2012-2013 Sezonu Transfer Söylentileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Işıl en iyi döneminde dahi o bölgeyi tek başına ilk opsiyon olarak götüremeyeceğini her defasında istikrarlı şekilde kanıtlamışken hala daha inat uğruna ucuz kahramanlık yapıp, trişkadan nağmeler atmaya gerek yok gerçekten.

Burada kimse GS'ın kötülüğünü istemiyor, kimse Işıl'a hakarette etmiyor sadece realist davranıyor o yüzden 'sen yorma kafanı ...' dalan tarzı konuşmalar seviyeyi düşüren bir üslup yaratıyor. Bu mantaliteye sahipseniz siz yormayın kafanızı yaslanın arkanıza dolaşmayın forumlarda falan.

Isil'i hala takimin 1 numarali guard'i olarak goren varsa,o kisi Galatasaray'in kotulugu isteyen bir kisidir ya da ciddi sekilde ona asiktir.Yeni gelecek olan 1 numarayi sadece guzel bir sekilde dinlendirebilir.Bunun baska bir aciklamasi yok.

Takıma çok iyi bir guard lazım kesin Işıl ı ben şahsen çok severim ama yeterli değil son dakikaları, kıritik anları oynayamıyor iyi bir guard gelirse Işıl ortalama 20 dk oynar üstelik etkili olur bu oyunu kritik anlarda da kenara gelir

Işıl sadece G.saray'ın değil milli takımın da 1 numaralı guardıdır. Geçirdiği üst üste sakatlıklardan sonra geri dönüş yolunda yaşadığı en büyük şanssızlığı C.Y. oldu. C.Y.'nun bıraktığı tahribatttan yeni hocayla (inşallah) kurtulduğu anda, o eski gerçek Işıl'ı yine seyredeceğimize inanıyorum.

1 numara için, E.Prince'in Rusya sorunu çözülerek takımda kalmasını çok isterdim.

2-3 numaralar için de Jelena Dubljevic de olabilir diye düşünüyorum.

1-2-3 numaralarda (Alba'nın ne zaman ve nasıl döneceği belirsiz iken) eksiklikler var ve mecburen yabancı transfer etmek durumundayız..
Elimizdeki kadroyu düşündüğümüzde ve 2 yabancı alabileceksek Işıl'ın pozisyonuna birini almaktansa 2-3 tercih edilebilir..
Işıl çok iyi değil belki ama Alba yoksa 2-3 numaralara takviye şart.. Ama Alba riske edilip 1-2 almak da mantıklı olabilir..

Ah bu sakatlıklar başımızı ne kadar ağrıttı.Işıl iki kere sakatlandı eğer o sakatlıkları geçirmese oyununu geliştirme yönünden Birsel den aşağı kalmazdı.Ümit milli takımın oyun kurucusu ve en skorer iki oyuncusundan biri olan Yasemen geliyor dedik oda aynı şekilde 1 yıl kaybetti ve geriye gitti inş Yasemen kendini toparlar.Özge,Işıl Yasemen ile şampiyonluk zor gibi ancak hoca transferden çok mevcut oyuncularımızın maximum seviyeye çıkmasını sağlayacağız demişti.Işıl ve Yasemen eski seviyelerine ulaşsalar Özge takviyesiyle idare edebiliriz.Yoksa 1-2 oynayan yabancı oyucu almak şart.

Işıl en iyi döneminde dahi o bölgeyi tek başına ilk opsiyon olarak götüremeyeceğini her defasında istikrarlı şekilde kanıtlamışken hala daha inat uğruna ucuz kahramanlık yapıp, trişkadan nağmeler atmaya gerek yok gerçekten.

En iyi döneminde sakatlanmadan önce izledin sen yani Işıl'ı öyle mi? Tek başına götüremiyordu? Kardeşim Işıl sakatlanmadan önce, Fenerbahçe ile oynanan final serilerine bir bak istersen! Kız 5 dakika kenarıya gelip dinlenemiyordu bile! 40.5 dakika ortalama mı olur! Uzatmaya giden maçlarda bile hiç çıkmadan oynuyordu. 10 küsur sayı, 5 civarı asist, 5 civarı ribaunt ve 2-3 top çalma istatistikleriyle oynuyordu. Lütfen bilmeden, izlemeden atmayalım yazıktır, ayıptır!

Işıl'ın sakatlıktan kötü döndüğü herkes biliyor. Artık eskisi gibi olmadığı ve büyük ihtimal de olamıyacağı açık. Işıl'ı 2 senedir Ceyhun Hoca taraftarın önüne atıyor. Bir oyuncu bu kadar kötü durumdayken 30-35 dakika oynatmanın bir mantığı yok! İnşallah daha iyiye gidip kendine tekrar taraftara kanıtlayacak.

