2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arkadaşlar Brad Olesen'ı alma gibi bir durumumuz varmı? Çok temiz bir şutu var ve iyi bir savunmacı. Marko ile hairston'ın yerine cuk diye oturur. Tabi alabilirsek.

Kardeşim Barca Oleson için 1m e buy-out ödedi...Önümüzdeki sezon bitene kadar da kontratı var...Yedekten gelip bu kadar iyi verim verirken satacaklarını sanmam..Satsalar bile en azından güzel bir bonservis isterler..Bizim için zor bir transfer olur...

Yer gelmişken zaman zaman forumda istenilen forvetler Moss, Weems 'inde birer yıl daha kontratı var...Nocioni'nin ise kontratı bitiyor...Benim beğendiğim oyuncular Ingles ve Devin Smith'inde birer yıl daha kontratı var...Kısa Forvet mevkiinde fazla alternatif yok yani bu yıl Avrupa'da...

Markoishvili bir maç kötü oynadı diye hemen gözden çıkarmak olmaz. Malik'i de tutuyorum ben ama şut stili ve dinamiği iyice gerilemiş durumda. Milano'dayken bu kadar kötü değildi, bu sezon başında verdiği ara mı onu etkiledi bilmiyorum... Ceza şutlarında dahi başarılı olamıyor, bombeli de yollamayınca iyice sorun oluyor.

Önceki sayfalarda da yazdım, Malik düşünülmeyecekse Dragic'i kaçırmayalım. Şutu Malik'e oranla daha iyi, penetresi de fena değil. SG'de Dragic, forvette Marko ile devam edilebilir. Ha Ergin hoca Marko'yu istemezse (ki bence Marko'nun kalmasını isteyecek Ergin hoca) Krunoslav Simon düşünülebilir. Gerçi hemen hemen aynı tipte basketbolcular Simon ve Marko.

Manu iyi oyuncu,kalır ama Malik ve Erceg eurolig oyuncusu değil bana göre. yanlarına Bonsu'yu da koyup 3'lü bi paket halinde vedalaşılmalı.

3 numaraya daha dominant bir oyuncu alabiliyorsak ikisi de gidebilir. Marko daha çok şutuyla, Hairston ise penetresiyle ön plana çıkan oyuncular. Yok eğer ikisinden biri kalacak diyelim. Marko kalacaksa 2 numaraya güçlü potaya gidebilen bir oyuncu, Malik kalacaksa ise 2 numaraya iyi bir skorer gerekir.

Markoishvili bir maç kötü oynadı diye hemen gözden çıkarmak olmaz. Malik'i de tutuyorum ben ama şut stili ve dinamiği iyice gerilemiş durumda. Milano'dayken bu kadar kötü değildi, bu sezon başında verdiği ara mı onu etkiledi bilmiyorum... Ceza şutlarında dahi başarılı olamıyor, bombeli de yollamayınca iyice sorun oluyor.

Önceki sayfalarda da yazdım, Malik düşünülmeyecekse Dragic'i kaçırmayalım. Şutu Malik'e oranla daha iyi, penetresi de fena değil. SG'de Dragic, forvette Marko ile devam edilebilir. Ha Ergin hoca Marko'yu istemezse (ki bence Marko'nun kalmasını isteyecek Ergin hoca) Krunoslav Simon düşünülebilir. Gerçi hemen hemen aynı tipte basketbolcular Simon ve Marko.
Dragic ilk tercih olamaz bizim için.Beğendiğim günündeyken ateşleyici oyuncu da Malaga bile kovmaya çalışıyor 2 senedir.Çok da abartı bir oyuncu değil beğensem de

Lawal de çok iyi, pota altını karartan ve turnikeye gelenin çekinip sallama atış yaptığı müthiş atlet bir uzun. Alınabilitesi var mı acaba ? Bonsu yerine Lawal olabilir.

Benim şahsen 4 numaraya önerilerim DaJuan Summers ve Chuck Davis olurdu.. Summersı belki bu yıl Kievdende izlemişsinizdir şutu var, ribaundcı agresif ve çok atlet bi oyuncu.. Davis 'i anlatmaya gerek yok sanırım...

Benim şahsen 4 numaraya önerilerim DaJuan Summers ve Chuck Davis olurdu.. Summersı belki bu yıl Kievdende izlemişsinizdir şutu var, ribaundcı agresif ve çok atlet bi oyuncu.. Davis 'i anlatmaya gerek yok sanırım...

Şutu var ama dış şutu hiç yok. %25-%30'la üç sayı atıyorsa Ergin Hoca istemez. Chuck Davis'e sözüm yok. Bildiğimiz oyuncu.

Bundan 3-4 ay önce Anton Gavel'le yeni sezon için anlaştığımız söyleniyordu. Aslında seneye Arroyo'yu yedekleyecek birisi. Özellikle dış şut yüzdesi çok iyi. Almanyada son dört sezonda %40 ve üzeri ile atıyor. Keza aynı şekilde son 1-2senede Euroleague ve Eurocup'ta da yüzdeli oynuyor. Şut ritmini bulmuş adam.

