2012-2013 Sezonu Transfer Söylentileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sanki takımın uzunları yokmuş gibi konuşuyorsunuz.. Tamam kısalar da biraz sorun olabilir ama maçlarda Fowles,Ann,Sancho,Nevriye uzerınden oynarız, kısaların da eli armut toplamıyor yaparlar birazcık katkı ne var bunda anlamadım.. Kupa maçını hatırlayın fenerle, oyunun son bölümünü sürekli Fowles üzerinden oynadık ve geriden gelip maçı kazandık, Fowles'ı tutabilecek kimse yok, inanılmaz fiziği var.

Sanki takımın uzunları yokmuş gibi konuşuyorsunuz.. Tamam kısalar da biraz sorun olabilir ama maçlarda Fowles,Ann,Sancho,Nevriye uzerınden oynarız, kısaların da eli armut toplamıyor yaparlar birazcık katkı ne var bunda anlamadım.. Kupa maçını hatırlayın fenerle, oyunun son bölümünü sürekli Fowles üzerinden oynadık ve geriden gelip maçı kazandık, Fowles'ı tutabilecek kimse yok, inanılmaz fiziği var.

Tamam 12 tane Fowles bulalım kesin şampiyon oluruz. Bu kadar düz mantıkla bakmayın, geçen sezon şampiyonluğu kısalardan kaybettik uzunlardan değil.

Tamam 12 tane Fowles bulalım kesin şampiyon oluruz. Bu kadar düz mantıkla bakmayın, geçen sezon şampiyonluğu kısalardan kaybettik uzunlardan değil.

Ne alaka 12 tane fowles, konuyu düzleştiren sizsiniz.. Tamam kısalar tam olarak yeterli olmayabilir ama whalen ışıl ve digerleri pek alâ iş yapabilir, iş yapamasa da uzunları maksimum verimle oynatırlar. Takımda kısa kalmamış gibi konusmak yersiz.

Şampiyon olamayınca suçlu Işıl veya "Ekrem Hoca da fos çıktı" olacağı için rahatız sanırım.

Burası bir forum, bir tartışma ortamı ama bazen cidden çok manasız şeyleri tartışıyoruz. Geçen sene gündem "Seimone mu iyi, Taurasi mi" idi, şimdi "kısalarımız yeterli mi, yetersiz mi?"

Allah aşkına bunun tartışılacak neyi var? Senin iyiyim dediğin yerde, iyi kötü Sylvia'nın da, Nevriye'nin de, Sancho'nun da match-up'ı var. Fakat bizde ne Cappie'nin ne de Angel'ın match-up'ı var. İki oyuncunun da skor potansiyellerini düşününce, kadromuzda büyük bir handikap olduğunu görmemiz dahilik olmasa gerek. Tıpkı her konuda aksi görüş belirtmenin dahilik olmadığı gibi.

Benim şu an kısalar yeterli uzunlardan gideriz gibi teoriler üretmem normal ama Ekrem hocanın bu obsiyonu yok. Optimal kadroyu kurması lazım. Sadece FB'ye göre değil basketbol gerçeklerine göre ve tüm rakiplere göre kadro kurması gerekiyor.

FB ile yapacağımız lig maçlarında Cappie-Angel aynı anda sahadaysa Vera ve Matovicden biri kenarda olacak. Buna göre takımı yerleştirmek mümkün. Misal Birsel-Cappie aynı anda sahadaysa Işıl Birsel'i, Whalen Cappie'yi tutabilir. Angel sahadayken Nevriye-Syl uzun rotasyonuna dönüp Angel'a önlem olarak Sancho ona yönlendirilebilir. Yani mevzu FB ise ona karşı şu anki takım içinden de çözümler üretilir. Şaziye 2 numaraya kayar misal savunmada.

