2012-2013 Sezonu Yeni Oluşan Takım Üzerine

Osman Gökhan Şirin Efes'in oyuncusu.Süre aldığı maçlarda iyi işler yapmıştı ama Zouros'un gelişi, Kerem'in sakatlıktan dönmesi süre alamamasına sebep oldu..

Beni zerre heyecanlandırmıyor bu takım ve sanırım Ergin Ataman klüpten gidene kadar bu şekilde kayıtsız kalmaya devam edeceğim.

Beni zerre heyecanlandırmıyor bu takım ve sanırım Ergin Ataman klüpten gidene kadar bu şekilde kayıtsız kalmaya devam edeceğim.

Yaşınız benden büyük küstahlık etmek istemem ve görüşünüze de tabiki saygım var ama Allah aşkına içimizi karartmayın.

Ben Galatasaray taraftarıyım.Beni ancak başarı keser,2.lik bana zehir olur.Bu yüzden böyle bir düşüncenin kesinlikle yanlış olduğuna inanıyorum.Siz öyle düşünüyor olabilirsiniz,dediğim gibi sonsuz saygı duyuyorum ama yalvarıyorum,lütfen bu karamsarlığı bırakın.Bırakmıyorsanız da iki de bir dillendirip biz arma aşıklarını da soğutmayın ve karamsarlığa itmeyin.

Ergin Ataman'a teknik ekibe ve oyuncularımıza güvenim sonsuz.Allah'ın izniyle 3 kupayı da alacağız.İşte bu yüzden bize de bu takıma(hocaya demiyorum)armamızı temsil ettiği için destek vermek ZO-RUN-DA-YIZ.İşte o zaman başarısızlık olursa eleştiri yapma hakkımız olur ve eleştiririz.Ama destek vermeden başarıda alkış başarısızlıkta eleştiri şahsen bir Galatasaray takımı taraftarına yakışmaz.

Gölge Etme Başka İhsan İstemem..(DİYOJEN)

NOT:Erdal abi bu sözler sadece sana ve yazdığın bu yoruma değil.Ben olumsuz bakan ve bizi karamsarlığa iten herkese söylüyorum bunu.Senin yazının üstüne denk geldi.Kalbini kırdım ise özür dilerim.Hakkını helal et...

Biz aynı başarıları aynı paralar Oktay Mahmuti'ye harcansada kazanabilirdik Metehan.Bizim 2 sezonda harcadığımız paranın daha fazlasını harcadı Ergin Ataman ve sonuç olarak geçen sezondan daha düşük bir kadro var elimizde.Üstelik geçen sezon takımı taşıyan oyuncularda saçma sapan sebeplerle gönderildi.Aynı paraları biz Oktay Mahmuti içinde harcayabilirdik ve boş yere Ergin Ataman'ı hak ettiği yerden alıkoymamışda olurduk.

Rüya gibi geçen 2 sezondan sonra bu olanlar için inanılmaz üzgünüm ama madem yönetimin kararı bu bende bu takımı umursamayarak karara karşı tepkimi gösterebilirim.Değil mi Metehan kardeşim?

Biz aynı başarıları aynı paralar Oktay Mahmuti'ye harcansada kazanabilirdik Metehan.Bizim 2 sezonda harcadığımız paranın daha fazlasını harcadı Ergin Ataman ve sonuç olarak geçen sezondan daha düşük bir kadro var elimizde.Üstelik geçen sezon takımı taşıyan oyuncularda saçma sapan sebeplerle gönderildi.Aynı paraları biz Oktay Mahmuti içinde harcayabilirdik ve boş yere Ergin Ataman'ı hak ettiği yerden alıkoymamışda olurduk.

Rüya gibi geçen 2 sezondan sonra bu olanlar için inanılmaz üzgünüm ama madem yönetimin kararı bu bende bu takımı umursamayarak karara karşı tepkimi gösterebilirim.Değil mi Metehan kardeşim?

