2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Spanoulis e 3 m vereceğimizi düşünmüyorum. Arroyo çok iyi bir oyuncu ama EL de size sorunu yaşıyor. Tunçeri bitmiş okeye dönüyor. Bi yerde Ioannis Bourousis okudum ama o gelirse savaşçı bir 4 numara gerekir. İzzet alınması gereken 1 numaralı oyuncu. Furkan bu sene NBA yapmayacak diye biliyorum. Sinan'ı uygun bir ücrete alınırsa alınması taraftarıyım yoksa Göksenin den pek bir farkı yok gözümde. Zaza olursa tadından yenmez.

Bir tek Spanoulis kısa rostasyonunun tümünü nasıl generale dönüştürüyor, takımın dengesini nasıl bozuyor ben anlamadım cidden...Var olan kısa rotasyonu komple değişmeyecek sadece bir oyuncu eklenecek olanın üstüne ona da cidden ihtiyaç var.Bu sezon 8 eurocup maçı oynadık ve neler geldi başımıza o dönemde seneye Final 8 oynarsak 31 maç yapmış olacağız diyoruz... Domercant'a kısa rotasyonunda eski performansını verecek diye güvenemeyiz....İhtiyaca göre, Göksenin- Jamont- Marko zaten çok sert oyuncular...Sezonda 80 maç 40 dakika var artık bu sene başından beri... Başımızda alalede bir koç yok ki ezbere çıksın her maç Spanoulis - Arroyo - Domercant üçlüsünü oynatsın...:)

Benim bahsettiğim konu; "takım" olmak, birbirini tamamlayan parçaları bir araya getirmek.

Spanoulis, Arroyo, Domercant, Gordon, Markoishvili, 4 numara, pivot.. Nasıl bir düzenleme, nasıl bir rotasyon öngörüyorsunuz? Ligde bu oyunculardan ikisini kadro dışı bırakmamız gerekecek. Bir hafta 2'si dinlenir, bir hafta 2'si tarzı bir anlayışsa; o vaziyette nasıl bir takım olgusu oluştururuz, beraber oynama alışkanlığını ne derece yakalayabiliriz, soru işareti.

Ben zaten Domercant'a eski performansı ile dönecek diye güvenmemiz gerektiğini belirttim, hatta 6. yabancı olarak kadroda yer bulabileceğini, ekonomik ve efektif bir biçimde kullanarak, özellikle Euroleague'de iyi bir verim alabileceğimizi belirttim. Arroyo varken, Spanoulis'e nasıl cidden ihtiyaç oluyor ben de onu anlamıyorum. Arroyo'nun yerine, Spanoulis'i tercih edebiliriz ayrı konu, ki benim bahsettiğim de bir seçim yapılması yönünde.

EKLEME;

Bir maç içerisinde yabancı oyuncularımıza verebileceğimiz max. süre 120 dakika, ligimizde çünkü "yabancı kuralı" diye bir şey var.

Kısa rotasyonu için bu sürenin 75 dakikasını, uzun rotasyonu için 45 dakikasını kullandığımızı varsayarsak.

Kısa rotasyonu; Spanoulis (30), Gordon (25), Markoishvili (20)
Uzun Rotasyonu; "Uzun Forvet" (20), Pivot (25)

Yerli olarak ise;

Kısa rotasyonu; Ender (10), Cenk (20), Göksenin (15)
Uzun rotasyonu; Ersin (20), Furkan (15)

Tabi her maç oyuncu performanslarına göre bu süreler de değişebilir, ama kaba taslak olarak süreleri orantılı dağıtmaya çalıştım. Şu halde dahi rotasyona sokmadığım Engin, muhtemel olarak Sinan, ve yabancı kuralından ötürü Domercant var. Şimdi diyorsunuz ki Arroyo da kalsın, peki o süre dağılımı ne olacak, takımın ritmi nasıl etkilenecek, bunu da hesaba katmak lazım. Her sene 4-5 tane kilit oyuncuyu sezon içinde kaybedeceğiz diye bir durum söz konusu olacak değil. Kaldı ki şu kadro da gayet geniş, rotasyona müsait bir kadro olur. Onu geçtim Arroyo, Domercant, Spanoulis, Gordon, Markoishvili gibi rotasyon kurup, bunların ikisini her hafta bench'e gönderecek kadar lükse sahip değiliz henüz.

