2011-2012 Transfer Haberleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Olay Zaza-Pekovic karşılaştırması değil beyler.Konuya dönelim.Luksa Andric ve Songaila ribauntlarda zayıf uzunlar.Furkan ribauntlarda müthiş ama kalın pivotlara karşı savunmada sıkıntılar yaşıyor bazen.Hal böyle olunca bu eksikleri giderecek nokta transfer oluyor Zaza. Hele o tribünleri ateşleyici yapısını anlatmıyorum bile.Şu an iyi transfer lokavtan sonrada kalırsa o zaman iyi değil muazzam olur

Olay Zaza-Pekovic karşılaştırması değil beyler.Konuya dönelim.Luksa Andric ve Songaila ribauntlarda zayıf uzunlar.Furkan ribauntlarda müthiş ama kalın pivotlara karşı savunmada sıkıntılar yaşıyor bazen.Hal böyle olunca bu eksikleri giderecek nokta transfer oluyor Zaza. Hele o tribünleri ateşleyici yapısını anlatmıyorum bile.Şu an iyi transfer lokavta sonrada kalırsa o zaman iyi değil muazzam olur

kesinlikle katılıyorum. bence zaza çok yerinde bir transfer. sonuçta elimizde furkan ve andriç de var. rotasyon olarak elimiz çok güçlendi. oyunculamız faul problemine girine eyval demiycez en azından....

Zaza'nın bu yıl kontratı 4.750.000 $ gelecek yıl 5.248.750 $
buyout yapma şansımız var mı yok mu bilemiyorum ama lock out süresince bize pey katkı verecektir...

Şöyle anlatayım oyuncuyu yollamak isteyen takım oyuncunun kontrat bedelini ödemek zorunda oyuncunun isteği önemli bu konuda. Biz Zaza'nın buy out bedelini kulübe değil oyuncunun kendisine ödemeliyiz orda bonservis olayı yok.

Daha iyi anlamak için soruyorum :) şimdi teorik olarak oyuncu ben gerekirse para almayım ama gideyim deme hakkına sahip mi ? Yada ne bileyim yarını alayım gideyim diyebilir mi ?Yoksa sözleşme feshinin tek yolu kontratın oyuncunun klübü tarafından ödenmesi mi ? Ki bu durumda asıl nokta şu sözleşme fes edilse bile salary-cap'da boşluk açılmayacaksa yine de oyununun takımı için bir yandan dezavantaj olabilir mi bu durum ?

Daha iyi anlamak için soruyorum :) şimdi teorik olarak oyuncu ben gerekirse para almayım ama gideyim deme hakkına sahip mi ? Yada ne bileyim yarını alayım gideyim diyebilir mi ?Yoksa sözleşme feshinin tek yolu kontratın oyuncunun klübü tarafından ödenmesi mi ? Ki bu durumda asıl nokta şu sözleşme fes edilse bile salary-cap'da boşluk açılmayacaksa yine de oyununun takımı için bir yandan dezavantaj olabilir mi bu durum ?
Oyuncu isterse olur.Buy out olayında salary cap'te boşluk açılıyor ama kulüp ekstradan para harcamış oluyor. Ouncu istemediği sürece kulüp yollayamaz kulüp kontratta yazan 1 doları bile ödemek zorunda. Misal Hidayet isteserse Orlando uçakla onu buraya kadar bile yollar sanırım 10 milyon alıyor yıllık :)

Oyuncu isterse olur.Buy out olayında salary cap'te boşluk açılıyor ama kulüp ekstradan para harcamış oluyor. Ouncu istemediği sürece kulüp yollayamaz kulüp kontratta yazan 1 doları bile ödemek zorunda. Misal Hidayet isteserse Orlando uçakla onu buraya kadar bile yollar sanırım 10 milyon alıyor yıllık :)

Anladım tşekkür ederim sonuç olarak burada vergi oranının çok daha düşük olduğunu düşünürsek oyuncuda mutlu değil ise (aldığı paranın bir ısmından feragat edebilirse) oldukça zor da olsa teorik olarak bizde kalma olasılığı var.Birde yeni toplu sözleşme mevcut kontratları da etkileyecek ise bir miktarda oradan kaybı olabilir oyuncuların.

Bir de şu da var 2-3 ay lafları geçiyor ama o süreler sezonun başlaması için lokavtın sona ermesi için değil sonuçta lokavt bugün bitse sezonun başlaması 1 ayı bulur ama Lokavt süresinde yapılacak kontratlar bugün yok hükmünde olur.

lokavt bitimi dönecek oyuncuyu istemedigini düşünüyorum koçun...ama eger zaza'nın buyout bedelini ödemek gibi bir hamlesi olursa takımımın saygı duyarım çünkü verilecek paraya(eger minimum 2 senelik kontrak yapılırsa) degecek bir yatırım zaza...euroleauge'deki ilk senemizde top16 oynamak belki top8e kalmak büyük prestij olacaktır...olası sponsor destekleri de cabası...