Işıl'ı geçen Sezon fb ile play-off finalinde gördük 15 dk dinlenmesine rağmen son 5 dk da öyle şeyler yaptı ki Maçı 13 sayı önde olmamıza rağmen fb kazanıp şampiyon oldu kendi sahamızda. Hatta bir ara top getiremedi Taurasi getirdi kendi işi olmamasına rağmen! Bir pozisyonda topu Birsel'e hediye ettiği pozisyonu hiç unutamıyorum. Kimse Işıl felan demesin Işıl büyük hedeflerin takımında asla birinci oyun kurucu olamaz.
Hatta daha millit takımın olimpiyat elemelerinde gördük Işıl ile birsel arasındaki farkı. Işıl ne zaman oyuna girse milli takımın dengesi bozuldu.
Işıl sadece bir rotasyon oyuncusu olur oda yürğiyle mücadele ettiği için ki buna da saygı duyuyoruz ama bize yürekle birlikte oldukça üst düzey oyuncular lazım.

Hatta daha millit takımın olimpiyat elemelerinde gördük Işıl ile birsel arasındaki farkı. Işıl ne zaman oyuna girse milli takımın dengesi bozuldu.
.

Burası çok acımasız olmuş benim izlediğim maçlarda Işıl,Bahar girince fark daha da açılmıştı. Takım savunma olarak çok daha sert oynamaya başlamıştı.

Işıl'ı geçen Sezon fb ile play-off finalinde gördük 15 dk dinlenmesine rağmen son 5 dk da öyle şeyler yaptı ki Maçı 13 sayı önde olmamıza rağmen fb kazanıp şampiyon oldu kendi sahamızda. Hatta bir ara top getiremedi Taurasi getirdi kendi işi olmamasına rağmen! Bir pozisyonda topu Birsel'e hediye ettiği pozisyonu hiç unutamıyorum. Kimse Işıl felan demesin Işıl büyük hedeflerin takımında asla birinci oyun kurucu olamaz.

Artık bazılarımızın sadece 2 yıldır takımı takip ettiğini ve sadece final serisi maçlarını izlediğini düşünmeye başlıyorum ...

Tüm maçları izledim merak etmeyin kimseyle de kişisel diyaloğum yok! Işıl, Galatasaray'ın 1. guardı olamaz. Kimsenin Işıl'a hakaret ettiği de yok Işıl yürekli bir kız ama Bizim kadroda ilk 5 oyuncusu olmamalı. Kaybedilen FB maçlarında Işıl ile Birsel arasındaki farkı anlatmaya da gerek yok. Bu da son yorumum herkes istediğini düşünebilir.

En iyi döneminde sakatlanmadan önce izledin sen yani Işıl'ı öyle mi? Tek başına götüremiyordu? Kardeşim Işıl sakatlanmadan önce, Fenerbahçe ile oynanan final serilerine bir bak istersen! Kız 5 dakika kenarıya gelip dinlenemiyordu bile! 40.5 dakika ortalama mı olur! Uzatmaya giden maçlarda bile hiç çıkmadan oynuyordu. 10 küsur sayı, 5 civarı asist, 5 civarı ribaunt ve 2-3 top çalma istatistikleriyle oynuyordu. Lütfen bilmeden, izlemeden atmayalım yazıktır, ayıptır!

Işıl'ın sakatlıktan kötü döndüğü herkes biliyor. Artık eskisi gibi olmadığı ve büyük ihtimal de olamıyacağı açık. Işıl'ı 2 senedir Ceyhun Hoca taraftarın önüne atıyor. Bir oyuncu bu kadar kötü durumdayken 30-35 dakika oynatmanın bir mantığı yok! İnşallah daha iyiye gidip kendine tekrar taraftara kanıtlayacak.

:)
Yahu ne kadar istatistik bağımlısısınız. Işıl'ın dinlenmeden oynadığı maçlarıda izledim, dinlenerek oynadıklarını da izlemeden kimse hakkında da yorum yapmam,rahat ol.

O 'en iyi dönemler' diye tabir ettiğiniz zamanlarda dahi Işıl'ın alternatifini, EN AZ o seviyede bir kısamız olmadığı için başarısız olduk.

Öte yandan dönem dönem form tuttuğu kısa zamanları saymazsak Işıl hiç bir zaman istikrarlı bir şutör veya skorerde olmadı. En istikrarlı ve iyi yaptığı iş top kapmak ve asisttir bu anlamda. Ancak delicilik,hücumda agresiflik,ceza şutları, ve kritik anlarda sorumluluk alıpta başarılı olma yüzdesi hiç iç açıcı olmadı.

Dolayısı ile Işıl o 'süper' günlerine dönecek olsa dahi sakatlıklardan ötürü yıpranan fiziği, iyice bozulan şutu ve artık ciğerlerinin 40 dakika oynamayı kaldırmasının mümkün olmaması ile ligin ilk 10 haftası içinde gümlemimize yol açacaktır.

