2012-2013 Sezonu Transfer Söylentileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
penny taylora ben de hayır demem ama eğer doğru ise ve penny bize gelirse kıza acırım, taurasiye edilen küfürleri biliyoruz aynısı pennye de olucaktır, meleğimiz, canımız derken birden hain, dönek ilan edilir, onu sarı-kırmızı forma altında görmek güzel olur gelirse :)

Diana kesin gitti, onu düşünmeyin artık.

Şaziye' nin zaten 2 senelik sözleşmesi vardı.

Sylvia, Ann Wauters, Alba Torrens kesin olan yabancı oyuncular. Işıl' ın gitme durumunda mutlaka yabancı bir oyun kurucu almak gerekecek bu da lig için yabancı sayısını dolduracağız demektir. Bu durumda başka herhangi bir pozisyona yabancı alma şansımız yok demek oluyor. Penny Taylor yada Maya Moore hayal olur zaten bu durumda.

başlarda çok umutlu olamama rağmen her geçen gün yönetime olan inancım azalmaya başladı, atmaları gereken adımları hiçbir konuda atamıyorlar ve çok pasif kalıyorlar, kadın basketbolunda avrupada bütün iyi oyuncular nerdeyse transferi bitirdi bizde ses yok bir dünyanın en iyisini elinden kaçırıyorsun, koçun gideceği aylar öncesinden belli yerine hoca bulamıyorsun, ahı gitmiş vahı kalmış oyuncuları transfer etmeye kalkıyorsun, şikecilerden puan silinecek diye seni kandırıyorlar play-off denen illeti kabul ediyorsun sonra puanı senden siliyorlar 1 mağlubiyette 7,5 puan kaybediyorsun, ara transferde aklı evvel bülent tuluna inanıp transfer yapmıyorsun sonra aynı adamı kız basketin başına koyuyorsun, bu saatten sonra bu yönetim tarzına inancım kalmadı ağzımızda lokmayı çalıyorlar ses çıkaran yok..

EL maçında yaşanan olaylarla ilgili hala bir açıklama yok rakip taraftarı aranmadan salona alanlar bulunamadığı gibi, TT Arenada fb formasıyla taraftarlara hareket çeken poliste bulunamaz bu gidişle, bu kafayla giderlerse ne stada nede salona taraftar bulamazlar gelecek yıllarda..

başlarda çok umutlu olamama rağmen her geçen gün yönetime olan inancım azalmaya başladı, atmaları gereken adımları hiçbir konuda atamıyorlar ve çok pasif kalıyorlar, kadın basketbolunda avrupada bütün iyi oyuncular nerdeyse transferi bitirdi bizde ses yok bir dünyanın en iyisini elinden kaçırıyorsun, koçun gideceği aylar öncesinden belli yerine hoca bulamıyorsun, ahı gitmiş vahı kalmış oyuncuları transfer etmeye kalkıyorsun, şikecilerden puan silinecek diye seni kandırıyorlar play-off denen illeti kabul ediyorsun sonra puanı senden siliyorlar 1 mağlubiyette 7,5 puan kaybediyorsun, ara transferde aklı evvel bülent tuluna inanıp transfer yapmıyorsun sonra aynı adamı kız basketin başına koyuyorsun, bu saatten sonra bu yönetim tarzına inancım kalmadı ağzımızda lokmayı çalıyorlar ses çıkaran yok..

EL maçında yaşanan olaylarla ilgili hala bir açıklama yok rakip taraftarı aranmadan salona alanlar bulunamadığı gibi, TT Arenada fb formasıyla taraftarlara hareket çeken poliste bulunamaz bu gidişle, bu kafayla giderlerse ne stada nede salona taraftar bulamazlar gelecek yıllarda..
Aynen katılıyorum,bide voleyboldaki başrısızlıklarda var...

