2013-2014 Sezonu Transfer Söylentileri

Abi Açıklayın şu isimleri gezmediğim menajerlik sitesi-Twitter adresi kalmadı.

Bir tane bizimle ilgili haber yok.Kim yapıyor menajerliğini Türkiyedeki gibi dayısı-amcası falan mı anlamadım ki?En azından bir tüyo verin.

Bir isim buldum ama emin olamıyorum.

New York Liberty formasını giyen 1991 doğumlu pivot oyuncusu Kelsey Bone ile anlaşmışız. Yine hakkımızı Pivottan yana kullanıyoruz.

Yanlış değilse 9 ribaunt -2 asist -16.6 sayı ortalamaları var Kelsey Bone'nin. Tabi bunlar kolej verileri. Neden genç oyuncu alıyoruz bunu anlamakta zorluk çekiyorum.

Kelsey Bone videolarından izlediğim kadarıyla bana pek bir numarası yokmuş gibi geldi.Ribaund sezgisi iyi diyebiliriz.

O kadar araştırma yaptım.Ekrem Memnun Amerika'ya gitmeden önce oyuncu alacağımız aklıma gelmezdi.Ve Pivot olması da ilginç.

Bir kere kıta dışı hakkımızı uzun oyuncudan yana kullanıyoruz. Diğer sorun ise bu oyuncunun çok genç olması ve ne verim vereceği belli değil. Transfer için çok az bir para ayırdılar galiba

Patlama yapacak diye beklenen bir oyuncu. 100 bin dolar civarında bir ücret ile anlaşmışızdır diye düşünüyorum. 650 bin dolar alan Sylvia'nın yerine geldiğini düşünürsek küçülme oranı ortada. Whalen'ı kaçırıp bugünlere gelmemizi sağlayanlar sağ olsun!

Saygılar.

Transfer politikamız aşağı yukarı belliydi zaten.Aslında şu anda elimizde iyi bir yerli oyuncu rotasyonu ve Sancho,Alba gibi iki kaliteli yabancımız var.Bu pivot transferinin olacağını varsayarsak demekki bir Amerikalı skorer alacağız ve de Avrupa'lı bir oyun kurucu.Bazı arkadaşlar Lindsey Whalen diyor,evet gidişinde haklıydı ama Ekrem Hoca'nın dediği gibi mücadele edebilirdi ama o takımı yarı yolda bırakmayı tercih etti. Ben kesinlikle bizden kaçan bir oyuncunun geri dönmesini istemem...

Ya böyle bir şey var mı ya..Başarısız olan (ki bir çok kişiye göre başarısız değil) takımın bütçesini kısarak başarılı olmayı mı planlıyorlarmış? Hangi vizyonmuş bu ya? Erkek Takımı bu sene şampiyon olamasaydı da Ergin Hoca'yı gönderip takımı mı küçültecekmiş bunlar? Sizin ilgisizliğinize rağmen bu takımın şampiyonluğu da ne şartlarda kaybettiği ortadayken faturayı ekrem hoca'ya kesemezsiniz. Böyle bir vizyon yok, olamaz.

Anlaşmaya vardığımız Kelsey Bone hakkında;

WNBA takımlarından New York Liberty formasını giyen 1991 doğumlu pivot oyuncusu Kelsey Bone 1.93 boyunda ve hem 4 hem de 5 numarada oynayabiliyor. Kelsey Bone, bu sezon New York Liberty tarafından 5. sırada draft edildi.

Kelsey Bone’un oyun tarzına gelirsek; Galatasaray’ın aradığı gibi çok güçlü ve uzun bir oyuncu. Kolej basketbolunda Brittney Griner’ın ardından en iyi pivot olarak gösterilmesi, ne kadar iyi bir oyuncu olduğuna kanıtlar nitelikte. Pota altındaki blok tehdidi ve savunma ribauntlarıyla takımı rahatlatacaktır, ama çok iyi bir ribauntçu olduğunu söylemek de yanlış olur. Hücumda ise güçlü fiziğiyle topu pota altına yakın mesafede aldığı zaman durdurması gerçekten zor bir oyuncu -ya basket alır ya da faul-. Gücünün dışında gerçekten alçak postta iyi pasör olduğunu söyleyebiliriz, rakipler ikili sıkıştırmak getirirken, iki defa düşünmek zorunda kalacaktır.
Ama kendisini geliştirmesi gereken bazı noktalar da yok değil; özellikle alçak postta aldığı zaman top kayıplarını azaltması gerekiyor bu özelikle Galatasaray’da Koç Ekrem Memnun’un hiç hoşuna gitmeyecek bir durum ve faul çizgisinden yüzdesini biraz daha yükseltmesi gerekiyor.

Kelsey Bone, bu sezon WNBA’da New York Liberty forması altında 7 maça çıktı ve bu maçlarda 20 dakika ortalama ile sahada kalarak 5.9 sayı, 5.3 ribaund, 0.9 asist, 0.7 blok ve 2.7 top kaybı ile oynadı.