2012-2013 Sezonu Yeni Oluşan Takım Üzerine

İlkan'ı kadrolardan çıkararak yeni analizler yapmak gerekecek. Takım olma yolunda bir şey kaybedeceğimizi düşünmüyorum, karakter sahibi oyuncularla oynamak daha önemli ama rakip eksik bölgesini kapattı biz de iyi bölgemizdeki avantajımızı yitirdik.

Bence 5. uzunumuz Sertaç olmamalı,4 numaraya bir yerli oyuncu bulmalıyız.Tofaş'ta genç bir 4 numara vardı mesela adını hatırlayamadım şimdi.Onun katılımı faydalı olabilir.

Artık önümüze bakalım, başka çare yok.

Jamont Gordon / Engin Atsür / Ender Arslan
Henry Domercant / Göksenin Köksal
David Hawkins / Cenk Akyol
Milan Macvan / Ersin Dağlı
Furkan Aldemir / Boniface N'dong / Sertaç Şanlı

12'imiz bu olacak artık sanırım. Yolumuz açık olsun.

Yerli bir 4 numara bulamazsak 12 kişilik kadromuz Kerem'in dediği gibi olacak sanırım.Şu saatten sonra da yerli 4 numara bulmamız imkansız gibi.Böyle olacağı bilinseydi Cevher'i bırakmazdık.Kötü oldu bu durum.

Herhalde bi ihtimal Furkan'ı zaman zaman 4'e kaydırabilir Ergin Hoca,Sertaç da bu durumda kalır orada..Tabi Cevheri bedavaya yollmazdık böyle saçma bir durum oluşacağını bilseydik..Rakiplere karşı en güçlü olduğumuz mevkide şimdi zayıfladık ister istemez..

İlkan'ın yaptığı yanlış ; Murat Özyer ve ilgili yöneticilerin de zaafı var.

Ama şu varki FB bize karşı düştüğü bu psikolojik durumdan kurtulmak için bu hamleyi yaptı.Futbolun intikamnını baskette alıp dengeleri bozmak istiyor. Yapmamız gereken sakinliğimizi koruyup Teknik Adamlarımızı ve basketbolcu ve futbolcu kardeşlerimize galeyena gelmeden daha fazla destek olmak.

Bana göre bu olayı PARKEDE MAHMUDİ GİDİŞİ SONRASI KAYBETTİĞİMİZİ DÜŞÜNDÜĞÜM SİNERHİYİ TEKRAR YAKALAMAK İÇİN BİR FIRSAT OLARAK BİLE KULLANABİLİRİZ.

Ben doğukan sönmezi de düsünebilecegimiz kanısındayım bildigim kadarıyla 2.06 boyunda dogukan sönmez pivot pozisyonunda oynuyor ve temliz bir bilegi var bir kac yıl icersinde rotasyonda yer bulabilecegi konusuluyordu gecen sene yanlıs hatırlamıyorsam darüşşafaka da gecirdi alt yapıyı takip eden arkadaslar var onlar daha ayrıntılı bilgi verir ama ben su sartlar icersinde takımımıza monte edilip gerekirse 4 numarada furkanı da kaydırarark bir seyler yapabilecegimizi dusunuorum su sartlar altında en fazla aklıma gelen çözüm bu.

İlkan'ın yaptığı yanlış ; Murat Özyer ve ilgili yöneticilerin de zaafı var.

Ama şu varki FB bize karşı düştüğü bu psikolojik durumdan kurtulmak için bu hamleyi yaptı.Futbolun intikamnını baskette alıp dengeleri bozmak istiyor. Yapmamız gereken sakinliğimizi koruyup Teknik Adamlarımızı ve basketbolcu ve futbolcu kardeşlerimize galeyena gelmeden daha fazla destek olmak.

Bana göre bu olayı PARKEDE MAHMUDİ GİDİŞİ SONRASI KAYBETTİĞİMİZİ DÜŞÜNDÜĞÜM SİNERHİYİ TEKRAR YAKALAMAK İÇİN BİR FIRSAT OLARAK BİLE KULLANABİLİRİZ.

