2011-2012 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
EFES RESMİ İNTERNET SİTESİNDEN

Anadolu Efes NBA takımlarından New Jersey Nets’in Sloven oyuncusu Sasha Vujacic ile anlaştı. 27 yaşında ve 2.01 metre boyundaki başarılı oyuncu iki numara pozisyonunda oynuyor.

Basketbola Slovenya’da başlayan Vujacic, ilk profesyonel tecrübesini İtalya’nın Snaidero Udine takımında yaşadı. 2001-2004 yılları arasında İtalyan ekibinde forma giyen Vujacic, gösterdiği başarılı performans ile 2004 yılında NBA’in güçlü takımlarından Los Angeles Lakers tarafından ilk turda draft edildi. Altı yıl boyunca Lakers forması giyen Sloven oyuncu 2010-11 sezonunda burada 11 karşılaşma oynadıktan sonra bir diğer NBA takımı New Jersey Nets’e transfer oldu.

Geçtiğimiz sezon New Jersey Nets’te 56 karşılaşmada forma giyen Vujacic maç başına 28.30 dakika ortalama süre alarak 11.4 sayı, 3.3 ribaunt ve 2.3 asist ortalamaları tutturdu.

Efes Pilsen Genel Menajeri Engin Özerhun, Vujacic gibi önemli bir oyuncuyu takıma kattıkları için çok mutlu olduklarını kaydederken: “NBA’de uzun süre forma giymiş çok değerli bir oyuncuyu kadromuza ekledik. Hem Türkiye’de hem Avrupa’da zirve için mücadele edecek olan takımımız Vujacic’in gelişi ile daha da güçlendi” dedi.

Lacivert beyazlı ekip geçtiğimiz sezon ünlü tenisçi Maris Sharapova ile nişanlanan Sasha Vujacic ile 1 + 1 yıllık sözleşme imzaladı.

Şampiyonluk istiyorsan Efes gibi kadro kuracaksın. Barac,savanovic,batista,vujacic.
Yok songaila, yok lucas gibi adamlarla en fazla playoff oynar ve eleniriz.
Pota altı dedik, savunma dedik,uzun oyuncular dedik, almamız gereken adamları Efes aldı.
Bir kere bu kadro ile euroleague filan hayal. Fener ve Efes zaten bizden 2-3 gömlek üstün.
Hedefimiz playoff oynamaksa bu kadar heyecan neden? Yapılan transferler tam bir hayal kırıklığı.
Türkiye'nin açık ara en iyi basketbol taraftarına sahibiz ama hala bu potansiyele göre transfer yapılmıyor.
Hani nerde yeni sponsor? Nerde milyon dolarlık bütçe? Bu transferler için MP'ye ihtiyaç yok ki.
Hala takımda pota altını andric, furkan gibi oyunculara emanet edip başarı bekleniyorsa kimse kusura bakmasın bu boş hayaciliktir.
GS lise takımı değil, oyuncu yetiştirilecek takım hiç değil. Biz 10 senelik klüp değiliz. Marka değerine uygun hareket edilmeliydi.

Ben iyi bir 5 numarayla Efesede,Fenerbahceyede kafa tutacagimizi dusunuyorum.Shipp 3 numarada aksarsa sezon icinde iyi bir uc numaraylada o degisiklik gerceklesir.Ben kadromuzun takim oyunu icin iyi bir kadro oldugunu dusunuyorum.Efes icinde kimi alirsa alsin Efesin yukarilari zorlamasi zor cunku plansiz bir takim.Bu takimi oynatabilecek bir hocalari yok.Efes gecmis yillardada buna benzer cok kadro kurdu ve sonu hep husran oldu.

