2013-2014 Sezonu Transfer Söylentileri

TBF Yeni kuralları açıklamış.

Sözleşmeli Sporcular Lisans, Tescil ve Transfer Yönergesi

- Kulüpler sözleşme yaptıkları yabancı uyruklu sporcularına sözleşmeden doğan yükümlülüklerini yerine getirmedikleri taktirde bu sporcular bir sonraki sezon bonservis bedeli ödemeksizin başka bir kulübe transfer yapabileceklerdir.

- Sözleşme yaptıkları sporcularına sözleşmeden doğan yükümlülüklerini yerine getirmeyen kulüplerin yeni transfer ve sözleşme yapmaları geçici olarak durdurulacaktır.

- Kulüpler doğumdan sonra Türk vatandaşlığına geçmiş ve büyükler kategorisinde Türk Milli takımlarında oynayarak veya ilgili lig yönergesine göre ülkemiz ümit, genç ve yıldız takımlarından yetişmiş koşulunda istisna kapsamına giren en fazla iki (2) sporcu ile sözleşme yapabileceklerdir. Bu sporculardan ancak bir tanesi resmi müsabaka kadrosunda yer alabilecektir.

- Basketbol Kadınlar 1. Ligi kulüpleri aynı anda sahaya çıkan kadrolarında bulundurdukları yabancı uyruklu sporcu sayısından bir(1) fazla kişi ile sözleşme yapabilecektir. Sahaya üç (3) yabancı uyruklu sporcu çıkarıyorsa en az biri, dört (4) yabancı uyruklu sporcu çıkarıyorsa en az ikisi (2) Avrupa kıtası içinde sayılan bir ülkenin uyruğunda olmak zorunda olacaktır. İki (2) veya daha az yabancı uyruklu sporcuyu resmi müsabaka kadrosunda bulunduran takımlar ise Avrupa ülkelerinden birisinin uyruğuna sahip sporcu bulundurmak zorunda olmayacaktır.

şaziye ile sözleşme yenileyip tuğba palazoğlu ve begüm dalgaları kadromuza katarsak 2 iyi yabancı ile yine şampiyonluğa oynayabiliriz takımın küçülmesi hiç içime sinmiyor heryerde şampiyonluğa oynamalı sarı kırmızı parçalı...

Avrupali kisa rotasyonu için sirasiyla Eldebrink,Sottana ve Leedham'dan birisi kadroya katilmali. Ozellikle Bourges'li Eldebrink enfes bir hamle olur. Muazzam bir şutör. Çok pahali olduğunu da sanmiyorum. Yoneticilerimiz bu turnuvayi takip ediyorlardir inşaAllah.

Baskanimizin ne yapip ne edip bayan basketbol takimimiza sponsor bulmasi lazim yoksa olmayacak bu is bayan basketbolunu turkiyeye getiren klup olarak yillardir sure gelen fenerbahce hegomonyasini kirma vakti gelmedimi sizce?

ne yapmaya çalışıyor yönetim anlamadım elimizde iyi yerli rotasyonu var eğer bütçe yoksa 5 yabancı alıcağına 3 tane adam gibi yabancı getir bone kimdir allah aşkına!!! takımda nevriye bahar şaziye(umarım kalır) şebnem ışıl var zaten sancho da kalıyo zaten bu takımla 2. oluruz fazla kasmaya gerek yok.bence sancho nevriye bahar iyi ama bone yerine dominant bi uzuna ihtiyacımız varken bone geldi en azından iki tane iyi kısa getirsin yönetim.alba şaziye 3 numurayı iyi götürür guard olarak bütçe kısıtlıysa madem isveç milli takımında oynayan 6 numara alınabilir ayrıca bence şebnem yerine begüm dalgalar gelmeli.son olarak az para harcanmış bu takıma bari bi tane amerikalı çok iyi bir skorer alınmalı gönlüm seimone augustus dan yana

Tuğçe Ve Quanitra'yı almadığımız için bir şey kaybetmemişiz. Özellikle Tuğçe çok yazık etti kendine. O kadar uzun arasında zor süre alır Fener'de ki çok oynaması lazım onun gelişimi için. Bize gelseydi de aynı sorun olacaktı büyük ihtimal.

Bu küçülme mantığını anlayamıyorum. Üç kuruş için oyuncularla pazarlık yaparken Sancho, Nevriye gibi yüksek kontratlı oyuncuları ne yapacağız? Hiç mantıklı değil.

