2013-2014 Sezonu Transfer Söylentileri

Devam eden Eurobasket Womenda Alina Iagupova iyi iş yaptı.İzlediğim maçlarda beğendiğim birkaç oyuncudan birisi umarım teknik ekipte takiptedir.

Jelena Dubljevic-Jelena Milovanovic-Kathrin Ress ve Elina Babkina'yı da beğendim.Fena değil form durumları.

Bu saatten snra nasıl bir kadro kurulur bilmiyorum ama isteğim şu;

PG:Işıl-Prince-Özge
SG:Alba-Şebnem-Anete
SF:Della Donne-Begüm
PF:Bahar-Sancho
C:Nevriye-Griner

ünal aysal zaten açıklamıştı geldiği zaman, ''başarılı olamayan her şubemizin bütçesi küçülerek devam edecek'' diye. ama finaldeki hakem hataları da göz önüne alınmalı.

Dün Türkiye-İtalya maçını baştan sona izledim.Açıkçası Işıl,Şaziye,Nevriye ve Bahar aynı anda sahada olduğunda çok mutlu oldum ve ümitlerimizin tükendiği bu sene için az da olsa ümitlendim yeniden.Çok ta güzel performansa gösterdi dördü de.Özellikle Işıl gayet başarılı idi.Bu kaliteli dört yerlinin yanına Alba ve Sancho eklenecek.Bu durumda kaliteli 6 isme sahibiz.Keşke Ann da kalmış olsaydı.Bence Q'yu kaptırarak çok birşey kaybetmemişiz.Özellikle Bahar,Nevriye ve Sanch varken Q'nun olması ekstra bir şey katmazdı,ki Fowles'ın yerine de halen bir yabancı uzun alma durumumuz var.Dünki performanslara göre kısalardan Tuğba veya Esmeral'den birini almamız bize çok katkı verirdi.Hatta Esmeral Tuğba'ya nazaran daha faydalı olabilirdi.Tuğçe fb ile anlaşmıştı sanırım.Dün izlediğim kadarı ile pota altı bitiriciliği yüksek değil , ancak potaya yakın atışlarda yüzdesi yüksek ve ribaund sezgisi iyi. o gittiğine göre belki Naile hamlesi olumlu olabilir.Ancak ne olursa olsun Begüm hamlesi şart görünüyor.Sonuçta bir şekilde play off finalinde fbnin karşısına çıkacağımız ve yüksek ihtimal saha avantajının yine onlarda olacağı kesin gibi .Önemli olan bu sefer fark yaratacak oyuncu sayımızın onlardan fazla olması.Gördük ki denk takımların mücadelesinde özellikle seri maçlarda sadece uzun oyuncuların performansı ile seriyi kazanmak çok zor.Uzun oyuncuların performansı çoğu zaman sadece kısaların performansını tamamlayıcı unsur olabiliyor , ancak kısaların performansı kendi başına maç kazandırabiliyor.Onlarda cappy ve mc var ve bizde bunların uzaktan yakından muadilleri yok... Umarım bulabiliriz ...

Bence Q'yu kaptırarak çok birşey kaybetmemişiz.Özellikle Bahar,Nevriye ve Sanch varken Q'nun olması ekstra bir şey katmazdı.Dünki performanslara göre kısalardan Tuğba veya Esmeral'den birini almamız bize çok katkı verirdi.Tuğçe fb ile anlaşmıştı sanırım.Dün izlediğim kadarı ile pota altı bitiriciliği yüksek değil , ancak potaya yakın atışlarda yüzdesi yüksek ve ribaund sezgisi iyi. o gittiğine göre belki Naile hamlesi olumlu olabilir.Ancak ne olursa olsun Begüm hamlesi şart görünüyor.

1.Bahar, Nevriye ve Sancho varken ''Q'' olması bişey katmazdı ne demek saydığınız oyuncular 4 numara Nevriye'yi 5 sayanlar olabilir ama Nevriye 5 falan olmaz, ''Q'' gibi güçlü, atletik ve pota altı koruyucusu olabilecek uzun lazım

2.Dediğiniz gibi Tuğba da Esmeral da çok lazım ama ikisinin de gelmeyeceği aşikar

3.Tuğçe biraz haddinden fazla değer gören biri olduğu açık ama ribaunt ve orta mesafesiyle iş yapar(Bahar'ı tercih ederim)

4.Nevriye-Bahar-Sancho varken Naile çok saçma bir seçim olur

5.Begüm tam aradağımız bölgenin oyuncusu, severek izlediğim ve beğendiğim de bir oyuncu ama bize olmaz; Begüm'ün şutu çok büyük handikap bakmayın o gün 2 tane 3lük attığına bize gelip bizim ÇOOOK DEĞERLİ taraftarımızdan küfür işitmesini hiç istemem