Spanoulis - Kerem - Ender - ( Engin )
Domercant - Gordon - Göksenin
Markoishvili - Cenk
Yabancı - Dudley - İzzet (Cevher )
Zaza - Furkan - Sertaç
Ne mutlu ki şampiyonlukla birlikte transfer için de en fazla 2 ya da 3 oyuncu düşündüğümüz günler de geldi. Daha nice güzel günler de uzak olmasa gerek...
Euroleague'de geçen yıl başlayan sistem ile yıl içerisinde takımı yıpratacak maç sayısı çok fazla arttı. Takımın tamamı fizik olarak bu tempoyu kaldırabileceğini ve hiçbir sakatlık probleminin olmayacağını "varsaysak" bile mental olarak sezonun bütününü başarılı götürmemiz çok zor. O yüzden bütçenin de el verdiği ölçüde geniş kadro olmalı diye düşünüyorum.
Gordon 1 Milyon Dolar'ın üstünde kontrat alırken elden çıkarmak pek kolay değil, 6. yabancı olarak kullanmak ise o paralara lüks ötesi. Spanoulis transfer olursa eğer kısalarda Spa, Arroyo, Gordon, Domercant, Manu hem yabancı sayısı olarak hem de bütçe olarak bizi çok sıkıntıya sokacaktır ve her birini tatmin etmek de zor olacaktır. O yüzden yine Spanoulis'in geldiği varsayımı altında, Arroyo da Ocak gibi takıma katılmak isterken bence şansımızı bu kadar zorlamayalım. Gönül ister ki ikisi de aynı takımda olsun -ki bana göre ikisi birlikte fevkalade oynar ama bizi aşar kanaatindeyim. Arroyo'nun yerine Engin'in ne zaman ve nasıl döneceği de meçhul olduğu için boşta olan Kerem bizi çok rahatlatır. Gerekirse kendini toparlaması ve maç eksiğini kapatması için Engin'in kiralanması hem bizim hem de kendisi için iyi olabilir.
1-2-3 numaradaki oyuncularımızın pozisyonlar içerisinde değişerek oynaması hem hücumda hem savunma büyük avantaj sağlayacağı gibi yukarıdaki kadro gibi bir fırsatımız olursa pota altında oynayan tek yabancı sayesinde kısalarda yoğunlaşan yabancılarımızı da efektif olarak kullanabiliriz ve rakip açısından önlem alınabilmesi de pek mümkün görünmüyor çünkü her tarzda başarılı oyuncu yelpazemiz olacak.
Pota altında ise eğer Zaza gelebilirse ki Başkan'ın açıklamalarından sanki yakınmışız gibi sezdim ya da çok istediğim için bana öyle geldi
kalitesi haricinde yerli kontenjanında olmasından ötürü ligde çok büyük avantaj sağlarız. Kaldı ki hücumda da savunmada da ortalama üstü katkı vereceği aşikar. Dominant bir uzun forvet ile de anlaşabilirsek belki ilk kez sezon öncesi her pozisyonumuzun taş gibi olacağı bir kadromuz olacak ( tabi inşallah gelecek yılki sakatlıklarımızın da hepsini bu yıl çekmişizdir ). Pota altı rotasyonuna İzzet'i de katabilirsek eğer 5. oyuncudan beklenen katkının daha fazlasını 3-4-5 gibi geniş seçeneklerde almamız mümkün olacağı gibi genç olmasından dolayı hem gelecek planlarımız adına hem de rotasyonda alacağı süreler adına işimizi çok kolaylaştıracaktır.
Teknik kadromuzla ilgili zaten bir şey söylemeye gerek olduğunu düşünmüyorum... Geriye tek sorun kalıyor o da askerlik, umarım televizyondan ya da internetten de olsa takip edebilirim