2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bogdanovic önerim pek beğenilmedi galiba?

Almak çok zor hocam...Büyük takımların ve hatta NBA takımlarının çoğu takipte...Çok büyük bütçeyle belki ama oda genç ve Sırbistandan ilk kez çıkıcak oyuncu için riske edilmir mi bilmiyorum...Biliyorsunuz hiç tanınmayacak performanslar verebiliyorlar ülkeden ilk çıktıklarında Sırplar ve Hırvatlar...

Anladım, tuttuğum 2-3 numaralardan biridir Simon ama buy-out ödemeye değer mi emin değilim :)

Bende Simon'ın nasıl bir oyuncu olduğu konusunda karar veremedim...5-6 maç bir ritim yakalıyor, çok iyi bir oyuncu gibi gözüküyor...Sonra 5-6 maç bir yatışa geçiyor etkisiz eleman...Buy-out artı maaşıda yüksekse pek mantıklı olmaz heralde...Bana göre tabii...Maksat beyin Jimnastiği burada..Hobimiz doğrultusunda muhabbet ediyoruz...Ergin Hoca'ya bu konuda güveniyorum ben...Sezon başında aldığı adamlar 3. maç sakatlanmazsa çok doğru tercihler yapacağına inanıyorum önümüzdeki sezon...

Önümüzdeki sezon bana göre kesin olan şeyler Hairston-Bonsu-Domercant ve Macvan kadroda olmayacaklar Ersin Dağlı yeni yabancı kuralında yabancı konumuna düşerse onuda yollayabilir Ataman.Gelecek olarakta tek gözüken Gönlüm oda onun fanatik Galatasaraylı olmasından çok Atamanla aile ilişkileri iyi yazın tatilde ailecek birlikte fotoları vardı.

Bizim ilacımız Jamont Gordonda öyle bir sakatlıktan sağlam dönen çok az ondan ne ses var ne bir haber Domercant geçen yıl video felan yayınlanırdı Amerikada iken.Ataman önümüzdeki sezon şunu çok iyi biliyorki Arroyo 1 yıl daha yaşlanacak ve Endere güvenemeceginide biliyor oraya kesinlikle bir Zisis tarzı bir takviye şart bu yabancı kuralındada bu kaldırır.

Buraya kadar gelmemiz bence çok büyük başarı. Çünkü elimizdeki oyunculardan aldığımız katkıya bakarsak, Domercent, Macvan,Bonsu, Sinan, Cenk bunlardan saman alevi gibi katkı aldık ki, 5 numara ve 2 numara basketbolda çok önemlidir. Malik desen bir iyi bir kötü. Sezon boyu Arroyo, Furkan ve çok eleştirsem de Ercegin hücum performansı dışında istikrarlı katkı veren oyuncumuz neredeyse yok gibi. Önümüzdeki sezon mutlaka iyi bir gard almamız lazım. Hem Arroyonun yıpranmaması için hemde Ender ne kadar az oynasa o kadar faydalı olur bizim için. Ayrıca keskim ve istikrarlı bir 2 numara olmazsa olmazımız. 2 yıldır her fırsatta yazıyorum bizim ilacımız Bandırmada. Mejia bize ilaç olur derman olur. 5 numarayada potayı savunabilecek sizeli bir uzun bulursak bu iş tamamdır. Ana ihtiyacımız bunlar bence....

Gönderilecekler Yabancılar :
Bonsu , Domercant , Hairston , Markoisvili , Eğer düzelemezse Jawai

Kalacaklar Yabancılar:
Arroyo , Gordon , Erceg

Yabancı sınırı kalkarsa Gordon mutlaka kalmalı.. Avrupada eşine az rastlanır guard olarak çok güçlü bi oyuncu.. ayrıca skorer.. pota altına önerim Joe Dorsey.. Antepe geldiyse uygun bi fiyata bizede gelir ayrıca dün akşamki atmosfere hayran kaldığını düşünüyorum.. Dünkü maçta gerçekten çok fark yarattı adamın perdeleri duvar gibi resmen şutorler için bulunmaz nimet.. Gordon kalsa bile Arroyo nun sürelerini 20-25 e çekebileceğimiz oyunu kontrol edebilen bi guarda yine ihtiyacımız olucak bence.. Nick Calathes gibi.. Gerekirse Gordon 'u 2-3 olarakta kullanırız.. ve son olarak 3-4 oynıyabilen şutu olan ayakları çabuk bi oyuncuya daha ihtiyacımız olucak ve bence ordada aradığımız isim Derrick Brown gibi duruyor...

Ayrıca Türk olarakta önerilerim Serhat Çetin ve Doğuş Balbay.. Koç Cenk'i artık doğru düzgün hiç oynatmıyor böyle olucaksa gitmesi daha iyi, Enginde müzmin sakat zaten..

Benim önerim şu şekilde. Malum bütçemiz Efes-FB gibi çok değil fakat bu bütçede doğru kullanıldığı takdirde çok büyük işler yapılabilir. Öncelikle Arroyo ve Manuchar bu kadroda kalması gereken 2 yabancı. Bunların yanına Gordon'dan daha iyisini bulabilirsek almalıyız, bulamazsak Gordon ile devam etmeliyiz.

