2012-2013 Sezonu Transfer Söylentileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Fowles'ı yedeklemek için Yasemin Horosan düşünülebilinir. Ama ben bir kısa oyuncunun daha alınması taraftarıyım. Albanında yokluğunu düşünürsek kısa oyuncu almalıyız. Şutör bir kısa olmalı. Bu sene Taurasi olamdığını da düşünürsek dışardan sayı bulmak pek kolay olmayacak hem Alba dönene kadar 2 numarada sadece Ayşe ile mi oynayacağız.

Eğer Prince Rus milli takımında oynarsa Avrupalı statüsünde oynayacak. Bizim hala bir devşirme hakkımız var. Kadro yukarıdaki gibi olursa o devşirme hakkımızı kısa oyuncu olarak kullanabiliriz. TBBL'de iyi bir devşirme statüsüne uygun bir yabancı kısa var mı ?

Wautersla ne gibi sorun çıkmış bilmiyorum ama transferi resmi siteden açıklandı. Wnba'de şuanda iyi gidiyor bence fark yaratan bir uzun.

Dediğin gibi olursa geçen sene Rosda oynayan Shay Murphy ile anlaşılabilir. Böyle giderse Rosdaki bütün oyuncuları almamız gerekecek..:)

devşirme olarak bahar öztürk alınabilir ayrıca burcu çiğil kesinlikle alınmalı 1990 doğumlu ve istatistikleri iyi botaş edremite vermişti sezon ortasında ama biz alabiliriz 2-3 oynayabiliyor diye biliyorum bence önemli bir transfer olabilir...

Sancho gelirse pek uzun devşirmeye ihtiyacımız kalmaz. Wauters, Fowles (onu yedekleyecek bir Türk), Sancho ve Bahar pota altımız olur. Bu durumda devşirmeyi kısa oyuncudan kullanmalıyız. Doneeka Hodges da olur. Belki statüye uyan başka oyuncularda vardır. Kısa oyuncu olmazsa Bahar Öztürkte olur. Şartlar uygunsa Hodges da iyi bir devşirme olabilir.

Doneeka Hodges Bulgar milli takımında oynadı! Kısa olarak başka bir isim bulmak zorundayız benim aklıma Matee Ajavon geliyor geçen yıl Ted kolejliler'de oynadı. Bu yıl deşirme hakkını kazandı diye biliyorum hızlı şutu penetresi olan kaliteli üst düzey bir oyuncu. Yıllardır hızlı delici bir guard arıyorduk alın size devşirilebilecek çok iyi bir kısa.

Yalnız yeni kurallara göre ligde bir oyuncunun türk olması için milli takımda oynaması gerekiyor diye biliyorum. Yani Nevlin ve Hollingsworth dışında Türk olarak oynayabileceğimiz kimse yok.

Matee Ajavon da daha önce milli takımında oynadığı için devşirilemez.

Euroleague'de şampiyonluk isteniyorsa Sancho ve Maya dışında benchten gelip iyi katkı verecek 2 kısaya daha ihtiyaç var bence. Murphy ve Palau mesela.
Ligde Sancho benchten gelip 20 dakika 4 numara 10 dakika da Fowles'ı dinlendirmek için 5 numara oynar, Ann Wauters sadece Euroleague için kullanılır.

Sancho ve Maya bence de tam isabet olur, Danilochkina’ya da hayır diyemem. Botaş kadrosunda bulunan Gamze Takmaz (1991) geçen yıl sakatlanıncaya kadar (çapraz ön bağları kopmuştu ve ameliyat oldu) hem Botaş’ta, hem genç milli takımda çok dikkat çekici istatistiklere sahipti. Zaten o sakatlandıktan sonra Burcu Çiğil süre almaya başlamıştı. Ameliyat sonrasındaki durumunu bilmiyorum ama ben o zamanlar geleceğin yıldızı gözüyle bakıyordum. Diğer taraftan 2-3 oynayabilen Karadağ’lı Jelena Dubljevic (1987) de bence çok iyi bir oyuncu, düşünülebilir. Yine Yasemen ile Ayşe’nin yanına Ö.Yavaş, P.Demirok, E.Ural gibi takviyeler yapmalıyız diye düşünüyorum.

Eldeki kadroya bakarsak

Işıl-Yasemen- (Özge)
Ayşe (Linday/Maya)
Alba-Şaziye-Gülşah
Bahar-(Sancho)-(Nevriye)
Sylvia - Ann

Gözüküyor Parantez içindekiler gelmesi muhtemel oyuncular. Nevriye'yi almaya çalışana kadar Bahar ile iyi bir arkadaşlığı olduğunu gördüğümüz ve GS'lı olduğunu bildiğimiz Tuğçe Canitez'in alınması bence daha mantıklı. Hem uzun rotasyonuna uzun süre katkı verecek bir yerliye kavuşmuş oluruz hem Nevriye'ye verilecek kadar çok para vermemize gerek olmaz hem de camiayı bir arada tutmanın koşulları hazırlanmış olur. Durduk yere yeni bir krize gerek yok.