Kadın Basketbol'u ile pek ilgili biri değilim, bana yeterli heyecanı vermediği için izlemekten hoşlanmıyorum. Ama az çok Avrupa Şampiyonası'nı takip ediyorum. İspanya'yı taşıyan Sancho ve Alba. Bizim Milli Takımımız'ın en değerli parçaları Nevriye, Işıl, Şaziye.. bir de üstüne Bahar falan da var. Yani elde iyi bir çekirdek var. Keşke kesinti yapılacak sene, bu sene olmasaydı. Ekrem Hoca istediği isimleri almayı çok hak etmişti. Şu parçaların yanına istediği eklemeleri yapabilseydi, istenilen son bu sene gelebilirdi.

Mevcut kadroyla zaten ligde ikinci oluruz, EL'de de son 8'e kalırız.
Şampiyonluk veya final four için önemli isimler almak gerek. Almazsak yine 2. ve top 8 olur, boşa para harcamaya gerek yok.

Hayır, yanlış anlaşılmasın. Kim alınsa Harding'den iyidir manasında yazdım onu :)

Resmi açıklamalara göre oluşan mevcut kadro üzerinden giderken 4 uzunu nasıl dağıtacaksınız? Şu haliyle Bahar'a mı Bone ile süre paylaştıracaksınız? Nevriye 5 oynayamaz demek, örnekleri görmemek demektir. Belki kadın basketbolunu yeni takip ettiğiniz için eski örnekleri bilmiyor olabilirsiniz ama en azından mevcut Euro Basket Women'ı takip edin, Quanitra'dan arda kalan sürede kimin 5 numara oynadığını görün.

Kimse Nevriye 5 oynamadı demedi zaten, bu fizikle, bu bel rahatsızlığıyla 5 oynayamaz dedi. Umarım son Fransa maçında da görmüşsünüzdür Nevriye'nin ribaund mücadelesinde bile yere düşen topları EĞİLİP ALAMADIĞINI.

Geçen seneki ve bu seneki kadroları karşılaştırdım. Mevcut kadroya göre 5 numarada Kelsey Bone'u kısa süreli olarak yedekleyecek oyuncu Nevriye'dir! Mevcut kadroları karşılaştırırken 5 numaraya kimi yazsaydım? Ayşe mi Özge mi? Siz söyleyin ben yazayım!

Bone'yi izlediniz mi acaba? Kendisinin 30-35 dakika sahada kalacağını falan mı zannediyorsunuz? Katkı verebileceği maksimum süre 25 dakika ve kendisinin faul problemi var. Nevriye'nin hali ortada, 5 numarayı kaldıracak 10-15 dakika yedekleyecek durumu yok. Bizim söylediğimiz şu; bir 5 numara alınmalı.

Begüm Dalgalar hamlesi yaparsak çok yerinde bir hamle yapmış oluruz.Milli takımda olduğu kimi 3 numarayı bence Şaziye ile ikisi halledebilir.

Bu şartlar söyle bir kadro olabilir ;

Işıl--Amerikalı PG
Torrens-Özge-Ayşe
Şaziye -Begüm-Sebnem
Sancho-Bahar
Bone-Nevriye

Hatta zaman zaman Sancho yu da 5 numara olarak kullanabiliriz.Gözlemlediğim kadarıyla Avrupa Şampiyonasında 5 numara da oynuyor.Uzun rotasyonunda ki 80 dakikayı ;

Bone:20 dakika
Sancho:25 dakika
Nevriye:20 dakika
Bahar:15 dakika

Şeklinde bir ayarlama yapılabilir diye düşünüyorum.Ben Ekrem hocaya güveniyorum.Elinde olan oyuncu kadrosunu en düzenli şekilde kullanacaktır.

Bu şartlarda oraya başka oyuncu alınacağını zannetmiyorum.Alınacak olsa bile oraya koyabileceğimiz yerli uzun olarak kim var?(O bölgeye 1 yabancı daha alınamayacağını varsayarak soruyorum.) Sizin Bone yorumunuz doğru olabilir ancak abi en ideal olanı yazmış.Elinde Sancho Little var.Nevriye'den arta kalan sürede de onu kullanırız 5 numarada.Kendisi gayette 5 numara oynayabiliyor.