ersan'ı alıp bir de 5 numara takviyesiyle ne efes ne fenerbahçe durur karşımızda. Fenerbahçe'nin kadrosunu zenginleştirdiğini düşünmüyorum. aynı tip oyuncular aldılar. efes'in durumu da bana 3-4 yıl önce sürekli oyuncu değiştiren yıldız getirip yollayan futbol takımlarımızı hatırlatıyor. oturmuş bir kadronun üstüne biraz daha farklı oyuncuları tecrübeli oyuncuları katan ve takım kimyası oturmuş takımımızın ben efes pilsen den daha iyi bir organizasyona sahip olduğunu düşünüyorum. kadromuzu küçümsemeyin çok alternatifli bir kadromuz oldu. tabi ersan ve 5 numara takviyesi gelirse şampiyonluğun en ciddi adayıyız. bu felaket senaryolarını bir kenara bırakalım her sezon şampiypn olan bir takım değiliz. yavaş yavaş üstüne koya koya gidiyoruz. bu sene bundan daha flaş bir kadro kurmak daha euroleague e katılmayı garantilememişken hayaldi. euroleague a lisansı alındığı zaman istenilen oyuncular alınacaktır. Lakovic, songaila ve gordon'un euroleague takımlarından birinde oynama ihtimali yüksekken bizi seçmeleri bence yönetim başarısıdır. son ana kadar son topa kadar varız. ama bu sefer daha fazla hücum opsiyonuyla varız.

ersan'ı alıp bir de 5 numara takviyesiyle ne efes ne fenerbahçe durur karşımızda. Fenerbahçe'nin kadrosunu zenginleştirdiğini düşünmüyorum. aynı tip oyuncular aldılar. efes'in durumu da bana 3-4 yıl önce sürekli oyuncu değiştiren yıldız getirip yollayan futbol takımlarımızı hatırlatıyor. oturmuş bir kadronun üstüne biraz daha farklı oyuncuları tecrübeli oyuncuları katan ve takım kimyası oturmuş takımımızın ben efes pilsen den daha iyi bir organizasyona sahip olduğunu düşünüyorum. kadromuzu küçümsemeyin çok alternatifli bir kadromuz oldu. tabi ersan ve 5 numara takviyesi gelirse şampiyonluğun en ciddi adayıyız. bu felaket senaryolarını bir kenara bırakalım her sezon şampiypn olan bir takım değiliz. yavaş yavaş üstüne koya koya gidiyoruz. bu sene bundan daha flaş bir kadro kurmak daha euroleague e katılmayı garantilememişken hayaldi. euroleague a lisansı alındığı zaman istenilen oyuncular alınacaktır. Lakovic, songaila ve gordon'un euroleague takımlarından birinde oynama ihtimali yüksekken bizi seçmeleri bence yönetim başarısıdır. son ana kadar son topa kadar varız. ama bu sefer daha fazla hücum opsiyonuyla varız.

Şu yazıyı La Fontaine okusaydı kıskanırdı. Hoca transferi kapattık diyor hala yok ersan,yok 5 numara. Hala takım oyunu tekerlemesi iş başında. Efes'in taraftarı bizde olsa biz ilk 4'e bile giremezdik. Geçen seneki başarıyı getiren taraftardır. Turnike atmasını bilmeyen guradlarla oynadık. Zıplamasını bilmeyen uzunlarla. Valla ben kendimi avutamam.

sen kendini avut avutma. ben transfer bitmedi diyorum var mısın iddiaya. sen mahmuti'yi iyi tanıyamamışsın bence. renk vermez bu konularda ersan bu takıma gelecek o kadar.

ayrıca senin yazdığını da shakespeare yazsaydı bu kadar da drama bünyeye zarar şeks yapma bunu derdim. ne bu ya gören de 3.ligden adam topladık sanacak. ya sen yeni başladın basketbol izlemeye ya da takımımızın son 15 yıldır kurduğu kadrolardan haberin yok. şu kadro belki de tarihin en önemli kadrolarından biridir takımımız adına. her ne kadar eksikleri olsa bile.

Serdilcan Cangozlu
Bu takim Fenerbahceyi,Besiktasi ve Banviti deplasmanda yendi gecen sene final serilerinde neden bahsediyorsunuz siz.Transferin kapandiginida sanmiyorum.Turnike atmasini bilmeyen guarddan kastiniz Gokseninse zaten Goksenine turnike atma gorevi verilmedi.Ve bircok macta kendisinden istenilen gorevleri yapti.Sizde hala Efes muthis kadro kurdu tekerlemesi yapiyorsunuz.Takimimiz Efesi yenince ne yazacaksiniz buralara cok merak ediyorum.Onuda Efesin sanssizligina ve taraftarimizin baskisina baglayip takima hic pay vermezsiniz.

