2012-2013 Sezonu Transfer Söylentileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Taurasi'nin dönmesini çok istiyorum ya. Tamam bizle Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası kazandı ama şampiyonluk ve hatta Avrupa'da başarının gelmemesi herkesin içinde ukde kaldı.

Mahir Bey, hangi maçı kazandırmış yada ne katkı vermiş dememi sebebi Fowles'ın kötü performansıdır, yani bunu deme amacım size yönelik birşey değil, ben oyuncunun 2 yıldır kötü olduğunu söylemeye çalıştım, ama sizin burda neye alındığınıza anlamadım, eğer yanlışım olmuşsa kusura bakmayın :) Düşüncelerinize saygı duyorum. İrdeleyici birşeyde sormadım, gayet normal bir soru sordumu düşünüyorum. Yaş meselesi benim için sorun değil, senin için sorunsa abi diyede yazarım, sorun yok yani, ama ben Telefondan yazıyorum şuan yaşınıda bilmiyordum yeni öğrendim şimdi, ben kırıcı bir yazı yazmadım... Saygılar...

Aykut,

Yersiz tartışıyoruz kardeşim. Kardeşim diyorum çünkü aramızda 7 yaş fak var. Bana abi demek zorunda değilsin tabi ki ama ...

Mahir Bey, konu tatlıya bağlanmış ama forum yönetimi olarak hassas olduğumuz bir konu, genele yönelik açıklama fırsatı olduğu için belirtmek istedim.

Aykut´un size "abi" diye hitap etmemesi biraz da sizin kusurunuz. Yaşınızın profilinizde görünmemesini tercih etmişsiniz, düzelttim.

Bende Griner bu yıl avrupada oynayacakmı merak ediyorum, nasıl bir etki yapacağınıda tabi :) Taurasi en çok istediğim oyuncu, diğer kıta dışı oyuncu tercihindede kısa olarak yapılmasından yanayım, Tamika zaten ocakta gelen bir oyuncu olduğundan bu isim olamaz, Moore çinde oynayacak, Bırd avrupada oynamayacakmış, sadece bakınca Augustus ve Penny kalıyor, iki oyuncuyada hayır demem ama benim tercihim Taurasi&Augustus:)

UMMC geçen sene Ros Casares'in yaptığı gibi takımı dağıtmazsa EL'de hanedanlık kurabilir. Spartak gibi 4 sene üst üste şampiyonluk yaşayabilir. Gerçi Ros maddi durumlardan ötürü şubeyi kapatmıştı ama Ruslarda para sıkıntısı olmaz. Fener maçta Türklerden katkı alamadığı için yenilmeye mahkumdu. Katkı alsalarda işleri yine zordu. Fenerbahçe finale giderken zorlanmadı ama daha final oynayan bir takımımız olmadığı için başarılı görülüyor. Fenerbahçe uzun zamandır bu platforma yatırım yapıyor. Hatta en fazla yatırım yapan 3 takımdan birisi.

2006-2010 arası şampiyon olan Spartak (pek izlemedim ama kadro yapısı itibariyle), geçen sene Ros casares bu sene UMMC birbirini çok iyi tamamlayan oyunculardan oluşuyor. İç dış dengesi iyi kuruluyor. Yine savunma hucum dengesi'de iyi. Bunların üstlerine yıldız oyuncuları iyi monte ediyorlar.

C. Parker muazzam bir oyuncu. Kadro'da mutlaka görmek istediğim bir oyuncu ama Ruslar sittin sene bırakmaz. MVP oldu. Fenerbahçe de ise Matovic dikkat çeken oyuncu. Çok yumuşak bileği var bu sayede çok yüzdeli orta mesafe atıyor. Arkası dönük hucumlarınıda geliştirmiş.

