2012-2013 Sezonu Transfer Söylentileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu yıl 3 yabancı 2 kıta dışı sınırı var.Gelecek yıl sahada yabancı sayısı 2 olacak 2014 dünya şampiyonası için daha fazla Türk oyuncunun sahada oynaması için getirilmiş bir kural.
Lindsay Whalen haricinde çok fazla seçenek yok gibi takıma skor yönü kuvvetli 2-3 oynaya bilecek bir oyuncu gerek.

Wauters'in yerine 2-3 oynayacak biri alınacak, onu saymayın 5.yabancı olarak, takas mı olur artık karşılıklı mı anlaşılır bilemem.
abi inşallah..Quanitra'yı gördükten sonra Wauters'la takasının hayalini kuruyorum paso. 2-3 numara için ise USK Prag'da Katerina Elhotova var. Eurobasket2011'i izleyenler bilir, turnuva genelinde de bize karşı da inanılmaz yüzdeli oynamıştı. Geçen sene ELdeki maçta bize 16 sayısı var. Üstelik 89'lu daha. O da olmazsa Anete-Jacobsene Zogota fena bir alternatif değil 5. yabancı için.

abi inşallah..Quanitra'yı gördükten sonra Wauters'la takasının hayalini kuruyorum paso. 2-3 numara için ise USK Prag'da Katerina Elhotova var. Eurobasket2011'i izleyenler bilir, turnuva genelinde de bize karşı da inanılmaz yüzdeli oynamıştı. Geçen sene ELdeki maçta bize 16 sayısı var. Üstelik 89'lu daha. O da olmazsa Anete-Jacobsene Zogota fena bir alternatif değil 5. yabancı için.

İlki merak ediyorum Wauters'i izlediniz mi ve ya tanıyor musunuz? Kadın Euroleague All-Time Scorer boru değil! İkincisi Elhatova ismi daha önce de geçti kendisi takımdan ayrılmayacak resmi ağızlardan açıklandı. 3.sü Anete'yi UMMC salar mı bilmem ... bence salmaz gerçi kadroları baya şişti ama onlar için pek dert değil :)

İlki merak ediyorum Wauters'i izlediniz mi ve ya tanıyor musunuz? Kadın Euroleague All-Time Scorer boru değil!

Wauters'ı izledim biliyorum ve asla kalitesine lafım yok. itirazım backup uzun pozisyonunda onun yerine alınabilcek yerli statüsünde bir oyuncunun varlığı ve yabancı kontenjanınn daha ihtiyacımız olan bir pozisyon için harcanması. transferde ise zaten o kadar geç kaldık ki boşta üst kalitede oyuncu bulmanın zorlugundan mutlaka buy-out ödenecektir bence. ha bir de cumleye hayal kelimesi ile başladık dikkat ettiysen. Halamın bıykları kadar olmasa da ona yakın bir mevzu bu..

Wauters çok kaliteli ama Fowles'in olduğu bir yerde yabancı kontenjanını da düşünürsek gerek olmayabilir..
Yoksa Wauters gibi bir oyuncu Euroleague'de her takımda ilk 5 oynar..
Değişen kurallarla birlikte ortalama üstü yerli iyi bir yabancıdan iyidir durumu oluştu..
Bu bağlamda Nevriye transferi kıymetli idi.. Quanitra da TBBL için en kıymetli oyunculardan biri oldu..
Tuğçe'nin mevkisi şu an bizde sağlam ama karşıakaya da kaptırmamak gerek..
Tuğba ise milli takımda çok iyi işler yapıyor.. Mersin performansını düzenli takip etmedim ama bir kaç maçta ön plana çıktı..
Yerli 2 numara yokluğunda da düşünülebilir tabi ki..

çağlar torun gsde uzun rotasyonunda bir değişiklik olacak dedi... sanırım wauterse yol gözükebilir...albanın durumu netleşmesini bekliyormuşuz sanırım...

Takımda şu an eksiklği duyulan mevkiler, 1 ve 2 numaralı pozisyonlar.Geçtiğimiz sezon Prince,Işıl ve zaman zaman Taurasi'nin oynadığı 1 numaralı pozisyonda bu sezon elimizde sadece Işıl Alben var.Oyun kurucu pozisyonu için Lindsay Whalen iyi bir tercih ... Skorer guard olarak Katie Douglas 'da eğer başka bir takımla anlaşmamışsa bizim için iyi bir seçim olabilir.(Yunan pasaportu durumunu bilmiyorum)
Tuğba Palazoğlu bu sezon İstanbul Üniversitesi'nde ,Quanitra ise Ummc Ekaterinburg forması giyecek... Tuğba'yı geçen sezondan beri kadromuzda tutmalıydık.Galatasaray'da oynadığı dominant savunmacı kimliğinden sıyrılıp,yeniden skorer karakterine bürünen Tuğba'nın neler yaptığı ortada...
Bu sezon iyi bir yerli oyuncu rotasyonumuz oldu. Zaman zaman Ekrem Hoca'nın ilk 5'te yerli oyuncuları kullandığını görebiliriz.Işıl-Gülşah-Şaziye-Bahar-Nevriye... Sancho transferi gerçekleşirse 4 numara da şişkinliğimiz olacak. Eğer Whalen ve Katie Douglas transferi gerçekleşirse 1 ve 2 numaralı pozisyonlarımızı tekrar güçlendirebiliriz.