Zaza Bir yıl boyunca takımda kalsın. Eurolegue ilk 8 için çok ciddi aday oluruz. TBL de ise şampiyonluğun tartışmasız 1 numaralı adayı oluruz. Bu iddiayı başarıya aç büyük taraftarımızın desteğiyle birlikte söylüyorum.

Bir de şu da var 2-3 ay lafları geçiyor ama o süreler sezonun başlaması için lokavtın sona ermesi için değil sonuçta lokavt bugün bitse sezonun başlaması 1 ayı bulur ama Lokavt süresinde yapılacak kontratlar bugün yok hükmünde olur.

Lokavt bittiği anda adam gider...Yarın kalksa lokavt sözleşmeler hukumsuzdur...Hani sezon Şubatta başlayacak Lokavt bitti deseler yarın Klubu adamı Ctesi cağırır...Lokavttan Türk oyuncu almak akıl karı değil...
7. yabancı olarak mutlaka sağlam bir uzun alınmalıydı..

Düşün şimdi Lig Finali Zaza gidecek...Mecburen gidecek...2 MILYON falan ödememiz gerekiyor zaten bütçe ne...

Bu transfer EL için yapılacaksa bence YABANCI BİR UZUN alınmalıydı...

lokavt kolay kolay bitmez..oyuncular gelirden %53 pay istiyor..takım sahipleri %47 veriyor..david stern 50-50 de buluşturmak istiyor ama 2 tarafta kabul etmiyor..bir dahaki görüşmelerin 2 ay sonraya bile sarkabileceği belirtiliyor..geçen sene 30 takımın 22 si zarar etti..kalıcı bir çözüm bulmadan lokavt bitmez o yüzden..rahat olun :)

Şahsen, hucümdan çok savunmaya sertlik getirecek birinin alınmasından yanaydım

Zaza da bu kriterlere biraz fazla da olsa uyuyor :)

Lock out için bir sonraki görüşmenin bile 1-2 ay sonraya sarktığı ve iki tarafın da anlaşmaya uzak olduğu düşünülürse, en azından EL grup maçları için büyük artı olur Zaza

Bende gelecek pivot'un savunma yönünün daha iyi olmasından yanayım,Zaza iyidir bu bakımdan,pota altında caydırıcı bir oyuncu,birebirde güçlü pivotları tutabilecek bir oyuncu,diğer yerleri furkan ve andric tamamlar zaten.

burda millet öyle bir yazmis ki, sanirsin Zaza sirf savunma endeksli, hücumda ise Kaya Peker tarzi bir kazma. gülüyorum sadece :) bir gelsin de gözleri fal tasi gibi acilsin arkadaslarin.

Zaza çok önemli bir oyuncu, Avrupa'yı sallayacak bir oyuncu...
Gürcistan'ı tek başına 2. gruplara taşıyan bir yıldız...
Savunmasının yanında gücünün yardımıyla NBA'de göstermediği skorerliğini Avrupa'da gösterip, hele birde Tutku gibi bir PG ile 15s 10r ortalamalarını rahat rahat yakalayabilecek bir oyuncu...
İşte benim korkum da tam bu noktada....
Ben sadece lokavt süresince böylesine önemli bir oyuncunun alınmasına karşıyım...
Zaza'yla oynayan oyuncular onun yaptıklarına alışırlar, Zaza Ocak'ta döner ve pota altı bir anda "neydik ne olduk'a" döner, tekrar normale dönmesi de gelecek sezonu bulur...
Zaza bize belki grupta 3.'lüğü garantilememizi, 2.'liği zorlamamızı sağlar ama Top 16'da bizi terkedecek...
Bu bir risk ve kumar...Umarım yanılırım...

Maçı dün canlı seyretme olanağım oldu bu takım bu hali ile seretiğim Fener Ülker ile çok rahat baş edebilir ama Anadolu Efesi seyretmedim. Onlarda kaliteli kadro kurdular onlarla başa baş oynarmıyız bilemiyorum ama 1 tane sağlam uzun lile ligin en iyi 3 takımından 1 tanesi olur.

Maçı dün canlı seyretme olanağım oldu bu takım bu hali ile seretiğim Fener Ülker ile çok rahat baş edebilir ama Anadolu Efesi seyretmedim. Onlarda kaliteli kadro kurdular onlarla başa baş oynarmıyız bilemiyorum ama 1 tane sağlam uzun lile ligin en iyi 3 takımından 1 tanesi olur.
erkan efesi ben izledim çok kaliteli bir takım olmuş özellikle pota altı

Lokavt bitene kadar gelecek her oyuncu kötüdür anlayışına katılmıyorum ben. Evet takımın tüm yükünü çekecek oyuncunun lokavtla gelen birinin olmaması gerekli ancak şu aşamada size bakımından iyi yerli bir 5 numara olarak Zaza veya Ömer çok iyi olacak bence. En azından euroligde bir kaç galibiyet fazla almamızda rolü olabilir. Keşke sezon sonuna kadar kalsa ama her koşulda hiç yoktan iyidir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...