Hiç sevmem duyum muyum işlerini fakat Timofey Mozgov ile görüşülüyormuş sanırım.

Bu yıl serbest kalıyor; NBA kontratı bitiyor. Yaklaşık 2 milyon euro istiyormuş. 2-3 Rus kulübü ve biz devredeymişiz. Daha doğrusu sanırım bize önerilmiş.

Benim çok sevdiğim ve beğendiğim bir uzun Mozgov. Çok isterim kendi adıma gelmesini.

Hiç sevmem duyum muyum işlerini fakat Timofey Mozgov ile görüşülüyormuş sanırım.

Bu yıl serbest kalıyor; NBA kontratı bitiyor. Yaklaşık 2 milyon euro istiyormuş. 2-3 Rus kulübü ve biz devredeymişiz. Daha doğrusu sanırım bize önerilmiş.

Benim çok sevdiğim ve beğendiğim bir uzun Mozgov. Çok isterim kendi adıma gelmesini.

zaza,mozgov,milicic...bu 3ünden biri sanki önümüzdeki sezon bizimle olacak gibime geliyor...tamamen hissiyattır duyum muyum yok :)

mozgov ve milicic'in nba'deki vaziyetleri üzerinden degerlendirme yapılmamalı zira ikisi de fizik olarak avrupadaki mevcut bütün uzunlardan 1,5 tık üstte..

hatta geçen sene vidmar dedigimde burada resmen 'vidmar da neymiş basketbolcu bile degil' tadında yorumlar yapılırken bu sezon EL seviyesinde nasıl bir oyun ortaya koydugunu gördük..pota altı savunmasında gerçekten kaya gibi ve hücumda bitiriciligini geliştirdi tek zaafı serbest atış özürlü oluşu..

demem odur ki özellikle darco milicic=vidmar ver. 1.2 etkisi yapar vidmar'a oyun yapısı itibariyle çok benziyor olup fizik olarak bir tık üsttedir..

mozgov'u da rus milli takımında izleyenler avrupa arenasında ne kadar dominant bir pivot oldugunu biliyorlar zaten...

ha nba'de uzun oyuncu kıtlıgı yaşanıyorken benim hissiyatlar komple yalan olabilir orası ayrı mevzu :D

NBA'e özellikle önümüzdeki sezon çok uzun yağacak kolejden.

Bu yıl da Noel, Len, Bennett, Zeller gibi önemli uzunlar geliyor fakat özellikle 2014 draftında çok fazla rotasyon uzunu draft edilecek.

Bu sebepten ötürü Mozgov, Zaza, Milicic tarzı Avrupalı rotasyon uzunları hafiften Avrupa'ya kayabilir:)

Önümüzdeki sezon Zaza-Mozgov ikilisini kadromuza katarsak; Ersin,Furkan ve şutör bir 4 numarayla Avrupa'nın en iyi uzun rotasyonlarından birisine sahip olabiliriz:)

Benim bahsettiğim konu; "takım" olmak, birbirini tamamlayan parçaları bir araya getirmek.

Spanoulis, Arroyo, Domercant, Gordon, Markoishvili, 4 numara, pivot.. Nasıl bir düzenleme, nasıl bir rotasyon öngörüyorsunuz? Ligde bu oyunculardan ikisini kadro dışı bırakmamız gerekecek. Bir hafta 2'si dinlenir, bir hafta 2'si tarzı bir anlayışsa; o vaziyette nasıl bir takım olgusu oluştururuz, beraber oynama alışkanlığını ne derece yakalayabiliriz, soru işareti.

Ben zaten Domercant'a eski performansı ile dönecek diye güvenmemiz gerektiğini belirttim, hatta 6. yabancı olarak kadroda yer bulabileceğini, ekonomik ve efektif bir biçimde kullanarak, özellikle Euroleague'de iyi bir verim alabileceğimizi belirttim. Arroyo varken, Spanoulis'e nasıl cidden ihtiyaç oluyor ben de onu anlamıyorum. Arroyo'nun yerine, Spanoulis'i tercih edebiliriz ayrı konu, ki benim bahsettiğim de bir seçim yapılması yönünde.

