2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Transfer başlığı adı altında birçok başlık var.

Ama hangi branşla ilgili transfer olduğu belli değil.

Başına ilgili branşın adnı yazmak uygun olur ya da konu aynı ise birleştirilmeli.

Arkadaşlar Murat Murathanoğlu ağzıyla konuşmaktan vazgeçelim. Yok bir takımda iki lider olmaz, yok Euroleague’ de çemberi N’dong gibi atletik uzunla koruyacaksın.

Öncelikle Barcelona örneğine bakalım. Navarro ve Saras gibi Avrupa çapında 2 süper yıldıza sahipler hatta Huertas bile kendi çapında yıldız sayılabilir veya geçen sezonki Pana'dan Diamantidis-Saras birlikteliği. Şimdi bu takımlar 2 lider oyuncuyla Avrupa’ da son 4 e kaldılar mı? Cevap: Kaldılar. Diamantidis-Spanoulis-Papalukas 3 lüsüyle Yunanistan Avrupa şampiyonu, Dünya 2. si oldu mu? Cevap: oldu. Ee demekki uyum sağlanabilirse Arroyo ve Spa bal gibi de birlikte oynayabilirler. Hatta çok büyük fark yaratırlar. Şu unutulmamalı ki Euroleague BBL’ye benzemez ve fiziksel olarak Arroyo kesinlikle bu tempoyu kaldıramaz. 30-35 dakika oynayamayacağına göre o çıktığında yerine onun kadar iyi birisi dümenin başına geçmeli ki tempo bozulmasın. Şu var ki büyük maçlar büyük oyuncularla kazanılır. Oly’de ki Spa-Teo çekişmesi akla gelebilir kötü örnek olarak ama Teo’ nun büyük bir ego problemi olduğunu ve kimseyle anlaşamadığını herkes biliyor.

Gelelim Dong gibi atletik ve şutu olan çember şovalyesine. Varda ben mi bilmiyorum? İki gündür düşünüyorum da Avrupa basketbolunda oynayan böyle bir oyuncuyu bir türlü bulamıyorum. Böyle istekte bulunan arkadaşlar isim vererek bu isteklerinde bulunurlarsa, beni de bilgilendirmiş olurlar. NBA’dan çaylak düşünülüyorsa ben tecrübesizlikten ötürü pek uygun bulmuyorum. Yabancı sınırının olduğu bir ortamda böyle riskli transferlerle yola çıkılmaz. Ha sınır olmasa, bir köşede dursun belki patlama yapar düşüncesiyle alınabilir ama maalesef ülkemizde böyle bir el freni var. Kendi takımında fazla süre bulamayan siyahi uzunları da kendi takımları bırakmıyor uzun kıtlığı var diye NBA’da. O yüzden bana bu istek pek mantıklı gelmiyor. Yoksa kim istemez Chris Bosh gibi adam. N’Dong bir şanstı bizim için onuda o yaşta olmasa zaten alamazdık.

Uzun konusunda Euroleague’de son 4 e kalmış takımlara bakalım. Hiçbirinde atletik bir siyahi pivot bulunmuyor. Sadece siyahi pivot olarak Barcelona’ dan Jawai var ki o da Sofo’dan hallice. Bu takımların birçoğu Pete Michael, Kyle Hines gibi atletik 4 numaralarla blok tehtidi oluşturup, Erazem Lorbek gibi savunma zaafı olan ama işin skor yönünü üstlenen uzunlarla oynuyorlar. N’dong gibi bir uzunu bulmak mümkün değil gibi göründüğüne göre bizim de bu takımlar gibi yapacağımız şey; Chuck Davis gibi Dong’un yapacağını 4 numaradan yapabilecek bir atletik uzun ve Krstic gibi savunma sorunu olan ama skor yükünü çekecek 5 numaranın yanına Vidmar veya Zaza gibi sert pivotlarla uzun rotasyonunu tamamlamaktır.

Krstic ve Zaza aynı anda hayal

Olympiacos, Spanoulis sayesinde şampiyon oldu demek kafayı kuma gömmek gibi birşey olur. Oly bir sistem takımı tabiki Spanoulis içinde önemli işler yapmıştır ama herşeyi demek o takımın sistemine ayıptır. Diğer yandan OLY nin lobi faaliyetleri ile hakem desteklerini de görmemek aptallık olur. Tüm bu şartlar birleşince başarı geldi.
Arroyo daha iyi demenin neresi romantizm anlamadım adamın kariyeri ortada. Şimdi tek tek saymaya gerek yok bilmeyen girsin araştırsın. Yani 2 oyuncuyu kariyer olarak karşılaştırırsak Arroyo çok ağır gelir. Diğer yandan Spa'nın farklı Bir ülkede nasıl bir verim vereceği soru işareti. Zira EL de kendi ülkesinin dışına çıkmış değil. NBA de bir yıl oynamış ama başarısız olarak geri ülkesine dönmüştü.
Bana kalırsa çok hatalı bir hamle olur. Ha illa para vereceksek uzun olarak Pekoviç'i getirelim.