Utku
Katie dauglas anlaştı. Wisla Can ile galiba. Tina Charles ile aynı takımda diye hatırlıyorum.

Ne yapıp edip sene başında TAMİKA yı getirsinler. Whalen ile olmaz...

3 yabancı sahada 2 si dışarıda bunların 2 si Amerikalı 3 ü avrupalı olacak heralde.Seneye kural yine değişecekmiş.Bu bilgilere göre ilk 5 imiz şöyle olabilir:Işıl-Whalen-Alba-Bahar-Sylvia güzel bir ilk 5 oluyor fakat fenerbahçeyide düşünmek lazım ellerinde Angel var Cappy var onları nasıl savunuruz.Whalen yerine Tamikada olabilir dediğiniz gibi veya savunma yerine hücum edelim Seimoneyi getirtelim :D

Whalen ile bence de olmayacak Tamika'ya hak ettiği ücreti versinler takıma gelsin hem Ekrem Hocan'nın tam aradığı oyuncu savunmacı ve skorer. Ha Tamika da olmuyorsa Penny bile olabilir sakatlık durumu düzelecekse lige kadar.

Whalen ile bence de olmayacak Tamika'ya hak ettiği ücreti versinler takıma gelsin hem Ekrem Hocan'nın tam aradığı oyuncu savunmacı ve skorer. Ha Tamika da olmuyorsa Penny bile olabilir sakatlık durumu düzelecekse lige kadar.
Oyun kurucu olarak Işıl'la mı devam edilmeli yani?

Yedeği de Özge olacak çok hafife alıyorsunuz. Gerekirse atmasak da attırmayan bir takım alma yolunda adımlar atılıyor takımımızda. Gerekirse 40 sayı atar rakibi 39 sayıda tutarız ben yemediğimiz sürece bir problem olacağını sanmıyorum. Ekrem Hoca da bu yönde konuştu savunmacı bir takım istiyor. Işıl+Tamika+Sylvia 3lüsünün aynı anda sahada olduğu zaman nasıl bir savunma ritmi yakalacağımızı tahmin edebiliyor musunuz? Bir de unuttum tabiki Sancho var. Şuanda Avrupa'nın belki de en iyi top çalan oyuncusu. Keza Tamika, WNBA'de top çalmada lider ve aldı başını gidiyor 800 barajını aştı. Işıl'ın zaten en önemli katkısı topa baskı ve top çalma.

Özge var Işıldan daha iyi, hatta Yasemen var o çok daha iyi, gerekirse Ayşe Çorayıda oynatırız oyun kurucu.Olmadı genç takımdan birini çıkartırız hepsi Işıldan daha iyi.Yada süper bir yabancı oyun kurucu oluruz.aaaa unuttum pardon sahada sadece 3 yabancı oluyordu değilmi!

Birinci oyun kurucudan bahsediyorum yahu ikinci oyun kurucumuz zaten Işıl olacak, aslında ligi düşününce uzun rotasyonunda Nevriye ve Bahar varken ve uzun dakikalar alacak olan Fowles varken bir yabancı daha oynatmak fazlasıyla lüks olmaz mı? Benim kişisel fikrim 1, 2 ve 3'e yabancı almak daha iyi olur.

Birinci oyun kurucudan bahsediyorum yahu ikinci oyun kurucumuz zaten Işıl olacak, aslında ligi düşününce uzun rotasyonunda Nevriye ve Bahar varken ve uzun dakikalar alacak olan Fowles varken bir yabancı daha oynatmak fazlasıyla lüks olmaz mı? Benim kişisel fikrim 1, 2 ve 3'e yabancı almak daha iyi olur.

Sen yorma kafanı kardeş,Işıl iyi bir hocanın elinde gayette iyi götürür pozisyonunu.Özge de iyi yedekler onu.

Guard pozisyonunu Işıl asla götüremez. Kaç yıl oldu her seferinde Birsel çok büyük üstünlük kurdu Işıl'a. Özge'den umutluyum belki büyük bir atılım yapar ve Birsel gibi bir guard kazanırız. Gerçekten de bu bölgede büyük bir sorunumuz var.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...