Gordon'u veya Arroyo'yu yedekleyebilecek bir Skorer Guard olarak ta T.Telekom'da oynayan Manny Harris kesinlikle. Maşallah şutu da, fiziğide yay gibi. Resmen ben NBA şutörüyüm diyor. Hem çok pahalı da değildir max 700 bin Dolara anlaşılabilir.

Diğer bir eksik olduğumuz nokta ise Pivot. Bence Furkan'ı Barça maçlarında kazandık. Artık nasıl yararlanılması gerektiğini biliyoruz. Kaldı ki bana göre şuan da Enes Kanter ve Ömer Aşıktan sonra en iyi yerli Pivot. Furkan'ı 20 dakika oynatacağımızı düşünürsek Furkan'ın önüne iyi bir skorer pivot almamız gerekiyor.

Benim tercihim Paul Davis. Bir sakatlık yaşadı bu sezon şuanda Khimkide forma giyemiyor fakat yaza kadar düzelir. Geçen sene EL'de sonradan oyuna girip ortalama 19 Dakika 14 Sayı sığdırmış. Aynı zamanda Ribaund+Savunma+Asist özelliği de çok iyi. Üstelik bu oyuncu geçen sene sadece 900 bin dolara oynuyormuş. Bence kaptırmamamız gerekiyor şimdiden anlaşılmalı.

Diğer bir eksik olacak bölge ise 4 numara. Erceg'le kesinlikle yollar ayrılmalı. EL seviyesinde savunmacı ve hücumcu değil bana göre. Bir maç 35 atar fakat en önemli maçta en önemli topları boş olsa dahi kullanmaz. Dün bunu Barcelona karşısında bol bol gördük Erceg sağolsun. Çok para da veriyoruz bence. Onun yerine NBA'den birini getirtebiliriz.

Yani yabancılarımız ; Arroyo-Gordon-Harris-Manuchar-(NBA 4 Numara)-Paul Davis 6 yabancı oluyor. Eğer bu sezon hayata geçecek yeni yabancı kuralı düzenlemesi 4+2 değilde 4+3 olursa 1 yabancı alma hakkımız daha oluyor. Oda bence Arroyo'yu yedekleyecek biri olmalı. Banvitteki Earln Rowland düşünülebilir.

Yerli olarak ta takımdan gönderilmesi gerekenler Ender-Cenk-Engin-Doğukan. Yabancı sınırı artacağı için bunlara Ligde de gerek yok artık. Furkan+Sinan kalsın kâfi. 1-2 Tanede lig den kaliteli isim alınabilir.

Son şekil(4+3 yabancı kuralına göre)

Arroyo-Earl Rowland

Gordon-Manny Harris

Manuchar Markoishvili

30+ Dakika süre alabilecek kaliteli NBA 4numara - Ersin Dağlı
Paul Davis-Furkan Aldemir

Bunların yanına Sinan Güler+2 tanede Ligden kaliteli yerli. 3 Numara pozisyonunda sadece Manuchar kaldı gibi gözüküyor ama aslında öyle değil. Gordon-Harris'te 3 numara oynayabilecek isimler.

TAHMİNİ MALİYET

Arroyo = 2 Milyon Dolar
Rowland = 1.5 Milyon Dolar
Gordon = 1.5 Milyon Dolar
Harris = 700-1 M Dolar arası
Manuchar = 1.5 Milyon Dolar
NBA 4 Numara = 3 Milyon Dolar ( Kaliteli getirteceksek minumum 3 milyon dolar)
Ersin = 750 Bin Dolar
Paul Davis = 1.5 Milyon Dolar ( Geçen sene 1 milyon dolar civarı almasına rağmen bu sezon çok talibi olacağı için 1.5 Milyon Dolara anca kapatırız.)
Furkan = 1-1.5 Milyon Dolar Arası.

+
Kadroya katılacak ve var olan 4 yerli için Tahminen 2.5 Milyon Dolar.

TOPLAM = Aşağı yukarı 17 Milyon Dolar ile 20 Milyon Dolar arası gidip gelir. Oda Tahminen 40 Milyon TL civarına denk gelir. Bütçemizde 40 Milyon TL civarlarındaydı yanlış hatırlamıyorsam.

Benim önerim şu şekilde. Malum bütçemiz Efes-FB gibi çok değil fakat bu bütçede doğru kullanıldığı takdirde çok büyük işler yapılabilir. Öncelikle Arroyo ve Manuchar bu kadroda kalması gereken 2 yabancı. Bunların yanına Gordon'dan daha iyisini bulabilirsek almalıyız, bulamazsak Gordon ile devam etmeliyiz.

Gordon'u veya Arroyo'yu yedekleyebilecek bir Skorer Guard olarak ta T.Telekom'da oynayan Manny Harris kesinlikle. Maşallah şutu da, fiziğide yay gibi. Resmen ben NBA şutörüyüm diyor. Hem çok pahalı da değildir max 700 bin Dolara anlaşılabilir.

