2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arroyo'nun Spa'dan ne eksiği var takıma alışmış Ergin hocanın anlaştığı bir isim. Spanoulis'e hiç gerek yok. Ona harcanan paraya çok üst düzey 5 ve 4 numara alınır. Takımı bazmaya gerek yok büyük hata olur. Bu takımın şu an eksiği çok iyi 4 ve 5 numara

Arroyo'nun Spa'dan ne eksiği var takıma alışmış Ergin hocanın anlaştığı bir isim. Spanoulis'e hiç gerek yok. Ona harcanan paraya çok üst düzey 5 ve 4 numara alınır. Takımı bazmaya gerek yok büyük hata olur. Bu takımın şu an eksiği çok iyi 4 ve 5 numara

1-Az once dedigim gibi Spa demek A lisans demek
2-Arroyonun durumu suan icin bile belirsiz seneye ise muhtemelen birakacaktir ,Spa dan ise daha uzun sure faydalanabiliriz
3-Spa-Arroyo bence birlikte oynayabilir

Bunlar da benim goruslerim ben imkan varsa fedakarlik yapip Spa nin alinmasi gerektigini dusunuyorum bu hamle bize saha icinde oldugu kadar saha disinda A lisans gorusmelerinde de katki saglar :)

Br takımda 2 patron olmaz ! Ayrıca öyle çok paralar harcanır başarı gelmezse kaos olur tıpkı rakip takımlarda olduğu gibi. Hiç gerek yok Arroyo bana kalırsa Spanoulis'den daha iyi bir oyuncu. Ha illa bir guard daha alınacaksa patron olarak değilde Arroyo'ya yardımcı olacak Calathes tarzı bir oyuncu alınabilir. Ama şu an önceliğimiz kesinlikle doğru seçilecek 4 ve 5 numara olmalı. Başarı için herşeyden önce kritik nokta burası. Potayı iyi savunacak hareketli 2 iyi pota altı bulmalıyız.
Diğer yandan Spanoulis ile A lisansının ne ilgisi var Allah aşkına bu iş lobi işi. Oyuncu transferlerinyle hiç bir ilgisi yok.

Transfer konusunda Ergin Ataman'a sonsuz güveniyorum.2 sezondur şampiyon olurken neredeyse sıfır transfer hatası yaptı.

4-5 numara transferi çok önemli orasını karartmalıyız.Dış oyuncularımız yeterli bence.Sadece Arroyo-Spanoulis değişikliği olursa F8 hayal olmaz.

Br takımda 2 patron olmaz ! Ayrıca öyle çok paralar harcanır başarı gelmezse kaos olur tıpkı rakip takımlarda olduğu gibi. Hiç gerek yok Arroyo bana kalırsa Spanoulis'den daha iyi bir oyuncu. Ha illa bir guard daha alınacaksa patron olarak değilde Arroyo'ya yardımcı olacak Calathes tarzı bir oyuncu alınabilir. Ama şu an önceliğimiz kesinlikle doğru seçilecek 4 ve 5 numara olmalı. Başarı için herşeyden önce kritik nokta burası. Potayı iyi savunacak hareketli 2 iyi pota altı bulmalıyız.
Diğer yandan Spanoulis ile A lisansının ne ilgisi var Allah aşkına bu iş lobi işi. Oyuncu transferlerinyle hiç bir ilgisi yok.

calathes konusunda hem fikirim

Spanoulis'i istememe gibi bir lüksümüz olamaz bence.Patronluk meselesine gelince Ergin Ataman rolleri en iyi şekilde belirleyecektir. Arroyo ligimizde çok fark yaratıyor bunda hepimiz hemfikiriz ama Euroleague seviyesinde aynı etkiyi yapabileceğinden emin değilim.

Spanoulis'i herkes 1 numara gibi düşünüyor.Aslında tam Pg diyemeyiz takımlarında yıllarca Jasikevicius-Diamantidis-Teodosic-Acie Law ile yanyana oynadı kulüplerinde Arroyo ile birlikte de oynayacaktır.

Spanoulis bizim için Çilek dediğimiz tarzda bir isim alternatifi yok.Gelirse bütçe dışı olarak parası karşılanacak diye biliyorum.

Arroyo-Ender
Spa-Göksenin-Sinan(engin gelene kadar)
Marko Paşa-Cenk
Erceg-Ersin-Orhan Hacıyeva
Bourousis/Lampe/Zaza/Sofo/Jawai-Furkan

Bu 5 pivot arasından kimi istersiniz?

Arkadaşlar Murat Murathanoğlu ağzıyla konuşmaktan vazgeçelim. Yok bir takımda iki lider olmaz, yok Euroleague’ de çemberi N’dong gibi atletik uzunla koruyacaksın.

Öncelikle Barcelona örneğine bakalım. Navarro ve Saras gibi Avrupa çapında 2 süper yıldıza sahipler hatta Huertas bile kendi çapında yıldız sayılabilir veya geçen sezonki Pana'dan Diamantidis-Saras birlikteliği. Şimdi bu takımlar 2 lider oyuncuyla Avrupa’ da son 4 e kaldılar mı? Cevap: Kaldılar. Diamantidis-Spanoulis-Papalukas 3 lüsüyle Yunanistan Avrupa şampiyonu, Dünya 2. si oldu mu? Cevap: oldu. Ee demekki uyum sağlanabilirse Arroyo ve Spa bal gibi de birlikte oynayabilirler. Hatta çok büyük fark yaratırlar. Şu unutulmamalı ki Euroleague BBL’ye benzemez ve fiziksel olarak Arroyo kesinlikle bu tempoyu kaldıramaz. 30-35 dakika oynayamayacağına göre o çıktığında yerine onun kadar iyi birisi dümenin başına geçmeli ki tempo bozulmasın. Şu var ki büyük maçlar büyük oyuncularla kazanılır. Oly’de ki Spa-Teo çekişmesi akla gelebilir kötü örnek olarak ama Teo’ nun büyük bir ego problemi olduğunu ve kimseyle anlaşamadığını herkes biliyor.