Milicic'in Avrupada oynamak gibi bir planı var.Kızılyıldız'la anlaştığı yalanlandı.

İsteyeceği ücret uygun olursa çok iyi transfer olur.Minnesota'dan 5 Md'lık sözleşmesi vardı.Celtics'e gitti sonra serbest kaldı.NBA'de bu rakamı ona verecek hiçbir kulüp yok.

Oncelikle 23 sene sonra gelen sampiyonlugumuz hayirli olsun.

Spanoulis veya Planinic'ten birini almamizin elzem oldugu gorusundeyim. Euroleague sezonu artik cok uzun, Arroyo'nun yasini Engin'in de sakatligini dusunursek ligle birlikte bu uzun maratonda guard pozisyonunda sikinti yasayabilecegimizi dusunuyorum. Hem Arroyo seneye biraktiktan sonra bu iki oyuncu uzun kontratlara imza atmis olacaklar ve guard bulma konusunda sikinti yasayacagiz. Spanoulis - Arroyo veya Planinic - Arroyo uyumunu da Ergin Hoca en iyi sekil de ayarlar nitekim bunun orneklerini de Avrupa'da cok gorduk. Onun disinda Domercant'in durumuna gore Gordon veya Domercant'ten vazgecebiliriz, ikisinin de alicisi olacaktir zaten.

Uzun pozisyonunda da Zaza transferi onemli cunku Furkan onumuzdeki senelerde Nba sansini deneyecektir ve bu kalitede baska yerli oyuncu bulmamiz da zor. Zaza'yla aradigimiz pota alti savunmacisini bulursak daha hucumcu bi yabanci 5 numara da bulabiliriz boylece.

4 numara icinse Erceg Velickovic'ten daha iyi bir oyuncu bence, dusunulebilir.

Adete uyup bir kadro yaparsam,

Arroyo-Ender-Engin*
Spanoulis-Goksenin-Domercant ( Gordon )
Marko-Cenk
Ersin-Erceg
Zaza-Zoric-Furkan

Bizi hedeflerimize tasiyabilicek bir kadro olur.

Milicic'in Avrupada oynamak gibi bir planı var.Kızılyıldız'la anlaştığı yalanlandı.

İsteyeceği ücret uygun olursa çok iyi transfer olur.Minnesota'dan 5 Md'lık sözleşmesi vardı.Celtics'e gitti sonra serbest kaldı.NBA'de bu rakamı ona verecek hiçbir kulüp yok.
Zaza alınabiliyorsa kaymaklı kadayıf olur. Hem Türk, hem Galatasarayı çok seviyor, hem de NBA kariyeri dolu dolu.

Krstic ve Zaza aynı anda hayal

Spa’da bir hafta önce hayaldi. Başkan Spa ve Zaza’yla ilgileniyoruz diyorsa hiçbir şey hayal değildir. Mali işleri biz bırakalımda kulüp yapsın. Üstelik ben o cümlede isimlerin yanında gibi edatını kullanmışım. Bu da arayacağımız oyuncuların ya da oluşturabileceğimiz kadronun, isimlerini sarfettiğim yapıdaki oyunculardan oluşması gerektiği anlamı taşır.

Mithat Abi Spanoulis gibi fırsat her zaman eline geçmez hiçbir takımın Spanoulis'i pazarlık masasına oturtmak bile başarıdır.Hele ki arada 3 yılda 750 bin avro kalmışsa hiçbirşey demektir Galatasaray gibi bir kulüp için.

Fırsatları değerlendirmek gerekiyor.2 yıl önce Efes'i 3.5 Milyon Euro yıllık+ Bonservis ödemek istemesine rağmen reddetti Spanoulis.

Şimdi Cska Moskova Planinic-Fridzon-Jeremy Pargo ile anlaşmışken.Efes-Fenerbahçe bütçe düşürme ve oyuncularını gönderme derdine düşmüş durumda.Bence bu tarz fırsatı bir daha bulamayız.

750 bin avro belki büyük para ama şöyle bir bakınca biz bu parayı her yıl Furkan Özçal-Çağlar Birinci falan bu oyunculara ödeyen bir kulübüz Spa için o kadarda büyük rakam değil.

Mithat Abi Spanoulis gibi fırsat her zaman eline geçmez hiçbir takımın Spanoulis'i pazarlık masasına oturtmak bile başarıdır.Hele ki arada 3 yılda 750 bin avro kalmışsa hiçbirşey demektir Galatasaray gibi bir kulüp için.