O Değilde Silvia Domingez'i kadro'ya alan şampiyon oluyor. Son 3 sezon şampiyon olan takımlarda oynadı. Eren Logoglu twitterdan önemli analizler yapmış;

Standartının altında kalan Taurasi de (4/12 FG 14 pts 5 reb 5 ast) Cappy'nin kaderini paylaşıyor. (+ Sue Bird) Sahneyi artık devrediyorlar. Sahneyi devralan; İlk isim elbette muhteşem C. Parker ardından M. Moore geliyor. Ve her platformda hep kaybeden A. McCoughtry. (26 yaş altı) Son birkaç sezonda kadın basketbolunun öne çıkan, formda isimleri belli zaten: Parker, Moore, McCoughtry, Charles, Whalen ve Dumerc...Lindsay Whalen'ın takımdan ayrıldığı dönemin öncesinde Galatasaray 1. Tur gruplarda UMMC'ye 70-71 kaybetmişti. (22 pts 8 reb 6 ast)

Seneye Maya Moore+ Sue Bird yada Celine Dumerc'i kadro'da görmek isterim. Hollingsworth kesinlikle kadroya katılmalı. Wauters'da durabilir.

Taurasi, Penny Taylor olmadan gelmez bence, UMMC'nin antranmanlarına çıkıyordu Penny, Maya Moore Çin'de ki kulübüyle sözleşme uzattı sanırsam, Sue Bird bu sene sondu Avrupada, tercih şeçeneği fazla değil..

Torrens-Sancho ikilisi kesin kalmalı.

2 numaraya Augustus veya Taurasi başka alternatif yok zaten.

1 numaraya S.Dominguez veya C.Dumerc
5 numara T.Charles

1 numara kıta dışı olursa , Wauters kalır.

Taurasi , Parker vs herşeyden önce TUĞÇE CANITEZ'in bu takıma en acil şekilde kazandırılması lazım. Ne gerekiyorsa yapılmalı yoksa daha çok ağlarız yerli kalitesi diye.

Fenerbahçe'nin gelecek yıl lig için kullanacağı yabancılar belli. Angel-Pondexter-Matovic-Verameyenka takımda kaldı. 2+2'de bu isimlerle devam edecekler. Yacoubou takımın 5. yabancısı olabilecek bir isim mi tartışılır.

bravo, Augustus'a penetresi yok diyen ilk insan olmayı başardınız... http://25.media.tumblr.com/tumblr_m7nyiaaU2K1rb1onyo1_400.gif
Augustus Potaya giden bir oyuncu değil. Orta mesafe oyuncusu ayrıca savunmada ise çok zayıf bir oyuncu. Gördük nasıl oynadığını Spartak takımında. Bizde oynadığı dönemde yine EL de çok etkisiz oynadı. Bizim takımın aradığı oyuncu kesinlikle Augustus değil. Bize daha sert geri adım atmayan oyuncular lazım.

Augustusu çok severim ama 2 kıta dışılı sistemde tercihlerimiz farklı olmalı, Bugün Taurasi'nin UMMC'yi nasıl organize ettiğini gördük..

Sandrine Gruda, Candace Parker, Deanna Nolan, zaten kaç senedir var geçen sene Sue Bird eklendi, bu kadrolarla rağmen final göremediler, Parker'ın sakatlığı ve form durumu vardı ama bence farkı yaratan isim Taurasi..

Şimdi aşşağı yukarı herşey aynı şeyleri yazıyor peki şöyle bir senaryo yapsak ki bence olması yüksek ihtimal;

1.Diana Taurasi; ben gelmiyorum dedi,
2.Candace Parker'a ruslar tonla para verdi ellerinde tuttu,
3.Maya Moore zaten Çinlilerle yeni sözleşme imzaladı,
4.Tamika Catchings, ben gelirsem ocakta gelirim dedi,
5.Celine Dumerc; ben kariyerimi Bourges'de bitirmek istiyorum dedi,
6.Penny Taylor'a baktık sakatlıktan iyi dönememiş(inşallah iyi döner),
7.Tuğba Palazoğlu; geçti Bor'un pazarı sür eşşeğini Niğde'ye dedi,
8.Quanitra hanım tonla para istedi anlaşamadık,
9.Pınar Demirok ve Latoya Sanders'ı KASKİ elinde tuttu,
10.Sue Bird zaten avrupa kariyerini bitirdi,
11.Sandrine Gruda da aynı şekilde UMMC'de kalmak istedi
12.Shavonte Zellous bir ton paraya Rus takımlarından birine transfer oldu,
13.Seimone Augustus'a da zaten burun kıvrılıyor,

Eee buyurun burdan yakın o zaman...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...