Demem o ki Işıl takımın 2. guardı olabilir, olsun da, Işıl'ı severim, GS'lılığını taktir ederim,çok başarılı olsun, kaptan olarak bu forma altında bıraksın basketbolu ancak okadar. Zira 1. guard olması GS'a zarar verir, GS'ın menfaatinin söz konusu olduğu yerdede Işıl umrumda olmaz.

Katılıyorum sana Doğan Işıl en iyi olduğu dönemde bile iyi şütör olmamıştır şimdi bana kalkıp sakatlanmadan önceki fener maçında 3 üçlük soktuğunu yazacaklar tek maç üzerinde değil o sene yüzde 25 üçlük atmıştı zaten.Sakatlanmadan önce çok iyi asist özeliği vardı Sofia Young çok iyi anlaşıyordu takımı hızlandırma yavaşlandırması gayet iyidi.Şöyle bir şey var bunları 22 23 yaşında yapıyordu sakatlanmasaydı bu hızla Avrupa nın en iyi guardı olabilirdi

ışıl bence de bizim 1.guardmız olamaz belki top çalma istatistiğiyle rakip oyunculara baskı için kullanılır ama bizim gibi uzunları çok etkili takımlara asist özelliği daha aktif olan bir guard lazım bence

Arkadaşlar madem öyle Işıl'ın yedeğe çekilmesi için şu oyunculardan başka yazacağı olan var mı? Bu yazacağım oyuncular dışında birisi gelirse Işıl'ın 2.guard olması gerektiğini düşünen var mı?

Lindsay Whalen: Şuanda alınması en muhtemel isim olarak göze çarpıyor.
Lindsey Harding: Beni çok beğendiğim bir oyuncu Dream'de oynuyor ama Avrupa'da oynamıyor diye biliyorum.
Laila Palau: Ros Casares iflas ettiken sonra ortada kaldı en azından öyle gözüküyor.
Becky Hammon: Sözleşmesini uzatmıştı geçen sezon yine Moskova'da olacak.
Sylvia Dominguez: Ummc Ekaterinburg ile anlaştı.
Celine Dumerc: Takımında mutlu ve yakın bir zaman ayrılmak isteyeceğini düşünmüyorum hatta eminim.
Sue Bird: Ummc Ekaterinburg ile son bir kez oynayıp Avrupa defterini kapatacak diye biliyorum.
Skerovic: Daha yeni Prag ile anlaştı.
Elisa Aguilar: Moskova ile anlaştı.
İva Ciglar: Hırvatistan'ın oyun kurucusu Ankara'da da vardı izleyenler vardı gayet iyi bir oyuncu
Liron Cohen: Baretta ile sözleşmesi devam ediyor ayrılmayı düşünür mü bilmiyorum.
Courtney Vandersloot: O da BJK'den ayrıldıktan sonra başka bir takımla anlaşmadı diye biliyorum hem Fowles ile WNBA'de aynı takımdalar.
Nika Baric: genç yetenek Moskova'da ama daha var pişmesi lazım biraz
Giorgi Sottana: İtalyan'ların göz bebeği genç yetenek ben çok beğeniyorum ama onun da biraz pişmesi lazım

Burdan sonrası ben açıkcası pek izlemedim ama istatistiksel olarak iyi oyuncular gibi gözüküyor fikri olan söylesin lütfen...

Miljana Bojovic: Açıkcası hiç izlemedim ama istatistikleri göz dolduruyor 8 sayı, 2.8 ribaunt, 5 asist, 2.1 top çalma ama 4 top kaybı (Euroleague)
Julie McBride: ligimizde de oynamıştı yanlış hatırlamıyorum, ama bizim takıma olur mu sanmıyorum pek.
Zsófia Fegyverneky: Bu ablayı da hiç izlemedim ama istatistikler güzel ama istatistikle oyuncu alınmaz tabi izlemek lazımdı

Not: Lütfen Birsel diye atlamayın ...

palau ilk tercihimiz whalen 2.tercih olur...bence palau yu alıp devre arasında tamika yı çağıralım euroleague de en az UMMC kadar favori oluruz çünkü onların daha kıtadışı problemleri var ...

Göreceksiniz Özge iyi işler yapacak inşallah. Ama kıta dışı hakkımızı Sue felan olmadıktan sonra oyun kurucu kullanmak anlamsız olur çünkü şuan çok iyi bir oyuncu görünmüyor alacak. 2 veya 3 numaraya skorer bir oyuncu alınacak muhtemelen ( tamika-penny ? ) 1 numaraya Avrupalı bir oyuncu almak en mantıklısı.

fiziksel olarak belki ama birselin 21 yasındaki istatistiği 14.4 sayı 5.9 ribaund 5.1 asist--- özgenin iyi olduğu tek kısım 2 sayılıklar... ama özge çok yetenekli bence ve ayşe cora-yasemen gibi 4-5 dk değil banko oynatmak gerekir....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...