Benim bahsettiğim konu; "takım" olmak, birbirini tamamlayan parçaları bir araya getirmek.
Spanoulis, Arroyo, Domercant, Gordon, Markoishvili, 4 numara, pivot.. Nasıl bir düzenleme, nasıl bir rotasyon öngörüyorsunuz? Ligde bu oyunculardan ikisini kadro dışı bırakmamız gerekecek. Bir hafta 2'si dinlenir, bir hafta 2'si tarzı bir anlayışsa; o vaziyette nasıl bir takım olgusu oluştururuz, beraber oynama alışkanlığını ne derece yakalayabiliriz, soru işareti.
Ben zaten Domercant'a eski performansı ile dönecek diye güvenmemiz gerektiğini belirttim, hatta 6. yabancı olarak kadroda yer bulabileceğini, ekonomik ve efektif bir biçimde kullanarak, özellikle Euroleague'de iyi bir verim alabileceğimizi belirttim. Arroyo varken, Spanoulis'e nasıl cidden ihtiyaç oluyor ben de onu anlamıyorum. Arroyo'nun yerine, Spanoulis'i tercih edebiliriz ayrı konu, ki benim bahsettiğim de bir seçim yapılması yönünde.
EKLEME;
Bir maç içerisinde yabancı oyuncularımıza verebileceğimiz max. süre 120 dakika, ligimizde çünkü "yabancı kuralı" diye bir şey var.
Kısa rotasyonu için bu sürenin 75 dakikasını, uzun rotasyonu için 45 dakikasını kullandığımızı varsayarsak.
Kısa rotasyonu; Spanoulis (30), Gordon (25), Markoishvili (20)
Uzun Rotasyonu; "Uzun Forvet" (20), Pivot (25)
Yerli olarak ise;
Kısa rotasyonu; Ender (10), Cenk (20), Göksenin (15)
Uzun rotasyonu; Ersin (20), Furkan (15)
Tabi her maç oyuncu performanslarına göre bu süreler de değişebilir, ama kaba taslak olarak süreleri orantılı dağıtmaya çalıştım. Şu halde dahi rotasyona sokmadığım Engin, muhtemel olarak Sinan, ve yabancı kuralından ötürü Domercant var. Şimdi diyorsunuz ki Arroyo da kalsın, peki o süre dağılımı ne olacak, takımın ritmi nasıl etkilenecek, bunu da hesaba katmak lazım. Her sene 4-5 tane kilit oyuncuyu sezon içinde kaybedeceğiz diye bir durum söz konusu olacak değil. Kaldı ki şu kadro da gayet geniş, rotasyona müsait bir kadro olur. Onu geçtim Arroyo, Domercant, Spanoulis, Gordon, Markoishvili gibi rotasyon kurup, bunların ikisini her hafta bench'e gönderecek kadar lükse sahip değiliz henüz.