Fırsatları değerlendirmek gerekiyor.2 yıl önce Efes'i 3.5 Milyon Euro yıllık+ Bonservis ödemek istemesine rağmen reddetti Spanoulis.

Şimdi Cska Moskova Planinic-Fridzon-Jeremy Pargo ile anlaşmışken.Efes-Fenerbahçe bütçe düşürme ve oyuncularını gönderme derdine düşmüş durumda.Bence bu tarz fırsatı bir daha bulamayız.

750 bin avro belki büyük para ama şöyle bir bakınca biz bu parayı her yıl Furkan Özçal-Çağlar Birinci falan bu oyunculara ödeyen bir kulübüz Spa için o kadarda büyük rakam değil.

Çok haklısın Tunahan aynen katılıyorum taraftar olarak,idareci gözü ile bakınca o 750 bin avroyu nerden suspanse ederim diyorum.Uefa kriterleri gelen parayı başka yere harcanmasını yasakladı.Basketbolda getirisi belli.Ama keşke gelse yahu nasıl olsa buluruz.

Arroyo ile Spanoulis'in karşılaştırılması yanlış olur...İkisi çok büyük oyuncu ancak özellikleri birbirinden çok farklı...Spanoulis son yıllarda gerek kendi takımında gerekse milli takımında top paylaşımını sorun etmeyeceğini defalarca farklı oyuncularla ispatladı...Arroyo'da geçen sene özellikle Hawkins'in ön plana çıkmasında hiçbir şekilde rahatsız olmadı... Her iki oyuncununda iyi niyetini maçlarını anlatan spikerlerin ' takımın ihtiyacı olduğunda sazı eline aldı top kullanmaya başladı ' vb ifadeleri duyabilirsiniz... Arroyo bu konuda bir önyargı olmasına rağmen takım iyi giderken gereksiz top kullanan bir oyuncu değildir...Gerektiğinde asist yapar takımı oynatır, gerektiğinde şutunu atar önplana çıkar...Saçmaladığını çok az görürsünüz..Bu bahsettiklerim konunun psikolojik yönü...

Teknik yönüne gelince, Spa ile Arroyo zaten birbirlerinden çok farklı oyuncular..Spa PG olarak ne kadar yıldızsa SG olarakta o kadar yıldızdır..Hatta SG olarak baskıyı geçme, oyun görüşü ile PG'nin sıkıştığı noktalarda oyun kurma özellikleriyle avrupadaki her SG'den üstündür...Spanoulis'in geçmişine bakıldığında Arroyo tipi oyuncularla çok iyi anlaştığıda çok net...Müthiş bir ikili olur teknik açıdan...

İşin fiziksel yönüne gelince Arroyo biyonik adam değil takribi 40 lig maçı (playoff dahil), 35 eurolegue maçı kupa maçları vs 90'a yaklaşan maç temposunu zor kaldırır bu yaşta...Spanoulis'le rotasyonda dinlenebileceği çok fazla zaman bulur..Öteki türlü iyi niyetinden şüphem olmayan Arroyo'yu çok yorar sezon sonuna doğruda perişan ederiz ona yüklenerek...Ayrıca sakatlık durumlarınıda unutmamak gerek..Arroyo'nun en ufak sakatlığında en önemli mevkide rakiplerimizin çok gerisine düşeriz...Spa bu bakımdanda bir güvencedir...Gordon hakkındaki kalmalı yorumlarıma rağmen asla PG olarak güvenemeyiz...
Spa olmasa bile PG'liğine güvenilebilecek bir combo guard olması lazım...Yoksa herşey iyi giderken Arroyo'ya fazla yüklenme - sakatlık gibi sorunlar bizi hayal kırıklığına uğratabilir...

Kadroma gelince:
Arroyo- Ender (Engin-Verim alabileceğimizi düşünmüyorum)
Spanoulis-Goksenin (Domercant - Gordon)
Marko - Cenk
Chuck - Ersin - İzzet
Zaza - Furkan

Bu kadroda Domercant'ın durumuna göre Gordon ya da Domercant 6.yabancı olur...Domercanttan ben çok şüpheliyim ama sporcu arkadaşlar bilir ..Diz ve bağ problemleri biraz kalıtımsal özelliklerden kaynaklanır..Bazılarının miyadı erken dolar... Domercant üst üste 3 kere sakatlandı ve aynı dizinden değil...Rehabilitasyonun çok iyi geçmesinin yanında iki dizinide çok iyi güçlendirmedikçe bu dönemde oldukça umutsuzum..Umarım yanılırım çünkü Avrupada yıllardır en beğendiğim oyuncuydu...

Spa her bakımdan PG-SG-SF mevkilerini rahatlatır rotasyonda...Markonun SG ye kayması Gordonun PG'ye kaymasınada mani olur...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...