2013-2014 Kadın Voleybol Takımımızın Maçları

Bursa'da olduğum için voleybol takımımızı çok yakından takip edemiyorum ama sadece bir kaç oyuncu eksikliğine bağlı bir sorundan fazlası var gibi duruyor. Yeşilyurt maçında da bir takım sıkıntılar vardı. Aslı Kalaç'ın servisleri olmasa puan kaptırabilirdik. Saori'de takıma tamamiyle geldikten sonra daha sağlıklı yorumlar yapabiliriz.
 
Azeryol Bakü'yü 3-1 ile geçtik.. Grupta iddiamızı sürdürmemiz için önemli bir maçtı, 3 puan çok iyi oldu, Conegliano da Yamamay'ı yenmiş 3-1.. Conegliano 5 puanla birinci, biz de 4 puanla 2. sıraya yerleştik, Bakü 2 puanda, Yamamay ise 1..

Güzel bir maç çıkardık, savunmamız iyiydi, Conegliano ve Vakıfbank maçında saç baş yolduran Rabadzhieva bu iki maça göre daha iyiydi ama yeterli değil, Nihan abla hasta hasta oynamış, çok iyiydi bence o haline göre, Neriman biraz daha etkili olsa çok güzel olacak, biraz daha blok çalışmalıyız, halen yetersiz, onlar 14 blok sayısı alırken biz 5 blok yapmışız, 10-4 ace sayılarında üstünüz..

Montano: 22 sayı
Neriman: 16 sayı
Rabadzhieva: 13 sayı
Stefana: 12 sayı
Ergül: 7 sayı
Lo Bianco: 4 sayı
Ezgi: 1 sayı
 
4. set 22-21'ken kayıt bitmeseydi iyiydi. :) Savunmamız ve manşet performansımız bölüm bölüm yüzümü güldürdü.Oyunun bu kadar içinde olabilirsek 6'lı tura kadar ciddi sorun yaşamayız,yeterince kaliteliyiz.Saori sonrası evrileceğimiz görüntü kritik tabi.
Veljkovic iyi ki var. :) Yamamay'ı buradan 0'la uğurlarsak liderlik hesabına geçebiliriz yavaş yavaş.
 
Bursa karşısında 1-2 gerideyiz, şaka gibi, esas şaka gibi olan şey 17-11 önde iken 23-25 ile seti vermemiz, bizden başkası başaramaz sanırım bunu, şu önde olduğumuz setleri kaybetme huyumuzdan ne zaman vazgeçeceğiz?
 
Saori öncesi görüntüyle geleceği yorumlamayalım diyorum da fazla mı iyimserim bilmiyorum.Büyük maçlar için ufak da olsa bir yük oldu bu puan kaybı.Neyse ki geri dönüş gerçekleşti,aksi çok çirkin olurdu.
 
Skoru görünce yüzü ekşitsem de fazla kafaya takmadım.Yalnız izleyebilenler işkence çekmiş,canım sıkıldı duyduklarımdan sonra.Mesele sırf ilk 3'e girmek,ne bileyim Fenerbahçe'yi deplasmanda da yenmek değil.Bu görüntüde olamayız,lüks dahilinde değil.Bizden sonra Burhan Felek'e çıkan Sarıyer kadar temel doğruları yapamadık muhtemelen.
 
Skoru görünce yüzü ekşitsem de fazla kafaya takmadım.Yalnız izleyebilenler işkence çekmiş,canım sıkıldı duyduklarımdan sonra.Mesele sırf ilk 3'e girmek,ne bileyim Fenerbahçe'yi deplasmanda da yenmek değil.Bu görüntüde olamayız,lüks dahilinde değil.Bizden sonra Burhan Felek'e çıkan Sarıyer kadar temel doğruları yapamadık muhtemelen.

Delirdim resmen izlerken, hatta bir ara kapattım izlemedim, ilk set 22-12 den 22-19'a geldi birden, eğer fark bu kadar olmasaydı eminim Halkbank alırdı o seti, ikinci set için yorum bile yapamıyorum.. Zaten o setten sonra kapattım bir süre, diğer setlere ara ara baktım, 4. seti nasıl olduysa alabildik, onu da kaybedeceğimizden emindim..
 
