2012-2013 Sezonu Transfer Söylentileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bugün Fenerbahçe'li bir arkadaş Dee doping yapmadı, bizim EL Şampiyonluğumuz çalındı dedi ve beni biraz sinirlendirdi, üzerine de sizin yazdıklarınız... Şimdi dışardayım, eve gidince detaylıca bu konuyu yazayım bakalım yapmış mı yapmamış mı?

http://www.sporhukuku.org.tr/dosyalar/Diana-Taurasi.pdf

Diana Taurasi olayında kaybolduğu idda edilen Hacettepenin raporları, sürecin nasıl geliştiği, yanlışın nerden kaynakladığı, bütün açıklığıyla incelemiş ve üstteki ayrıntılı rapor hazırlanmış meraklılarına tevsiye ederim.'' rapor 69 sayfadır ve oldukça çok teknik terim geçmektedir, kerem gönülm olayıda aynı raporda yer almaktadır''

özetlemek gerekirse dünyada bugüne kadar incelenen 227000 numuneden sadece 8'inde rastlanan modafinil adlı kimyasalı inceleyip doğru değerlendirmeyi yapacak bir uzamanın Hacettepede olmamasından kaynaklanmıştır bu maddeyede türkiyede ilk defa raslanmıştır, hacettepe hata yaptığını kabul etmiştir, Diana Taurasi bu hataya rağmen kendi adına bir şikayette bulunmamış, yaklaşık 1 sezonuna mağlolan bu olaya rağmen ertesi sene aynı ülkede oynama gibi bir cesareti göstermiştir, burada renklerin hiçbir önemi yok..

sizin dile getirdiğiniz konuları bir gazeteci arkadaş sayfalarına taşımış çokta iddalı olduğunu söylemiş ama sözünün arkasında duramamıştır..

raporu hazırlayan kişi kısmet erkiner fener'e şike olaylarında destek veren kişi. iki Hasan Şaş aferin adlı ilaçta olan bir madde yüzünden dopingli kabul edildi ve dikkat edin doktor veriyor bu maddeyi. modafinil ise vücuda dinçlik veren bir ilaç.

raporu hazırlayan kişi kısmet erkiner fener'e şike olaylarında destek veren kişi. iki Hasan Şaş aferin adlı ilaçta olan bir madde yüzünden dopingli kabul edildi ve dikkat edin doktor veriyor bu maddeyi. modafinil ise vücuda dinçlik veren bir ilaç.

kısmet erkineri iyi tanırım, şike olaylarında Fenere destek vermemiştir, taraf olacak bir insanda değildir ayrıca kendisi iyi bir Galatasaray'lıdır, GS mahkemeye gitse play-off uygulamasını iptal ettirir diyen kişidir,

Doping raporunu kendisi hazırlamamıştır o raporlar üzerine hukuki bir analiz yapmıştır, tamamını okursanız zaten bilirkişi raporlarının hangi uzmanlar tarafından hazırlandığı yazıyor, yine aynı uzmanlara tarafından hatanın nereden kaynaklandığıda belirtiliyor, sonuçta herkes neye isterse ona inanmakta serbesttir ama ortadada yadsınamaz bir gerçek var, hacettepe bu maddeyi incelerken bir hata yapmıştır, yanlış hatırlamıyorsamda 5 sporcunun cezaları kaldırılmıştır..

Taurasi özelinde konuşacak olursakta onu draftından beri takip eden biri olarak söyliyeyim: bu sezon maçlarda neredeyse 40dk oynamak zorunda kalmış bir oyuncu böyle birşeye ihtiyaç duysa bizdeyken yapardı...

Aslında Kubilay'a yazdığım cevapta serzenişimin nedenini özetlemiştim.

