2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seneye bütçemiz erkek basketbol'da 14 milyon dolar.

Gordon Arroyo ile birlikte seneye kalması gereken bire diğer isim.

14 milyon gayet iyi bence geçen Ataman bir tv programına bağlandı ve sezon başında bütçemiz 12 milyon dolardı sakatlıklardan sonra 15m ye kadar çıktık demişti.. Ayrıca barçanın bütçesininde 25 milyon dolar olduğunu söyledi...

Ayrıca Liv Hospital ile sponsorluk anlaşmamız sezon sonu bitiyor sanırım...

Gelecek sezon EL'ye gidersek şu kadro 4+2'de ballı kaymak olur.

Arroyo-Ender-Dragic-Nikolov
Gordon-Sinan-Göksenin
Marko-Cenk(Serhat Çetin)-Nocioni
Erceg-Gönlüm-Macvan
Furkan-Pleiss
(Ersin Dağlı'yı yazmadım 4+2 olayı olursa devşirmeler Türk statüsünde sayılmayacak. Her ne kadar benim için çok özel biri de olsa yabancı hakkı için kullanmak doğru mu tartışılır)

8 yabancı oldu. Gordon ilk etapta ligde kullanılmayacak yabancı olacak. Duruma göre sakatlık-formsuzluk gibi etkenlerden yerini alacak başka yabancının. Macvan ise sadece EL maçlarında oynayacak. Uzunlardan biri Allah korusun ağır sakatlık yaşarsa sezonu kapama gibi ancak öyle lig kadrosuna girecek.Ama ne olursa olsun Arroyo kenardayken takıma müthiş katkı verecek biri lazım ki Malaga'daki Dragic bence biçilmiş kaftan. Seyirci ile birlikte müthiş bütün olan ve taraftarın desteği ile maç içinde durdurulamaz haller alan bir oyuncu. Keza Nocioni de öyle. Laboral gibi sadece oyuncu yetiştirip satmak üzerine kurulu bir takımdan onu buy-out ödeyerek de olsa koparmak çok zor olmasa gerek. Ha Pleiss'ı bize yedirirler mi bilmem ama O'nu veya iyi bir sırtı dönük oyun oynayan birini kesinlikle almamız lazım.

Ne dersiniz buna arkadaşlar

Gordon-Sinan-Göksenin
Erceg-Gönlüm
Furkan-Pleiss
(Ersin Dağlı'yı yazmadım 4+2 olayı olursa devşirmeler Türk statüsünde sayılmayacak. Her ne kadar benim için çok özel biri de olsa yabancı hakkı için kullanmak doğru mu tartışılır)

7 yabancı oldu. Gordon ilk etapta ligde kullanılmayacak yabancı olacak. Duruma göre sakatlık-formsuzluk gibi etkenlerden yerini alacak başka yabancının. Ama ne olursa olsun Arroyo kenardayken takıma müthiş katkı verecek biri lazım ki Malaga'daki Dragic bence biçilmiş kaftan. Seyirci ile birlikte müthiş bütün olan ve taraftarın desteği ile maç içinde durdurulamaz haller alan bir oyuncu. Keza Nocioni de öyle. Laboral gibi sadece oyuncu yetiştirip satmak üzerine kurulu bir takımdan onu buy-out ödeyerek de olsa koparmak çok zor olmasa gerek. Ha Pleiss'ı bize yedirirler mi bilmem ama O'nu veya iyi bir sırtı dönük oyun oynayan birini kesinlikle almamız lazım.

Alpercim oynadığı bu sezon 22 Eurolegue maçının 11 tanesi 5 verimlilik puanın altında (4 tanesi eksi verimlilik puanı), ortalamasıda 10 olan bir oyuncunun nesini bu kadar beğeniyorsunuz anlamıyorum... Marko'nun biraz daha iyi drive edeni...Sağlıklı Jamont her bakımdan üstün bu adamdan, top taşıma özelliği de dahil...Sanırım izlediğiniz Efes ve Fenerbahçe maçları yanıltıyor sizi ama ekstra performansları hep Türk takımlarına denk geldi...Siz dedikçe daha dikkatli takip ettim adamı yinede Marko'dan ahım şahım farkını göremedim...Sözleşmesi sezon sonu bitiyor bu arada istenirse alınmayacak bir oyuncu değil...Nocioni'ye buy-out ödemeye gerek yok bu arada sözleşmesi bitiyor Laboral'de çok tutmaya istekli gibi gözükmüyor...Onuda alabiliriz, tek sorun bu kadar para ve kariyerden sonra Türkiye'ye gelirmi...
Nocioni'de tek dikkat edilmesi gereken nokta alırsak 79 doğumlu ikinci oyuncumuz olacak ve savunma zaafiyeti gün geçtikçe artıyor...Nocioni'yi alacaksak Arroyo'nun yedeği ve diğer kısaları iyi savunmacılardan oluşturmak...Arroyo ile ikisini çok fazla yan yana kullanmadan biri dinlenirken diğerini oyun lideri yapmak...Hücum yeteneklerine diyecek laf yok çok rahat hücum üzerine kurulabilecek bir oyuncu...