Ama sezon değerlendirmesi yapıyorsak eldeki kısa rotasyonunun yetersiz olduğu belli. Koca bir sezondan bahsediyoruz. Bazı oyuncuların şu an beklenmeyen sakatlıkları olabilir. Şu an takıma bakın Işıl ve Whalen dışında hemen her oyuncuyu sakatlansa tölere edebiliriz kısa sürelerde. O zaman Işıl ve Whalen'ın alternatiflerini yaratmalıyız takım içi dışında iç transferle. Oyuncu ismi vermeyeceğim ama 1-2 numaralarda rotasyona girecek, takıma katkı verecek oyuncular az çok belli. Bazıları takımlarını bulmuş da olabilir. Kadın basketbolla ilgilenen kişilerin (?) bu alternatiflerle görüşüp takıma kazandırması gerekiyor. Yaşı da sorun etmeden bu isimlere bakmalılar. Sonuçta rotasyona girecek oyuncu olacağından, yaşlı veya çok genç bile olsa katkısı büyük olacaktır. Burda tercihler giriyor devreye. Savunması daha iyi olan mı hücumda değer kazandıracak olan mı? bunu da Ekrem hoca düşünsün. Ama var olan kadroya 1 kısa daha lazım (Özge'nin gelmiş olduğunu varsayıyorum)

Bunca yatırım yapıldıktan sonra sadece 300-500 bin EU daha fazla harcamayayım mantığıyla sezona risk içerisinde girilecekse yazık olur.Kesinlikle ya Wauters gönderilip yerine Avrupalı alınmalı ki bence gönderilmemeli.Yada doğruca bir Avrupalı 2-3 numara oynayan biri alınmalı.Bizim zaten şu anda 4 yabancımız var Sancho,Whalen,Fowles,Wauters Alba nın bu yıl ne vereceği hiç belli değil bu yüzden zaten ileride yapılacak bir takviye yerine şimdi yapılan bir yabancı ileride Alba da dönerse El için büyük avantaj olur. Eğer Alba verimli olamazsa zaten takviye yapılmış olduğu için sorun olmayacak.Yerli havuzunda 2-3 oyuncuda çok fazla değil olanlarda takımlarını buldular gibi..

İşin daha kötü tarafı aynı pozisyonda rotasyon oyuncusu olarak kullanılabilecek Gülşah da aynı şekilde sakat ve oda nasl dönecek belli değil.Zaten sorun 2-3 numaraya süper yıldız transferi değil iyi savunma yapan belirli ölçüde sayı katkısı yapan rotasyona girebilecek bir oyuncu almak.

FB ile yapacağımız lig maçlarında Cappie-Angel aynı anda sahadaysa Vera ve Matovicden biri kenarda olacak. Buna göre takımı yerleştirmek mümkün. Misal Birsel-Cappie aynı anda sahadaysa Işıl Birsel'i, Whalen Cappie'yi tutabilir. Angel sahadayken Nevriye-Syl uzun rotasyonuna dönüp Angel'a önlem olarak Sancho ona yönlendirilebilir. Yani mevzu FB ise ona karşı şu anki takım içinden de çözümler üretilir. Şaziye 2 numaraya kayar misal savunmada.

Işıl'ın Birsel'i savunabileceğini düşünmüyorum.. Savunmasından çok bahsediliyor ama ben onunla eşleşen oyun kurucunun gayet rahat sayı bulduğunu görüyorum..

Işıl'ın Birsel'i savunabileceğini düşünmüyorum.. Savunmasından çok bahsediliyor ama ben onunla eşleşen oyun kurucunun gayet rahat sayı bulduğunu görüyorum..

Bir savunmasına laf etmediğiniz kalmıştı tebrik ederim onu da başardınız. Işılın en iyi yaptığı şey savunmadır. Senin o gayet sayı buluyor dediğin rakip oyun kurucular Epiphany gibi savunması sıfır olan oyuncular karşısında sayı buldu bu sene özelinde konuşursak. Eğer birini arıyorsak Birsel' i de bu dünyada en iyi savunabilecek oyuncu Işıldır. Kaldı ki bana kalsa Birselin şut istikrarı yok. Ama oyunu çok iyi okuyup yönlendiriyor ve pasları tam zamanında veriyor.