Maya Moore kuşkusuz iyi bir oyuncu. M.Lynx'de Seimone olduğu için 3 numarada oynuyor ama Ros Casares'de 2 numara oynuyordu. Ki Lynx'e gelmeden önce de sıklıkla 2 numarada oynuyormuş. 3 numara rotasyonumuz oldukça kalabalık. ALba'nın ne zaman döneceği belli değil. Ekimde dönse bile direk ciddi süreler veremeyiz. Yavaş yavaş temposunu arttırmayı bekleyeceğiz. Burda önemli olan sezonun cafcaflı zamanları yani şubat-nisan arasında Alba hazır hale gelecek mi? Eğer öyle bir durum varsa Linday Whalen gibi bir oyuncu çok daha yararlı oalcaktır. Çift oyun kuruculu bir sistemle hem uzunlara top inmesini kolaylaştırırız hem de Lindsay'in Lynx'de sıklıkla yaptığı içeri penetrelerinden faydalanırız. Ama Alba konusunda muallaklık varsa o zaman Maya alınması zaruri duruma gelecektir.

Böyle bir durumda ligde kullanacağımız yabancılar Sylvia-Sancho-(Lindsay-Maya) olacağına göre Ann sadece EL'de kullanılabilir Alba'da direk kadroya giremeyecekse Maya ile beraber avrupalı 1-2 numara almakta mümkün.Avrupalı 1-2 diyince akla gelen ilk tercih Palou veya Danilochkina olacaktır. Palou'yu alırsak işin ilginç yanı Geçen seneki şampiyon Ros Casares'İn ilk beşi neredeyse bize gelmiş oluyor:) (Palou-Ann-Sancho-Maya) Düşündüğüm kadro Lig için :

Işıl-Özge-Yasemen
Ayşe-Palou
Maya-Şaziye-Gülşah
Bahar-Tuğçe-Sancho
Syl

olur. El için ise

Işıl-Özge-Yasemen
Maya-Palou-Ayşe
Alba-Şaziye-Gülşah
Bahar-Sancho-Tuğçe
Sylvia-Ann

Seneye lig 14 maç olacak daha fazla maç yapılacak. Ekrem hoca özellikle lig maçlarının büyük bölümünde tecrübesiz oyuncularımıza süre verecektir. Ann GS'a transfer olurken Dee de takımda kalacak diye düşünğyormuş Dee gittiği için sorun çıkartıyor diyorlar.Dedikodu gazetesi mi gerçek mi bilmiyorum. Ama Sancho ve (Tuğçe-Nevriye) transferi Ann'in transferini zaruriyet olmaktan çıkarır. Şube umarım taraftarını yanında tutacak sinerjiyi yaratarak bu süreçten çıkar. Açıkcası kendi adıma bıktım her sezon başı taraftarın salondan kaçması için yapılan hamlelerden ve taraftarın salona gelmemek için bahane üretmesinden:(

Danilochkina diyorum. UMMC ve Spartak olduğu sürece Nadezhda nin hiç şansı yok. Çürüyecek kız orada. Gelsin bize.

sancho-maya-danilochkina

Tuğçe Canıtez alınabilirse her türlü Tuğçe derim. Yaşı genç ve uzun süre takımımıza hizmet eder. Hem Galatasaraylı olduğu söyleniyor.

Tuğçe Canıtez in okulunu bitirmek istediği ve bir yılının daha olduğu söyleniyor.Nevriyeye o kadar para vereceğime Tuğçe yi almaya harcarım o parayı.Eğer bu yıl gelmese gelecek yıl için anlaşırım.Nevriye kısa vadeli günlük bir hamle Tuğçe ise Baharla birlikte yılları domine edecek çok daha büyük hamle olur.
Gülşah çalışmalara başlamıştı sezon başına yetişecek ancak Albanın süresi uzayacak gibi.Albanın durumu transferde önemli olacak gibi.

Tuğçe' nin bu sene Türkiye'ye dönme ihtimali yok. Amerika'da okulunun son senesi ve bitirmek en doğal hakkı. Bunu bizim yada Fenerin vereceği milyonlar bile değiştiremez ki en doğrusunu yapıyor.

Gelecek sene için derseniz karşı taraf şimdiden ciddi anlamda istekli bu konuda. Tuğçe iyi bir Galatasaraylıdır, bizde istekli davanırsak bizi seçeceğini düşünüyorum. Tuğçe-Bahar ikilisi ki çokta iyi arkadaşlar, bizi uzun seneler 4 numarada yabancıya ihtiyaç duymadan rahatça götürür. Yeterki İLGİ!

Baharı ve Tuğçeyi karşıyakaya kaptırırsak eğer yerli konusunda 5-6 yıl daha üstünlük sağlarlar, bildiğim kadarıyla Bahar bu sene de bizde ve uzun süre de biz de kalmalı, Bahar burayı okuyor musun bilmiyorum ama sana ihtiyacımız var, kendini toparla, olumsuz söylemlere kulaklarını tıka, sana güvenenlerin güvenini boşa çıkarma lütfen, seni seviyoruz (en azından kendi adıma konuşayım), bu sene senin senen olacak

Tuğçe Canıtez, Amerikan NAIA Ligi'nde Westmont Üniversitesi forması altında bu yılın "en değerli oyuncusu" seçilmiş, feysbukta kadın basketbol milli takımımız için açılan sayfada gördüm, evet bu sene de Amerikada kalacak ama eğitimi bitip Türkiyeye döndüğünde mutlaka ama mutlaka alınmalı

42 ülkede şubesi var denilen (doğruluğunu bilmiyorum) Ultraslan'ın Amerika şubesi bu seneden itibaren Tuğçe'nin maçlarında gidip desteğe başlasın. :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...