EKLEME;

Bir maç içerisinde yabancı oyuncularımıza verebileceğimiz max. süre 120 dakika, ligimizde çünkü "yabancı kuralı" diye bir şey var.

Kısa rotasyonu için bu sürenin 75 dakikasını, uzun rotasyonu için 45 dakikasını kullandığımızı varsayarsak.

Kısa rotasyonu; Spanoulis (30), Gordon (25), Markoishvili (20)
Uzun Rotasyonu; "Uzun Forvet" (20), Pivot (25)

Yerli olarak ise;

Kısa rotasyonu; Ender (10), Cenk (20), Göksenin (15)
Uzun rotasyonu; Ersin (20), Furkan (15)

Tabi her maç oyuncu performanslarına göre bu süreler de değişebilir, ama kaba taslak olarak süreleri orantılı dağıtmaya çalıştım. Şu halde dahi rotasyona sokmadığım Engin, muhtemel olarak Sinan, ve yabancı kuralından ötürü Domercant var. Şimdi diyorsunuz ki Arroyo da kalsın, peki o süre dağılımı ne olacak, takımın ritmi nasıl etkilenecek, bunu da hesaba katmak lazım. Her sene 4-5 tane kilit oyuncuyu sezon içinde kaybedeceğiz diye bir durum söz konusu olacak değil. Kaldı ki şu kadro da gayet geniş, rotasyona müsait bir kadro olur. Onu geçtim Arroyo, Domercant, Spanoulis, Gordon, Markoishvili gibi rotasyon kurup, bunların ikisini her hafta bench'e gönderecek kadar lükse sahip değiliz henüz.

Sevgili Burak tarihte senin Olympiakos örneğinde söylediğin gibi bir kaliteli PG'la sezonu alıp götürmüş takımlarda var...3 kaliteli PG'la Amerika milli takımına zor anlar yaşatmış takımlarda var...Başarıya sadece tek bir yoldan ulaşılmaz..Biz UEFA şampiyonu olduk 10 sene Hakan Şükür gibi bir forvet Hagi gibi bir oyun kurucu aradık...Evet Olympiakos bu şekilde başardı da sadece bu sistemi uygulayan başarılı olur yada başka bir şekilde başarılı olunmaz diye birşey yok... Geriye dönük ikimizde iki yıldız PG'ın yan yana başarılı olduğu yada olmadığı senaryolar bulup iddiamıza dayanak yapabiliriz...
Ancak, neden aynı fikirde olmadığımızı anladım...Temel olarak basketbol anlayışımızda farklılık var...Sen dakika dakika kim oynar ne kadar rotasyona girer hesabını yapıyorsun benim için durum çok farklı....Benim için koç ve idari yönetim, taraftar çok önemli Avrupa Basketbolunda ...Bu üç faktör zayıfsa sen istediğin kadroyu kur takım olamazsın..Ancak, son iki yılki Ergin Ataman ve basketbolu seven Ünal Aysal faktörü varsa takım olma yelpazen genişler daha çok oyuncuyla...Kim 25 dakika aldı kim 30 dakika takılmaz oyuncularda...Ergin hocada zaten Oktay Hoca gibi herkesin dakikasının belli olduğu bir sistem sevmiyor .... Bir maç 35 dakika oynatığını bazen 3-5 dakika oynatabiliyor... O yüzden elinde ne kadar fazla malzeme olursa iyi...Öyle bile olsa 80 maç oynayacak bu adamlar Arroyo 34 Spanoulis 31 yaşında 25'er dakika oynasalar zaten beraber oynadıkları dakika 10' oluyorki Enderde 10 dakika oynuyor Arroyo ile... Geri kalan kısalarda kusura bakma mutlu olsunlar Ergin Hoca oyna desin canını dişine taksın verilen görevi yapsın verilen dakikada, sen bugün oynamayacaksın desin oynamasın...Marko, Jamont, iki dizinden 3 kere 1 ay içinde sakatlanmış Domercant, Efeste hep yedek Cenk, Ender'in mutsuz olma düzeni bozma lüksü yok şu takımda...