Sözleşmesi sezon sonu bitecek ya da boşta olan oyunculardan bir kadro yapıyorum...2m 'dan fazla maliyeti olmayacak oyuncular olmamasına dikkat ettim...Kadroyu 5+2 yada 4+3 'e göre düşündüm...

PG: Arroyo - Hickman (Sözleşmesi bitiyor) - Ender (Aaron Jackson sözleşmesi önümüzdeki sezon devam ediyor)

SG: Jamont Gordon (Sakatlığı tamamen geçmediyse sözleşmesi biten Goudelock) - Sinan

SF: Mikael Pietrus (Bir sene boyunca sakatlığı olmamasına rağmen NBA'de kontrat bekliyor, büyük ihtimalle yine alamayacak 1.5-2m euro civarı Avrupada olacaktır , olmazsa geçen gün roportajında hala laboral'den teklif almadığına biraz sitem eden Nocioni olabilir..Çünkü kadroda Hickman ve Gordon gibi savunmacılar var ..Arroyo'nun dinlendirildiği dönemlerde oynamasına ağırlık verilerek savunma zaafı yaşanmasınada mani olunur böylece..Bunlar olmazsa elimizdeki Marko'nun sözleşmesi biten diğer alternatiflerden bir eksiği yok) - Cenk

PF: Derrick Brown - Erceg (Sözleşmesi devam ediyor kalır gerçekçi olmak lazım)-Ersin

C:Furkan-Yabancı (Bu bölgedeki alternatifler çok net değil henüz, beklemek lazım)

Hickman gürcistan milli takımında oynuyor vatandaşlığı var, bizim alıcağımız guard aynı zamanda devrişme milli takım oyuncumuz olucak gibi duruyor.. bu nedenle hickman pek mümkün değil gibi...

burda benim önerim bobby brown olurdu arroyoyla birbirlerini iyi tamamlıycaklarını düşünüyorum üstelik devrişebilirsek milli takımada oldukça faydalı olur..

Hickman gürcistan milli takımında oynuyor vatandaşlığı var, bizim alıcağımız guard aynı zamanda devrişme milli takım oyuncumuz olucak gibi duruyor.. bu nedenle hickman pek mümkün değil gibi...

burda benim önerim bobby brown olurdu arroyoyla birbirlerini iyi tamamlıycaklarını düşünüyorum üstelik devrişebilirsek milli takımada oldukça faydalı olur..

Hickman'ı pek beğenen biri değilim ...Bahsi geçen isimler içinde 1-1.5 m euro civarı sözleşmesi biten o var birtek...Devşirme PG gerçekten olacaksa bu kalitede biri gerçekten iyi olur ..O zaman pivot mevkine kullanılabilir iki yabancı mümkün hale gelir...Ancak Boby Brown Çinde büyük paralar almaya başladığı gibi Arroyo'dan bile kötü savunmacı...Sadece Arroyo'ya alternatif olabilir bence Berkay...Arroyo ile aynı anda sahada olması ancak düşük kalite takımlara karşı mümkün olur...Arroyo ile Brown 20 şer dakika sahada kalmayı kabul eder mi bilmiyorum...İyi savunması olan bir PG ile Arroyo'nun süreleri çift guardla 5-10'ar dakika artabilir...

Hickman'ı pek beğenen biri değilim ...Bahsi geçen isimler içinde 1-1.5 m euro civarı sözleşmesi biten o var birtek...Devşirme PG gerçekten olacaksa bu kalitede biri gerçekten iyi olur ..O zaman pivot mevkine kullanılabilir iki yabancı mümkün hale gelir...Ancak Boby Brown Çinde büyük paralar almaya başladığı gibi Arroyo'dan bile kötü savunmacı...Sadece Arroyo'ya alternatif olabilir bence Berkay...Arroyo ile aynı anda sahada olması ancak düşük kalite takımlara karşı mümkün olur...Arroyo ile Brown 20 şer dakika sahada kalmayı kabul eder mi bilmiyorum...İyi savunması olan bir PG ile Arroyo'nun süreleri çift guardla 5-10'ar dakika artabilir...

Savunma konusunda haklısın ama şuda var gelecek yıl Arroyo'nun yaşıda 1 yıl daha ilerlemiş olucak ondan max. verim almak istiyosak süresinide iyi ayarlamamız gerekir.. ve bence bu anlamda onu yedekleyecek guardında mutlaka elit seviyede olması lazım Enderle falan pek olucak şey değil bu.. Ayrıca şu devşirme guard işi olursa dediğin gibi yabancı kontejanı konusunda elimiz çok rahatlar.. Bu anlamda gerçekten üst düzey aklıma gelen bir başka isimde Jordan Farmar aslında.. Bilmiyorum kabul eder mi devrişme olarakta oynamayı ama bence mutlaka denenmeli...

Hickman atletiktir, pivotlara kafa tutar, hızlıdır-seridir, 3 lüğü vardır, sorumluluk almaktan kaçmaz, tecrübelidir kendisini belli eder parkede, ağırlığını koyar. Alınırsa level atlarız kesinlikle ama alınabilir mi bilmiyorum.

Partizan'dan BOGDANOVİÇ. bu sene başka oyuncuya gerek yok. genç, eli titremeyen, sorumluluk alan...
tabii Gordon ile Jawai'nin kalacaklarını değerlendiriyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...