peki wauters 4 numara oynayabilcek bi oyuncumu önder bey :(
maalesef saf bir 5 numara. orta mesafe şutu Tina'dan kötü ve ayakları da o kadar hızlı değil. Fowles gibi potadan uzaklaşınca etkinliği azalacak türden. Ros Caceres'te Sancho Lyttle ve Lauren Jackson varken 4 oynaması da düşünülemezdi zaten. Isabelle Yacoubou ile 5 numarada süreleri paylaştılar.
Ancak şu da unutulmamalı ki 4 numara 5 numara gibi kavramlar oynadığınız sistemle alakalı. biz savunmayı düzgün oturtursak iki 5 numaralı bir sistemle de pekala başarılı olabiliriz. bunun handikapı ayakları çabuk uzun oyuncuları ve dışa doğru çıkıp şut atmayı seven oyuncuları savunmada zorluk yaşarız. Ancak pota altında hem ikinci hücumların alınmasında avantaj sağlar hem de rakibi pota altına iyice çekerek dış oyuncularımıza rahat şut imkanı sağlanabilir bu kadroda da.
Tamamen Hoca-Sistem-Kadro planlaması ile alakalı.

Sue Bird, Taurasi, Seimone, C. Parker, M.Moore hepsi kaçtı elimizden kimi alacağız biz. Tamika ve Becky Hammon için şartlar zorlanmalı.

Alba zaten sakat bir de Penny riskine girmeyelim diyeceğim ama Maya takımıyla uzattıysa başka bu seviyede oyuncu kalmadı 2-3 pozisyonlarında.
Katie Douglas'ın Avrupalı sayılma durumu vardı sanırım eğer öyleyse onu alıp 1 numaraya Whalen ya da 4 numaraya Langhorne Euroleague için güzel olabilir mesela.

nasıl yapacağız bilmiyorum ama euroleague ile lig kadrosunu mümkün olduğunca aynı tutmaya çalışmalıyız. yaptığımız hata ekstra "fazla" gereksiz oyuncu ile anlaşıp normal maç tempoları oluşmadan sadece antremanlarla euroleague seviyesinde katkı beklememiz. bu imkansız bir şey. oluşturacağımız kemik kadro hem ligi hem avrupayı kaldıracak şekilde olmalı. he bu sezonki kadro ile bunu başaramadıysak hangi kadro ile başarırız orası da muamma.

bence gecen sene halcon avenidada oynayan, bonneri almak lazim, onunda dis sutu cok iyi hem 4 numarada oynayabiliyo, bence alba gibi komple bir oyuncu.

UMMC Ekaterinburg'da Sue Bird ve Candace Parker zaten kıta dışı Taurasininde oraya gideceğini varsayarsak bu oyunculardan biri EL dışında kalacak, bence bu oyunculardan hiçbiri EL dışında kalmak isyemez..

bu arada DeWanna Bonner çok iyi bir oyuncu ama tarz olarak Alba Torrensin aynısı, katkısıda olabilir ama bize daha çok lider özellikli skorer bir oyuncu lazım..

1 kıta dışı en az 2 tane daha avrupalı oyuncu alacağımızı düşünürsek, Eğer kıta dışı alacağımız oyuncu 2-3 oynayabilen biri olacaksa ; El için 1 numaraya avrupalı iva cıglar , berattadaki cohen , 1-2 oynayabilen son avrupa şampiyonasının MVPsi Danilochkina (gelmesi zor ama) 4 numaraya viteckova , endene miyem , osipova (karşıyaka ile anlaştı deniliyordu ama), varemeyenka ( o da tam bir 4 numara değil ) Açıkcası 4 numaraya Fransa milli takımından kimi getirsen olur yani.