Erdal bey ben bir yerde şunu okudum oktay mahmudi genelde kendi menejeri nedemekse anladığım kendisine yakın menejerlerin basketçilerini alıyor. Ergin atamanın basketçi seçimi ve sistemi bence mahmudiden daha iyi buda benim görüşüm ama ergin ataman galatasaray spor kulübü erkek basketbol takımı koçu neden bu kadar önyargılısın galatasarayın hatrıdamı yok sende. Tamam gitti efese onuda göreceğiz madem öyle orada para daha bol seçeceği basketçileri ve sistemi göreceğiz artık gittti o neden orada takılıp kalıyorsunuz anlamıyorum.

Bencede Oktay Mahmutinin ayrılmasını istemezdim ama artık önümüze bakmalıyız...Ergin hoca yabancı tercihlerinde iyi bir yüzde tutturuyor...Oktay hocanın en zayıf noktası yabancı tercihlerini artık NBA ve avrupanın pek tercih etmek istemediği yugoslav ekolünden yapmasıydı...

Ön yargılı olmak aslında iyi birşey değil oktay hocaya verilen desteği eğer ergin atamana da verirsek bu takımı şampiyon yapacaktır. Biz galatasaray sevdalısıyız başarısı için bu tip polemiklere girersek olmaz .

Benim tek endişem her zamankigibi federasyon ve oradaki fener hakimiyeti normal yarışalım bu takım şampiyon olur o kadar inanıyorumki bu sene bu şampiyonluğa kadromuz çok iyi ve halen farkında olmayanlar var bu takım geçen yıldan çok daha iyi aynı şartlarda euroligde bu kadro ile oynasak inanın çok daha yukarlara giderdik.

Erdal, basketbol şubemiz kötü olduğu dönemde de şubeye sahip çıkanlar üzgün en fazla, çünkü Mahmuti bizim ufkumuzu genişletti, Avrupa hedefimizi anımsattı... Ama Mahmuti artık yok ve veda zirvesinde verilen emeklerin boşa gitmemesi için bize verdiğiniz desteğin daha fazlasını Ergin Hoca´ya verin dedi.

Nasıl ki Mahmuti oluşturduğu takımla kendi saygınlığını kendi yarattı, Ergin Hoca da aynı çizgide olacaktır, olmalıdır. Şu anda bize düşen önyargılarımızı atarak beklemek..

Bu forumda uzun süreler yazmıyorum bende yeni katılanlardanım basketboludu sevmem ve anlamazdım taki şu 2-3 yıllık yatırım ve galatasarayında basketbolda bende varım dediği günden beri takip ediyorum ve bu formunda bu konulara hqakim bir forum olduğu için üye oldum gayette güzel bir forum taki

Burda bir şey dikkatimi fazlası ile çekti forum da bazı insanlar sanki kimisi basketbolculara kimisi teknik heyete kimi yöneticilere yakın insanlar olduğunu tahmin ediyorum ve bu kişilerinde şahısları galatasaraydan önde tuttuğunu görüyorum mesela arkadaş atamana o kadar ön yargılıki o olduğu sürece işim olmaz gibi algı çıkarıyorum basketbolcuları hakaret etmeden eleştrince sen nasıl eleştrirsin deniyor burda aslolan galatasaraymı kişilermi anlayamıyorum bazen.

Ben 2-3 yıldır sezon başı mesela 2 maç sonra eleştriyorum çünkü kenardaki koça basketçilerin yetersizliğini hissedebiliyorum yenince herşey güzel gibi görülüyor halbuki ben öyle bakmıyorum bu takımı yeniyor ama sert hedef maçında nasıl oynar diyorum ve sezon sonuda hep hüsran yaşıyoruz bu kadar zor değilki.

Şu mesajımı lütfen saklayın bayan basketbol değil ama erkek basketbola inanın o kadar çok inanıyorumki kadro yapısı hocanın sistemine göre oyuncu yapısı bunlara bakarım seyredeceğim eleştiri yapmam gereken maç olursada yaparım ama bu erkek takıma çok inanıyorum.

