2012-2013 Sezonu Transfer Söylentileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
10.000 kişiden toplu küfür yemiş bir oyuncu bu külübe geliyorsa buyursun gelsin zaten. Fazla söze gerek yok. Bir an önce transferleri bitirsek iyi olur. Aras kafkaslı profiline nevriyenin milli takım formalı resimini koymuş diyorlar. Herhalde bu transfer bitmiş görünüyor...

birkaç sembol olmuş oyuncu dışında o takımdaydı bu takımdaydı şöyle olmuştu böyle olmuştu muhabbeti artık günümüzde geçerli değil, her oyuncu her formayı giyer önemli olan takımın başarısı, kalkıp burnunun dibindeki salona gidip maç seyretmeyenlerde oyuncuları yargılamasın, forumlarda istemezük diyenlerin %90'nı basketboldan bihaber futbol taraftarları Nevriye pozisyonundaki en iyi oyuncularda biridir, 10,15dk iyi katkı verse o bile çok faydalı olur..

Futbol taraftarlığı ile alakası yoktur bunun. Futbol taraftarı Okan'ın geri dönüşüne ses etti mi önce bjk'ye gitmesine rağmen yurtdışı sonrası? hayır. çünkü Okan oraya gitti ama kulüp hakkında abuklamadı. Bizden karşıyakaya giden hemen herkes abukladı. Nevriye'ye bu kulüp 19-20 yaşında şans verdi. WNBA kapılarını açtı. Sonradan anlaşamayabilir rakibe gidebilir zerre karışmam en nihayetinde spor olsun diye değil para için yapıyor bu işi ama yaptığı açıklamalar? Taurisi adlı dopingçiyi aldık bari bu hatayı yapmayalım.

İşte şu zihniyet yüzünden yıllardır daha iyi kadrolara sahip olmamıza rağmen bir halt yapamıyoruz ...
Yıllardır kendimi yırtıyorum.Tribünler nevriye nevriye derken ben 10 yaşındaydım televizyon karşısındaydım.Şu zihniyet dediğin bu takım için senelerdir kendini yırtıyor.Ha sen Ceyhuncusundur belki bilemem.Ben bu sene 2 kupa aldık 2 sindede Ceyhun gitsin dedim.Tabii tek sorun onda değil.Yanlarında ve şubedede var bir kaç kişi.Forumda bir adap var.Küçümseyici veya kınayıcı söylemlerde bulunma.Ben herkes Ceyhun kalsın derken ilk senesinde herşeyi açık ve net hissetmiştim.Şimdi yeni bir koç gelicek belki yine aynı şeyleri diyecez.Fakat adam akıllı oynasınlar.Taurasiye veya şuna buna bağlı kalmasınlar.Işıl-Bahar-Şaziye-Gülşah ile oynasın yeni koçumuz işte o zaman gözüme girer.Bak erkek takımınıa elendik ama ADAM GİBİ ADAM'dır Oktay MAHMUTİ!Laflarını bilde konuş diyorum.

birkaç sembol olmuş oyuncu dışında o takımdaydı bu takımdaydı şöyle olmuştu böyle olmuştu muhabbeti artık günümüzde geçerli değil, her oyuncu her formayı giyer önemli olan takımın başarısı, kalkıp burnunun dibindeki salona gidip maç seyretmeyenlerde oyuncuları yargılamasın, forumlarda istemezük diyenlerin %90'nı basketboldan bihaber futbol taraftarları Nevriye pozisyonundaki en iyi oyuncularda biridir, 10,15dk iyi katkı verse o bile çok faydalı olur..

Bir an Hıncal Uluç konuşuyor sandım. :)

Taurasi bizim formamızı giyerken Fenerbahçe TV'de maç anlatan spiker bile "bu kadın dünyanın en iyisi, inkar eden taş olur" diyebiliyorken biz nasıl hala böyle şeyler söyleyebiliyoruz şaşıyorum.
Diana geçici Seimone Kalıcı belki o yüzdendir.Diana'yı alacaz diye Seimone'yi satanlar şimdi yastığa başını koyamıyorlar.Benim en değişik bulduğum konudur ''Dünyanın en iyi oyuncusu'' kelimesi.Dünyanın en iyi bayan basketbolcusu Taurasi diyoruz.Otoriteler öyle diyormuş.Valla Sylvia Fowles daha katkılı oynuyor takıma.Ne yapalım şimdi?Bunun cevabı asla olmayacak;''Dünyanın en iyi oyuncusu''.Bana öyle geliyor Erol abi bu konu çok saçma yani uzarda uzar.Bana göre Seimone Augustus'dur.X'e göre Lauren Jackson'dur.Bana göre Taurasidir.Y'ye göre Fowles'dır.

