2012-2013 Sezonu Yeni Oluşan Takım Üzerine

Yasin teşekkür ederim, bahsettiğim sakatlık sorunu Beşiktaş'a gelmeden önce dizinden yaşadığı sakatlıktı. Piyasasının düşmesinin de ana sebebidir bu.

Doğuş eyvallah, bahsettiğim vurgu, Erceg gibi dışarıda kendi şutunu yaratabilecek hızda olmadığıydı. Hareket üzerinden Macvan ile Erceg ile bana göre fark var, ha o makas çok fazla mı değil mi orası artık kişiye göre değişir. Ama dediğin gibi penetresi de yok değil.

Aslında bütün bunlara ilaven yerli genç bir 4 numarayı kadromuzda barındırsak iyi olacak ilerisi için. Ben Sertaç'ı pek sağlam görmüyorum çünkü. İnşallah ilerde iyi olur ama şu an bana pek ışık vermiyor.

Yerli bir uzun bulabilirsek eğer alternatif olarak,bu kadro yapısı ve ligin açık ara en kaliteli koçu ile namağlup şampiyon oluruz diye düşünüyorum.
Şampiyonluk çok daha önemli bu sene.Malum şahıs tarafından mahfedilen ve taraftarda büyük hayal kırıklığı yaratılan bir sezondan sonra kolay olmayadabilir ancak en büyük potansiyel bizde var.

Yerli 4 olarak izzet var birtek bence su an süper gider...yetenekleri çok iyi ama banvitte ort.9 dk süre alarak bir yere varamaz o süreyi bizde de alabilir pekala da....keşke tecrubeli takıma liderlik edecek bir yerli bir isim olsa ama su an yok o tipte birisi ve su an dezavantajımız ve Ergin hocanın elinde bir arroyo olmayacak oyunu istediği gibi kontrol edebileceği ve Jamont'un PG değilde SG gibi olması daha çok farmar ve Bo karşısında beni düşündürüyor.......
A.efes bence bu yıl tökezler bir yerde oktay hocanın sistemine çok ters bir takım çok alternatif koç varken bence Oktay hoca Efes için kötü tercih---yabancılar bana hiç oktay hocanın tercihleri gibi durmuyor...
Şampiyonluk için Fener ile çekişiriz...bizden 1 adım öndeler onlarında koç sorunu olacaktır takıma çok geç katılacak gerçi tanıdığı oyuncularla çalışsa bile uyum sorunu olacaktır...Siena sistemini oturtmak isteyecektir bence en önemli ihtiyacı sabır bunu da çok zor bulur....

Takım listesine baktığımızda 4 numarada ilk etapta bir sıkıntı görünmesede uzun lig ve avrupa maratonunda biraz sıkıntı yaratabilir...Bu noktada bu bölgede Macvan ve Ersin'in farklı özellikleri olan 4 numaralar olduğunu aşikar... Aklıma 3. bir alternatif olarak aldığı sürelerde (max.10-15 dk arasında) verebileceği katkılar göz önünde bulundurulduğunda Mehmet Okur geliyor. Bildiğim kadarıyla Portland Trail Blazers ile olan anlaşması sonlandı ve şuan serbest... Ve herşeyden önemlisi ve güzel olanı bir Türk oyuncu olarak kadroya girecek olması...

Mehmet Okur sağlıklı olsaydı Fb onu alacaktı ilk, kariyeri bitmiş olabilir Murat Murathanoğlu'na göre. Bence gerek yok 4 numaraya, bu rotasyon yeterli olmalı.

Mehmet okur ve biz mi komik olur bence hem memo sakatlık nedeniyle basket hayatı bitti gibi birşey zaten öyle olmasaydı her fırsatta fenerde oynamak istiyorum diyen birini fener bu kadar yatırım yapmışken kaçırmazdı....
bence 4-5 oynayabilen bir veteran 6.yabancı iyi olabilir bu takım için ergin hoca belki sezon ortasında böyle bir çalışma yapar kontrat bulamayan oyunculardan birisini görebiliriz...

Kalsın abi 1milyonluk yabancı guardımız olur 6.yabancıda belki daha kaliteli şut tehdidi olan kısalarla beraber ceza şutlarını sokar eurocupta gitmek istemiyorsa farketmez biz kadroyu kurduk hawkins dışında....

Lakovic için bir ara Kazan'ın falan adı geçiyordu ama herhalde Eurocup için düşünülüyor. Sezon açılışı yapıldı ama hala Lakovic için bir gelişme yok.

Bu yıl takımdan çok ümitliyim fakat pg pozisyonu tam bir soru işareti(bence) özelliklede yerli oyuncularımız adına Ender ve Engin'den açıkçası çok şey beklemiyorum. Bunun yanında diğer bölgelerde pek sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum. Lakovic eğer gitmezse Ray Allen tarzı 2 numara kullanabiliriz bence sadece şutör. Ha bir de size sorum olacak Euro Lig'e gitmek için illah şampiyon olmamız mı gerekiyor ?