Oktay mahmudinin gördüğü desteği en azından atamanında hakettiğini düşünüyorum. Artık basketbolda hedefe varma zamanı gelmiştir. Bu camia basketboldada şampiyonluğu fazlası ile hakediyor.

Bizim 2 sezonda harcadığımız paranın daha fazlasını harcadı Ergin Ataman ve sonuç olarak geçen sezondan daha düşük bir kadro var elimizde.Üstelik geçen sezon takımı taşıyan oyuncularda saçma sapan sebeplerle gönderildi.

Konuşmayayım diyorum da, Erdal öyle cümleler kuruyorsun ki, az-çok tanımasam basketbolla zerre alakası olmayan bir adam sanacağım.

Bu kadro başarılı olur veya olamaz, Ergin Ataman başarılı olur veya olamaz. Ama açık ve net olan bir durum varsa, Galatasaray Erkek Basketbol Tarihinin en iyi kadrosunu kurduk. Ve bu kadro geçen seneki kadronun potansiyel anlamda kat kat üstünde ve geçen sene ki kadroda şu kadroya takviye yapmakta zorlanırsın. Sadece Jamon Gordon ve Shipp şu kadroda rotasyona girebilirdi, bir de Tutku'yu işin içine katabilirdik Ender'in yerine.

Takımı taşıyan oyuncular da saçma sapan sebeplerle falan gönderilmedi, bunu da sen uydurdun. Sadece Ergin Ataman'ın sistemine daha uygun ve geçen seneden daha kaliteli oyuncular tercih edildi. Jamon Gordon tutulmak istendi ama kendisi gitmek isteyince, yapılacak bir durum kalmadı.

Yüzlerce sayfa tartıştığımız Oktay Mahmuti vs Ergin Ataman konusunun konuşulmamasını rica ediyorum. Konunun neden açıldığı belli, bu yönde analizlerinizi bekliyoruz.

Bu tartışmayı alevlendirecek en ufak bir mesaj silinecektir.

Ben kurban oldum herhalde benim mesajım silindi neyse sağlık olsun.

Tam kadro olarak idmanlara başladığımızda çok daha iyi olacaktır bu takım Gordon ve Henry'den bu yıl çok şeyler bekliyorum açıkçası Furkan'da kendi adına beklenen o gelişmeyi gerçekleştirir umarım artık.

Eğer uzun alınmazsa Sertaç'ta az da olsa süreler bulabilir birçok maçta kendini ona göre motive etmesi gerekir bence İlkan'ın gidişinden sonra.Son yılların en iddialı kadrosudur emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler başarılar bizim olsun artık...

2012*2013 sezonu bizim için 500 kat daha iyi geçecektir..neler değişecektir az çok tahmin edebiliyorum..ilk önce winner oyuncu nedir,Galatasaray camiası basketbolda bunu ilk kez görecek..fb de willie solomon efeste marcus brown vs.. derken bizde bu seneye kadar böyle bir oyuncu hiç olmadı..daha çok takım oyununu benimseyen,orta malzemeden az çok bir şeyler katıp bir bütün oluşturup bir şeyler yapmaya çalıştık..daha iyisi(geçen sezon için) olabilirmiydi bence olabilirdi,alan anderson vs savoviç konusunda sınıfta kaldık..gelmesi gereken gelmedi,gelmemesi gereken geldi vs.. geçmişe dönmeye gerek yok.. bu sene geçen senenin üzerinde tempo,kalite,hırs,coaching anlamında geçen seneye göre yüzlerce kat daha üst seviyede olacağız..eurocup ta ise 1 numaralı favori biziz...açık ve net. ligde ise fb ile final oynarız.

