sofo ve Pargo geçen yıl Maccabi'de toplam 1 milyon € bile almıyorlardı. Bütçe olarak yakaladık yani çoğu Euroleague takımını. Bütçe olarak yakalamışken niye parayı sokağa atıyoruz peki? Biz de Sofo ve Pargo gibi genç isimleri alalım, niye yaşlıları alıyoruz? Geçen sene bu oyuncuların sayesinde Final Four oynayan bir takım değil mi Maccabi? Benim şahsen 33 yaşındaki 2 adama 3 milyon $'ya yakın para verilmesine vicdanım el vermiyor.

Ne yalan söyleyeyim katılıyorum.

David Lighty kim Allah aşkına? Lakovici beğenmeyip Lighty'ye gıptayla bakmak çok komik.Biz o Lighty tarzı adamları almayı 3-4 sene önce bıraktık.En son Mitchell'ı almıştık ona benzer bir transfer olarak.Yani klübümüz senin zihniyetinden 4 sene önde şu an

Ne songaila'nın alacağı para doğru nede Lakovic'in. Daha elinde tam bilgi olmadan ' I'AM THE ONE' diye ortaya çıkmak insanları sinirlendirmekten başka bir işe yaramaz. Önce adam gibi öğrenmek lazım ahkam kesilecek şeyleri.

david lighty'i almış olsaydık, kardeşim işte yeni sponsorluk anlaşması da yaptınız kıyın paraya doğru düzgün avrupalı bir adam alın denirdi...
insanoğlu böyle bir varlıktır, olmayan şeye her zaman gıpta ile bakar ama elindekinin değerini asla bilmez...

Ya birde Pargo gibi 190bin dolara oynayıp böyle performans verecek adam 10 senedir gelir bir takıma zaten. Bu sene 6 sıfırlı kontrata imza attı zaten. Big Sofo'da geçen sezon 1 milyon dolar civarı oynuyordu ama David Blatt ile çalışmak istediği için. Oda zam aldı bu sene.
Pargo bu sene bize imza atsa geçen seneki bilinmeyen hali ile 'Bir ton paranız var Ncaa'den adam getiriyorsunuz 200bin dolara' diye bilgi fışkıran ve öngörülü şeyler yazardınız yine eminim. Vallahi sinirleniyorum şu olaylara başka birşey değil. Ayıp.

geçen sene en büyük eksiği tecrübe olan takıma tecrübeli oyuncular alındı diye eleştirmek boş konuşulduğunun en büyük kanıtıdır..

Lighty'yi, Rick Jackson'ı, Greg Smith'i falan transfer etsek; asla itirazım olmazdı. Gordon'da olmadığı gibi. Adam geçen sezon Oly'de aldığı kısıtlı sürelerde elinden geldiğince katkı sağlamış birisi. NCAA kariyerinde de, Euroleague kariyerinde de iyi defansif özellikleriyle tanınıyor üstelik. Bu adamı ucuz bir şekilde getiriyorsak takıma, ben şahsen kabul ederim ve "iyi transfer" olarak görürüm.

Serhatçım şimdi burayıdamı karıştırmaya başlamışsın.Bu adamlar gelmeden eleştiriyorsan yazık olur dur oynasın bir görelim kötü oynarlarsa eleştiririz zaten.Ama sezonun başlamasına 3 ay varken henüz yeni gelmemiş adamları eleştiriyorsun sabret.

Birkaç yorumumla dalga geçenler, gülenler falan olmuş.

1 - "Andric gibi adam Euroleague'de her takımda var" demiştim. Tek tek adam sayacak değilim burada. Bu konuda herkesin hemfikir olduğunu düşünüyorum zaten.

2 - "Lakovic ilk 10'a giremez" demiştim. Diamantidis, Spanoulis, Teodosic, Papaloukas, McCalebb, Pargo, Huertas, Lull, Cook, Ukic, Prigioni, Kerem Tunçeri, Sergio Rodriguez, Sada, Nedovic,... Daha birçok isim var. İlk anda aklıma gelenler bunlar.

3 - "Songalia ilk 10'a giremez" demiştim. Fotsis, Teletovic, Lorbek, Savanovic, Ksystof Lavrinovic, Velickovic, Mirotic, Khryapa, Freeland, Jankunas, Mirsad,... İlk anda aklıma gelenler.
serhat kimse seni tutmasın..sallamışsın da sallamışsın..
dia-spaniulis-*teodosic-bir yere kadar*mccalebb-pargo-huertas eyvallah da cook-*segio rodriguez*hiç izlemediğini snıyorum bu yıl onu-sada-prigioni*sanırım efes maçından akılına prigioni gelmiş* ve sada ve tunçeri..bunöar belki denk ama diğer isimlrin hiçbiri lakovicden üstün değil..teodosic benim için saatli bomba,bazen çok saçmalıyor..allahtan olipiakos-siena serisinin 3. maçını izlemedin,korkarım marko jaric'i de oraya koyardın...şu saydığın isimlerden lakovici ne cook ile ne prigioni ile ne tunçeri ile ne segio ile ne sada ile değişirim..sanırım değenlendirmeleri tek maç üzerinden yapıyorusn,o halde 2 yıl önceki slovenya milli maçlarını izle..lakovic orada 40 dakika ortalama ile oynadı...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...