Benim söylemek istediğim adamlar değerine leke sürmüyor. Rakip takıma bile gitse hala Diana bir tane diyebiliyor. Biz rakip takımdayken dopingçi diyoruz, sonra bize geliyor gururlanıyoruz, sonra bizden ayrılıyor yine dopingçi diyoruz. Böyle harcamak, tukaka demek bana ters gelen. Dünyanın en iyisi densin demek istemedim Kubilay. ;)

Anladım Erol abi.Aslında bununda cevabı var.Biz biraz fazla takımımıza düşkünüz.Takımı para için satanı sevmeyiz.Açıkcası kimse sevmez.Fakat bunu yapan oyuncular var.Bizim takımımızdada var diğer takımlardada.Birde tam tersine Seimone gibi şampiyonluğu haksız yere kaybedince soyunma odasında ağlayan var.Terinin son damlasına kadar savaşan var.Taraftarın sevgilisi olan var.Öyle oyuncular ne para düşünürler nede ünvan.Sadece takım başarısı için oynadı Seimone burada.Hatta WNBA'de bile öyle.İzliyorum bir tek onun maçlarını.Onun olduğu takım bir ayrı benim gözümde.Seviyorum.O takımını tek değil arkadaşlarıyla birlikte benim görüşüm tekrardan şampiyon yapacak.Fakat bu sefer yenilgisiz olacaklar gibi bir his var içimde.Neyse konumuz bu değildi.Takım başarısı dedik.Taurasi takım başarısı için mi oynadı bilmiyorum.Dopingçi demek yanlış tabii.Murat abi Nevriye hakkında düşüncelerini dile getirirken bütün herşeyimle katılıyorum alınmaması lazım.Taurasi örneğini vermiş.Dopingçi demek tekrardan diyorum yanlış fakat bir nevi haklı.

Bu kafayla devam edersek

Yine bir sezon geride kaldı,
Yine şampiyonluk gelmedi,
Yine herkes birilerini suçladı ama hiç kimse dönüp kendine bakmadı,
Yine transfer dedikodularına başladık...
O geldi, bu gitti, şu gelseydi, bu gelmeseydi yazılarıyla dolduruyoruz sayfaları.

Farkında bile değiliz, Küçük Kız Takımı yarı finale çıkmış, Yıldız Kız Takım Türkiye üçüncüsü olmuş, Gamze Dülegöz En İyi Guard ödülünü alırken İdil Türk Yıldız Kız Milli Takım Aday Kadrosuna seçilmiş; Genç takımdan Gizem Uca ve Merve Genç Milli takımın 19 kişilik aday kadrosuna çağrılmış, Gizem Kumandanoğlu 7,2 asist ortalamasıyla turnuvanın Asist Kraliçesi olmuş.
Kimse Ayşe'den söz etmiyor, bu sene kurulan hayali kadroların çoğunda adı bile yok. İlayda sezon öncesi yaşadığı talihsiz sakatlık ve ameliyat sonrası hiç ara vermeden çalışmalarına devam etmiş ve son Üniversiteler Türkiye Şampiyonasında (Koçfest) takımı İstanbul Üniversitesi ile şampiyon olmuş gümbür gümbür geliyor.

Ama yok, bu çocuklar bizim umudumuz, geleceğimiz değil.
Varsa Maya yoksa Sancho,

Bu kafayla devam edersek kim gelirse gelsin bizden hiçbir şey olmaz...

Augustus başka birşey. Ona bir itirazım yok. O herkesin göz ağrısı. Sophie Young ve Seimone Augustus kadar yüzü gülen, mutlu olduğunu saklayamayan bir yabancı daha geldi mi bu takıma? Ben bu forumu üye olmadan takip ederken tek görmek istediğim Augustus ile yeniden anlaştığımız haberini görmekti. Bu sene kala kala Tina Charles'ın dış atışlarına kaldık, olmadı tabi. Bu konu ayrı bir yara. Tek istediğim kimsenin arkasından konuşmayalım. Çünkü gün gelir hayat insanları bir yerde buluşturur. Öfkeye gerek yok.