Hala Oktay Mahmuti diyorsunuz şaşıyorum.Allah aşkına geçen sezon Mahmuti oyuncu istese almayacakmıydı yönetim.Eminim bundan fazlasını alırdı.Kimleri aldı.Savoviç-Dedoviç.Geçiniz o söylemleri.Hiçkimse inkar etmesin bu sezon çok iyi kadro kurduk.Dengeli ve güzel.Bunuda göreceksiniz.Geçen sezonki kadro bu sene oynasa başında da Oktay hoca olsa en iyi ihtimal 3. olur.Efes ve FB çok güçlendi.Biz ise gücümüzü en az 2 katına çıkardık.Geçen sezon en iyi yabancımız shipp bu sezon 6. olamaz.O kadar net.

Hala Oktay Mahmuti diyorsunuz şaşıyorum.Allah aşkına geçen sezon Mahmuti oyuncu istese almayacakmıydı yönetim.Eminim bundan fazlasını alırdı.Kimleri aldı.Savoviç-Dedoviç.Geçiniz o söylemleri.Hiçkimse inkar etmesin bu sezon çok iyi kadro kurduk.Dengeli ve güzel.Bunuda göreceksiniz.Geçen sezonki kadro bu sene oynasa başında da Oktay hoca olsa en iyi ihtimal 3. olur.Efes ve FB çok güçlendi.Biz ise gücümüzü en az 2 katına çıkardık.Geçen sezon en iyi yabancımız shipp bu sezon 6. olamaz.O kadar net.

Ergin hocamız yabancı seçimlerinde Türkiyenin en iyisi..Aydın Örs'ten bile daha iyi ciddi diyorum.. Petar Naumoski'den başka yabancı oyuncu seçimlerinde afallayan Aydın Örs'un yabancı seçimleri Jerrells,Finley gibi oyuncular.. Aynı şekilde Oktay Mahmudi ( efesteyken goran nikoliç,jurica golemac,savoviç,dedoviç vs..) Futbolda Fatih Terim'de de böyle bir sorun var..Yabancı oyuncu seçimlerinde iyi değil..Yıllar önce Fabio Pinto'ya verilen 6 milyon dolar,Amrabat,Lukunku,Prates vs.. Yani şunu demek istiyorum...Yabancı oyuncu seçmek başarının temel nedenlerinden..Doğru oyuncu vs.. Ergin hocamızın yabancıları her çalıştırdığı takımda üst düzeydi.. Rakoçeviç ten tutun da,Haislip'e,Aroyyo'dan,Ayuso'ya,Iversondan,Domercanta... Türkiyede spor branşlarında Ergin Ataman gibisini tanımam oyuncu araştırma ve transfer etmede..

Konu ile alakalı olmasada futbola koyun bugün Ergin Atamanı Drogba,Kaka,Nilmar,S.Kalou gibi oyuncuları kesin transfer eder...Zaferlerin yolunun ilk önce kaliteli yabancı ve daha sonra takım olmaktan geçtiğini savunan antrenörlük anlayışı..olması gereken de o!

Oktay Mahmuti'nin kötüleriyle Ergin Ataman'ın iyilerini karşılaştırmak da ilginç doğrusu. Bunu yaparken de Oktay Mahmuti'nin 1. sınıf oyuncu yaptığı Domercant ile Mahmuti ile kendini bulan Haislip'i diğer tarafa yazmak daha da ilginç. Üstelik Iverson ve Ayuso'yu da Ataman getirmedi bu ülkeye. Karşılaştırma yapmaktan ne zaman vazgeçeceksiniz? Ben de burada uzun uzun yazdıklarınıza cevap verebilirdim ama konuyu uzatmak istemiyorum. Yoksa yazınızda çürütülecek o kadar şey var ki.

Arca arkadaşımız bir uyarı yapmış. Analiz yapmanızı rica etmiş. Arca'nın uyarısını tekrarlıyorum.