Alpercim oynadığı bu sezon 22 Eurolegue maçının 11 tanesi 5 verimlilik puanın altında (4 tanesi eksi verimlilik puanı), ortalamasıda 10 olan bir oyuncunun nesini bu kadar beğeniyorsunuz anlamıyorum... Marko'nun biraz daha iyi drive edeni...Sağlıklı Jamont her bakımdan üstün bu adamdan, top taşıma özelliği de dahil...Sanırım izlediğiniz Efes ve Fenerbahçe maçları yanıltıyor sizi ama ekstra performansları hep Türk takımlarına denk geldi...Siz dedikçe daha dikkatli takip ettim adamı yinede Marko'dan ahım şahım farkını göremedim...Sözleşmesi sezon sonu bitiyor bu arada istenirse alınmayacak bir oyuncu değil...Nocioni'ye buy-out ödemeye gerek yok bu arada sözleşmesi bitiyor Laboral'de çok tutmaya istekli gibi gözükmüyor...Onuda alabiliriz, tek sorun bu kadar para ve kariyerden sonra Türkiye'ye gelirmi...
Nocioni'de tek dikkat edilmesi gereken nokta alırsak 79 doğumlu ikinci oyuncumuz olacak ve savunma zaafiyeti gün geçtikçe artıyor...Nocioni'yi alacaksak Arroyo'nun yedeği ve diğer kısaları iyi savunmacılardan oluşturmak...Arroyo ile ikisini çok fazla yan yana kullanmadan biri dinlenirken diğerini oyun lideri yapmak...Hücum yeteneklerine diyecek laf yok çok rahat hücum üzerine kurulabilecek bir oyuncu...

Haklı olabilirsin abi. Laboral'in öyle her maçını izlemiyorum 4-5 maçını izledim bu sezon sadece ve hep iyi oynadı bu adam . Belki de ona aldanmış olabilirim .

Haklı olabilirsin abi. Laboral'in öyle her maçını izlemiyorum 4-5 maçını izledim bu sezon sadece ve hep iyi oynadı bu adam . Belki de ona aldanmış olabilirim .

Savunması iyi olan takımlara karşı izle bak kımıldatmadılar bile kardeşim...Barcelona maçları -2 +2 Olympiakos -1 +4 +11 0 Pana +1 +4 Armani +2 +16 ...Efes, Fener, Laboral, Gora gibi takımlara karşı çok güzel maçlar çıkardı..Ama Marko'da yaptı zaten aynısını...

Eyüp Yıldız ‏@eyupyildizz 20 dk.
Tahminimce yeni sezonda Arroyo(bırakıyor), Domercant, Macvan Bonsu ve Hairston gider. Marko ve Erceg kalır. Gordon'un ise sakatlığı önemli.

Bugün aldığım en büyük şok oldu bu

Gordon-Sinan-Göksenin
Erceg-Gönlüm-Macvan
Furkan-Pleiss

8 yabancı oldu. Gordon ilk etapta ligde kullanılmayacak yabancı olacak. Duruma göre sakatlık-formsuzluk gibi etkenlerden yerini alacak başka yabancının. Macvan ise sadece EL maçlarında oynayacak. Uzunlardan biri Allah korusun ağır sakatlık yaşarsa sezonu kapama gibi ancak öyle lig kadrosuna girecek.Ama ne olursa olsun Arroyo kenardayken takıma müthiş katkı verecek biri lazım ki Malaga'daki Dragic bence biçilmiş kaftan. Seyirci ile birlikte müthiş bütün olan ve taraftarın desteği ile maç içinde durdurulamaz haller alan bir oyuncu. Keza Nocioni de öyle. Laboral gibi sadece oyuncu yetiştirip satmak üzerine kurulu bir takımdan onu buy-out ödeyerek de olsa koparmak çok zor olmasa gerek. Ha Pleiss'ı bize yedirirler mi bilmem ama O'nu veya iyi bir sırtı dönük oyun oynayan birini kesinlikle almamız lazım.

Dragic ara sıra patlayan ama sezonun %70'lik bir bölümünü vasat oğlu vasat geçiren biri. Macvan kesinlikle gitmeli ve bu kadroda gordon dışında penetre edecek oyuncu yok. 1 numara biraz daha combo guard tarzı olmalı dragic'ten önce.