Bence düşünmemiz gereken bölge uzun pozisyonu değilde kısalar sanki.Ben bu yıl riski göze alıp Amerikalı tercihimi SG'den yana kullanıp direksiyona Işıl'ı oturturdum.Bu bölge için Augustus en ideali ancak bütçemiz yetmiyor sanırım...İspanya milli takımında Alba ve Sancho'nun çok iyi anlaştığını gördük.Alba bu yıl ilk 5 in değişmez oyuncusu olacaktır.2 numara tercihimizi doğru yaparsak önümüzdeki yıl şampiyonluğa olan inancım tam.Kadromuda yazmak istiyorum izninizle.

Işıl Alben-Yasemen Saylar
Seimone Augustus-Ayşe Cora
Alba Torrens-Şaziye-Begüm Dalgalar
Sancho Little-Bahar Çağlar
Kelsey Bone-Nevriye Yılmaz

Sancho 4 oynasın, Sancho 5 oynasın, Sancho ribaund alsın, Sancho sayı yapsın android mi sandınız Sancho'yu milli takımda, wnba'de, kulüp takımında her yerde +30 dakika ortalama süreyle oynuyor sancho. Bizim söylediğimiz şu mevcut kadroda yazabilirsiniz ancak, buraya takviye yapılması şart. Euroleague için oraya Avrupalı şart oğlu şart.

Bence düşünmemiz gereken bölge uzun pozisyonu değilde kısalar sanki.Ben bu yıl riski göze alıp Amerikalı tercihimi SG'den yana kullanıp direksiyona Işıl'ı oturturdum.Bu bölge için Augustus en ideali ancak bütçemiz yetmiyor sanırım...İspanya milli takımında Alba ve Sancho'nun çok iyi anlaştığını gördük.Alba bu yıl ilk 5 in değişmez oyuncusu olacaktır.2 numara tercihimizi doğru yaparsak önümüzdeki yıl şampiyonluğa olan inancım tam.Kadromuda yazmak istiyorum izninizle.

Işıl Alben-Yasemen Saylar
Seimone Augustus-Ayşe Cora
Alba Torrens-Şaziye-Begüm Dalgalar
Sancho Little-Bahar Çağlar
Kelsey Bone-Nevriye Yılmaz

Böyle bir kadro ile Ekrem Hoca çok iyi işler yapar. Ancak 5 numarada ve Işıl'ı yedeklemekte de büyük sıkıntı çekeriz.
Avrupa'da ise avrupalı bir guard ve yabancı bir 5 numara ile iyi işler çıkartabiliriz.
Fenerbahçe'den Esra ve Nevlin hamleleri enfes olurdu aslında.
Şu sessizlık bir an önce bitsin artık...

Böyle bir kadro ile Ekrem Hoca çok iyi işler yapar. Ancak 5 numarada ve Işıl'ı yedeklemekte de büyük sıkıntı çekeriz.
Avrupa'da ise avrupalı bir guard ve yabancı bir 5 numara ile iyi işler çıkartabiliriz.
Fenerbahçe'den Esra ve Nevlin hamleleri enfes olurdu aslında.
Şu sessizlık bir an önce bitsin artık...

Ben ligi düşünerek oluşturdum kadromu Metehan.Açıkçası şuan lig benim için çok daha önemli.Yıllardır Fenerin gerisinde kalıyoruz.Avrupa'da şampiyon olamadıktan sonra başarının çokta önemi yok benim için.Şu durumda Avrupa maçlarında UMMC ve FB'nin çok gerisindeyiz kadro olarak.Ancak doğru hamlelerde ligde bu farkı ortadan kaldırabilirz.

Sancho 4 oynasın, Sancho 5 oynasın, Sancho ribaund alsın, Sancho sayı yapsın android mi sandınız Sancho'yu milli takımda, wnba'de, kulüp takımında her yerde +30 dakika ortalama süreyle oynuyor sancho. Bizim söylediğimiz şu mevcut kadroda yazabilirsiniz ancak, buraya takviye yapılması şart. Euroleague için oraya Avrupalı şart oğlu şart.

Sancho söylediğiniz şeyleri yapmak için var ve çokta iyi yapıyor.Elimizde Bahar ve Sancho gibi iki dinamik oyuncumuz var.Bu oyuncular +30 dakikaları oynayabilecek kalitedeler.Ben demiyorumki Sanco 40 dakika oynasın hiç çıkmasın.Nevriye ve Bahar 4 numarada zaten fazlasıyla süre alacaklardır.5 numara açığını biraz Sancho birazda Nevriye ile kapatabiliriz.Bende sizin gibi takviye yapılmasını isterim ancak pek imkan dahilinde görünmüyor.