Engin 2.point guard rolünde iyi olur ama 1. point guard oynatıldığında dengeli hucum yaptıracak potansiyeli bu yaşına kadar gösteremedi, bundan sonra da zor bence.

Jamont Gordon daha çok kendine şut yaratan bir guard.İşte tam bu noktada sanki Domercant,Gordon ve Hawkins tekeline kalmış bir takım gibi görünüyoruz.Herhangi bir kriz anında oyun kurmakta zorlanabiliriz.Euro Cup seviyesinde bunu çok zorlayacak takımlar yok ama ligde özellikle Play-Off'tan itibaren FB,Efes gibi iyi kadrolar kuran ekipler ve Beşiktaş gibi bizim geçen sene ki yapılanmamıza benzer bir yapılanmaya giden ekipler karşısında zorlanmamız olası.

Biz ise bu nokta da sanki geçen yıl ki Beşiktaş konumunda olacağız gibi.Ama geçen sene ki Beşiktaş'ın en ciddi rakibi biz iken şamapiyonluk için, bu sene bizim en az ciddi sayılabilecek rakibimiz Beşiktaş; bizim geçen sene ki Galatasaray'a benzer bir takım.

Ergin Ataman eğer kafasında oyun yaratan değil de insiyatif üzerinden basket üreten bir takım düşünüyorsa işler burada sarpa sarabilir.

Nedeni ise geçen sene son bölümde insiyatif alarak bir çok maç kazandıran Hawkins; Deron'un gittiği tarihten Arroya gelene kadar ki 1.5-2 aylık dönemde sezon içinde ki en istikrarsız dönemini geçirdi.Bu anlamda elimizde sadece Domercant kalıyor; sıkıştığında çare olabilecek.

Bir oyun kurucu daha alınabilir mi acaba diyorum bu yüzden.Ama bu isim Lakovic olamaz orası kesin.

Bu yıl takımdan çok ümitliyim fakat pg pozisyonu tam bir soru işareti(bence) özelliklede yerli oyuncularımız adına Ender ve Engin'den açıkçası çok şey beklemiyorum. Bunun yanında diğer bölgelerde pek sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum. Lakovic eğer gitmezse Ray Allen tarzı 2 numara kullanabiliriz bence sadece şutör. Ha bir de size sorum olacak Euro Lig'e gitmek için illah şampiyon olmamız mı gerekiyor ?

efes yada fenere lig finalinde yenilsek yada eurocupu kazansak 1 yıllık lisans alırız ama A lisansı çok çok zor bence

bana tutku-andric a.ş. gerek. shipp'in yoktan var ettigi sayılar. shumpert'in can yakan şutları.rancik'in üçlüsü gerek.

şampiyon yap sen bizi oktay mahmuti diye bagırmak gerek.

özlüyorum birader..bana duygu gerek..abdi'den her çıkışımda sur dibinde yürürken kısılmış sesimle marşları yeniden söylemem gerek kah kederden kah keyiften...

ha yeni kurulan takımımız mı? allah yollarını açık etsin...

ama ben hala HERE COMES THE RAİN AGAİN dinliyorum...hatırlayanlar bilir..göz doldurur...

Galatasaray is going to add Turkish power forward - Aug 27, 2012

Galatasaray Medical Park Istanbul is looking to add one more Turkish Power Forward to its roster after leaving of Ilkan Karaman (205-F-90). The new player is expected to be Turkish young prospect. There are already limited number of promising player in Turkey who Galatasaray can move for him. Samet Geyik (205-F-93), Izzet Turkyilmaz (214-F/C-90) and Osman Sirin (207-F-90, college: Charlotte) are most probably candidates for Galatasaray Medical Park Istanbul but their teams want to keep them all.

Kaynak:eurobasket.com

Özellikle Samet Geyik olursa çok iyi olur, İzzet'e de kimse hayır diyemez herhalde...

Galatasaray is going to add Turkish power forward - Aug 27, 2012

Galatasaray Medical Park Istanbul is looking to add one more Turkish Power Forward to its roster after leaving of Ilkan Karaman (205-F-90). The new player is expected to be Turkish young prospect. There are already limited number of promising player in Turkey who Galatasaray can move for him. Samet Geyik (205-F-93), Izzet Turkyilmaz (214-F/C-90) and Osman Sirin (207-F-90, college: Charlotte) are most probably candidates for Galatasaray Medical Park Istanbul but their teams want to keep them all.

Kaynak:eurobasket.com

Özellikle Samet Geyik olursa çok iyi olur, İzzet'e de kimse hayır diyemez herhalde...
Harika olur şuan Samet ve Osmanın nerede olduğunu bilmesem de umarım 2 tanesini alabiliriz .