2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bourousis eğer yanlış hatırlamıyorsam İtalya'ya tranfer olma nedenini hatırlayan var mı? Hiç girmeyelim böyle transferlere.

Transfer olma nedeni Olympiakos'un bütçeyi düşürmesi.İtalya'da Roma'nın yerine Euroleague'ye alınan Milano'nun iyi para vermesi.

Bahsettiğiniz şeye gelince sadece iddaa olarak kaldı.Gerçek olsa ceza alması gerekirdi.Böyle birşey olmadığına göre şu anlık korkulacak birşey olduğuu sanmıyorum.

Transfer olma nedeni Olympiakos'un bütçeyi düşürmesi.İtalya'da Roma'nın yerine Euroleague'ye alınan Milano'nun iyi para vermesi.

Bahsettiğiniz şeye gelince sadece iddaa olarak kaldı.Gerçek olsa ceza alması gerekirdi.Böyle birşey olmadığına göre şu anlık korkulacak birşey olduğuu sanmıyorum.

Malesef; şike soruşturmasında telefon kayıtlarında ismi Kavala kulüp başkanı ile (sevgilisinin de babası aynı zamanda) doping içerikli ilâç pazarlığı yaptığı için kariyerinin zirvesinde ham Oly hem millî takım kapıları kapandı da o yüzden. Caza davasında adı geçmedi ama ülkeden kaçmak zorunda kaldı.
Hiç girmeyelim bu transfere...

bir adet damızlık 5 numara
bir adet hem 4 ,gerektiğinde 5 oynayabilecek şutu olan, helal süt emmiş formasını sonuna kadar terletecek oyuncu lazım diye düşünüyorum

Murat Özyer transferle ilgili açıklamalarda bulunmuş.

Arroyo kalırsa 4-5 numaraya yabancı transferi yapılacak. Arroyo giderse 1-5 numaraya transfer yapılacak. 4 numarada Macvan'la devam etmek zorunda kalırsak K. Gönlüm veya İzzet düşünülebilir

Ayrıca..

Henry Domercant, Pınar Karşıyaka serisi sırasında Türkiye’ye geldiğinde tetkiklerini yaptırdık. Herşey yolunda gözüküyor. Domercant bu ay sonunda Amerika’da beşe beşlere girmeye başlayacak ve belki Summer League’de de oynayarak form tutmaya çalışacak

Bourousis gelirse, 4 numaraya savunma sertliği yüksek bir adam alınması gerekir bence. Hines-Bou müthiş olur o açıdan ama ikisinin birden transferi ne kadar mümkün tartışılır tabi. Ancak Paul Davis gibi daha savunma-hücum anlamında komple bir 5 numara gelirse yanına Erceg'i almak güzel olur. Hines-Bou mu yoksa Erceg-Davis mi onda daha karar veremedim, ikisi de iyidir bence. Spacing açısından da doğru olurlar..

Arroyo galiba gelecek sezon için aynı bu sezonki gibi sezon'un yarısında takıma dahil olmak istiyor. Onun dışında çıkan haberlerde kulağa çok hoş geliyor. Dayanamadım şöyle bişey çıktı ortaya.

Spanoulis-Ender-Engin
Göksenin-Jamont-Domercant
Cenk-Marko
Erceg-Ersin-(3-4 oynayabilen yerli)
Bourousis-Furkan

Belki hayal ama ya gerçek olursa şu isimler. Spanoulis'in hayali bile güzel. Bu hayal gerçekleşirse Euroleague biz başvurmadan verir A lisansı :D

Bence bize gerekli olan Olympiakos'un anonsçusu.Oyuncu kısmı halledilir.Buraya yazanlar bence sadece yazıyorlar.Okumuyorlar!2 sayfa arkada bir soru sordum cevap gelmemiş.Forum üyesi böyle olunmaz.

