2011-2012 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ya tabiki Efes kac yıldır oralarda bizim zamana ihtiyacımız var.bu yüzden düşüncelerimizi yazacağız ama şuna dikkat etmek lazım bu hakaret etmek olmamalı bize geçen yıl hayal edemeyeceğimiz bir sezon yaşatan oyuncularımıza...

Geçen sene muazzam bir taraftar, yakalanmış süper bir enerji, tam anlamıyla bir inanmışlık vardı. Ama sanki lise takımına destek verip final oynattık havasını da anlamıyorum. Bu hem oynayan oyunculara bir saygısızlık hem de o takımın başındaki koça saygısızlık.

Geçen seneye göre çok daha geniş bir kadro oluşturuldu. Defansif anlamda geçen seneki gibi kalıplı pivotlarla sıkıntı yaşayabilecek durumda olsak da, geçen seneki savunmamız ortada, bu devam edecektir. Hücum anlamında ise daha opsiyonlu, daha üretici bir takımımız oldu. Daha farklı tercihler yapabilirdik. Ama Oktay Hoca daha keskin, net pozisyon adamları yerine geçişken, yönlü oyuncular seçti. Demek ki bu tarz bir oyun oynamayı planlıyor. Gidip Barac'ı biz alsak belki de bu yüzden sıkıntı çekecektik. Bunu bilemeyiz, Oktay Hoca'nın bu anlamda tercihlerini saygı duymak gerekir. Sonuçta ne kadar yatırım yapsak da hala, Efes kadar F.Ülker kadar bir bütçemiz yok. Bunun da bilincinde olmak lazım.

Galatasaray kadrosu ne geçen sene nede bu sene bunları yapacak bir kadro olmadı

Kim söyledi bilmiyorum ama söylenen laflar laf değil yani..Basketbol bilgisini falan geçtim insanda biraz utanma olur..

Şunu artık anlamayanlar anlasın lütfen..Bi kaç oyuncu dışında bizim geçen seneki kadromuz kötü değildi,sadece rotasyon anlamında yetersizdi,1-2 de ana parça eksikti..

Bu sene o rotasyonu büyük ölçüde tamamladık..Ama kalite olarak geçen sene de çok iyi takımdık,takım kalitesi yeterli olmasa bile,bireysel anlamda önemli isimlerimiz vardı ve en önemlisi,her takımdan çok daha özverilili oynuyoduk..

Yorum yapanlar önce emeğe saygı gösterip konuşursa daha güzel olur..Özellikle Avrupa takımlarında önemli isimlerin yer değiştirmesi,lokavt olayları sebebiyle Nba yıldızlarının gelmesi falan bazı kişilerde hem takımımıza hem genele karşı bi burun kıvırma hali içindeler..Kaale alınmak isteyen insan ona göre konuşur,bi kendine gelsin lütfen o belirttiğim tarzda kişiler..

Turnike atamayan oyun kurucular ? Zıplamasını bilmeyen pivotlar ?

ee sonra...

Taraftar katkı sağlamıştır inkar edilemez ama bu başarının mimarları: Tutku,Preston,Ermal,Jerry, bu saydığım oyuncularda 1-2 ve 4-5 numara oynadı sezon boyunca

Erdal , Ermal geçen sene bizim zayıf noktamızdı.Ermal bizi sürüklemedi tam tersine biz sezon boyunca Ermal'in açıklarını kapamaya çalıştık.

@ Sarper,

O lafları söyleyen Serdilcan isimli üye bende ona karşı olarak söyledim umarım karışık çözülmüştür

@ Erdal, öncelikle selam adaş,

valla savunmada zayıf noktaları olduğunda bende hem fikirim ama hucümda çok güzel pivot hareketleri olan ayakları hızlı ve şutu olan bir uzundu çok maç sırtladı haksızlık yapmak istemem yani

Galatasaray basketbol takımını en zor döneminde sahiplenip takımı sırtında taşıyan oyunculardan biri olan Radoslav Rancik için zıplamasını bilmiyo diyerek aşağlamak gerçekten şahane bir taraftar profili!!!! Bumu taraftarlık, bumu arma sevgisi, yazıklar olsun.

Oyuncular belki bir üst seviye için yeterli olmayabilir; fakat bir önceki sene küme düşmesi beklenen bir takımı nerdeyse playoff'a girme noktasına getirien, avrupada ikinci gruplara kalan tek turk baskebol takımı olma başarısını gösteren, geçen sene ise 21 yıl sonra Türkiye Erkekler Basketbol liginde final oynama başarısı gösterip euroleague elemelerine katılmaya hak kazanan bir takımın oyuncularını aşağlamak kimsenin haddine deildir. Bu tür eleştiri den cok provakatif amaçlar içeren yazılara başlığında GALATASARAY olan herhangi bir forumda izin verilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Benim bildiğim galatasaraylılık forma aşkıdır, arma aşkıdır ve o arma için formalarını terleten emek veren tüm sporcularımıza saygı duymak onları herdaim desteklemektir.