Sevgili Sühan, sanırım hassasiyet gösterdiğin konu taraftarın altyapıya önem vermediğini söylediğimi sanman. Ancak biz derken kastettiğim genelde Türk sporu yani bütününde ülkenin genel spor politikaları üzerine yaptığım bir değerlendirmeydi. Bizim platform ise bu bütünün içinde küçük ama kalitesiyle ön plana çıkan önemli bir parça.
Taraftarın altyapı konusunda teknik ekibe bir yaptırımda bulunması elbette olası değil. Zaten böyle bir beklenti de hiçbir zaman olmamıştır. Bize düşen görev takımımızı her zaman desteklemek ve gençleri özellikle de altyapımızdan gelenleri sahada yüreklendirmektir.
Altyapıların yaptıklarından bahsederken aldıkları derecelerin önemine değil bizzat o çocukların değerlerine vurgu yapmıştım ancak sanırım orayı atlamışsın.
Sonuç olarak ikimiz de aynı şeyden bahsediyoruz: Altyapıdan oyuncu çıkacak, bu çıkan oyuncuyu da hoca korkmadan takıma monte edecek.

Son olarak samimi soruna samimi bir cevap vereyim; Ben ne alt yapıdan iki oyuncunun süre aldığı ama finali kaybettiğimiz maçı ne de alt yapıdan oyuncuların seyrettiği misal sancho ile gelen şampiyonluğu tercih ederim. Ben altyapıdan gelen oyuncularla Sancho'nun birlikte oynadığı ve şampiyon olduğumuz maçı tercih ederim. Teknik kadronun görevi de buna uygun yapılanmayı tesis etmek ve sonuca ulaşmak olmalıdır.

Nevriye yi aldığımız söyleniyor umarım 4 numara transferi kapamız olmasız.Çünkü oraya Sancho şart almamız lazım .Neveriye bazen 5 numara oynuyabiliyor en azından her maçta 10 dakika fowles dinlendirir.10 dakikada 4 numarada oynar

Eğer Sanchoyu alırsak pota altında bariz bir üstünlüğümüz olur. Fowles dünyanın en iyi pivotu, Sancho ise avrupanın en iyi 4 numarası. Onlar Vereyemeyenkayı aldılar ama Sancho ona göre çok çok iyi oyuncu. Sanchoyla anlaşmaya az kaldı diyorlar.

Bir arkadaşımız devşirme konusunda aydınlatabilir mi ? Mesela Prince Rus milli takımının formasını giydi. Bu durumda Prince EL statüsünde mi yoksa devşirme statüsünde mi oynayacak ?

Eğer Sanchoyu alırsak pota altında bariz bir üstünlüğümüz olur. Fowles dünyanın en iyi pivotu, Sancho ise avrupanın en iyi 4 numarası. Onlar Vereyemeyenkayı aldılar ama Sancho ona göre çok çok iyi oyuncu. Sanchoyla anlaşmaya az kaldı diyorlar.

Bir arkadaşımız devşirme konusunda aydınlatabilir mi ? Mesela Prince Rus milli takımının formasını giydi. Bu durumda Prince EL statüsünde mi yoksa devşirme statüsünde mi oynayacak ?
SAncho Lyttle devşirme değil AVrupalı sayılıyor . İspanya milli takım formasını giydiği için . Prince ise devşirme oluyor eğer Prince Rusya forması giyerse oda AVrupalı olur..

Son söylentilere göre kadro oluşturursak .
Fowles-Wauters
Bahar-Nevriye-Sancho
Alba-Şaziye
Maya-Ayşe
Işıl_prince gibi isimlerden oluşuyor . Daha takviyeye ihtiyaç var gibi gözüküyor..

Son söylentilere göre kadro oluşturursak .
Fowles-Wauters
Bahar-Nevriye-Sancho
Alba-Şaziye
Maya-Ayşe
Işıl_prince gibi isimlerden oluşuyor . Daha takviyeye ihtiyaç var gibi gözüküyor..

Kadro dedigin gibi olursa Avrupalı bir kısa oyuncu daha da alabiliriz. Bu kadroda güzel olur. 1-2 oynayabilen avrupalı benim tercihim olur fakat Alba Torrens Ocak ayına kadar yok onun nasıl dönceğide önemli. Alba dönene kadar Mayayı 3 numarada oynatırız ve 1-2 oynayan bir iyi bir kısa oyuncu bulabiliriz.

Laia Palau Rostan ayrılırsa onu da almak gerekir.

Kadro dedigin gibi olursa Avrupalı bir kısa oyuncu daha da alabiliriz. Bu kadroda güzel olur. 1-2 oynayabilen avrupalı benim tercihim olur fakat Alba Torrens Ocak ayına kadar yok onun nasıl dönceğide önemli. Alba dönene kadar Mayayı 3 numarada oynatırız ve 1-2 oynayan bir iyi bir kısa oyuncu bulabiliriz.