Şu yazıyı La Fontaine okusaydı kıskanırdı. Hoca transferi kapattık diyor hala yok ersan,yok 5 numara. Hala takım oyunu tekerlemesi iş başında. Efes'in taraftarı bizde olsa biz ilk 4'e bile giremezdik. Geçen seneki başarıyı getiren taraftardır. Turnike atmasını bilmeyen guradlarla oynadık. Zıplamasını bilmeyen uzunlarla. Valla ben kendimi avutamam.

La Fontaine sanırım buna daha çok gülerdi.- Turnik atmayı bilmeyen guard zıplamayı bilmeyen uzun kısmına ben bile güldüm.

Evet Efes müthiş bir kadro kurdu ama biz henüz Efes seviyesinde bir basketbol takımı değiliz. Efes yıllardır EL de oynayan yıllarca büyük yatırımlar yapmış -Neven Spahja ya göre Avrupa'nın en güçlü organizasyonu-
Efes in seneye yenilenecek A lisansı için böyle iddalı bir hamle yapması bekleniyordu ama onlar olayı abarttılar.
Bizim olaya biraz uzun vadeli baktığımız henüz o seviyeleri hedeflemediğimiz anlaşılıyor.
Her şeye rağmen sert bir 5 imizin olmamasının canımızı çok yakacağını düşünüyorum.

Bırakın Efes alsın...
Onlar kadar paramız ve bütçemiz yok bu gerçek...
Oyunculara hem yüksek kontrat hem de bonservis ödeyerek aldılar...
Ama bizim de gayet iyi bir kadromuz var, bence çok fazla küçümsemeyin...
Şunu da ekliyim, 2 Milyon USD bütçeyle 10 Milyon USD'lik takımı geçemezsiniz...
Ancak 10 Milyon USD bütçeyle 30 Milyon USD'lik takımı, akıllı transferlerle geçebilirsin...
Ve bizde onlarda olmayan bir şey daha var. Taraftar :)

La Fontaine sanırım buna daha çok gülerdi.- Turnik atmayı bilmeyen guard zıplamayı bilmeyen uzun kısmına ben bile güldüm.

Evet Efes müthiş bir kadro kurdu ama biz henüz Efes seviyesinde bir basketbol takımı değiliz. Efes yıllardır EL de oynayan yıllarca büyük yatırımlar yapmış -Neven Spahja ya göre Avrupa'nın en güçlü organizasyonu-
Efes in seneye yenilenecek A lisansı için böyle iddalı bir hamle yapması bekleniyordu ama onlar olayı abarttılar.
Bizim olaya biraz uzun vadeli baktığımız henüz o seviyeleri hedeflemediğimiz anlaşılıyor.
Her şeye rağmen sert bir 5 imizin olmamasının canımızı çok yakacağını düşünüyorum.

Boş Turnike atmasını bilmeyen guard-----> Jerry
Zıplamasını bilmeyen uzun------->Rancik

Serdilcan Cangözlü

Arkadaşım biraz sert ama güzel bir yazı yazmış,anlatmak istediğini çok arkadaşımız anladı anlamasınada renk takım aşkı biraz bizi duygusal yaparak Serdilcan arkadaşımıza kızmaya yönlendiriyor işin özü şu ki geçen seneye göre çok iyi kadromuz var ya EFESin ? İşte bu kıyaslamada geri kaldığımızı belirtmiş yazısında ayrıca oyuncuları değiştirelim deseler acaba 1 sn düşünürmüsünüz bilmiyorum bende Efesin kaliteli kadro kurduğu fikrindeyim ve Serdilcan Cangözlünün yazısında virgülüne bile dokunmadan katıldığımı belirtmek isterim

ben de ersan ve 5 numara lazım dedim zaten. ve yazımı da bu minvalde yazdım. lafonteine lik bir durum yoktu yani. ama şu kadro da öyle vahim bir durumu olan kadro değil. geçen seneki kadroya lakovic gordon ve songaila geldi yabancı olarak giden oyuncuların yerini misli misli doldurdular. bak turnike atan oyuncu da geldi zıplamayı bilen songaila da :D bu arada jerry sakatlıktan yeni çıkmış olmasa turnikeye doyururdu bizi. bence avrupa nın en hızlı ve seri guardlarından biri. tabi oyun zekası bakımından durum farklı :D

Çok iyi hatırlıyorum geçen senede yarı final göremeyeceğimizi iddia ediyordunuz. Sizin sahip olduğundunuz zihniyetten arınmak en iyi şey olacak bizim için. Efes'in kadrosu çok iyi ha bizimkine göre?