Yazınızın tümüne katılıyorum. Lütfi Arıboğan ve Murat Özyer'in çok büyük eksiği bence, onlar hakim olmazsa sözleşmelere biz mi olacağız? Ergin hoca zor durumda kaldı, adam kadrom hazır diyerek plan yapıyordu. Bu saatten sonra son cümlenizde dediğiniz gibi bunu bir motivasyon aracı olarak kullanmalıyız, oyuncu da ne kadar zayıf karakterliymiş yazıklar olsun ama bizler kenetlenerek karşılık vereceğiz özellikle Ülker maçlarında.

ben doğukan sönmezi de düsünebilecegimiz kanısındayım bildigim kadarıyla 2.06 boyunda dogukan sönmez pivot pozisyonunda oynuyor ve temliz bir bilegi var bir kac yıl icersinde rotasyonda yer bulabilecegi konusuluyordu gecen sene yanlıs hatırlamıyorsam darüşşafaka da gecirdi alt yapıyı takip eden arkadaslar var onlar daha ayrıntılı bilgi verir ama ben su sartlar icersinde takımımıza monte edilip gerekirse 4 numarada furkanı da kaydırarark bir seyler yapabilecegimizi dusunuorum su sartlar altında en fazla aklıma gelen çözüm bu.

Sertaç Doğukan'ı cebinden çıkarır... Furkan'ın da 4'e çekilmesi gibi bir durum söz konusu olamaz ama olsa bile Sertaç oynar 5 numarada o durumda. Geçen sene Beşiktaş'ta 3 tane uzun vardı Erceg, Bonsu ve Dudley, sakatlık olmadıkça bu uzun rotasyonu yeter. Özellikle Macvan ve Dudley uzun süreler oynadığında daha etkili olan isimler, 2'si rahatça paylaşır o pozisyonu.

Allah'tan Dudley'i alıp, işimizi sağlam kazığa bağlamışız. Bizim açımızdan bir problem olmaz, ama asıl kritik nokta rakibimizin en eksik olduğu bölgeye iyi bir oyuncu kaptırmamız. Ve olası gelecekte yerli havuzunun önemli isimlerinden birini kaybetmemiz. Ama varsın böyle karaktersiz adamı kaybedelim.

Şunu da söylemek gerekli ki, yönetimin ve Murat Özyer'in kafalarını kuma gömmüş bir tarzı var. Sizin oyuncunuz olarak görünen bir adam, ezeli rakibiniz resmi sitesinden transfer olduğu açıklanıyor ve geçen zamana rağmen edilen tek laf yok ortada. Bu aşamadan sonra geri dönüş olmaz, ama İlkan'ın bu yaptığı çakallığın cezasız kalmaması için gerekli olan neyse o yapılmalı. Ve İlkan ''ben ne büyük salaklık yaptım'' kıvamına getirilmeli.

Bence bu iş bugün belli olan birşey değildi.Daha önceden biliniyordu böyle olacağı, yöneticilerden bir açıklama bekliyorum.İkinci Riberry faciası gibi olmaz umarım.Enazından hakkımız olan parayı alalım...

Jamont Gordon - David Hawkins - Henry Domercant - Milan Macvan - Boniface N'dong

Bu yılki yabancı oyuncularımız olacak büyük ihtimal.
Yabancılara baktığımızda hepsinde nokta atış yapmış görünüyoruz isim bazında ama sahada ne verirler bilinmez.
Asıl önemli kilit nokta yerli oyuncular, 4 tane kaliteli yerli ile bu takım iyi takım diyebiliriz.

Engin Atsür
Ender Arslan
Cenk Akyol
Göksenin Köksal
Sertaç Şanlı
Ersin Dağlı
Furkan Aldemir

buda bu yılki yerli rotasyonumuz olacak büyük ihtimal.
boldladıklarımda üst düzey maçlarda yeterli performansı gösterebilecek yerli oyuncularımız.
ben kadroyu iyi buluyorum.
Belki alınırsa dominant 1 tane yerli oyuncu alabiliriz. (Kerem'ler olur Mirsad'lar olur bunların hepsi örnek söylemek istediğim bu tarz.)

Bu saatten sonra 4 numara bulamayız.3 numara oynayacak bir türk oyuncu koyarsak en azından Hawkins'i 4 numara çekmekte zorlanmayız.Hawkins 4 numara fizik olarak problem çekmez.Shipp tarzı bir yerli oyuncu lazım bize.Ama aklıma tek bir isim bile gelmiyor :(