Dediğin doğru Maya 3 numarada oynayınca ribaundlarda asistlerde de etkili olan bir oyuncu . Yerli bir PG , avrupalı bir SG ve bulmak zor ama yerli bir C ile geç kalsakta iyi bir kadro oluşturabiliriz...

bazı kaynaklar (sabah vb) maya moore-sancho ile anlaştığımızı ama wauters ile problemlerimizin olduğunu ve wauters yerine sancho yazmışlar...nevriye alınacağına göre wauters in gelmeme gibi bir durumu olabilirmi acaba? nevriyeyi aldıysak bence wauters yerine kısa rotasyonuna danilochkina tarzı bir oyuncu eklesek daha iyi olur....birde tuğba palazoğu istanbul üniversitesiyle anlaştı onu alsaydık iyi tam süper olurdu bence

bazı kaynaklar (sabah vb) maya moore-sancho ile anlaştığımızı ama wauters ile problemlerimizin olduğunu ve wauters yerine sancho yazmışlar...nevriye alınacağına göre wauters in gelmeme gibi bir durumu olabilirmi acaba? nevriyeyi aldıysak bence wauters yerine kısa rotasyonuna danilochkina tarzı bir oyuncu eklesek daha iyi olur....birde tuğba palazoğu istanbul üniversitesiyle anlaştı onu alsaydık iyi tam süper olurdu bence

WAuters de sorun olacağını zannetmiyorum ; çünkü Sancho gelse bile pivota ihtiyacımız var . Ama eğer sorun varsa onun yerine başkası gelecektir..

Dediğin doğru Maya 3 numarada oynayınca ribaundlarda asistlerde de etkili olan bir oyuncu . Yerli bir PG , avrupalı bir SG ve bulmak zor ama yerli bir C ile geç kalsakta iyi bir kadro oluşturabiliriz...

Fowles'ı yedeklemek için Yasemin Horosan düşünülebilinir. Ama ben bir kısa oyuncunun daha alınması taraftarıyım. Albanında yokluğunu düşünürsek kısa oyuncu almalıyız. Şutör bir kısa olmalı. Bu sene Taurasi olamdığını da düşünürsek dışardan sayı bulmak pek kolay olmayacak hem Alba dönene kadar 2 numarada sadece Ayşe ile mi oynayacağız.

Eğer Prince Rus milli takımında oynarsa Avrupalı statüsünde oynayacak. Bizim hala bir devşirme hakkımız var. Kadro yukarıdaki gibi olursa o devşirme hakkımızı kısa oyuncu olarak kullanabiliriz. TBBL'de iyi bir devşirme statüsüne uygun bir yabancı kısa var mı ?

Wautersla ne gibi sorun çıkmış bilmiyorum ama transferi resmi siteden açıklandı. Wnba'de şuanda iyi gidiyor bence fark yaratan bir uzun.

Esra Şencebe 2011/2012 ortalama : 7.4 sayı , 2.8 ribaund , 2.0 asist , 1.0 top çalma
Yasemin Horasan 2011/2012 ortalama : 12.7 sayı , 7.5 ribaund , 1.5 asist , 0.4 top çalma
Özge Yavaş 2011/2012 ortalama : 4.8 sayı , 1.7 ribaund , 2.1 asist , 0.6 top çalma
Nevriye Yılmaz 2011/2012 ortalama : 10.6 sayı , 6.0 ribaund , 2.4 asist , 0.7 top çalma
Pınar Demirok 2011/2012 ortalama : 5.6 sayı , 2.5 ribaund , 0.9 asist , 0.6 top çalma
Bahar Öztürk 2011/2012 ortalama : 10.1 sayı , 4.5 ribaund , 3.4 asist , 0.7 top çalma

bazı türk oyuncuların istatislikleri . Bahar Öztürk Melisa Can'ın yerine transfer edilebilir . Sadece lig için..

Wautersle sorun çıkacağını düşünmüyorum.Kesin olarak açıklandı.İmzalar atılmıştır ama eğer sorun varsa Yakobou veya Lauchenka tarzı oyuncuları almalıyız.Başka takımlarla anlaştılarmı bilmiyorum...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...