Yine bir sezon geride kaldı,
Yine şampiyonluk gelmedi,
Yine herkes birilerini suçladı ama hiç kimse dönüp kendine bakmadı,
Yine transfer dedikodularına başladık...
O geldi, bu gitti, şu gelseydi, bu gelmeseydi yazılarıyla dolduruyoruz sayfaları.

Farkında bile değiliz, Küçük Kız Takımı yarı finale çıkmış, Yıldız Kız Takım Türkiye üçüncüsü olmuş, Genç takımdan Gizem Uca ve Merve Genç Milli takımın 19 kişilik aday kadrosuna çağrılmış.
Kimse Ayşe'den söz etmiyor, bu sene kurulan hayali kadroların çoğunda adı bile yok. İlayda sezon öncesi yaşadığı talihsiz sakatlık ve ameliyat sonrası hiç ara vermeden çalışmalarına devam etmiş ve son Üniversiteler Türkiye Şampiyonasında (Koçfest) takımı İstanbul Üniversitesi ile şampiyon olmuş gümbür gümbür geliyor.

Ama yok, bu çocuklar bizim umudumuz, geleceğimiz değil.
Varsa Maya yoksa Sancho,

Bu kafayla devam edersek kim gelirse gelsin bizden hiçbir şey olmaz...
Herkesin suçladığı kişi belli ve suçlu.Milleti bilemem ama şimdiye kadar 1 tane bile transfer istemedim bu sene için.Arka sayfalara gelin Türk oyuncuların önemli olduğundan bahsettim.Küçük kız takımımız tabii ki önemli fakat alt yapılarla ilgilenen çok kişi bulamayız.Bu dünyanın her tarafında böyle.Maya'mış Sancho'muş şu anda umrumda değil.Fakat Işıl-Bahar-Gülşah benim umrumda.Bu kızları kimin ziyan ettiğide belli.Işılın eline top gelince Taurasiye at diyende belli.Bu kafayla devam edersek sözü yanlış abi.O söz biraz kırıcı.1 arka sayfaya geçecek olursan görürsün ne demek istediğimi.Adamın biri bilmeden benim hakkımda konuşmuş ve biraz kırıcı olmuş.Fakat ben senin ne demek istediğini anladım ama çok zor şeyler bence.

Herkesin suçladığı kişi belli ve suçlu.Milleti bilemem ama şimdiye kadar 1 tane bile transfer istemedim bu sene için.Arka sayfalara gelin Türk oyuncuların önemli olduğundan bahsettim.Küçük kız takımımız tabii ki önemli fakat alt yapılarla ilgilenen çok kişi bulamayız.Bu dünyanın her tarafında böyle.Maya'mış Sancho'muş şu anda umrumda değil.Fakat Işıl-Bahar-Gülşah benim umrumda.Bu kızları kimin ziyan ettiğide belli.Işılın eline top gelince Taurasiye at diyende belli.Bu kafayla devam edersek sözü yanlış abi.O söz biraz kırıcı.1 arka sayfaya geçecek olursan görürsün ne demek istediğimi.Adamın biri bilmeden benim hakkımda konuşmuş ve biraz kırıcı olmuş.Fakat ben senin ne demek istediğini anladım ama çok zor şeyler bence.

Sevgili Kubilay, yorumlarımız arka arkaya gelince benim yorumum sanki senin yazdıklarına bir cevap gibi görünmüş ancak durum öyle değil. Ben genel bir sorundan sözediyorum. Senin de söylediğin gibi bu bizim sadece basketbolda değil tüm spor branşlarında yaşadığımız temel sorun. Kendimizi hep dünya ile kıyaslıyoruz. Ama aradaki farkın nedeni çok basit. Onlar altyapıya ciddi yatırım yaparken biz tembellik edip üstyapıya dünyanın parasını döküyoruz.
Elbette flaş transferler de yapacağız, dünyanın en iyilerini alacağız, yalnız bunu yaparken altyapımızı ihmal etmeyeceğiz ve oradan da yıldız çıkarmaya çalışacağız. Ülkeyi tarayıp yıldız adayları bulacağız.
Tekrar olacak ama, taşıma suyla değirmen dönmez...