Çok iyi hatırlıyorum geçen senede yarı final göremeyeceğimizi iddia ediyordunuz. Sizin sahip olduğundunuz zihniyetten arınmak en iyi şey olacak bizim için. Efes'in kadrosu çok iyi ha bizimkine göre?

Kerem-Doğuş-X
Thornton-Sasha
Cenk-Sinan
Savanovic-Kerem
Barac-Ermal-Batista

Tutku-Ender-Lakovic
Gordon-Evren
Shipp-Caner-Shumpert
Songaila-Cevher
Furkan-Andric

Efes o kısa rotasyonuyla, o 3 numara rotasyonuyla bize biraz zor dayanır bence. Skor katkısı veremeyen bir 3 numara rotasyonu, 2 numarada aklı basketboldan başka şeylerde olan ekstra şutu dışında pek bir özelliği olmayan Vujacic. Guardda ise yine bizim kadar iyi bir rotasyona sahip olmadıkları kesin. Tamam çok iyi bir pota altları var ama o pota altında oynayacak oyuncuları beslemek lazım değil mi? Peki Andric gibi Furkan gibi hızlı ayakları olan uzunlarla mücadele edecek bir oyuncuları var mı? Siz bence felaket tellallığını bırakıp, koça ve takıma güvenin. Emin olun hayal kırıklığına uğramayacaksınız.

Efes'le bizi karşılaştırdığımızda 5 numaraya ihtiyaç duyulduğu anlaşılıyor.

Rakiplere göre pota altında güçlü değiliz.Busenede geçen seneki gibi lige eksik başlamayalım.Ömer Aşık gelebilse çok iyi olurdu 5 numaraya.Birinci sınıf bir oyuncu olmasada rotasyona girebilecek takım oyununu seven (Stanoyeviç gibi) bir 5 bulmalıyız.

Serdilcan Cangözlü

Arkadaşım biraz sert ama güzel bir yazı yazmış,anlatmak istediğini çok arkadaşımız anladı anlamasınada renk takım aşkı biraz bizi duygusal yaparak Serdilcan arkadaşımıza kızmaya yönlendiriyor işin özü şu ki geçen seneye göre çok iyi kadromuz var ya EFESin ? İşte bu kıyaslamada geri kaldığımızı belirtmiş yazısında ayrıca oyuncuları değiştirelim deseler acaba 1 sn düşünürmüsünüz bilmiyorum bende Efesin kaliteli kadro kurduğu fikrindeyim ve Serdilcan Cangözlünün yazısında virgülüne bile dokunmadan katıldığımı belirtmek isterim
Efestede tercih ettigim oyuncular olur bizdende tercih ettigim oyuncular olur.
Kerem ve Tutku benim icin esdegerdir.Kerem biraz daha agir bassada onu motive edecek faktorler az oldugu icin o aradaki fark kapaniyor.
Ender Dogustan iyidir.
Lakovic ve alacaklari x guard.Aldiklari zaman degerlendiririz.
Gordon Thorntondan iyidir.
Sasha Evrenden iyi ama Sasha bana gore cok iyi bir oyuncu degil.Karsisinda bizden Evren geldigi icin iyi duruyor.
Shipp Cenkten iyi,Shumpertte Sinandan iyi ben Caneride hem Cenke hem Sinana tercih ederim.
Kerem Gonlum Cevherden iyi.Savanovic Songailadan iyi.Ama bu ikiliin obur ikiliye ezici bir ustunlugu yok.
Furkan Ermaldan iyi,Barac Andricten iyi.Ama burdada rotasyon bu sekilde olsa yine ezilmeyiz.Bize sikinti olusturan durum Batistanin karsisinda bir oyuncumuz olmamasi.

Aslında Unicaja'dan önce şu Howard'a davransak müthiş olur. Eğer anlaşma şartları da uyarsa Howard tarzı bir 5 numara bizi her yerde zirveye çıkarır. Duyduğum kadarıyla NBA oyuncuları Avrupa'da astronomik meblağlara oynamayacaklar. Her takıma bir Howard şart.

Onların astronomik değil dedikleri bile bize fazla fazla astronomik olcaktır..Şu hayalleriniz ve fantezilerinizi bi kenara bırakın lütfen..Eğer ki alınacakasa bi 5 numara,ki alınmayacak,ama alınacaksa ya Avrupa'dan sağlam bi adam,ya da Songaila gibi Amerikalı veya Avrupalı 32-33 yaşlarında bi oyuncu olmalı..

Howard'a milyonları saçmanın hiçbir mantığı yok !

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...