Bu takımın tek ilacı Saori. Eğerki Saori'de fayda etmezse bu seneden ümidi kesmek lazım. Ama bizde Barbolini olduktan sonra ne konuşsak boş. Senin elinde Gamze ve Nursevil var. Sen hala hem boy dezavantajı olan hem de kafaca bitik Leo'yu oynatıyorsun ve yabancı hakkını böyle harcıyosun. Veljkovic bu takımda mutlaka oynamak zorunda. Diğer ortaları toplasak Veljkovic etmezler. Bundan sonra ligde Gamze(Nursevil)/Neriman/Saori/Montano/Veljkovic/Aslı/Nihan ile oynamak zorundayız. Aksi takdirde ligde 4. olup Cev Cup'a gitmek zorunda kalacağız. Ligi 4. bitirip Cev Cup'a gidersek zaten hem bu kadar emek çöpe gider hem de yatırımlar ciddi ölçüde kısılır.
 
Galatasaray Daikin 3 - 0 Beşiktaş

Galatasaray Daikin A Bayan Voleybol Takımı, Acıbadem Bayanlar Birinci Ligi 8. hafta maçında, Burhan Felek Voleybol Salonu'nda Beşiktaş ile karşılaştı. Takımımız müsabakayı 3-0 kazandı.

Galatasaray Daikin bu sonuçla puanını 19'a çıkararak maç fazlasıyla 2. sıraya yükseldi.

Etkili servislerle oyuna başlayan Galatasaray Daikin ilk sette teknik molaya 8-4 önde girdi. Mola dönüşü takımımız farkı 5 sayıya çıkarınca Beşiktaş molası geldi. Galatasaray Daikin sette ikinci molaya 8 sayı önde girdi (16-8). Etkili oyununu set sonuna kadar sürdüren takımımız 25-14 üstünlükle ilk seti kazanarak maçta 1-0 öne geçti.

İkinci sete Beşiktaş 4-0’lık seriyle başlayınca Antrenörümüz Massimo Barbolini mola aldı. Mola dönüşü oyuna ağırlığını koyan takımımız teknik molaya 8-7 önde girdi. Galatasaray Daikin sette 3 sayı öndeyken (11-8) Beşiktaş mola aldı. Sette skor 14-14’te dengeye gelse de ikinci teknik molaya peş peşe aldığı iki sayıyla Galatasaray Daikin 16-14 önde girdi. Sette son bölümde takımımız 21-17 öndeyken Beşiktaş ikinci molasını kullandı. Rakibinin oyuna ortak olmasına fırsat tanımayan Galatasaray Daikin seti 25-19 kazanarak maçta 2-0 öne geçti.

Karşılıklı sayılarla başlayan üçüncü sette ilk teknik molaya Galatasaray Daikin 8-6 önde girdi. Oyunda etkinliğini artıran takımımız ikinci teknik molaya girerken farkı 5 sayıya çıkardı (16-11). Teknik mola dönüşü fark 7 sayıya çıkınca (18-11) Beşiktaş molası geldi. Sette son bölümde takımımız 23-15 öndeyken Beşiktaş tekrar molaya gitti. Son bölümde de avantajını koruyan Galatasaray Daikin seti 25 – 17 maçı da 3-0 kazandı.

Rakip BJK olunca neden böyle oluyor?:(
 
Maçın özetine manşet hatası yapmadık desek yeterlidir herhalde.3-0 tertemiz galibiyet aldık.

Önümüzdeki iki maçı kazanmak muazzam niteliğinde olur
 
Muhabbeti abartınca pek göremedik,bu şerhi koyduktan sonra manşet ve basit hatayla aramıza koyduğumuz mesafe ''Çare Saori'' diyenlerin yüzünü güldürecek cinstendi.
Çarşamba güzel olacak.
 
Güzel bir oyunla güzel bir galibiyet.. Beşiktaş her ne kadar çok çok güçlü bir rakip olmasa da saçma takımlara 3-2 lik galibiyetle puan verince ve o maçlardaki saçma sapan işleri görünce bu galibiyet ve oyun sevindiriyor, 2. setin başlarında biraz bocalasak da sonradan toparlandık hemen ve seti vermedik.. İnşallah bu güzel oyun önümüzdeki 3 kritik maçta da devam eder..
 

Üst