2013 - 2014 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bunları Şampiyonluktan sonra konuşmak gerek ama Arroyo arkasına Barış Ermiş + Nikolov ve 2-3 numarayı Sinan - Serhat ile geçmek çok güzel olur bence yerli acısından Furkan + 1 4 numara yerli rotasyonu tamam 6 Türk 6 Yabancı diye tahmin ediyorum ben hayırlısı

Ergin Hoca bizde turk statusundr oynatamayacagi birini milli takima devsirir mi ? Misal Langford yerli statusu ile Milli takimda oynuyor ama fenere gidiyor , hocaya kizmazmisiniz ?
Langford'a bize gelmesi karşılığ anlaşmış olsak bile paraya bakar o iş. Efes veya FBÜ gelir 2.5-3 verirse değil Ergin Ataman babası dese Galatasaray'a git diye adam parayı tercih eder. Zaten 30-31 yaşında adam muhtemelen alacağı son kontrat olacak

Langford işi ne boyutta, alabilir miyiz, bilemiyorum. Haberler ne derece doğru onu da bilemiyorum. Ama eğer TR pasaportlu bir Langford'u alırsak muazzam bir iş olur. Sakatlık sonrası Gordon'ın nasıl döneceğine dair bir kumar oynamaya gerek kalmadan, o pozisyonu doldurmuş oluruz. Arroyo - Langford ikilisinin hücumda yapabilecekleri, bunun yanı sıra seçilecek diğer parçalar, bir çok şey değişir. Yabancı hakkı konusunda daha farklı yönelimlere gidebiliriz.

Üstüne de Back-Up PG + Atlet-Süpürücü Uzun, güzel olur.

Benim önerim Engin veya Enderin yerine Doğuş Balbay olurdu.. Çok atlet dinamik ve savunması iyi bir oyuncu Arroyo kenarda dinlenirken bu özellikleriyle faydalı olur.. Ayrıca Arroyo'yu da iyi tamamlar.. Onun dışında Cenkin yerine bende Serhat Çetin 'nin alınmasını isterim.. Gerçekten iyi ceza şutoru, gerektiğinde sorumluluk almaktan kaçmıyan bir oyuncu..

Onun dışında son adı geçen isimleri toparladığımda önericeğim kadro şu şekilde olurdu;

Arroyo - Doğuş - Ender/Jamont
Langford - Jamont - Göksenin
Sefolosha(*) - Serhat Çetin- Göksenin
Erceg - Ersin - Derrick Brown(*)
Furkan - Bourousis(*) - Ersin

(*) İşareti koyduğum isimlerin yerine alternatifleride gayet bulunabilir.. Ama Arroyo-Lengford-Gordonlu sistemde bence düzen bu şekilde olmalı..

Gelecek yıl için böyle bir kadro kurmak kesinlikle imkansız değil ve neticesinde Eurolig final fouruda hayal olmaz...

Benim önerim Engin veya Enderin yerine Doğuş Balbay olurdu.. Çok atlet dinamik ve savunması iyi bir oyuncu Arroyo kenarda dinlenirken bu özellikleriyle faydalı olur.. Ayrıca Arroyo'yu da iyi tamamlar.. Onun dışında Cenkin yerine bende Serhat Çetin 'nin alınmasını isterim.. Gerçekten iyi ceza şutoru, gerektiğinde sorumluluk almaktan kaçmıyan bir oyuncu..

Onun dışında son adı geçen isimleri toparladığımda önericeğim kadro şu şekilde olurdu;

Arroyo - Doğuş - Ender/Jamont
Langford - Jamont - Göksenin
Sefolosha(*) - Serhat Çetin- Göksenin
Erceg - Ersin - Derrick Brown(*)
Furkan - Bourousis(*) - Ersin

(*) İşareti koyduğum isimlerin yerine alternatifleride gayet bulunabilir.. Ama Arroyo-Lengford-Gordonlu sistemde bence düzen bu şekilde olmalı..

Gelecek yıl için böyle bir kadro kurmak kesinlikle imkansız değil ve neticesinde Eurolig final fouruda hayal olmaz...

Doğuş, müthiş enerji ortaya koyuyor Efes'ten çekip alabilirsek müthiş olur .

Furkan-Sinan + 2 oyuncu daha alınacak Ligten ucuz olanlarından. Sırf Cenk+Ender 1.5 - 2 Milyon Dolar arasına oynuyor. Zaten 4+3 veya 4+2 yabancı kuralı gelince gerek kalmıyor onlara. 7 Yabancı + Furkan + Sinan + 2 tane genç alınacak diye biliyorum. Bunlardan biri Serhat Çetin olacak. Enderede, Cenkede tahammülüm yok artık açıkçası.

Shawn James'i NDong önermişti geçen sene. Maccabi bırakmayınca olmadı sonra Jawai'ye döndük. Bu sene girişim yapılabilir. Ayrıca Paul Davis bu sezon TR liginde olacak mutlaka göreceksiniz. Ya Efes ya GS. Ve bir başka bomba daha, çok sağlam bir sponsor bulunacakmış, bunlara ek olarak Sinan Erdem Spor Kompleksinde oynanacakmış bir daha ki sezon EL ve Lig maçları.. Ve aynı zamanda A Lisans için %95 şansımız var. Yayın hakkı Lig TV'ye geçtiği için Lig TV GS'nin mutlaka EL'de olması gerektiğini biliyor. THY+Digitürk Devlet ortakları olduğu için THY'nin ısrarı üzerine EL yöneticileri GS'ye A Lisansı verilecek büyük ihtimal.

Shawn James haziran ayında Maccabi Tel Aviv ile 4 yıllık kontrat yaptı. Bize önerilme ihtimali hayli zayıf.