Yeni oluşacak takımımızdan 60-65 li sayılarda rakibi tutmamız beklenmemeli..bana kalırsa skorlar 89-80 93-83 vb.. tarzda yüksek skorlu maçlar göreceğiz..oynayacağımız sistemde boniface'in katkısı çok önemli..kendisinden pota altını karartmasını bekliyorum.karartırsa rakipleri 70 lerde tutarız..biz en kötü maçımızda bile henry 18 hawkins 13 atsa bile zaten 70 sayıya rahat ulaşırız.. 60 lı sayı atacağımız bu sene maç olmaz.. jamont gordon sadece nasıl katkı verecek soru işareti..domercant-hawkins-macvan'ın dış atışları çok önemli..maçlara fırtına gibi girmemiz lazım.. 13-2 gibi vb.. serilerle.. derbi maçlarda fb karşısında ergin hoca faktörü ile zaten sahamızda favoriyiz..deplasmanda kafa kafaya oynarız gibime geliyor..her şey sihirbazın elinde yani domercantın.. çıkar 3-4 üçlükle ömer onanın feleğini döndürür...bizi zorlarsa fb zorlar.. efesi 2 maçtada rahat yeneriz. normal sezonu tahminimce 2 veya 3 yenilgi ile kapatırız maksimum gibime geliyor.

Bu takımdan heyecan duymadığını veya bu takıma güvenmediğini belirtmek, dile getirmek suç olmasa gerek. Burada linç kampanyası yapılmasın mümkünse. Daha dün gece yazılan mesajın altına birkaç ileti geçildi ama şahsım adına yazmadım, daha doğrusu yazma gereği hissetmedim kendimde. Ben de hiçbir heyecan duymuyorum açıkçası. Yapılan işe, verilen emeğe saygı duyarım elbette ama beni salona çeken sabah işe gittiğimde basketbol haberlerini takip ettirecek bir his oluşmuyor bende. Sezon içinde de oluşacağını sanmıyorum. Bu takım şampiyon da olabilir ki inşallah olacaktır. Ama benim için kalbimde saf olarak yaşayacağım bir şampiyonluk olmayacak. Bunun nedeni olarak hiç birşey diyebilir. Evet, belli bir nedeni yok..

Ayrıca tüm arkadaşlarımın fikrine saygılıyım ama isimlere göre hareket şimdiden başlamış durumda. Yok işte geçen sene hangi oyuncu heyecanlandırırmış, şunun yerine bu olsaymış şimdi ki transferimiz çok popülermiş, elitmiş, kaliteliymiş. Evet, doğrudur ama sana göre.. Şöyle ki N'dong bir Luksa Andric değildir. Bu da bana göre !

Bizim kimseyi linç etme karalama kampanyamız olmadı olamazda zaten sadece forumun havasını bozacak mesajlardan sıkıntı doğabileceğini söylüyoruz. kimseye zorla sevdirmiyoruz koçuda oyuncularıda biten olayın günlerce konuşulan konunun kapandıktan sonra tekrar tekrar açılmasından rahatsızım kendi adıma söyleyeyim en azından.

Ben kimseyi takıma güven duymadığı veya heyecan duymadığı için suçlayamam, zaten böyle bir şey haddim değil.

Şahsım adına ben gayet heyecan duyuyorum, şampiyonluk bekliyorum ki bu hoca da, bu oyuncular da heyecan duyulmayacak gibi değil. Oktay Hoca'nın dediği gibi o bayrak bir kere dalgalandı, şimdi o dalgalanmayı devam ettirecek, başarıları devam ettirip, üstüne koyacak bir düzen kurmamız gerekiyor. Bu konuda da ben hem Ergin Ataman'a, hem oyunculara güveniyorum.

Ama şunu açık ve net söyleyebilirim; evet, basketbol bir çok spor dalı gibi kişiye göre farklılık gösterebilecek bir yapıdadır. Farklı yorumlar olabilir, ancak belli bir yere kadar. Geçen seneki kadrodan daha düşük bir takım kuruldu demek, ya basketboldan anlamamak ya da basketbol dışında başka faktörlerin gözleri kapatması demektir. Bu benim adıma çok nettir. Potansiyel açısından bu kadar açık ve net ortada olan bir duruma, yorum farkı veya kişisel yorum adı altında ''ak iken kara'' demek, mantıklı değil.