Elimde Arroyo var Eurolegue'in son iki sezonki MVP'si, sistem oyuncularının yanına serpiştirilmesi ile tek başına Olympiakos'u şampiyon yapmış adam gelecek ben istemeyeceğim takım olamayız diye korkmaktan dolayı...Arroyonun yada Spanoulis'in sakatlığından yada 80 maçı kaldıramayacağından neden korkmuyoruz o zaman? Yada Domercant'ın sakatlığının nüksedeceğinden?

Gordon ve Domercant gidici olur; 1-2 rotasyonu Carlos,Spa,Ender,Göksenin,Sinan olsun,3 Cenk ve Marko,4 Erceg ve Ersin,5 Zaza ve Furkan.Bu kadro nasıl olur?Bir de yukardaki arkadaş demiş Zaza-Mozgov ve Furkan aynı anda kadroda tutulabilir mi?

Aylin abla Arroyo çok iyi ama SPA gelirse bence Arroyo gitmeli.SPA-Domercant-Marko-Andersen-? Olabilir.David Andersen karşıyakadan ayrılmış sakatlığı filan var mı bilmiyorum ama 1 sene götürebilir bizi.

David Andersen yerine Barış Hersek'i tercih ederim net kere net.Arroyo-Spa birlikte oynar çok rahat Arroyo egosu olan birisi değil keza spa da çok rahat oynarlar 3 de marko paşa oynar 4 erceg olur 5 de zaza gelirse 1 tane daha yabancı hakkımız olur onda mozgovu alırsak çok mu şişkin 5 rotasyonu olur?

.David Andersen post oyunun da beni bile savunamayabilir bizden uzak dursun da kime giderse gitsin adama sirtini dayayan en kotu cizgiye gidiyor.Fenerden ayrilmasi muhtemel isimler arasinda sadece Bo yu isterim Spa olmazsa dusunulebilir.Bo-Arroyo iyi ikili olur

Arroyo'nun opsiyon bitis tarihi nedir tam bilmiyorum ama onumuzu net gorebilmemiz icin bir an once kararini vermesi gerekiyor. Spanoulis transferi camiaya farkli bir sinerji katacaktir, saha ici faktorlerin disinda, takimin vizyonu ve gelecegi icinde onemli. Kaldi ki Arroyo bu sezon kalsa bile onumuzde ki sezon donmek isteyecektir, ancak Spanoulis transferi icin kopruden once son cikis bu sezon. Muhtemelen 3 senelik imzalar gidecegi takimla.

Tum duyumlar - gundem 5 numara uzerine yogunlasmis durumda eger Zaza'yi alirsak 4 numaraya 2 yabanci almaliyiz. Sutu temiz 4 numara ve 4-5 oynayabilen Lampe-Hamilton tarzi biri pota altinda elimizi cok guclendirir. Boyle bir durumda da Gordon - Macvan'i gondermek gerekir, bu ne kadar mumkun soru isareti.

Milicic icin soyle birsey var, ismi gecmisti.
https://twitter.com/SportandoBasket/status/348446288569851904

Spanoulis'in gelme ihtimali pek yüksek olmadığından şu anda neredeyse en çok istediğim şey Macvan'ın gönderilip yerine Chuck Davis'in alınması.Pivot vs. için birçok alternatif var 4 numaraya Chuck Davis gibi ligi çok iyi bilen her özelliği olan savaşçı bi oyuncuyu her halükarda almamız gerekiyor bence.Zaza gelince kontenjanda yer açılacağından Zaza+Chuck ise en ideali olur.

Takımdan gidecek oyuncuların bu süreçte belirlenmesi gerekiyor. Ama EL artık minumum 20 maç olduğundan kadronun genişliği de önemli. Domercant ne durumda dönecek bunu merak ediyoruz ama aynısını Domercant ve teknik kadro da merak ediyor. Bu yüzden Amerika'da yaz liginde oynayacak Henry. Burada hem kondisyonunu güçlendirirken vücudunu da hazır hale getirmek istiyor. Kuşkusuz bu süreci stuff yakından takip edecektir.