Diğer bir eksik olduğumuz nokta ise Pivot. Bence Furkan'ı Barça maçlarında kazandık. Artık nasıl yararlanılması gerektiğini biliyoruz. Kaldı ki bana göre şuan da Enes Kanter ve Ömer Aşıktan sonra en iyi yerli Pivot. Furkan'ı 20 dakika oynatacağımızı düşünürsek Furkan'ın önüne iyi bir skorer pivot almamız gerekiyor.

Benim tercihim Paul Davis. Bir sakatlık yaşadı bu sezon şuanda Khimkide forma giyemiyor fakat yaza kadar düzelir. Geçen sene EL'de sonradan oyuna girip ortalama 19 Dakika 14 Sayı sığdırmış. Aynı zamanda Ribaund+Savunma+Asist özelliği de çok iyi. Üstelik bu oyuncu geçen sene sadece 900 bin dolara oynuyormuş. Bence kaptırmamamız gerekiyor şimdiden anlaşılmalı.

Diğer bir eksik olacak bölge ise 4 numara. Erceg'le kesinlikle yollar ayrılmalı. EL seviyesinde savunmacı ve hücumcu değil bana göre. Bir maç 35 atar fakat en önemli maçta en önemli topları boş olsa dahi kullanmaz. Dün bunu Barcelona karşısında bol bol gördük Erceg sağolsun. Çok para da veriyoruz bence. Onun yerine NBA'den birini getirtebiliriz.

Yani yabancılarımız ; Arroyo-Gordon-Harris-Manuchar-(NBA 4 Numara)-Paul Davis 6 yabancı oluyor. Eğer bu sezon hayata geçecek yeni yabancı kuralı düzenlemesi 4+2 değilde 4+3 olursa 1 yabancı alma hakkımız daha oluyor. Oda bence Arroyo'yu yedekleyecek biri olmalı. Banvitteki Earln Rowland düşünülebilir.

Yerli olarak ta takımdan gönderilmesi gerekenler Ender-Cenk-Engin-Doğukan. Yabancı sınırı artacağı için bunlara Ligde de gerek yok artık. Furkan+Sinan kalsın kâfi. 1-2 Tanede lig den kaliteli isim alınabilir.

Son şekil(4+3 yabancı kuralına göre)

Arroyo-Earl Rowland

Gordon-Manny Harris

Manuchar Markoishvili

30+ Dakika süre alabilecek kaliteli NBA 4numara - Ersin Dağlı
Paul Davis-Furkan Aldemir

Bunların yanına Sinan Güler+2 tanede Ligden kaliteli yerli. 3 Numara pozisyonunda sadece Manuchar kaldı gibi gözüküyor ama aslında öyle değil. Gordon-Harris'te 3 numara oynayabilecek isimler.

TAHMİNİ MALİYET

Arroyo = 2 Milyon Dolar
Rowland = 1.5 Milyon Dolar
Gordon = 1.5 Milyon Dolar
Harris = 700-1 M Dolar arası
Manuchar = 1.5 Milyon Dolar
NBA 4 Numara = 3 Milyon Dolar ( Kaliteli getirteceksek minumum 3 milyon dolar)
Ersin = 750 Bin Dolar
Paul Davis = 1.5 Milyon Dolar ( Geçen sene 1 milyon dolar civarı almasına rağmen bu sezon çok talibi olacağı için 1.5 Milyon Dolara anca kapatırız.)
Furkan = 1-1.5 Milyon Dolar Arası.

+
Kadroya katılacak ve var olan 4 yerli için Tahminen 2.5 Milyon Dolar.

TOPLAM = Aşağı yukarı 17 Milyon Dolar ile 20 Milyon Dolar arası gidip gelir. Oda Tahminen 40 Milyon TL civarına denk gelir. Bütçemizde 40 Milyon TL civarlarındaydı yanlış hatırlamıyorsam.
Ramazan,bol keseden dağıtmışsın :)

Uşak Sportif te Eli Holmen var Dorsey tarzı fiziğini çok iyi kullanabilen oldukça güçlü bi oyuncu ayrıca post oyunuda var.. tek eksiği Eurolig seviyesinde tecrübesiz ama Oly bu tarz adamları alıp yükseltiyor mesela Dorsey,Heinz vs. hepsinde öyle oldu.. Eli Holmen ı izliyen var mı onun hakkında ne düşünüyosunuz?

Uşak Sportif te Eli Holmen var Dorsey tarzı fiziğini çok iyi kullanabilen oldukça güçlü bi oyuncu ayrıca post oyunuda var.. tek eksiği Eurolig seviyesinde tecrübesiz ama Oly bu tarz adamları alıp yükseltiyor mesela Dorsey,Heinz vs. hepsinde öyle oldu.. Eli Holmen ı izliyen var mı onun hakkında ne düşünüyosunuz?

Justin carter ile iyi ikili olup uşağa çok faydalı oldular.Euroleuage seviyende bir takımda oynamak isterim açıklamasıda var.
Büyük takım performansı tabiki soru işareti ?

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...