Sinan Erdem konusunda ipler bizim elimizde değil. etkinlik-basketbol önceliği var. A Lisansının %95 olması imkansız, daha Almanya-Fransa'nın lisans olayları, hangi takımın lisansı iptal edilecek gibi mevzular var. Baya yanlış bilgilendirilmişsin.

Bizim bu kadar fazla takviyeye ihtiyacımız yok bence yazılan çoğu isimde eldekilerden çok çok üst düzey oyuncular değiller.

Takımı ileriye taşıyabilecek oyuncular gelecekse iyi olur.Jamont dönecek Hairston ayrılır muhtemelen kaliteli bir ceza şutörü ve iyi bir uzunla çok iyi bir takım oluruz.Gerekirse Arroyo'yu yedekleyecek bir PG ama öyle pahalı bir oyuncuya gerek yok.

Sefolosha'yı falanda değil biz herhangi bir EL takımı dahi alamaz adam 4 md maaş alıyor ve 6 yıldır ilk 5 çıkıyor OKC'de nasıl getireceksin ki?

Arroyo-Ender-Marko Popovic

Jamont Gordon-Sinan Güler-Andrew Goudelock

Manuchar Markoishvili-Cenk Akyol

Bojan Dubljevic-Erwin Dudley

Furkan Aldemir-Joffrey Lauvergne

7 Yabancılı ve genç oyuncuların oluşturduğu bir kadro bu tarz bir kadro olmasını isterdim Goudelock yerine Langford'da olabilir

Bizim bu kadar fazla takviyeye ihtiyacımız yok bence yazılan çoğu isimde eldekilerden çok çok üst düzey oyuncular değiller.

Takımı ileriye taşıyabilecek oyuncular gelecekse iyi olur.Jamont dönecek Hairston ayrılır muhtemelen kaliteli bir ceza şutörü ve iyi bir uzunla çok iyi bir takım oluruz.Gerekirse Arroyo'yu yedekleyecek bir PG ama öyle pahalı bir oyuncuya gerek yok.

Sefolosha'yı falanda değil biz herhangi bir EL takımı dahi alamaz adam 4 md maaş alıyor ve 6 yıldır ilk 5 çıkıyor OKC'de nasıl getireceksin ki?

Arroyo-Ender-Marko Popovic

Jamont Gordon-Sinan Güler-Andrew Goudelock

Manuchar Markoishvili-Cenk Akyol

Bojan Dubljevic-Erwin Dudley

Furkan Aldemir-Joffrey Lauvergne

7 Yabancılı ve genç oyuncuların oluşturduğu bir kadro bu tarz bir kadro olmasını isterdim Goudelock yerine Langford'da olabilir

Ergin hoca milli takıma Langford'u getiriyorsa SG kısmına Langford harici bir isim yazmak garip olur. Bojan Dubljevic'i tokatlarla Euroleague'de. Hedefimiz Final-Four ise Eurocup'tan yeni çıkan bir kişiyi Final-Four hedefi olan bir takıma getirmek Ergin hocanın aklında yoktur bence. Derrick Brown, Macej Lampe, Justin Doellman gibi isimleri düşünebilir.

Lig bitti. Serbest sanıyorum.

---

Arkadaşlar kadrolara Derrick Brown'u yazarak kendinizi yorarsınız sadece. Kendisinin 1 yıl daha kontratı var Kuban'la ve ona buy out ödeyebileceğimizi düşünmüyorum.

Bu kadronun yabancılarının çoğu değişmeli.

Brown'ın sözleşmesi'nin devam ettiğini bilmiyordum. Langford'un yanına savunması sağlam olan bir PF alırsak ciddi ciddi F-4 adayı oluruz bence. Ama piyasada boşta olan öyle bir oyuncu var mı bilmiyorum.

Ergin hoca milli takıma Langford'u getiriyorsa SG kısmına Langford harici bir isim yazmak garip olur. Bojan Dubljevic'i tokatlarla Euroleague'de. Hedefimiz Final-Four ise Eurocup'tan yeni çıkan bir kişiyi Final-Four hedefi olan bir takıma getirmek Ergin hocanın aklında yoktur bence. Derrick Brown, Macej Lampe, Justin Doellman gibi isimleri düşünebilir.

Langford zaten herkesin malumu ben daha çok ya olmazsa diye alternatif üretiyorum.

Dubljevic müthiş bir oyuncu alabilsek harika olur geçen yıl forumda Nemanja Bjelica için demiştim benzer şeyleri ama Dubljevic çok daha iyi Son 2 yılın Eurocup'ta yükselen yıldızı seçildi.Eurobaskette de kendini kanıtladı.

91 doğumlu bu yıl Eurocupta 22 dk'da 14.2 Sayı-5.9 Ribaund ortalamaları var.İki Sayılıkta 63/109 ile %57 Üç sayılıkta 25/52 ile %48 ile atıyor yani şutu da olan 4-5 oynayabilen bir oyuncu Buy Out ödeyeceksek Dubljevic-Lauvergne gibi isimler için ödemeyi tercih ederim her zaman.

Chuck Davis 'in sözleşme durumu ne bilen var mı?

Geçtiğimiz yıl ayrılacaktı ama bir yıl daha uzattı diye hatırlıyorum da yanlışta olabilir..

Arroyo var kadrolarda aldığı para 1.7 mn galiba. Yerli olarak Langford'u alırsan alacağı para en az 2 milyon. Böyle bi durumda Erceg'in sözleşmesinden çıkmak bütçeye büyük zarar verir o yüzden Erceg kalır. Arroyo ve Langford üzerine zaten iyi bi 5 numara alıp geriye kalan yerlere fazla maliyetli olmayan, daha çok savunmayla ön plana çıkan oyncular tercih edilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...