Gelelim Dong gibi atletik ve şutu olan çember şovalyesine. Varda ben mi bilmiyorum? İki gündür düşünüyorum da Avrupa basketbolunda oynayan böyle bir oyuncuyu bir türlü bulamıyorum. Böyle istekte bulunan arkadaşlar isim vererek bu isteklerinde bulunurlarsa, beni de bilgilendirmiş olurlar. NBA’dan çaylak düşünülüyorsa ben tecrübesizlikten ötürü pek uygun bulmuyorum. Yabancı sınırının olduğu bir ortamda böyle riskli transferlerle yola çıkılmaz. Ha sınır olmasa, bir köşede dursun belki patlama yapar düşüncesiyle alınabilir ama maalesef ülkemizde böyle bir el freni var. Kendi takımında fazla süre bulamayan siyahi uzunları da kendi takımları bırakmıyor uzun kıtlığı var diye NBA’da. O yüzden bana bu istek pek mantıklı gelmiyor. Yoksa kim istemez Chris Bosh gibi adam. N’Dong bir şanstı bizim için onuda o yaşta olmasa zaten alamazdık.

Uzun konusunda Euroleague’de son 4 e kalmış takımlara bakalım. Hiçbirinde atletik bir siyahi pivot bulunmuyor. Sadece siyahi pivot olarak Barcelona’ dan Jawai var ki o da Sofo’dan hallice. Bu takımların birçoğu Pete Michael, Kyle Hines gibi atletik 4 numaralarla blok tehtidi oluşturup, Erazem Lorbek gibi savunma zaafı olan ama işin skor yönünü üstlenen uzunlarla oynuyorlar. N’dong gibi bir uzunu bulmak mümkün değil gibi göründüğüne göre bizim de bu takımlar gibi yapacağımız şey; Chuck Davis gibi Dong’un yapacağını 4 numaradan yapabilecek bir atletik uzun ve Krstic gibi savunma sorunu olan ama skor yükünü çekecek 5 numaranın yanına Vidmar veya Zaza gibi sert pivotlarla uzun rotasyonunu tamamlamaktır.

ÜNAL AYSAL : Spanoulis ve Zaza ile ilgileniyoruz. Spanoulis'in fiyatı biraz yüksek.

ÜNAL AYSAL : "Spanoulis ile ilgiliyiz ama fiyatı yüksek ya pazarlıkla bir yere geleceğiz ya da başka imkanlara bakacağız"

Spanoulis-Diamantidis / Diamantidis-Lakovic / Lakovic-Navarro-Rubio / Jasikevicius-Diamantidis / Jasikevicius-Navarro daha çok var bu adamlar beraber oynayınca sorun olmadı ancak Arroyo ile Spa beraber oynayınca mı sorun oluyor ?

Spa ismini 15 gün önce yazdım yeni çilek basketbolcu diye,Onur YAVUZ konuyu kitledi,bu gün başkan bu ismi açıkça dile getirdi.Şimdi Onur bey benim konum hala niye kapalı?

1- Arroyo > Spa. demek ancak romantiklidir.Son 2 senedir Eurolegue şampiyonu olmuş takımın her şeyine ayıptır.

2- Avrupa'da son yıllar en yukarı çıkan takımların bir ortak özelliği topa müthiş bir şekilde baskı yapmasıdır.Bu nedenle bir çok Eurolegue takımı maçların büyük bölümünü 2 oyuncu kurucuyla oynuyor.Hele bizim gibi organizasyon anlamında tecrübesiz bir takım için topa sahip olmak ve doğru kullanmak çok daha doğru olacak.

3- Lobi işi zaten bu tip detaylarda gizlidir. Spa.'yı alırsak bunu Cska-Barca gibi takımların elinden alan bir takım olarak lanse edileceğiz.Bu da bence güzel bir görünüş.

Şöyle düşünelim Sneijder ve Drogba'yı aldıktan sonra Galatasaray markasını bir kez daha dünyaya duyurmadık mı ?
Spanoulis'i de alırsak adımızı büyük bir derecede duyurmuş oluruz. Sonuçta kendisi Euroleague şampiyonu takımın kaptanı, EL Mvp'si. Böyle bir oyuncunun oluşturacağı rahat bir lobi olsa gerek. :)

spa...

Şahsen spa isminin telaffuz edilmesinden son derece rahatsızım başkan keşke açıklamasaydı ilgilendiğini şimdi ülkerde sırf biz alacaz diye fiyat artırabilir yapmadıkları bir olay değil sonuçta

başkanın düşünce yapısı çok farklı,geçen sene başarılıydık ama silah değiştirdik şampiyon takımın koçunu aldık bizi baya uğraştırdı demesi bile vizyonunu belli ediliyor spa olayıda buna benzer 2 senedir en üst oyuncu ve konuşma tarzından istediği belli oluyor 3 milyon da olsa alacakmış gibi bir his var bende ayrıca dorseyi çok beğeniyorum inş. onuda alırlar forumda bazı arkadaşlar istemesede :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...