Nedim beyin yazdıklarınıza kelimesi kelimesine katılıyorum.Heyecanı canlı tutmak adına yıldız 2-3 transfer yapılabilir ancak esas lokomotif alt yapıdan başarılı oyuncuları üst takıma kazandırıp hem yarışmacı kimlikten uzaklaşmamak hemde ülke milli takımlarına katkı sağlamak olmalıdır.Berbat dediğimiz yerli kadromuzda o kadar değerli ve başarılı oyuncular varki.Ben geleceğe o kadar umutla bakıyorum daha öncede yazdım Işıl,Bahar,Gülşah,Ayşe,Yasemen,İlayda,Gizem,Melek.. bir sürü kendi alanlarında milli takımlarda bir çok başarı yakalamış oyuncumuz var ve biz hala en büyük rakibimizin ünlü üçlüsünden birini bizde oynamasa bile onları bozmuş oluruz mantığıyla çok uçuk rakamlara almaya çalışıyoruz.

Bizim felsefemiz rakibin oyuncularını alarak onu bozarak başarılı olmak olmamalı.Felsefemiz kendi yetiştirdiğimiz genç oyuncularla temeli oluşturulmuş, devamlı üst hedeflere ulaşmak için yarışan ekol takımlar kurmak olmalı.

Nedim abi,

Galatasaray tabii ki alt yapıya önem vermeli. Alt yapıdan gelecek oyunculara sahip çıktığımız da gerçek. Bir çok salona gitmişsindir acaba hangisinde alt yapıdan gelen oyuncu oynasın diye tribünlerde tezahurat oldu? Bu taraftar yasemen'e 5 yıldır sahip çıkıyor. Dİlara Gözde Ayşe demeden hocalar onları oynatsın diye tribünden baskı bile yapıyor. Yani alt yapı konusunda hassas olan bir taraftara denmeyecek laflar bunlar.FB'yi zaten geçtim bir bakın bakalım Botaş Ceyhan Samsun TED hangisinin seyircisi bağırmış genç sporcusu oynasın diye (ana-babaları hariç)

Şimdi sen diyorsun yıldız takımı bunu yaptı genç takım bunu yaptı. Bunların hiç bir öneminin olmadığını kavramamız gerekiyor önce. Alt yapılar şampiyon olmak için değil oyuncu yetiştirmek için olmalı. GS basketbol alt yapısı tüm yaş kategorilerinde şampiyon olsa ama A takıma bir oyuncu bile veremiyorsa bunun ne faydası var?

Esas sorun o yaş gruplarından başarılı olan-olacak oyuncuları A takımda dakika almasını sağlamak. büyüklerle yaptıkları maçlardaki duruşlarını görmek. Ceyhun hoca göya alt yapıya en çok önem veren hocalardan olmasına rağmen Tribün baskısı olmasa hiç dakika vermeyecekti Ayşe'ye. Oyuncuların şu an yaptıkları bireysel performanslar dikkat çekicidir illaki ama reel bir değer de içermez. Misal popüler olduğu için futboldan örnek vereyim. BJK'lı Batuhan alt yapılarda leblebi gibi gol atıyordu. Fiziği erken geliştiği için yaşıtları arasında çok güçlüydü kafaya yükselmeden gol atıyordu. Bunu görüp onu A takıma aldılar ama bu kez yükseldiği stoperlerin de onun gibi güçlü olduğunu gördü ve dibe doğru inişi başladı. Yani yaş gruplarında yaptığı istatistikler bir anlam ifade etmedi.