Bence bize gerekli olan Olympiakos'un anonsçusu.Oyuncu kısmı halledilir.Buraya yazanlar bence sadece yazıyorlar.Okumuyorlar!2 sayfa arkada bir soru sordum cevap gelmemiş.Forum üyesi böyle olunmaz.

Cevap alamadığın için alınmana gerek yok.Soru herkese biraz basit gelmiştir.Sorduğun soruya gelince cevabını zaten biliyorsundur.

Bu yıl Jamont Gordon-Lakovic-Arroyo-Domercant-Hawkins-Markoishvili-Macvan-Ndong'a lig maçlarında süre verdik.Toplam sezonda sınırda 8 diye biliyorum.

Kadro kuracaktım ama vazgeçtim.Ergin hocaya güvenimiz tam.Bence o en doğru oyuncuları seçecektir.Kadro kurmak yerine iki tane isimi çok istiyorum SPA ve SOFO.Jamont Gordon kesinlikle 6. yabancı olarak kalmalı.Euroleague de çok işimize yarayabilir.6. yabancı olarak kalsa ligde oynama şansı oluyor mu?Mesela bir maç Arroyo kendini iyi hissetmiyor onun yerine Gordon oynayabilir mi?Eğer oynarsa kesinlikle kalmalı.

Türkiye Basketbol Ligi Yönetim Esasları Yönergesi

26.1.5. Müsabaka kadrosunda beş (5) yabancı uyruklu sporcuyu aynı anda bulunduracağını beyan eden kulüpler 2011-2012 sezonu için yüz yirmi beş bin Amerikan Doları (125.000.- USD.) tutarındaki bedeli müracaat tarihinde (MB Döviz Alış) ortak havuza yatırmak zorundadır(Kulübün, varsa, gelirlerinden kesilebilir).

26.2. Yabancı Oyuncu Sözleşme sayısı
26.2.1. Toplam beş (5) yabancı uyruklu sporcu ile sahaya çıkan kulüpler, aynı anda en fazla altı (6) yabancı uyruklu sporcu ile sözleşme yaparak lisans alabilirler. Kulüpler bu altı (6) yabancı uyruklu sporcunun bir (1) tanesi Avrupalı olmak şartıyla beş (5) tanesi ile sahaya çıkma hakkına sahiptir.

26.3. Yabancı Oyuncuların Oynatılması
26.3.1. Her ne koşulda olursa olsun, kadroda bulunan yabancı uyruklu sporcuların aynı anda en fazla üç (3) tanesi sahada oynayan beş sporcu arasında yer alabilir. Uygulamanın sorumluluğu takımın antrenörüne aittir.

Özet Cevabım : 5 yabancı bulundurma başvurusunu ödeyip 125 bin doları ödeyen klüpler 6 yabancıya lisans çıkarabilir ve diledikleri 5 yabancıyı o gün için kadroya alabilirler...

Bu yıl Jamont Gordon-Lakovic-Arroyo-Domercant-Hawkins-Markoishvili-Macvan-Ndong'a lig maçlarında süre verdik.Toplam sezonda sınırda 8 diye biliyorum.

Evet Tunahan 6'dan sonra yeni birine lisans çıkarmak için eskilerden birini iptal etmek şartıyla maksimum sayı 8...

26.2.1. Toplam beş (5) yabancı uyruklu sporcu ile sahaya çıkan kulüpler, aynı anda en fazla altı (6) yabancı uyruklu sporcu ile sözleşme yaparak lisans alabilirler. Kulüpler bu altı (6) yabancı uyruklu sporcunun bir (1) tanesi Avrupalı olmak şartıyla beş (5) tanesi ile sahaya çıkma hakkına sahiptir. Kulüpler, yeni bir yabancı sporcuya lisans çıkarmak istediklerinde ilk altı (6) yabancı uyruklu sporcudan birinin sözleşmesini feshetmek zorundadırlar. Kulüpler aynı sezon içinde en fazla iki kez sözleşme feshi yoluyla değişiklik yapabilirler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...