Ne alaka 12 tane fowles, konuyu düzleştiren sizsiniz.. Tamam kısalar tam olarak yeterli olmayabilir ama whalen ışıl ve digerleri pek alâ iş yapabilir, iş yapamasa da uzunları maksimum verimle oynatırlar. Takımda kısa kalmamış gibi konusmak yersiz.

Güzel kardeşim olay 12 Fowles koymak da değil. Hangi branş olursa olsun önemli olan güçlü olduğu kadar dengeli kadro kurabilmekte. Pota altını 5 yıldız yapıp kısa rotasyonunu 2 yıldız yaparsan; pota altı 3,5 yıldız olup kısaları 4 yıldız olan takım seni geçer.
Bizim sorunumuz bu şu an için kadromuz dengesiz. Tabi bu dengesizlik Alba'nın sağlıklı bir şekilde dönmesiyle kotarılabilir Ama o riske girilmeli mi? O dönene kadar yaşanabilecek olası kazaları tersine çevirebilirmiyiz bilmiyorum.
Bence bir avrupalı transferi yapılmalı. Bu transfer ile hem avrupanın hem ligin en büyük favorisi oluruz.

Tamamıyla meraktan soruyorum. İspanya Milli takımında oynayan Sancho'nun devşirme olduğunun kararını TBF hangi hakla verebiliyor? TBF'nin bu anlamda ne gibi bir hakkı bulunmakta da uluslararası hukuka müdahale edebiliyor? EL yönetimi bile buna bir şey yapamaz. Misal Newlin-Hollingsworth-Sancho-Becky Hammon-Katie Douglas 5'iyle sahaya çıksam EL'in hayır deme şansı yokken TBF bu gücü hangi talimattan buluyor açıklasalar iyi olacak. Aksi durum TBF'nin başını ağrıtır. İspanya'nın İspanyol kabul ettiği kişiye bir başkasının "hayır lan sen İspanyol değilsin!!" deme hakkı yok.

2-3 numaralar için Avrupalı (Karadağ) önerim. gelse ben sevinirim, beğendiğim bir oyuncu.

JELENA DUBLJEVİC (NADEZHDA)
Nationality: MNE
Born : 07.05.1987
Place of birth: Niksic (MNE)
Height: 1.88m
Position: F

Eshaya Murphy'nin ismi geçiyor..

Geçen sezon şampiyon Casares'in kadrosunda bulunan Murphy, 10.8 Sayı - 3.4 Ribaund - 1.0 Asist ortalamaları tutturdu. WNBA'de Chicago Sky forması giyen Murphy, bu sezon 8.0 Sayı - 2.2 Ribaund - 1.0 Asist ortalamaları ile oynadı.

Tamamıyla meraktan soruyorum. İspanya Milli takımında oynayan Sancho'nun devşirme olduğunun kararını TBF hangi hakla verebiliyor? TBF'nin bu anlamda ne gibi bir hakkı bulunmakta da uluslararası hukuka müdahale edebiliyor? EL yönetimi bile buna bir şey yapamaz. Misal Newlin-Hollingsworth-Sancho-Becky Hammon-Katie Douglas 5'iyle sahaya çıksam EL'in hayır deme şansı yokken TBF bu gücü hangi talimattan buluyor açıklasalar iyi olacak. Aksi durum TBF'nin başını ağrıtır. İspanya'nın İspanyol kabul ettiği kişiye bir başkasının "hayır lan sen İspanyol değilsin!!" deme hakkı yok.

Aynen katılıyorum. Mesela Ruslar bizim Hollingsword'u alıp Avrupalı gibi kullanacaklar. Biz Sancho'yu aldığımız zaman neden devşirme oluyor! Bu büyük bir çelişki. TBF nin haksız bir tutumu olacaktır bu.
Bence biz Avrupalı olarak bu oyuncuları kullanabileceğiz. TBF buna birşey diyemez.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...