Geçen sezon takım kurulurken takım lideri Domercant 2. adamı ise Hawkins olacaktı. Buna göre bir takım kuruldu. Ama yaşanan olumsuz ve beklenmedik gelişmeler önce 1. adamdan, sonra 2. adamdan faydalanmamızı engelledi. Domercant'ı sadece guard olarak düşünmeyin SF olarak da oynayabilen savunması iyi bir oyuncudur. Yani o sahadayken savunma anlamında sıkıntı çekeceğimizi sanmıyorum. Kazan'da Lydey ve Greer ile birlikte oynarken 3 numarada oynuyordu. ÜStelik bahsi geçen şekilde yanında her an Arroyo ve Spanoulis gibi dikkatleri çekecek bir oyuncu daha olursa çok çok daha fazla etki verecektir. Burada kritik noktayı bu yaz ligindeki performansı ile aşacağız. Eğer dizi sıkıntıyı aşmışsa bu sene Spa da gelse en büyük transferimiz Domercant olacak. Yani bir çoklarının beklediği gibi Domercant'ın 6. yabancı olacağını düşünmüyorum. Ya kadroda olur ya da yolumuzu ayırırız.

Arroyo yaşından ziyade aile sevgisi nedeniyle sezon başlarında oynamayı seven bir adam değil. Kuşkusuz burada olsa bile aynı konsantrasyon ile oynamayacaktır. Ben her halükarda Arroyo'nun takımda tutulacağını ligin ve EL'in cafcaflı sezonlarında faydalanılacağını düşünüyorum.

Ligde pek farkketmesek de hepimizin bildiği gibi rakiplere göre bazen Ndong bazen Furkan veya Ersin öne çıkarıldı. Rakiplerin pota altı durumuna göre bu avantajlarımız kullanıldı. Ama EL'de durum farklı. Orada maç içinde rakipler pota altlarında farklılıklara gidebiliyorlar. Bizim de pota altı savunmamızı ve hcumumuzu ona göre yapmamız lazım. Ben bu yüzden Zaza transferinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Furkan'ı seviyorum ama rakip takıma göre strateji belirleyeceğimiz zaman Furkan o stratejilere direk uyan bir oyuncu değil (Furkan daha genç, iyi olacaktır) Yani pota altımızın Zaza+Furkan dışında şutu olan bir 5 ile sağlamlaştırılması lazım. Benim ilk tercihim Ndong'du. Sadece EL'de oynaması için ikna edilebilseydi keşke. Ama Lampe bu tanıma uyar diye düşünüyorum.

Yani takımım

SPA-Ender-Can (Engin'den ümidim yok)/ Arroyo
JAMONT-HENRY-Göksenin
Cenk- MARKO
ERCEG-Ersin
Furkan Zaza LAMPE

Can ve Sertaç konusunda hoca değerlendirmesini yapacaktır. Bizde 2-3 dk alacaklarına, kiralanmaları faydalı olacaksa bu değerlendirilmeli. O zaman 1 sezon için Keremler takımda değerlendirilebilir. Yaşları itibarı ile hem takımı dinlendirebilecekleri gibi hem de yedekliği tribünde olmayı sorun etmeyeceklerdir.

Aylin abla Arroyo egosu var demedim SPA gelirse BENCE gitmeli dedim.Bilemiyorum tabii Domercant nasıl dönecek.Birde Andersenin ben fenerbahçede kötü olduğuna katılıyorum fakat onlar takım olarak çok kötüydüler bunuda göz ardı etmemek lazım.Geçen sene en çok istenen oyuncuların başındaydı Andersen.Bu arada Bo yu bende çok isterim hatta SPA nın yerine gelsin bence ama bırakmazlar.

Andersen'ı alırsak yüklü bonservis ödemek zorunda kalıcaz,hiç gerek yok.Onun yerine Hines cska'ya giderse boşa çıkacak olan erceg'i alalım,hem çok daha iyi hem de maliyeti az.Bir şey sorucam bu arada,Lines Kleiza nasıl olur :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...