Kerem-Doğuş-X
Thornton-Sasha
Cenk-Sinan
Savanovic-Kerem
Barac-Ermal-Batista

Tutku-Ender-Lakovic
Gordon-Evren
Shipp-Caner-Shumpert
Songaila-Cevher
Furkan-Andric

Efes o kısa rotasyonuyla, o 3 numara rotasyonuyla bize biraz zor dayanır bence. Skor katkısı veremeyen bir 3 numara rotasyonu, 2 numarada aklı basketboldan başka şeylerde olan ekstra şutu dışında pek bir özelliği olmayan Vujacic. Guardda ise yine bizim kadar iyi bir rotasyona sahip olmadıkları kesin. Tamam çok iyi bir pota altları var ama o pota altında oynayacak oyuncuları beslemek lazım değil mi? Peki Andric gibi Furkan gibi hızlı ayakları olan uzunlarla mücadele edecek bir oyuncuları var mı? Siz bence felaket tellallığını bırakıp, koça ve takıma güvenin. Emin olun hayal kırıklığına uğramayacaksınız.

Serdilcan Cangözlü

Arkadaşım biraz sert ama güzel bir yazı yazmış,anlatmak istediğini çok arkadaşımız anladı anlamasınada renk takım aşkı biraz bizi duygusal yaparak Serdilcan arkadaşımıza kızmaya yönlendiriyor işin özü şu ki geçen seneye göre çok iyi kadromuz var ya EFESin ? İşte bu kıyaslamada geri kaldığımızı belirtmiş yazısında ayrıca oyuncuları değiştirelim deseler acaba 1 sn düşünürmüsünüz bilmiyorum bende Efesin kaliteli kadro kurduğu fikrindeyim ve Serdilcan Cangözlünün yazısında virgülüne bile dokunmadan katıldığımı belirtmek isterim

Ne bekliyordunuz bir anda tüm yıldızları takıma yağdıracağımızı mı? Basketboldançok fazla anlamam ama benim bildiğim başarılı takım bir geleneği sistemi olan takımdır. Bence hoca da yönetim de taraftarın yaptığı gibi kendisini dev aynaında görmeden kendi sistemlerine ve düşüncelerine göre ayarlamalar yapıyorlar. Seneye başarısız olsak ne olur önemli olan bu temeli oturtmaksa.
Şimdi geleyim forum genelinde kızdığım noktaya siz kimsiniz ya? Yok o kadar burada yazdık, yok biz söyledik, bu kafa ile bir şey olmaz!! Bu ne fikir beyan etmek ne de eleştiri. Biraz daha dikkatli ve sakin olmakta fayda var.
Herkes efesi konuşuyor ama bana göre fb çok daha akıllı transferler yaptı. Sonuçta takım kimyasını bozmadan takıma katkı verecek adamları aldılar. Efes ise tam bir muamma oldu. Ya büyük başarı ya büyük hayal kırıklığı. Taraftar desteğini de düşününce ikinci yazdığım daha ağır basıyor.

oturdugumuz yerde eleştirmek ne kadar kolay değil mi?turnike atmayı bilmiyor zıplayamıyor bence çok acimasiz ve gereksiz bir msj olmuş.bence de son zamanların en iyi kadrosunu kurduk ancak şanssızlığımız hem lokavt olması hemde Efesin geçen yılki durumu baz alıp transferde çok sağlam davranması

Turnike atamayan oyun kurucular ? Zıplamasını bilmeyen pivotlar ?

ee sonra...

Taraftar katkı sağlamıştır inkar edilemez ama bu başarının mimarları: Tutku,Preston,Ermal,Jerry, bu saydığım oyuncularda 1-2 ve 4-5 numara oynadı sezon boyunca

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...