Bize 1 numaraya Langford tarzı atletik özellikleri ve savunması iyi olan Arroyoyu tamamlayıcı bir guard lazım.. Gordon'da bu tanıma cuk diye oturur aslında ama sakatlıktan nasıl döneceği malum.. Ayrıca onu 2 numarada kullanabiliriz..

SA renkdaşlar ... Bence arroyo (baskabolu bırakmasa),gordon ,marko kalmalı. erceg de kalıcak gıbı. 4 numaraya Kaymakoglu gelıcek buyuk ıhtımal . 5 numaraya domınat bı kalın oyuncu lazım 3 numaraya ıse level alatacak ısım lazım.

Gordon risk olsada kalmasından bende yanayım Avrupa arenasında bile gerçekten fark yaratabilen bir oyuncu.. Ama Marko için aynı şeyleri söyliyemiycem.. Çok düz bi oyuncu gibi geliyor bana tamam düzen içinde faydalı oluyor istikrarlı ama Barça serisinde pek ortada yoktu mesela.. Tabi birazda hedeflerimiz belirleyici olucak bu noktada iyi senaryoyu düşünüp Önümüzdeki sene de Eurolig'e kalabilirsek ve hedefimiz final four olucaksa bence 3 numara pozisyonu kilit noktalardan biri ve David Moss, Derrick Brown, Daniel Hackett tarzı daha kemik bi oyuncuya ihtiyacımız olucak o noktada..

Gordon risk olsada kalmasından bende yanayım Avrupa arenasında bile gerçekten fark yaratabilen bir oyuncu.. Ama Marko için aynı şeyleri söyliyemiycem.. Çok düz bi oyuncu gibi geliyor bana tamam düzen içinde faydalı oluyor istikrarlı ama Barça serisinde pek ortada yoktu mesela.. Tabi birazda hedeflerimiz belirleyici olucak bu noktada iyi senaryoyu düşünüp Önümüzdeki sene de Eurolig'e kalabilirsek ve hedefimiz final four olucaksa bence 3 numara pozisyonu kilit noktalardan biri ve David Moss, Derrick Brown, Daniel Hackett tarzı daha kemik bi oyuncuya ihtiyacımız olucak o noktada..

bence 3 numaraya davıd moss veya hackett tarzı savasan oyuncu yerıne saf skorer alınmasını tercıh ederım.

Spor Pazarında Ismail Senol ve Ibrahim Kutluay bu sezon ki bütçenin 25milyon dolarlara çıktığını söylemişti. Sakatlıklar olduğu için. Bu senede 20 milyon dolardan aşağı olacağını sanmıyorum ben.

Onlar abartmış. Seneye bütçemiz 20 milyon dolar olmayacak. Geçen hafta mali genel kurul vardı. Tüm branşların 2014 yılı bütçesi belli oldu. Buradan bakabilirsiniz;

http://www.gsbasket.org/forum/attac...ezonu-transfer-calismalari-bkxho1sicaamwg8jpg

Erkek basketbol için bütçemiz 40 milyon Lira bugünkü kurla 14 milyon dolar yapıyor.

-------------------------------------

Arroyo ile 1+1 yıllık anlaşmamız vardı. 1 yıl daha onu ikna edebiliriz (daha doğrusu ikna etmeliyiz.) 3 numara için Hawkins, Wemms- Moss gibi birisini almalıyız.

Onlar abartmış. Seneye bütçemiz 20 milyon dolar olmayacak. Geçen hafta mali genel kurul vardı. Tüm branşların 2014 yılı bütçesi belli oldu. Buradan bakabilirsiniz;

http://www.gsbasket.org/forum/attac...ezonu-transfer-calismalari-bkxho1sicaamwg8jpg

Erkek basketbol için bütçemiz 40 milyon Lira bugünkü kurla 14 milyon dolar yapıyor.

-------------------------------------

Arroyo ile 1+1 yıllık anlaşmamız vardı. 1 yıl daha onu ikna edebiliriz (daha doğrusu ikna etmeliyiz.) 3 numara için Hawkins, Wemms- Moss gibi birisini almalıyız.

14 değil 19 yapar. 14 transfer+maaş bütçesi, kalan 5 de diğer masraflar için

Allah korusun Arroyo gitmesin çok kötü olur..Ama gideceği şu anda kesinse...Yönetim şimdiden gitsin Boby Brown'la anlaşma sağlasın...Bizim hücum anlayışımızda boşluğunu doldurabilecek tek adam o Avrupa'da oynayacak...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...