2-3 oynayabilen dünyada üst düzey diyeceğimiz oyuncular Seimone-Dee-Angel-Penny-Maya ve bunların hepsi de kulüplerini bulmuş durumda. Eğer 4 numaraya Sanders veya bir avrupalı alabilirsek benim tercihim M.Lynx'deki skorer performansını bildiğimden L.Whalen olacaktır. Hem 1 numara ihtiyacımızı karşılar hem Işıl ile birlikte 1-2 oynayarak sahada kalır hem de milli takımdan tanıdığı Sylvia ile köprüyü rahatlıkla kuracak oyunları oynamayı sağlar. Y

Tabii Avustralyada bir kulüple anlaştığını bildiğim LJ alınabilecek olsa o zaman C.Dumerc de iyi bir tercih olurdu. O zaman uzun rotasyonumuz çok etkinleşebilirdi LJ-Syl ile :)

Sühan Abi fowles, ann wauters, LJ çok gereksiz olur be abi. 3 tane 5 numara... Hadi Lj ın dış şutu da var ama kısa rotasyonumuz tamamen çöker gibi. Bence biz Tamikayı alırız. elde tek o kaldı.

tamika en ideal gibi duruyor ( dee, semione , maya olmuyorsa )
ama ne yapıp yapıp doğru avrupalıları bulmalıyız avrupa için
birde 5 numarada lig için 2 yabancı ( 1-2 oynayabilen ve 5 numara ) kullanmamız mantıklı gelmiyor ( fowles ve wauters ) lig için iyi bir 4 numara avrupalı olmalı

elde kalan alabileceğimiz oyuncularla,bence önümüzdeki sezon ligde Kaski'yle 2-3 sıralar için yarışırız,El'de ise ilk grupta,bu sene fb'deki şans bizde olursa böyle zayıf bir gruba düşersek,belki f8 yapabiliriz,bence şimdiden 2013-2014 sezonunu planlasınlar,ligde son iki sezodur elimizdeki şansı değerlendiremedik,bu sene hiç şansımız yok bence…

Sühan Abi fowles, ann wauters, LJ çok gereksiz olur be abi. 3 tane 5 numara... Hadi Lj ın dış şutu da var ama kısa rotasyonumuz tamamen çöker gibi. Bence biz Tamikayı alırız. elde tek o kaldı.

LJ 3-4-5 oynayabiliyor Mahir. Alba 2-3-4 oynuyor Syl direk 5 oynuyor. Ben ann Wauters'in ligde çok süre almayacağını düşünüyorum. Ligde 2+2+1 olacak. Gerçi konuşmaya gerek yok. LJ sadece olmayacak dua idi. Çünkü bildiğim kadarı ile sezon başı avustralya'da bir kulüple 3 seneliğine anlaştı o. Benim kişisel kadrom

1- Işıl - Özge - Yabancı
2- T.Palaz - Ayşe- Yabancı
3- ALBA - Şaziye - Gülşah
4- Bahar - Yasemin - Sanders (GRUDA-SANCHO-VERA)
5- SYLVIA - ANN - Newlin

Şu devşirme olayını daha ben anlayamadım. Bİr ara konuşacağım anlayabildiğim de burada paylaşacağım. (Misal Sanders'i aldığımızı varsayarak) Sanders devşirme statüsünde. Ama seneye Sanders sahadayken gene 2 yerli ile mi olacağız yoksa bir yerli olsa oluyor mu bunu bilmiyorum. Devşirme yabancı kotasına dahil edilen rakamlardan mı bilemiyorum. Ama 4 numara pozisyonuna bir avrupalı uzun almak zaruri gibi duruyor. İdari kadro istediğimiz şekilde şekillenirse, Seimone'u ne olursa olsun ikna edebilme şansımız var gibi bence. Ama alamıyorsak o zaman L.Whalen gibi bir PG'nin takıma katılması iyi olacaktır. Hem sert savunma yapan, hem skorer- delici bir oyun kurucu.

Eğer C.Dumerc gibi bir oyun kurucuyu takıma katacaksak o zaman C.Dupree gibi bir yuncuyu da takıma katmak mümkün. Ama o zaman kısa rotasyonda oyuna göre şekillenmemiz zorlaşır. Ceyhun hocanın son 2 senede homojen takım kuramamasının sıkıntılarını yaşıyoruz. Şu an sadece beyin jimnastiği yapıyoru. Umarım Yönetim bu jimnastikten ötesini yapmaya çalışıyordur. Işıl-Bahar gibi oyuncularla görüşme yapıldı mı onu da bilmiyorum daha:(

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...