Takimda Erceg haricinde kontrati devam edecek olan yabanci yok zaten. Cok yuksek buyout verilmedigi surece niye bu kadar buyutuluyor yabanci transferi?
Mesela Krstic. Macvan, Bonsu ve Jawai ile kontrat yenilemeyip az yukarisina Krstic ile imzalarsak o pozisyonda gelecek seneden az para harcamis oluruz.
Jawai ile imzalayip sezon ortasinda yari yolda kalip baska birini getirince zaten Krstic parasina yakin para cikiyor kasandan. Az olsun, oz olsun, saglam olsun bu sezon transfer.
Hatta bir tik ileriye gideyim; Engin, Goksenin ve Cenk'te gidebilir. 3 numarada Markoishvili ve Hairston yeterli olur. Digerleri zaten etkisiz eleman, maas almaktan baska bir ise yaramiyorlar.
Gordon'un baglari koptu senede 1 milyon aliyor diye biliyorum, onun yerine Langford'a 1.5 veririm kafam rahat olur.
Arroyo - Delaney - Ender
Langford - Sinan
Markoishvili - Hairston
Erceg - Dudley - Kerem
Krstic - Furkan
14 - 15 milyon Dolar'a kurulur bu kadro mesela.
Bu kadro 15 milyon dolara filan kurulmaz kesinlikle.
* Arroyo net 1.750 alıyor zaten.
* Krstic Avrupa'nın en iyi pivotu şu an ve net 3 milyon euro civarı maaşı var. Dolara vurunca 4.5 civarı yapıyor ediyor.
* Langford zaten şu an 1 milyon euro alıyordur en kötü ihtimalle. Dolara var 1.5. Ayrıca harika bir sezon geçirdiği için seneye yeni takımında 2 milyonun aşağısına oynamaz az biraz beyni varsa.
*Sinan 700 bin dolar denmişti geçen sene geldiğinde yıllık ücret olarak.
*Hairston 700'e oynuyor ki maaşının yarısını Milano ödüyor. Hatta yüksek maliyeti baya canını yakmıştı Milano'nun. Yani en kötü 1.2'ye oynar seneye ve tamamını biz karşılamak zorundayız artık.
* Furkan , Kerem , Dudley , Ender , Delaney , Marco ve Erceg'i yazmadım. Elinde 5.5 milyon dolar civarı kaldı 15ten. Yani kalan en az 2 oyuncunun maç çıkışı simit satması gerekecek.
Bunu geçtim zaten bu kadro ultra kötü yapılmış bir kadro. Lig tarihinde zaten 5 iyi uzunla lige giren takım yok tarihte. Buna CSKA'nın en iyi dönemi de dahil Marcus Brown'ın , JR Holden'ın olduğu. Onu da geçtim 5 tane uzunun varken bir tane hızlı 4 numaralarla ve dışarda gezinen 3,5 numaralarla eşleşebilecek uzunun yok. Mesela Derrick Brown paramparça eder tarzıyla bizim 4leri. Shumpert tarzı orta seviye bir 3.5 bile gayet rahat performans koyar 4te oynarken.
Gelelim kısalara. Euroleague tarihinde keskin şutörü olmayan ama 7 tane oynayabilecek kalitede oyuncusu olan takım yine yok. Çünkü kimse 7 tane sahada süre alınca sırıtmayacak ve en ucuzunun 700 bin dolara oynadığı bir grubu 120 dakikalık bir kontenjana feda etmez. Herkesin şutu var belli ölçüde ama net şutör diyebileceğimiz kimse yok. Marco da son 1 ay gibi atamayacak seneye. Şu an özel bir form yakaladı.
Bu kadro her açıdan fiyasko. Tam bir FBÜlker tipi 2k14 kadrosu.