İşte bunu anlatmamın sebebi bizim de varsa alt yapıdan umut veren gençlerimiz, illaki sezon başı kampa katılacaktır. Geçen sene de katılmışlardı ve vücutları zayıf kalmıştı başarısız olmuşlardı. Bu sezon başı da gene aynı şansı bulacaklar iyilerse takımda kalırlar. Bunun için çaba gösterecek ilk kişi onlar olmalı. Eğer onlar iyiyse ben de çaba gösteririm zaten hocalarda görür alır. Yani alt yapıda iyi olan oyuncunun sorunu önce o oyuncuyu sonra hocasını bağlar taraftarın öncelik sorunu bu değildir. Taraftarın önceliği şampiyonluk kupalar başarıdır. Hepsini geçtim samimi soruyorum bir final maçına çıksak alt yapıdan iki oyuncunun süre aldığı ama finali kaybettiğimiz maçımı tercih edersin yoksa alt yapıdan oyuncuların seyrettiği misal sancho ile gelen şampiyonluğu mu? Ben samöimi konuşayım tabii ki şampiyonluk gelsin derim. Çünkü şampiyonluk gelirse o alt yapıdakiler de imkan bulur sinerjiden pozitif enerjiden faydalanır.

Bu yüzden taraftar tabii ki Alba Syl Sancho diyecek. Ayşe bize geçen sene bir şey göstermedi (Bunda Ayşe den ziyade belki de Ceyhun hoca da suç var) Yarın Ayşe kendini gösterirse tabii ki Ayşe deriz önce. Bu taraftarda basketbolu biliyor zaten atla deve değil. Maya diyorsa kendini ispatladığı için diyor. Gidip WNBA'de kendini ispatlamamış ama potansiyeli var diyip bir oyuncu ismi vermiyor. Ya da İspanya'da genç yetenek avına çıkmıyor. Taraftarın aradığı öncelikle Başarı. Alt yapıdan aradığıysa başarı değil oyuncu.

Uzun lafın kısası, alt yapıdan bir oyuncu çıkacaksa bunun için ben değil öncelikle o oyuncu dert etmeli. Gelip kendini kanıtlamalı. Sırf bir alt yapı maçında 20 sayı attı 10 ribaunt aldı diye Galatasaray'ın yıldızı diye düşünemem ben onu. (ki bu kadar yılda bir çok oyuncu için o beklentiyi yaşamıştım farklı branşlarda)

Mert Demirtepe,

Bilmiyorum Mihriban Oğuz konusunda ne gibi bir gelişme var. Adı her zamanki gibi dillendirildi başka bir gelişme olmadı. Bazen yangın söndürücü markası sanıyorum Mihriban Oğuz'u. Ortada bir yangın oldu mu ismi dolaşıyor yangın azalınca dolması için kenara bırakılıyor:(

Bu kadar emin ve iddialı mısın Murat bey? Günahını alma ihtimalin yok mudur hiç?

taurisi botaş'ın abd'lisi ve ne tesadüf şimdi fener'de oynayan orhan şam'da aynı madde çıktı. sonra ne olduysa tahlil doğru analiz yanlış dediler. yani tüm testleri doğru yaptık ama yorumu yanlış yaptık dedi hacettepe. tahlil defterlerini isteyenlere defter kayboldu denildi. başka da bir şey demiyorum. nba yönetiminden ve içerden büyük baskı yedi kurum. ve doping testleri gibi pahalı ve önemli bir işi köln'e verdiler. asıl tuhafı yerel doping kurumumuz bir nevi kepenk kapatınca 2010-2011 sezonunun ilk 16 haftası sahada koşmaktan aciz fener futbol takımı kalan 18 haftada kondisyon patlaması yaşadı.

Taurasiyle beraber botaşın değil ceyhan belediyesinin oyuncu Monique Coker'in cezası kaldırıldı, olay kısaca modafinil metaboliti maddesinin dünyada doping olarak kabul edilen değerleriyle türkiyedeki değerlerinin farklı kabul edilmesi ve bundan kaynaklanan değerlendirme farkından kaynaklandı, bu hacettepe daha öncede bazı yerli sporcularımızında başını yakmıştı on, bu arada WADA'ya baskı yapacak herhangi bir organ yok geçmişe doğru bakarsanız kimlerin ne gibi cezalar aldığını görürsünüz..

ayrıca doping çıkan her oyuncuyu dopingçi kabul etmek insafsızlık olur, hatırlarsanız hasan şaştada doping çıkmış 6 yada 8 ay ceza almıştı daha sonra bu maddenin grip olan hasana doktoru tarafından verilen bir ilaçtan kaynaklandığı anlaşıldı..

bilmediğimiz konularda ahkam kesmeyelim..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...